Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to widzę, że w ostatniej chwili się załapałam na poznanie Paryżanki :)
Wspaniale, że ślicznota dostała domek. Teraz staruszki trochę "odsapną", ale czy nie będzie im smutno bez pięknej Paris?

Czarodziejko - Parisia porozumiała się ze mną telepatycznie i kazała Ci pięknie podziękować za serce i opiekę :loveu:

Posted

dojechaliśmy szczęśliwie...Parisia była zdenerwowana prawie całą drogę siedziała i obserwowała trasę . Pewnie chciała ją zapamiętać ona przecież nie wie gdzie jedzie i co ją spotka.
Pierwsze bliskie spotkanie z kotkami mamy za sobą , było dużo zamieszania i wielkie zdziwko .....ile naraz ich tu biega / cztery ogonki / :crazyeye:
Z tinką już się zapoznały no i Parysia wystawiła białe ząbki więc Tinka się bardzo zdziwiła i dalsza komunikacja była na odległość. Teraz dziewczynka śpi lub prawie bo co jakiś czas przychodzi pod okno i się patrzy co się dzieje w domu.

Posted

Biedulka...u mnie też zaglądała w okna. Ręczę, że Paris zgodzi się z Tiną. Potrzebuje troszkę czasu. Biegała sobie szczęśliwie i nagle samochód i nowe miejsce, ale da radę. Jest żarłokiem, więc łatwo obmyślić taktykę ;) Brakuje mi jej tu, bo wyjątkowo zapadła mi w serce.

Posted

Takim przeprowadzkom zawsze towarzyszy niepokoj i emocje. Pamietam Janke, ktora godzinami siedziała i wpatrywała sie w okno przez pierwsze dni. Tylko z drugiej strony.;)
A na spacerach ogladala sie za wszystkimi kobietami, ktore pchaly wozek z dzieckiem. Bo wlasnie byla takim niechcianym "kłopotem " dla mlodego małzenstwa z dzieckiem.:-( Widocznie biedna dlugo nie mogła tego zrozumiec. :shake:
Wszystko zaczelo sie ukladac dopiero po kilku tygodniach pobytu u mnie.
Ale Janka to strachulec, a Parisia chyba ma na szczescie zdrowsza psychike.

Posted

Paris jest bardzo dobrą sunią. Od soboty poznajemy się na wzajem. Tak jak przedstawiała ją Czarodziejka jest piękną ,wesołą ,bezproblemową sunią. Uwielbia cały czas coś przegryzać ,zaczepiać , przechadza się po ogrodzie lub śpi pod drzwiami na tarasie.
Z Tiną też nie ma żadnych problemów coś tam się szczypną ale tak spokojnie. Wyzwaniem są dla niej kotki , patrzą na nią przez okno i ją intrygują.
Trzeba czasu aby się to towarzystwo poznało. myślę że jeszcze w tym tygodniu będziemy ich powoli przedstawiać sobie.
Dzisiaj rano wyjeżdżałam z domu do pracy i jak się brama otworzyła powiedziałam Paris zostań a gwiazdka nie wyszła.
Zrobię jej fotki i prześlę

Posted

z kotkami jest oraz lepiej no i pewnie z biegiem czasu będzie jeszcze lepiej. Ma już swoje ulubione miejsca do leżenia i przebywania. Uwielbia głaskanie, zaczepia do zabawy i jest bardzo pogodną sunią. W sobotę była kąpiel i czesanie. Na początku trochę się bała ale spokojnie czekała aż się zakończą się wszystkie zabiegi. Teraz po trochu się wyczesujemy , sama spokojnie siedzi i słucha co jej opowiadam. Wrzucimy fotki ....;)

Posted

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) Teraz już wiem na pewno - kazdemu można pomóc, ale niestety nie da się wszystkim ... Cóż za życia można pomagać, ale po śmierci też ... jakby cos mi się stało to połowa mojego ubezpieczenia idzie na psy ... więc i po śmierci też będe pomagał : ta świadomość daje mi spokój :)

Posted

Roland_De napisał(a):
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) Teraz już wiem na pewno - kazdemu można pomóc, ale niestety nie da się wszystkim ... Cóż za życia można pomagać, ale po śmierci też ... jakby cos mi się stało to połowa mojego ubezpieczenia idzie na psy ... więc i po śmierci też będe pomagał : ta świadomość daje mi spokój :)

Wielkie uznanie z mej strony dla ciebie!

• 4 weeks later...