Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Nie wiem, która z ciotek robiła kurs psiej psychologii?

ja nie, ale chodziłąm z Sambunią na szkolenia 4mc i dostałam książkę na temat życia z psem:), a co????

Posted

Net to ja mam, ale święta były...goście...;)

Paris jest ognistą sunią o takich samych zwyczajach jak Simba. Lata za mną aż wszystkim nałożę jeść, a potem dojada resztki, bo inni zajęli się opuszczonym garem. Jest bardzo radosna. Cieszy się z każdej poświęconej jej chwilki, kiedy przyjeżdżamy, kiedy otwieram drzwi, wyglądam przez okno. Chodzi za mną podklejona pod mój łokieć. Śpi pod drzwiami i nic jej nie rusza. Przyjezdni wcale jej nie interesują, nawet oka nie otwiera, można jej na ucho nadepnąć i mlaśnie tylko jęzorem ;)

Posted

bela51 napisał(a):
ostatniego grudnia wpłyneła kolejna wpłata od katarzyny09 dla paris - 20 zł. Bardzo dziekujemy !
Ciekawe czy paris tez bała sie wystrzalow sylwestrowych ?

ja niedługo przeleję pieniążki z konta fundacji na konto beli51, która zbiera teraz pieniążki

Posted

Zagladajcie Cioteczki do naszej Paris. Ma bardzo mało wielbicieli...

Finanse zaktualizowane, zapłaciłam za pobyt i jesli nie jest wysterylizowana, to trzeba by chyba o tym pomyslec.
Bo Czarodziejka zapewne o niczym innym nie marzy tylko o nastepnej suni z rujka.:evil_lol:

Posted

Zapiszę sunieczkę - jest naprawdę sliczna.
Bardzo kibicowałam swego czasu Korze, Aronowi... Podczytywałam codziennie.
Wierzę, że i tej pieknocie się uda - jest w końcu w najlepszych rękach.

Posted

Paris to sucz wariatka, ale taka pozytywnie zakręcona na życie ;)
Zmieniła się bardzo od pierwszych dni swego pobytu u mnie. Po tamtej damie ślad zaginął. Teraz mam szaloną spragnioną kontaktu z nami suńkę, która urządza sobie gonitwy z każdym, kto się nawinie, a nawija się Rafi kaleka z podwiniętą łapką. Nie jest to dobre, bo wciąż tę łapę obciera i zjada opatrunki, kiedy mu ją zabezpieczam. Ale to młodość...
Paris nadal jest niewyczesana, ale ma tak pozlepianą sierść, że musiałabym jej sporo wyrwać lub wyciąć, a w mrozy szkoda ciepła i skóry. Codzienne tarzanie się w śniegu nieco ją wyczyściło i wygładziło, chociaż cuchnie nadal schronem. Chyba właśnie ze względu na te kołtuny. Jest to sucz śpiewaczka. Kiedy wyje syrena strażacka - na wsi często, lub jedzie coś na sygnale, Paris, Grom, Rafi i Bej wyją, ale to tak wyją, że uszy puchną ;)
Poza tym żre jak smoczyca. Wciąż jest głodna, więc ją tuczę. Woli suchą karmę niż gotowane, ale zjada wszystko do końca.

Posted

katarzyna09 napisał(a):
Przyszłam w odwiedzinki ....i patrzę na tekst z banerka i nie wierzę:evil_lol:Cudowna przemiana!Paris,tylko bądz grzeczna dla Szafirka,Ty Nasza ,Kochana łobuziaro:evil_lol:

Niesamowite prawda? A na zdjęcie popatrz-taka ciocia klocia- a tu-żywioł

Posted

Nasza smoczyca jest wiecznie hiperaktywna i zainteresowana wszystkim, co się dzieje i co gdzieś słychać. Pędzi wtedy depcząc po drodze drobiazg, a że jest namasywniejsza w stadzie, to depcze wszystko, co się nawija pod łapy. Apetyt też ma więc hiper ;)
Wczoraj nagotowałam ryżu z czystym mięsem i warzywami. Psy podojadały, a Paris jak w manii - ze swojej michy, potem poleciała podojadać z reszty mich, potem jeszcze nerwowo wokół mnioe truchatała i zaglądała w puste gary, więc jej od serca sypnęłam suchej karmy. Myślicie, że ruszyła? Strauszki sobie pochrupały:loveu:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Nasza smoczyca jest wiecznie hiperaktywna i zainteresowana wszystkim, co się dzieje i co gdzieś słychać. Pędzi wtedy depcząc po drodze drobiazg, a że jest namasywniejsza w stadzie, to depcze wszystko, co się nawija pod łapy. Apetyt też ma więc hiper ;)
Wczoraj nagotowałam ryżu z czystym mięsem i warzywami. Psy podojadały, a Paris jak w manii - ze swojej michy, potem poleciała podojadać z reszty mich, potem jeszcze nerwowo wokół mnioe truchatała i zaglądała w puste gary, więc jej od serca sypnęłam suchej karmy. Myślicie, że ruszyła? Strauszki sobie pochrupały:loveu:

No proszę sucha karma to be:)