Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Paja']yunona nie napisała byś tekstu dla Bezia do ogłoszeń? no i może wzięła byś tez kontakt na siebie?

Może masz lepsze gadane do ludzi i znajdzie mu się domek szybko.
Ja i Jostel po prostu jak ktoś dzwoni w jego sprawie nie umiemy kłamać i mówimy naprawdę jaki jest by pózniej nie było np. do mnie pretensji,że coś zataiłam.
Chodż doskonale wiem,ze niektórzy maja do mnie pretensje za to ,że nie podołałam Bezowi i nie zrobiłam z niego psa adopcyjnego.Starałam sie mocno,ale mi nie wyszło.

Po ostatnim ugryzieniu jego mam poważne problemy zdrowotne oczekuje miejsca w szpitalu które moge dostac z dnia na dzień.Jak po odbieram wszytskie wyniki mogę je tu wstawić bo dla mnie to nie problem,ale niktórym może być wstyd.22.09 mam spędzić cały dzien w szpitalu na róznych badaniach i wteczas poznam wyrok.[/QUOTE]
[B]Nigdy nie sugerowałam nikomu tego co napisałaś powyżej . Cenię prawdę a kłamstwa zawsze wyłażą na wierzch więc nie rozumiem Twoich sugestii. Nigdy tego bym nie zrobiła. Przykro mi tylko, że coś takiego mi sugerujesz.
[/B]

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jostel5']Działamy,Yunono,działamy,bo innego wyjścia nie ma!No bo powrót Bezia do schronu to byłaby porażka,chociaż i tę wersję zdarzeń bardzo poważnie rozważałam! Wiem jedno-jeśli Bez jest psem,z którym nie można będzie NIC zrobić,sama decyzji o eutanazji nie podejmę! Muszę mieć potwierdzenie kogoś,kto świetnie zna się na takich trudnych "przypadkach"...

Teraz myślę już tylko o tym,by to miejsce u Jamora szybko się znalazło! Tam jest naprawdę długa kolejka oczekujących na swoją szansę![/QUOTE]
Spróbuję podziałąć , jak się dowiem , to napiszę.

Posted

[quote name='yunona'][B]Nigdy nie sugerowałam nikomu tego co napisałaś powyżej . Cenię prawdę a kłamstwa zawsze wyłażą na wierzch więc nie rozumiem Twoich sugestii. Nigdy tego bym nie zrobiła. Przykro mi tylko, że coś takiego mi sugerujesz.
[/B][/QUOTE]

yunona ja Ci nic nie sugeruje i nie mam zamiaru nikomu sugerowac i doradzać jak nie byłam i nie widziałam.

Posted

Jostel mam prośbę, o ustalenie czy osoby które deklarowały stałe deklaracje podtrzymują je, żeby Bezio poszedł na obserwację do Jamora. Może niech kazda z tych osób potwierdzi na wątku. Ja zalegam z zapłatą za sierpień i wrzesień, postaram się to w ciągu tygodnia uregulować. [B]Na pobyt miesięczny u Jamora podwyższam swoją deklarację do 50 zł. (jak trzeba będzie to i na następne 3 miesiące).[/B] [B]Proszę, niech każdy jasno zadeklaruje ile może , trzeba wykorzystać tą ostatnią szansę.
I trzeba szukać transportu w miarę możliwości bezpłatnego lub za paliwo.
[/B]

Posted

Ja podtrzymuje deklaracje 10zl, wiecej niestety nie moge.
Niestety kazdy jest madry i pelen dobrych rad, jak moze tylko napisac, ja nawet nie wiem co przechodzi Paja z psem nieadopcyjnym, nieprzewidywalnym, bez kompletu deklaracji, bez szans na szkolenie - niby jest jamor, ale czy nas stac na to, ile on moze tam siedziec, kto tego psa zaadoptuje, nawet jesli - pojdzie do kojca, gdzie moze wyc za czlowiekiem. Tez nie wyobrazam poddac sie bez walki, ale co z nim zrobic. O uspieniu nawet nie chce myslec...

Posted

[quote name='Olena84']Ja podtrzymuje deklaracje 10zl, wiecej niestety nie moge.
Niestety kazdy jest madry i pelen dobrych rad, jak moze tylko napisac, ja nawet nie wiem co przechodzi Paja z psem nieadopcyjnym, nieprzewidywalnym, bez kompletu deklaracji, bez szans na szkolenie - niby jest jamor, ale czy nas stac na to, ile on moze tam siedziec, kto tego psa zaadoptuje, nawet jesli - pojdzie do kojca, gdzie moze wyc za czlowiekiem. Tez nie wyobrazam poddac sie bez walki, ale co z nim zrobic. O uspieniu nawet nie chce myslec...[/QUOTE]
Napisałam żeby choć były deklaracje na jeden miesiąc. Potrzebujemy opinii fachowca, a niewątpliwie Jamor nim jest. Przynajmniej na ten jeden miesiąc.:) i ewentualnie wpłaty jednorazowe na transport.:)

Posted

Yunona-w zasadzie wszystko jest potwierdzone....Ty,Olena,ja+ Haniabor,która niby nie deklarowała ,ale i tak od kilku ładnych miesięcy regularnie wysyła Beziowi po 50 zł....Zerknij,proszę do postu rozliczeniowego-tam widać wszystko! Sumując-z deklaracji na czas pobytu psa u Jamora (zakładamy na razie-miesiąc) mamy 160 złotych, potrzeba-15x30 (dni)-[B]450 zł[/B],a zatem brakuje [B]290[/B] złotych....Tak wygląda sytuacja...Paja bardzo dużo wysiłku wkładała w to,by na minione miesiące zapracować bazarkami,które sama robiła,rozliczała je i nie żądała od nas pieniędzy...Gdyby nie Jej dobra wola i zrozumienie sytuacji-Bezio już kilka miesięcy temu byłby bezdomny!!!

Posted

A p. Małgorzata spoza dogo z córką Julią dekl. 120 zł. Może na miesiąc do jamora dadzą jednarazowo? Dowiedz sie proszę :)

Udostępniam wydarzenie na Fejsie i podbijam. :)

Posted

[quote name='yunona']A p. Małgorzata spoza dogo z córką Julią dekl. 120 zł. Może na miesiąc do jamora dadzą jednarazowo? Dowiedz sie proszę :)

Udostępniam wydarzenie na Fejsie i podbijam. :)[/QUOTE]

Nie dadzą....:( to był słomiany zapał,a potem plajta w "rodzinnym interesie" (jakiś tam biznes im padł)...Nie mam złudzeń!

Posted

[quote name='cavani']Ja też dołożę na ten miesiąc pobytu u Jamora 50 zł jednorazowo.[/QUOTE]
To super!!! :) Dzięki wielkie, tzn. brak jeszcze [B]240 zł. :( [/B]
Na wątek wchodziło wiele osób, może ktoś jeszcze dorzuci tyle ile może i coś jeszcze uzbiera się.
A może tytuł wątku zmienić ?

Posted

Olenko,nie wiem....! Zakładamy,że miesiąc u Jamora da obraz całej sytuacji! I musimy mieć kasę na ten miesiąc,bo Bez musi zostać wreszcie naprawdę fachowo zdiagnozowany,a bez tego trudno jest podjąć jakąkolwiek decyzję! Według Jamora (z tego,co On o nim wie) pies być może w ogóle nie nadaje się do adopcji!

Sytuacja jest koszmarnie trudna,jednak liczę na to,że na DGM jest wiele mądrych głów i dobrych serc,więc decyzja odnośnie Bezia będzie przemyślana i najlepsza z możliwych!

Posted

[quote name='jostel5']Ty,Olena,ja+ Haniabor,która niby nie deklarowała ,ale i tak od kilku ładnych miesięcy regularnie wysyła Beziowi po 50 zł....[/QUOTE]
Nadal nie deklaruję:evil_lol:

Posted

[quote name='haniabor']Nie deklaruję, ale stówkę wysłałam;). (Brak trochę mniej?)[/QUOTE]
Jesteś wspaniała, naprawdę tzn. jeszcze brak 150 zł. Jeszcze czekamy na dobre anioły aby dać szansę (lub.... nawet nie chcę myśleć :( ) Beziowi, może nie jest tak tragicznie.....

[B]Halo, Paja nic nie piszesz, co tam u Bezia słychać?[/B]

Posted

To przez ostatni atak agresji Beza - Paja została przez niego po raz kolejny dotkliwie pogryziona. Pisała o tym tutaj:

[quote name='Paja']Po ostatnim ugryzieniu jego mam poważne problemy zdrowotne oczekuje miejsca w szpitalu które moge dostac z dnia na dzień.Jak po odbieram wszytskie wyniki mogę je tu wstawić bo dla mnie to nie problem,ale niktórym może być wstyd.22.09 mam spędzić cały dzien w szpitalu na róznych badaniach i wteczas poznam wyrok.[/QUOTE]