jostel5 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Bezio dostał takie majowo-czerwcowe pieniadze-kopiuję z drugiego postu: Maj: od Yunony-30 zł od Oleny-10 zł z bazarku Dogo07-13,50,- Kolejny bazarek Dogo07-wpłaty: RuletkaK - 25zł. Atena21 - 27zł. Maruda666 - 15zł. Kaaskaa_b - 26zł. z bazarku Marudy666/Sonek666 -90 zł CZERWIEC Haniabor-100 zł (za maj/czerwiec) jostel5-50 zł Razem :386,50,- No i robię przelew do Paji (który powinien pójść ok.5 czerwca....) 350 zł Zostaje:36,50,- DRAMAT!!!! Quote
Paja Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 nie zostaje nic + kaganiec 44,50 chyba (gdzieś podawałam wcześniej cene),ale okazał sie za mały i go wymieniłam na większy czyt 50zł + ektopar(co 4 tyg na pchły i kleszcze) 12zł + transport i smakołyki do p. Marcina 25zł Reszte tj. wizyta dzisiejsza u weta(kontrolna)+transport,zamieszczenie płatnych ogłoszeń w prasie,kiełbasa i surowe mięso by chłopak lepiej przyswajał komędy i się pilnował,dziura w płocie,zjedzone wiadro i miski(juz nie wystarczy do nich sikać) i wiele,wiele innych wezme już na siebie. Poza tym chłopak zmądrzał i nie chciała bym krakać,ale przydało by się powoli wypychać do nowego domu który przejmie moje obowiązki i pójdzie z nim na szkolenie.Jutro zabieram chłopak do lasu i będziemy bawić się w chowanego jak się zgubi to będzie na przyszłość pamiętał ,ze nie warto. Quote
Paja Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Jak wróciłam wczoraj z BP w której siedziałam od poniedziałku to chciał mnie na dzień dobry gówniarz ugryść,ale mu się nie udało bo byłam szybsza..Tłumacze sobie to w sposób taki ,ze wyczuł iż byłam tam gdzie on prawie 4 lata.Dziś już widzę ,ze wszystkie psiaki są wesołe.A Molcia w końcu zjadła,głodował prawie cały tydzień i nie chciała wychodzić nawet na dwór tylko siedziała w moim pokoju.Wogóle jak przyjechałam i poszłam sie przywitac ze zwierzakami to wąchały mnie jak szalone a ogony mało sie im nie pourywały. Bezio obecnie lata po deszczu,a reszta ogonów siedzi mi pod stolikiem i pilnują bym im czasem nie znikneła znowu. W BP sie zakochałam,az ciężko było mi wracać.Jola kochana kobitka z p.Włodkiem pokazali mi cały Międzyrzec i w BP zaprowadzili do schronu oraz dali mi dt na kilka dni po prostu super.Ania druga kochana kobitka tez mi dała na dwa dni dt i poszła ze mna do schronu.Oczywiście byłam grzeczna ,ale momętami to miałam rogi od wro po Biała :)Pewnie juz więcej mnie zadna nie zechce na dt bo jestem trudna charakterem(uparta):) No i oczywiście poznałam kochanego p.kierownika schronu,takiego człowieka jak on to tylko ze świecą szukać-dziękuje iz mogłam go dzięki dobrym duszą poznać. Quote
jostel5 Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Zechcą,zechcą ,choć -faktycznie rogata z Ciebie dusza....;) Przyjeżdżaj do nas,kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę,wszystkie drzwi są tu dla Ciebie otwarte!:) Quote
Paja Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 zobaczymy jak to będzie,nie przyjadę szybciej niż Beza nie wyadoptuje.Narazie pisze nowy tekst dla Beza vel Jorisa póżniej Ci go Jolu podeśle do poprawy.Zaraz też załorzę wątek Fudze bo nie mogę przez nią spac już chyba cały dom wie,ze sie w niej zakochałam. Quote
Iljova Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 A to łobuz takie powitanie??? A to że w deszczu biega sobie to znaczy że wie co dobre. To jest idealna pogoda na spacerek, kiedy nad głową nie ma palącego słońca. Dobrze że Molcia je :-) Też bym tak chciała móc jechać tam i w kilka innych miejsc, ale narazie tylko marzę. Ale przyjdzie taki dzień że pojadę. To znacz że super spędziłaś czas :-) Quote
Paja Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Przekazuję z Bazarku ogłoszeniowego dla Beza 600zł Quote
cavani Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='jostel5']Zechcą,zechcą ,choć -faktycznie rogata z Ciebie dusza....;) Przyjeżdżaj do nas,kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę,wszystkie drzwi są tu dla Ciebie otwarte!:)[/QUOTE] Potwierdzam :fadein: Zawsze będziesz miłym gościem. :buzi: Quote
Livka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Paja']Przekazuję z Bazarku ogłoszeniowego dla Beza 600zł[/QUOTE] :crazyeye: :siara: ale kasa, Paja jesteś nieoceniona :loveu: jak będę potrzebna to dajcie cynka - sklecę jakiś bazarek na pomoc Bezikowi ;) Quote
Iljova Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 I co Beziolku ? Co ciekawego nasz do powiedzenia ? Quote
Paja Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 cóż mogę powiedzieć mamy epidemie od wczoraj..Niedawno był u nas wet zaczęło się od Beza wczoraj rano,w nocy Heksa,dziś już Dino.Psiaki mają kaszel kenelowy,gorączkę,wodnisty wysięk z nosa,powiększone węzły chłonne,są osowiałe,nie chcą wychodzić na dwór oraz jejśc,żadne nie stawia sprzeciwu brania na ręce nawet Bez.Dał sobie też ładnie założyć kaganiec by pan doktor go zbadał.Psy dostały antybiotyki i leki na wzmocnienie koszt wizyty to 50zł.Puki co Mola i Junior nie wyrażają zachowaniem zachorowania i zostały odseparowane od reszty.Także Pan doktor skasował 150zł i za dwa dni mamy się pokazać na oględzinach dalszych.Normalnie juz mnie się kiszki przewróciły na lewą strone jak patrze jak te psy jak takie trusie leża i nic mnie nosem z boku nie trąca :( Quote
cavani Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Oj, to niewesoło. Współczuję. :-( Oby stado jak najszybciej wróciło do zdrowia. Quote
Livka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 też jestem ciekawa jak Bezio i reszta chorego stadka ? Quote
jostel5 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Bezio trochę lepiej,ale część stadka jeszcze na kroplówkach.... Quote
Olena84 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Ja za czerwiec zaplacilam! Czy ja juz nie widze? Sprawdzcie prosze, bo bede musiala sie zawstydzic... Quote
yunona Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Poleciała kaska za czerwiec.:lol: Uściski dla Bezia! Quote
Paja Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Dzwonie ponownie do weta i nie mogę się do niego dodzwonić Bez tak mi charczał nad ranem,że myślałam iż mi się udusi.Aż spienił mi się cały na pysku,postawił cały dom na nogi. Idę ponownie dzwonić jak nie to zabieram psa i do drugiego weta popędzę jak tato wróci z pracy.To jest jakiś zmutowany syf..który dopadł moje ogonki ;( Quote
jostel5 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Olena84 napisał(a):Ja za czerwiec zaplacilam! Czy ja juz nie widze? Sprawdzcie prosze, bo bede musiala sie zawstydzic... To ja się wstydzę....:oops: Pewnie,że wpłaciłaś-9 czerwca....:loveu: Pogrzebałam dzisiaj w przelewach i ....różnych fajnych rzeczy się dogrzebałam....:) Bo przyszła też dzisiaj kaska od Yunony-30 zł!:) Paja do mnie dzwoniła....Kiepsko z Beziem i resztą towarzystwa!:( Quote
cavani Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Biedne pieski i biedna Paja :placz: Niech już to choróbsko szybko minie! Quote
Paja Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Kolejna wizyta u weta kolejne leki nie jest dobrze... :( w niedziele ponowna kontrola.Mój wet wyjeżdża w niedziele a miał dzisiaj ,ale powiedział,ze nie zostawi mnie z problemem i pojedzie dopiero na urlop w niedziele.W niedziele również wpadnie na kontrole i zostawi ew.leki jak będą potrzebne.Mam nadzieje,ze nie będą juz potrzebne bo będę robić zastrzyki sama.Owczem umiem,ale można się domyślić jaka jest reakcja zgredzia na nie.. Quote
Iljova Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Kurcze niech to paskudztwo już sobie już precz od psiaczków !!!!!! Quote
Paja Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 No więc opowiemy Wam nasz ostatni czas: Bezio wziął dzisiaj końcową serie antybiotyku i jest znaczna poprawa już mi tak nie charczy jak popsuta piła..:( W dalszym ciągu trenujemy zakładanie kagańca raz nam wychodzi raz nie,ale ogólnie kagańcem daje się wszędzie dotykać gorzej jest z samym założeniem na pysk. Utrwalamy w dalszym ciągu siad,daj łapę,zostań,miejsce,do mnie,chop(czyli zaproszenie psa na kolana do głaskania) oraz chodzenie na spacerach bez smyczy(lasy,polany) W końcu ,ciołek, włączył się do grupy i zaczął wariować z moimi ogonkami... (Najmniejszy a największy zaczepa-Junior-pies brata) To nie my..moje kochane ogonki :) Quote
Recommended Posts