yunona Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Paja']yunona nie napisała byś tekstu dla Bezia do ogłoszeń? no i może wzięła byś tez kontakt na siebie? Może masz lepsze gadane do ludzi i znajdzie mu się domek szybko. Ja i Jostel po prostu jak ktoś dzwoni w jego sprawie nie umiemy kłamać i mówimy naprawdę jaki jest by pózniej nie było np. do mnie pretensji,że coś zataiłam. Chodż doskonale wiem,ze niektórzy maja do mnie pretensje za to ,że nie podołałam Bezowi i nie zrobiłam z niego psa adopcyjnego.Starałam sie mocno,ale mi nie wyszło. Po ostatnim ugryzieniu jego mam poważne problemy zdrowotne oczekuje miejsca w szpitalu które moge dostac z dnia na dzień.Jak po odbieram wszytskie wyniki mogę je tu wstawić bo dla mnie to nie problem,ale niktórym może być wstyd.22.09 mam spędzić cały dzien w szpitalu na róznych badaniach i wteczas poznam wyrok. Nigdy nie sugerowałam nikomu tego co napisałaś powyżej . Cenię prawdę a kłamstwa zawsze wyłażą na wierzch więc nie rozumiem Twoich sugestii. Nigdy tego bym nie zrobiła. Przykro mi tylko, że coś takiego mi sugerujesz. Quote
yunona Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 jostel5 napisał(a):Działamy,Yunono,działamy,bo innego wyjścia nie ma!No bo powrót Bezia do schronu to byłaby porażka,chociaż i tę wersję zdarzeń bardzo poważnie rozważałam! Wiem jedno-jeśli Bez jest psem,z którym nie można będzie NIC zrobić,sama decyzji o eutanazji nie podejmę! Muszę mieć potwierdzenie kogoś,kto świetnie zna się na takich trudnych "przypadkach"... Teraz myślę już tylko o tym,by to miejsce u Jamora szybko się znalazło! Tam jest naprawdę długa kolejka oczekujących na swoją szansę! Spróbuję podziałąć , jak się dowiem , to napiszę. Quote
Paja Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='yunona']Nigdy nie sugerowałam nikomu tego co napisałaś powyżej . Cenię prawdę a kłamstwa zawsze wyłażą na wierzch więc nie rozumiem Twoich sugestii. Nigdy tego bym nie zrobiła. Przykro mi tylko, że coś takiego mi sugerujesz. yunona ja Ci nic nie sugeruje i nie mam zamiaru nikomu sugerowac i doradzać jak nie byłam i nie widziałam. Quote
yunona Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jostel mam prośbę, o ustalenie czy osoby które deklarowały stałe deklaracje podtrzymują je, żeby Bezio poszedł na obserwację do Jamora. Może niech kazda z tych osób potwierdzi na wątku. Ja zalegam z zapłatą za sierpień i wrzesień, postaram się to w ciągu tygodnia uregulować. Na pobyt miesięczny u Jamora podwyższam swoją deklarację do 50 zł. (jak trzeba będzie to i na następne 3 miesiące). Proszę, niech każdy jasno zadeklaruje ile może , trzeba wykorzystać tą ostatnią szansę. I trzeba szukać transportu w miarę możliwości bezpłatnego lub za paliwo. Quote
Olena84 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja podtrzymuje deklaracje 10zl, wiecej niestety nie moge. Niestety kazdy jest madry i pelen dobrych rad, jak moze tylko napisac, ja nawet nie wiem co przechodzi Paja z psem nieadopcyjnym, nieprzewidywalnym, bez kompletu deklaracji, bez szans na szkolenie - niby jest jamor, ale czy nas stac na to, ile on moze tam siedziec, kto tego psa zaadoptuje, nawet jesli - pojdzie do kojca, gdzie moze wyc za czlowiekiem. Tez nie wyobrazam poddac sie bez walki, ale co z nim zrobic. O uspieniu nawet nie chce myslec... Quote
yunona Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Olena84 napisał(a):Ja podtrzymuje deklaracje 10zl, wiecej niestety nie moge. Niestety kazdy jest madry i pelen dobrych rad, jak moze tylko napisac, ja nawet nie wiem co przechodzi Paja z psem nieadopcyjnym, nieprzewidywalnym, bez kompletu deklaracji, bez szans na szkolenie - niby jest jamor, ale czy nas stac na to, ile on moze tam siedziec, kto tego psa zaadoptuje, nawet jesli - pojdzie do kojca, gdzie moze wyc za czlowiekiem. Tez nie wyobrazam poddac sie bez walki, ale co z nim zrobic. O uspieniu nawet nie chce myslec... Napisałam żeby choć były deklaracje na jeden miesiąc. Potrzebujemy opinii fachowca, a niewątpliwie Jamor nim jest. Przynajmniej na ten jeden miesiąc.:) i ewentualnie wpłaty jednorazowe na transport.:) Quote
jostel5 Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Yunona-w zasadzie wszystko jest potwierdzone....Ty,Olena,ja+ Haniabor,która niby nie deklarowała ,ale i tak od kilku ładnych miesięcy regularnie wysyła Beziowi po 50 zł....Zerknij,proszę do postu rozliczeniowego-tam widać wszystko! Sumując-z deklaracji na czas pobytu psa u Jamora (zakładamy na razie-miesiąc) mamy 160 złotych, potrzeba-15x30 (dni)-450 zł,a zatem brakuje 290 złotych....Tak wygląda sytuacja...Paja bardzo dużo wysiłku wkładała w to,by na minione miesiące zapracować bazarkami,które sama robiła,rozliczała je i nie żądała od nas pieniędzy...Gdyby nie Jej dobra wola i zrozumienie sytuacji-Bezio już kilka miesięcy temu byłby bezdomny!!! Quote
cavani Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja też dołożę na ten miesiąc pobytu u Jamora 50 zł jednorazowo. Quote
jostel5 Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 cavani napisał(a):Ja też dołożę na ten miesiąc pobytu u Jamora 50 zł jednorazowo. Anusiu kochana....Nie wiem,co powiedzieć!:oops: Quote
yunona Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 A p. Małgorzata spoza dogo z córką Julią dekl. 120 zł. Może na miesiąc do jamora dadzą jednarazowo? Dowiedz sie proszę :) Udostępniam wydarzenie na Fejsie i podbijam. :) Quote
jostel5 Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 yunona napisał(a):A p. Małgorzata spoza dogo z córką Julią dekl. 120 zł. Może na miesiąc do jamora dadzą jednarazowo? Dowiedz sie proszę :) Udostępniam wydarzenie na Fejsie i podbijam. :) Nie dadzą....:( to był słomiany zapał,a potem plajta w "rodzinnym interesie" (jakiś tam biznes im padł)...Nie mam złudzeń! Quote
yunona Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='cavani']Ja też dołożę na ten miesiąc pobytu u Jamora 50 zł jednorazowo. To super!!! :) Dzięki wielkie, tzn. brak jeszcze 240 zł. :( Na wątek wchodziło wiele osób, może ktoś jeszcze dorzuci tyle ile może i coś jeszcze uzbiera się. A może tytuł wątku zmienić ? Quote
Olena84 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Jednorazowo moge podwyzyszyc z 10zl do 50zl , ale co po miesiacu? Quote
jostel5 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Olenko,nie wiem....! Zakładamy,że miesiąc u Jamora da obraz całej sytuacji! I musimy mieć kasę na ten miesiąc,bo Bez musi zostać wreszcie naprawdę fachowo zdiagnozowany,a bez tego trudno jest podjąć jakąkolwiek decyzję! Według Jamora (z tego,co On o nim wie) pies być może w ogóle nie nadaje się do adopcji! Sytuacja jest koszmarnie trudna,jednak liczę na to,że na DGM jest wiele mądrych głów i dobrych serc,więc decyzja odnośnie Bezia będzie przemyślana i najlepsza z możliwych! Quote
Olena84 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Dobra zmiana tytulu, moze wiecej dogomaniakow zoabczy Beza. Quote
haniabor Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 jostel5 napisał(a):Ty,Olena,ja+ Haniabor,która niby nie deklarowała ,ale i tak od kilku ładnych miesięcy regularnie wysyła Beziowi po 50 zł.... Nadal nie deklaruję:evil_lol: Quote
yunona Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 haniabor napisał(a):Nadal nie deklaruję:evil_lol: :p:multi: to dobrze, to znaczy jeszcze 200 zł. Kto dołoży jeszcze parę złociszy? Quote
haniabor Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nie deklaruję, ale stówkę wysłałam;). (Brak trochę mniej?) Quote
yunona Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='haniabor']Nie deklaruję, ale stówkę wysłałam;). (Brak trochę mniej?) Jesteś wspaniała, naprawdę tzn. jeszcze brak 150 zł. Jeszcze czekamy na dobre anioły aby dać szansę (lub.... nawet nie chcę myśleć :( ) Beziowi, może nie jest tak tragicznie..... Halo, Paja nic nie piszesz, co tam u Bezia słychać? Quote
jostel5 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Melduję,że jest stówka od Haniabor!:) Quote
jostel5 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 yunona napisał(a): Halo, Paja nic nie piszesz, co tam u Bezia słychać? Pewnie to dlatego,że Paja ma poważne problemy ze zdrowiem....:( Quote
cavani Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 To przez ostatni atak agresji Beza - Paja została przez niego po raz kolejny dotkliwie pogryziona. Pisała o tym tutaj: Paja napisał(a):Po ostatnim ugryzieniu jego mam poważne problemy zdrowotne oczekuje miejsca w szpitalu które moge dostac z dnia na dzień.Jak po odbieram wszytskie wyniki mogę je tu wstawić bo dla mnie to nie problem,ale niktórym może być wstyd.22.09 mam spędzić cały dzien w szpitalu na róznych badaniach i wteczas poznam wyrok. Quote
Olena84 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Matko, nie ma co, bezio musi opuscic dt Paji:(, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie... Quote
Recommended Posts