Kasia&Mela Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Hej :multi: Mam pytanie czy ktoś spotkał się z tymi książkami: [IMG]http://empikmedia.pl/c/swiat-wedlug-psa-bprod58820236.jpg[/IMG] [IMG]http://empikmedia.pl/c/psy-rachel-i-cala-reszta-bprod58900467.jpg[/IMG][IMG]http://empikmedia.pl/c/oczami-psa-bprod58979533.jpg[/IMG] Nie wiem, czy i którą warto kupić dlatego bardzo proszę o Wasze recenzje! ;) Jeśli czytaliście to podzielcie się wrażeniami! Quote
JustynaJK Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 To są nowości.Ta pierwsza jeszcze nie wyszła,a dwie następne kupiłam na predsprzedaży w empiku dziś Quote
Kasia&Mela Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [QUOTE]To są nowości.Ta pierwsza jeszcze nie wyszła,a dwie następne kupiłam na predsprzedaży w empiku dziś[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź :smile: Podziel się opinią jak przeczytasz! Koniecznie :laugh2_2:!!! Quote
Yourii Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ja zakupiłam przed świętami "oczami psa" na allegro i właśnie jej oczekuję, już nie mogę się doczekać aż ją przeczytam ! Oczywiście podzielę się wrażeniami :D Quote
Qeeriefire Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ,,Świat według psa " -książka świetna , jestem w trakcie czytania i oderwać się niemoge . Dorota Sumińska pisze prawdziwie o świecie , ludziach i to oczami psa, pisze wprost . Bolek ....nigdy nie zapomne o jego historii. Najlepsze jest jak opisuje ludzi z punktu psa , pisze jacy ludzie są zachłanni , głupi i nic nierozumiejacy i jeszcze , że śmierdzą czymś co nazywają perfumami :evil_lol: Ale nieukrywam , że również się wzruszałam , idę dalej czytać ;) Quote
Yourii Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ale narobiłaś mi smaku ! już nie mogę się doczekać aż do niej przysiądę, jak okaże się naprawdę taka rewelacyjna zaopatrzę się w inne książki tej Pani :) Quote
Qeeriefire Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 heh.... Mam dopiero dwie książki Doroty Sumińskiej < ,, Co warto wiedzieć o psie" i ,,Świat według psa "> , ale czytałam po kilka razy . Sczerze to jedyna autorka , której książki o psach czytałam nie raz , lubie też jej wypowiedzi w programach ;) Quote
Kasia&Mela Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 [QUOTE] [INDENT],,Świat według psa " -książka świetna , jestem w trakcie czytania i oderwać się niemoge . Dorota Sumińska pisze prawdziwie o świecie , ludziach i to oczami psa, pisze wprost . Bolek ....nigdy nie zapomne o jego historii. Najlepsze jest jak opisuje ludzi z punktu psa , pisze jacy ludzie są zachłanni , głupi i nic nierozumiejacy i jeszcze , że śmierdzą czymś co nazywają perfumami :evil_lol: Ale nieukrywam , że również się wzruszałam , idę dalej czytać ;-) [/INDENT][/QUOTE] Hmm, mi też narobiłaś smaku ;) Tak mi się wydawało, że jak Dorota Sumińska to musi być dobra książka ;) Quote
agamer Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Uwielbiam ksiązki Doroty Sumińskiej ;) przeczytalam jej biograficzna "Autobiografia na czterech łapach" i bardzo mi się spodobala wiec skusilam sie na tą nowosc i jest w trakcie czytania:) naprawde polecam ;) swietnie pokazany świat oczami psiaka, oczywiscie czasem z przymrużeniem oka:D Mam chęc tez na te dwie ksiązki ktore przedstawilas ale jeszcze ich nie zakupilam ;) Quote
Sandra&ABC Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Świat według psa mam już przeczytany i bardzo serdecznie polecam. Ta książka jest 'inna' w stosunku do całej reszty którą do tej pory czytałam ...podoba mi się ten punkt widzenia ;) Quote
nana11 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Jestem w trakcie lektury " Oczami psa" Alexandry Horowitz. Ciekawy, szczegółowy opis psich zmysłów( i odbierania świata przez psa przy ich zastosowaniu) poparty naukowymi badaniami. Na ostateczną opinię jeszcze za wcześnie, muszę dobrnąć do końca ...a coś mi to wolno idzie :hmmmm: Quote
Gosia9712P Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Zgadzam się z poprzednikami - "Świat według psa" to świetna książka. Jestem w trakcie czytania "Psy, Rachel i cała reszta" - na razie się bardzo dobrze zapowiada, ale zobaczymy, jak się skończy ;) Quote
megi82 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 byłam wczoraj w ŚWIECIE KSIĄZKI i chciałam kupić "psy,rechel i cała reszta",ale nie nie mieli;pani poleciła mi "świat według psa"-przeczytałam tył okładki i jakoś nie powaliło mnie...a wy tu piszecie,że warto przeczytać-więc pójdę za waszą radą i zakupie ją w najbliższym czasie Quote
Yourii Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Kurczę blade, a ja nadal czekam, coś się ociągają z tym przesyłkami.... Quote
Guest Lotty Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [I]Świat według psa[/I] jak najbardziej polecam, natomiast [I]Psy, Rachel i cała reszta[/I] bardzo mnie rozczarowała. Uważam, że fabuła tej drugiej książki jest bardzo schematyczna i przewidywalna; utrzymana w cukierkowo-Dysney'owskim stylu.:shake: Test, który znajduje się na końcu książki też jest absurdalny: według niego idealnym psem dla mnie jest Staffik:crazyeye:. Niestety, nie widzę się w roli właścicielki teriera, a już zwłaszcza typu bull.:shake: Quote
justika Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Świat według psa- pozytywna, wzruszająca, prosto napisana, polecam na długie zimowe wieczory:) Quote
grebol Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 swiat wedlug psa-suuuuuuuuper.polecam.ksiazka o ludziach,pelna madrych przemyslen,takich prostych codziennych Quote
Yourii Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Mam, mam, MAM! doszła :) i już czytam i czytam :) i potem zdam raport :] Quote
Qeeriefire Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Yourii']Mam, mam, MAM! doszła :) i już czytam i czytam :) i potem zdam raport :][/QUOTE] To fajnie , miłego czytania ;) A ja już kończe czytać Quote
Balbina. Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 oczami psa-czytałam,super. Świat według psa też czytalam,świetna książka natomiast psy,rachel i cala reszta mnie nudzi... Quote
ziarnochodek Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 A mi się Świat według psa nie podobał, może dlatego, że w sumie bardziej to książka o ludziach niż psach, i miałam wrażenie, że autorka do opowieści bohaterów koniecznie chciała wpleść wszystkie możliwe nieszczęścia, co wg mnie nadawało fałszywego tonu... uśmiałam się trochę przy niektórych fragmentach dotyczących spraw psich, a poza tym to mam dość chłodne odczucia ;) Quote
Yourii Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 hmm... jestem w trakcie czytania "oczami psa" i z niektóre kwestie również wydają mi się nieco naciągane. Albo jest tam wzmianka o psiej depresji - dwa słowa że absolutnie czegoś takiego nie ma tylko mu ludzie sobie to wmawiamy a potem o jakimś doświadczeniu na szczurach... i nic nie dowiadujemy się o tej depresji... Trochę chaotycznie pisana. Zobaczymy jak będzie dalej Quote
Kasia&Mela Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 W takim razie kupię "Świat według psa" ;) i może "Oczami psa" Widzę, że nie ma co się zajmować tą Rachel :p Quote
Recommended Posts