Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bezio pojechał na szkolenie...Ciekawe,czy Pan Marcin to przeżyje...;) I co powie...Paja strasznie się stresowała....i wcale się Jej nie dziwię!

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam wierzę w pana Marcina - to doświadczony szkoleniowiec.
Chciałabym wiedzieć natomiast, co się teraz dzieje w Beziowej główce, kiedy szkoleniowiec zaczął nad nim pracować. Psiak ma twardy charakterek, więc będzie się bronił. Przecież wiadomo że Bezio najbardziej lubi, kiedy jest tak jak on chce :evil_lol:

No a Paja trochę odetchnie i się odstresuje po ciągłym pilnowaniu małego, upartego kudłacza :lol:

Posted

Wieści są takie (...) ostatni czas był dla mnie dość ciężki. Chciało by się powiedzieć trafił swój na swojego.Niestety p.Marcin trafił na mnie jako na trudnego ucznia,Który chce przystosować wiedzę,ale (...).Ja na razie troszkę się rozsypałam przyjdę do Was za parę dni wybaczcie,ale nie mogę.
Jolu przepraszam,ze na Ciebie padł ten niesmaczny telefon...dzisiaj.
A resztę ciotek ,,dobra rada,, proszę o nie dawanie dobrych rad.ew chyba ,ze przyjadą i same zastosują na psie.
Koniec i kropka nie zamierzam wracać do tematu.

Posted

Ja mam pracować według wskazówek..narazie jestem załamana,jeszcze nie doszłam do siebie w nocy prawie nie spałam miałam jakieś okropne koszmary i co rusz się budziłam i myślałam nie o tym co potrzeba...Musze to wszystko sobie jakoś poukładać i przemyśleć(a tok myślenia mam długi) od a do z,a tymczasem spowrotem muszę biec na pole i przeżucać sianko by kaj miał co jejść w zimie.

Posted

Bezio dostał kaskę z bazarku Dogo07!:) Dziękujemy!:)

Mam wpłaty od:
RuletkaK - 25zł.
Atena21 - 27zł.
Maruda666 - 15zł.
Kaaskaa_b - 26zł.

Razem-93 zł,ponieważ Dogo07 zrezygnowała z pieniędzy,które zostały przelane na wysyłkę zakupionych fantów-razem 20 zł....:) Dziękujemy,Dogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Przyszła też czerwcowa deklaracja od Oleny-10 zł :)

Posted

Powoli idziemy z Beziem do przodu..z chłopakiem trzeba wolno i wyrażnie.. to niczym jak ze mną jak krowie na rowie :)
Jutro postaram się wrzucić filmiki.

Posted

Jak się patrzy na niego, to taki słodziak, jest cudowny, ale co w nim siedzi na skutek przeszłości to już co innego.
Paju jesteś fantastyczna, Twoja wytrwałość i konsekwencja są niesamowite. Jestem pewna że cały wysiłek włożony w pracę z Beziolkiem przyniesie rezultaty na trwałe.
Trzymajcie się :-)

Posted

Tak dostałam co miałam dostać dziękuje serdecznie Tobie oraz pozostałym.

Zaraz sprawdzę co dostałam na pw i powiem czy zrobie czy polece kogoś to jest zależne od odległości,bo do dyspozycji mam tylko rower i konia.

Posted

Niestety nie dam rady to końcówka Wrocławia ode mnie czyt jakieś 50km.Poleciłam Cavani inna dziewczynę by się z nią skontaktowała.

Posted

Niewielkie postępy,ale są. Pracujemy z Beziolem na zmianę(tata,bratowa,mama,Marek(znajomy) i ja)
Najlepiej u niego podoba mi się komenda ,,do mnie,, wtęczas leci siada na wprost mnie i patrzy w oczy jak by chciał powiedzieć a co dasz smakołyk?
Daje też ładnie łapkę i w miarę ładnie oddaje zabawki.
Przestał w końcu uganiać się za kosiarką ,a rowerowi przegryzać kółka.I dzięki temu z Beziem jezdzimy nad jezioro a młody bryka sobie w lesie bez smyczy.
Lecz w dalszym ciągu nie nauczyliśmy sie zakładać kagańca.
Raport zdałam dzisiaj p.Marcinowi i mamy pracować dalej.

Posted

A ja bym chciała,żeby ta cholera niezależna wreszcie poszła do domu stałego....

Piszą do mnie w jego sprawie,koresponduję teraz intensywnie z bardzo młodym małżeństwem na temat adopcji Bezia,ale...Ludzie (22 i 24 lata) są spod Rzeszowa (czyli bardzo daleko od Paji) i -mimo wszystko-widzą w Beziu słodką przytulankę...! Dziewczyna święcie wierzy,że go NAPRAWI (wszak miłość czyni cuda...),ale ja się boję...Nie każda młoda osóbka ma charakter i cierpliwość Paji...!Wiekszość nie ma ,niestety...!

Posted

To nie będzie łatwe, ale jest możliwe ;-)
Masz rację że w przypadku takiego psiaka jak Beziol to trzeba wielkiej cierpliwości.
Co do Paji to masz całkowitą rację niewiele jest osób z taką cierpliwością, ale też i zawziętościa aby osiągnąć cel

Posted

Jostelku zapytaj Państwa czy są gotowi zapisać go na jakieś szkolenie,by dalej wiedzieć jak z nim pracować.
Sami nie dadzą rady ja wiem ile ja robiłam i bez odpowiedniej wiedzy szło to o kant d...y rozbić.
Jest też taka sprawa,ze przed wydaniem psa chciała bym poznać ludzi osobiście by odwiedzili psa i się z nim zapoznali(jak będzie taka potrzeba to nawet przenocuje 2-3 dni ich)i jak będą pewni to dobrze jak nie też dobrze.
Bo co jak sie okaże,ze Bezio na dzień dobry ugryzie i wyląduje na ulicy?
Bez to nie zabawka to pies z charakterem,który wymaga dużej ilości nakładu pracy,wytrwałości i cierpliwości.
Bez od dłuższego czasu już śpi ze mną w pokoju i trzyma sie daleko od mojego łóżka spi w swoim kojcu bo w pokoju nie ma już szafy.

Posted

No Bezio trudny przypadeczku, jesteś slicznym, rozkosznym i niewinnym psiaczkiem (na zdjęciach!:eviltong:). Ale życie poprzednie nie było bajką i teraz czasami wraca czkawką.
Trzymamy kciuki:thumbs::thumbs::thumbs: za resocjalizację Bezia i pozdrawiamy Paję i wszystkich rodzinnych uczestników.:multi:
Kaskę wyślę dopiero w przyszłym tygodniu.