katarzyna09 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Nie wątpię w to...Jestem pełna podziwu dla Ciebie Czarodziejko. Quote
bela51 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Od rana zaciskam kciuki za zabieg sterylizacji naszej Paris. Trzymaj sie Piękna ! Quote
Czarodziejka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Paris już po sterylce. Cieczka właśnie się zaczęła. Jeszcze sromik nie był opuchnięty i krew był rzadka, więc trafiła na ostatni moment. Smoczyca waży 34,5 kg. Jechała tak potulnie i tak się biedactwo trzęsła, ale w lecznicy była już spokojna. Zabieg się udał. Koszt - 160 zł. Czy brać fakturę, czy rachunek, czy jak i na kogo? Dziś mam sądny dzień. Szafir staruszek od wczoraj chodzi w przysiadzie - stawi i chyba zatwardzenie. Położył sie pod choinką i nie chciał wstać, zaprowadziłam go na kocyk trzymając go pod boki. Daszka kuleje - stawy, Aron poszedł na spacer i stracił władzę w tylnych łapach. Wracał ciągnąc je żałośnie za sobą i kładąc się co kilka kroków :-? Rafi bez łapy darł pysk i wiercił się jak dziki, bo boi się kłucia i pół zastrzyku przeciwbólowego poszła w sierść, i teraz nie wiem, czy jest odpowiednio znieczulony na ból. Dałam Szafirowi specjalny syrop na przeczyszczenie w strzykawce i na razie pije tylko dużo, jeść nie chce nadal i leży na kocu. Dasz chodzi bardzo chętnie na spacerki i po ogrodzie, ale dałam jej Dolagis przeciwbólowy. Aron teżMamy piękną słoneczną pogodę, 6 stopni i odwilż, więc stawy dostają w kość. Quote
Czarodziejka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Sfilcowana radosna tłuściocha ;) Przed adopcją ją oczywiście wyczeszę, ale już mnie boli, ile kudłów trzeba będzie wyrwać, labo wyciąć. Quote
Zofija Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Rozmawiałam z tą rodziną zą na 90% zdecydowani na Paris, poprosiła, zeby im dać tydzień. Jeżeli się zdecydują to Paris mieszkałaby z 2 piesaami-sunią Melanią i małym yorkiem w domku. Quote
bela51 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 A jak samopoczucie nasze Niuni po sterylce ? Quote
katarzyna09 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 bela51 napisał(a):A jak samopoczucie nasze Niuni po sterylce ? Przyłączam się do pytania:-) Quote
Czarodziejka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Paris ma smuta i nie je...Nie ma jednak głębokiej depresji, a raczej huśtawkę hormonalną. Jest bardziej wyciszona i więcej śpi. Pije, ale nie je, czyli w normie. Roztacza jednak swe samicze zapachy, bo jedyny gentelmen, co o jajkach pozostał - nieszczęsny Aron staruszek spróchnialec - chodzi na baczność, uszy w szpic i stetryczałą łapą ją pod siebie podgarnia przewracając się przy okazji na boki. Rafi straciwszy łapkę i klejnot nie stracił jednak nawyku - próbuje więc o trzech łapach przygarnąć naszą pięknotkę ;) Reszcie nic nie dyga, albo za stara na amory. Quote
olivetshka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Czarodziejka napisał(a):Paris ma smuta i nie je...Nie ma jednak głębokiej depresji, a raczej huśtawkę hormonalną. Jest bardziej wyciszona i więcej śpi. Pije, ale nie je, czyli w normie. Roztacza jednak swe samicze zapachy, bo jedyny gentelmen, co o jajkach pozostał - nieszczęsny Aron staruszek spróchnialec - chodzi na baczność, uszy w szpic i stetryczałą łapą ją pod siebie podgarnia przewracając się przy okazji na boki. Rafi straciwszy łapkę i klejnot nie stracił jednak nawyku - próbuje więc o trzech łapach przygarnąć naszą pięknotkę ;) Reszcie nic nie dyga, albo za stara na amory. Zawsze się uśmiecham na te Twoje opisy TYCH czynności, Czarodziejko :) I przy okazji podnoszę Parisię. Quote
Cantadorra Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ja pierniczę, na zdjęciach to Paryżanka? Wow, ona jakoś inaczej wygląda niz na tych fotkach ze schronu. Jestem zachwycona sunią! Quote
bela51 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 I jak miewa sie Paris ? Czy wyszla juz z psychicznego dolka ? Quote
Czarodziejka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Fakt, że wciąż jest sfilcowana, ale okrąglutka i uśmiechnięta ;) W schronie była smutną starą suczą, tu odmłodniała, zdziecinniała i poczuła wolności smak. Jest bardzo żywotna i uwielbia zabawę. Paris już do siebie dochodzi, zaczęła jeść. Dziś nockę spędziła w kojcu, bo Aron wytupał chyba ze 100 kilometrów rzewnie zawodząc i prężąc cherlawą pierś. Szkoda mi starucha, bo nie dość, że młodość spędził w schroniskowym boksie jako suka ;) , to po wyjściu, kiedy żyć i chędożyć się chce ciało bezczelnie odmawia posłuszeństwa. Pozostaje trucht i przyśpiewki dziadowskie ;) A mnie serce płacze. Quote
bros Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 matkokochana Czarodziejko nie pisz w ten sposób bo mnie samej na placz się zbiera, steruszeńki kochańskie , tyle wam życie uciech odebrało :( Quote
olivetshka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Bardzo przepraszam za offa, ale BARDZO BARDZO PILNIE POTRZEBUJEMY DT DLA SZCZENIAKÓW Z INTERWENCJI TOZu pod Żmigrodem. Kobieta mordowała tam psy i koty od 30 lat Psy sa bezpieczne, ale ranne, na dziś potrzeba DT dla maluszków chociaż. NIe mamy nic Czy ktoś mógłby przygarnąć na DT choć jednego? One są już poogłaszane, być może wkrótce znajdą swoje domy, ale dziś nie mamy nic Na wątku są zdjęcia i film z interwecji sobotniej. [url]http://www.dogomania.pl/threads/2008...-DT-dla-klusek[/url] Quote
bela51 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='Zofija']Rozmawiałam z tą rodziną zą na 90% zdecydowani na Paris, poprosiła, zeby im dać tydzień. Jeżeli się zdecydują to Paris mieszkałaby z 2 piesaami-sunią Melanią i małym yorkiem w domku.[/QUOTE] Chyba tydzien jeszcze nie minał ? Ale bardzo jestem ciekawa jaka bedzie decyzja w sprawie Paris. Quote
Czarodziejka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Nasza radosna tłuściocha właśnie wraz z Bejkiem inwalidą i Rafim o 3 łapach szaleje w dzikim galopie naokoło mojego domu, a ja słyszę tętent jej kopyt ;) Quote
Cantadorra Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Paris to tłuściocha, czy ma tyle sierści na sobie? Wygląda nieźle. Quote
Czarodziejka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Paris to sierściasta tłuściocha. Ona zresztą nie jada - ona żre, jak smoczyca alfa ;) Wszędzie i wszystkim wyżre - a ma 11 mich do przelecenia. Quote
Zofija Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [quote name='Czarodziejka']Paris to sierściasta tłuściocha. Ona zresztą nie jada - ona żre, jak smoczyca alfa ;) Wszędzie i wszystkim wyżre - a ma 11 mich do przelecenia.[/QUOTE] A co na to Carmisia???? Przecież to konkurencja:) Quote
Zofija Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [quote name='bela51']Chyba tydzien jeszcze nie minał ? Ale bardzo jestem ciekawa jaka bedzie decyzja w sprawie Paris.[/QUOTE] Niestety, sunia Mela złamała czy zwichneła nogę i Pani wet odradziła, zeby w trakcie rekonwalestencji brać nowego piesa, także musimy czekać Quote
Czarodziejka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Eeeeeeeeeeeeee :-? A ja się tak ucieszyłam, że nam tak ładnie onki zchodzą do adopcji. Quote
bela51 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Wpłyneły wpłaty dla naszej Pieknej Nienajedzonej :evil_lol: 50 zł od Roland_de i 20 zł od katarzyny09. Bardzo dziekujemy!:lol: Quote
bela51 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Nikt nie odwiedza naszej Gwiazdy ? Z domkiem chyba tez na razie nie wyszlo... Quote
katarzyna09 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Odwiedzamy,odwiedzamy-tylko nie zawsze się logujemy i piszemy;) Z Paris zapewne wszystko w porządku,prawda Czarodziejko? Quote
Recommended Posts