Wavix Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Pewnie fakt, z tym że z Wrocławia jednak trochę daleko, a z pracy się nie urwę :/. Wiem, że pewnie termin wam narzucili odgórnie, jak to zwykle w takich sytuacjach jest. W każdym razie naprawdę sporo się o was zaczyna mówić w innych częściach Polski, więc może uda się tym razem coś zmienić. Dajcie koniecznie znać jak poszło i czy coś sie udało załatwić! Quote
kizimizi Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='Shania']Tych parę osób to bardzo dużo.....strasznie dużo..[/QUOTE] to ile juz osob sie zdeklarowalo? Quote
majka2222 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=100741066663920&num_event_invites=0[/url] to wydarzenie w sprawie manifestacji utworzone na fb, jesli bedzie wiadome miejsce w CK to prosze dac mi znac, wowczas wpisze je na portalu Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Nie wiem, i szczerze Ci napiszę, nie myslałam o tym..raczej o tym, że każdy jakos to odniesie do siebie..ja namawiałam na ten protest, uważam, że niech będzie ich 100...az do skutku, mieszkam tu od nie dawna ..na śląsku..pochodze z mazowieckiego..ale pomyślałam, że musimy się solidaryzować, cała Polską w takich sytuacjach..wiem, że nie zrobiłam w zasadzie nic oprócz wsparcia duchowego, nie mieszkam w Kielcach,ale pomyslałam, że taka obecność dla każdego, kto walczy w sprawie godnego traktowania zwierząt...w tej chwili w Kielcach,to chociaz troszkę pomoże- nie każdy może, środek tygodnia, praca, ale...przykro to pisać, chociaż sama nie zrobiłam nic tylko jestem na wątku-nie mam takiej możliwości mieszkając w takiej odległości..więc tylko cichutko zaproponowałam skromna obecność Gliwic..i powiem, że jestem tutaj dumna z cioteczek z tego miasta, że są tak solidarne..przykro mi z tego tylko powodu, że jednak mały odzew jest, może się mylę i nie chcę tutaj, żeby ktoś to odniósł do siebie, ale POTRZEBA WIĘKSZEGO WSPARCIA I OBECNOŚCI!!!U nas na razie 4 osoby, było 5, ale jedna padła.....choroba, ale mam nadzieję, że piąta sie przyłączy Quote
agnieszka24 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dzięki za założenie wydarzenia :) Zapraszajcie swoich znajomych - niech ludzie się dowiedzą i przybędą tłumnie! Quote
majka2222 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 dobrze byłoby jakby każda osoba, która idzie na manifestację(przemarsz) namówiła kogoś i tak dalej i tak dalej, na zasadzie podaj dalej policzenie osób to dobry pomysł nie ma za co [B]agnieszka24[/B] Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 tylko raz sa a raz się wykruszają...ehhh, sama nie jestem pewna z kim jadę.. Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Potter myślę, że coś bardziej do serca trzeba....heeh a macie głosniki co by grało????:)heh Quote
Potter Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 A teraz czas na mały off: to będzie nasz hymn, na manifestacji i w ogóle - CeZik, uwielbiam faceta: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=p81OzTTnUrg[/URL] Kiedy słucham tego kawałka, to jeszcze mi się chce coś robić w sprawie schronu. Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Potter a może jakis utwór kapel takich wiesz bardziej sławnych, w odniesieniu???Myśle, że utwór, który każdy zna..pamięta z historii byłby lepszy Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Sławnych ludzi o wolności.. np: [url]http://sandra1303.wrzuta.pl/film/6VS1Z6m8Opg/sandra_-_johny_wanna_live[/url] np.. a w rzeczywistości bębny i piosenki z czarnego lądu,...gdzie jest natura i przekaz jest od razu..tak uważam Quote
:: FiGa :: Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Rowniez moge w paru miejscach ponamawiac ludzi do udzialu, ale potrzebuje konkretnych informacji. Kiedy - wiemy, 17 listopada, godz 11. Ale gdzie zbiorka? Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ja po którejś wizycie w schronie usłyszałam tę znaną piosenkę w radiu i się poryczałam na maxa bo w całości przypomniałam sobie te błagające, bez chęci do życia, bez nadziei oczy.........................i jakby to one do mnie wszystkie krzyczały!!! [url]http://www.youtube.com/watch?v=AAXweRAUfPs[/url] Quote
Bjuta Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Gdyby termin się zmienił na dzień wolny od pracy - dajcie mi proszę znać na PW. W środę o jedenastej - niestety muszę być w pracy. Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Śledzę sytuację pilnie i pozwolę sobie nieśmiało podzielić się takimi oto uwagami. Czy nie lepiej pisać, kto może przyjechać, a nie ciągle : ja niestety nie moge, ale myślami będę z wami. Niestety od myśli niewiele się zmieni. A swoja droga moment jest tak ważny, ze dobrze byłoby zrobić wszystko, żeby wziąć wolne i przyjechać, choćby z daleka. Pomoc zwierzętom zdominowała wielu z nas życie, wiec i ten raz dobrze by było... [FONT=Wingdings][/FONT] I co chwila ktoś stwierdza, ze szkoda, ze to w środku tygodnia, podczas gdy na początku wątku jest wyjaśnienie, dlaczego inaczej nie ma sensu. Rozesłałam do wszystkich krewnych i znajomych królika taki mail (może i wy roześlecie?): [FONT=Verdana]Kochani![/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Verdana]Czy możecie rozpropagować to wśród swoich, a najlepiej samemu przyjechać na [B]DEMONSTRACJE W KIELCACH 17 listopada o godz. 11[/B]?!!!!![/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Verdana]TO BARDZO WAŻNE, [U]to może mieć wpływ na los psów i kotów nie tylko w Dominach w Kielcach, ale w całej Polsce[/U]!!!!!! Zdesperowani wolontariusze, którzy sami z własnych pieniędzy plącą za ratowanie psów przed kielecka mordowania, na która z miasta i gmin idą rok w rok ciężkie pieniądze (setki tysięcy!!!!), nie widza już innego wyjścia!!!!! Nic nie pomaga, media, prokurator, dowody czarno na białym, protesty z całego kraju i świata, a złodzieje i oprawcy, w tym władze miasta przyzwalające na to, gwiżdżą sobie na wszystko!!! Dość tego!!!!!!!! Jak wybiorą ponownie sadystów na wysokie urzędy, to już nic nie uratuje tych zwierząt tam. Wiele lat trwa walka z tym obozem śmierci dla zwierząt i nic się nie zmienia.[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Verdana]Bierzcie wolne z pracy, pakujcie transparenty z własnymi hasłami i nazwami swoich organizacji, okażcie solidarność! To musi być w środku tygodnia, w weekend urzędasy nie pracują, ludzie siedzą po domach. TO MUSI SIĘ UDAĆ!!! [B]Jeśli nie teraz, to już nigdy, jeśli nie wy, to już nikt. TO BARDZO WAŻNY MOMENT!![/B][/FONT] Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [FONT=Verdana]A tutaj parę haseł:[/FONT] [LIST] [*][FONT=Verdana]stuku PUK-u, stuku PUK-u, ile lat mamy stukać, by winnych odszukać?[/FONT] [*][FONT=Verdana]Klika PUK-a nas i schronu nie oszuka[/FONT] [*][FONT=Verdana]Urząd Miasta i PUK to w Kielcach nie bóg! PUK i zarządcy Miasta to śmiertelna kasta! [/FONT] [/LIST] [LIST] [*][FONT=Verdana]Urząd Miasta i PUK - śmiercionośny bóg, dla zwierząt bezbronnych, zbirów wał ochronny[/FONT] [*][FONT=Verdana]Dminy czekają – zwierzęta zdychają[/FONT] [*][FONT=Verdana]Mordownia kielecka z ogródkiem dla dziecka, personel „szkolony” w kaźni wyrobiony [/FONT] [*][FONT=Verdana]Dyminy to Kielc reklama, sprawa w świecie znana, zadba o to PUK, bo w Kielcach to bóg.[/FONT] [*][FONT=Verdana]Dyminy to hańba i wstyd miasta Kielce, o co zadba prezydent, właściwy pan wielce![/FONT] [*][FONT=Verdana]Dyminy dzieci edukują, że zwierzątka z głodu szybko się popsują, popatrz dziecię drogie, jak pies psu odgryza nogę. [/FONT] [*][FONT=Verdana]Chcesz jasnej polityki i właściwych rządów? Zajrzyj do schroniska, nabierzesz poglądów. Wybierzesz ponownie miłościwych panów? Umocnisz sadystów, członków śmierci klanu.[/FONT] [*][FONT=Verdana]Czy wiesz, ile milionów złotych zniknęło w schronisku? Zapytaj o to PUK, dostaniesz po pysku.[/FONT] [*][FONT=Verdana]Pies to tylko pies, niech zdycha w cierpieniach, a pieniądze z Dymin są na PUK-u pienia.[/FONT] [*][FONT=Verdana]Publiczne pieniądze to PUK-u domena, wiesz, ile już zagarnął za zwierząt cierpienia? [/FONT] [*][FONT=Verdana]Przekaż złotóweczkę na psa ratowanie, PUK zgarnie miliony za Dymin trzymanie.[/FONT] [*][FONT=Verdana]Nie pytaj o pieniądze z Miasta na Dyminy, my włodarze miasta nasz PUK uchronimy. [/FONT] [*][FONT=Verdana]Po trupach do celu, choć ma być do celi, bez twego poparcia PUK się znów wybieli.[/FONT] [/LIST] Quote
epe Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Em_ słusznie pisze! Mam takie dodatkowe sugestie,nie wiem,czy było wcześniej o tym pisane,czy się powtórzę: - dobre byłoby zestawienie fot jak jest w Dyminach i fot z jakiegos porządnego schronu europejskiego - różnica będzie kłóć w oczy!!! Porównania bywają cennym argumentem ,zwłaszcza dla zwykłych ludzi,aby zrozumieli lepiej o co walczymy! -wybory za pasem - wiele wskazuje,że niestety Lubawski może wygrać - nasze argumenty tzw. zwierzęce niestety nie wpłyną na wyborców!! Natomiast sprawy finansowe TAK!! TO ludzi interesuje!! Na transparentach powinno się znaleźć dużo o złym gospodarowaniu! Poszperajcie trochę,lub skontaktujcie się z kontrkandydatami - oni zapewne mają zgromadzoną wiedze na te tematy. Quote
__Lara Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 epe ma rację, pokazać zwykłym ludziom ile ich pieniędzy z podatków się marnuje. Quote
potoczanka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Za sugestią Em: BĘDĘ NA 100% RAZEM Z TŻ I BĘDĘ SIĘ OBNOSIĆ Z ANTYPUKOWYM TRANSPARENTEM! Quote
agnieszka24 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Czy któraś organizacja pro zwierzęca może wysłać oficjalne zaptroszenia na manifestację kandydatom na prezydenta Kielc?? Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dodałam wiadomość na nk oraz założyłam wątek na miau odnośnie manifestacji. [URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=119884&p=6649107#p6649107"]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f...49107#p6649107[/URL] Poszłam na łatwiznę i ściągnęłam gotowy tekst oraz zdjęcie , bo uważam że jest dobry [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Quote
Elka_Ka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Czy termin jest już potwierdzony na 100%? Miasto wyraziło zgodę na demonstrację? Czy w ogóle cokolwiek wyraziło? Quote
agnieszka24 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Czy ktoś byłby w stanie napisać krótki tekst d umieszczeniu na ulotkach informacyjnych? Można by było rozdawać takie ulotki na międzynarodowej wystawie psów w Kielcach 13-14 listopada. Wiele ludzi by zobaczyło co się tutaj wyprawia!! To najbliższa sobota i niedziela!! [B]Prosimy o pomoc w napisaniu tekstu!!! [/B][B]A może zrobić małą pikietę obok Targów Kielce, gdzie odbywa się wystawa???[/B] Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [quote name='kizimizi']pryzjechac nie pryzjade ale petycja podpisana. A mozna sie dowiedziec co to za psy z plakatu w 1 poscie? bo jak sie kliknie to do watku kociakow odsyla.[/QUOTE] to są psiaki, które nieprzeżyły luxusowego SPA w schronie:-( a czemu odsyła do wątku kociaków???:crazyeye: nie mam pojecia:shake: Quote
Recommended Posts