Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magiraf napisał(a):
Mam namiary na bardzo fajnych ludzi (z Wawy, oglaszaja sie na dogo), ktorzy zajmuja sie przewozeniem psiakow, wychodzi 50 gr od kilometra

a możesz podać? bo nie wiem gdzie szukać

Posted

magiraf - mam dwie Magdy S. w deklaracjach

raz - 10 zl
raz - 30 zł

to ta sama osoba? bo wtedy chyba podniosła swoją deklarację z 10zł do 30zł i muszę to zmienić

Posted

[quote name='kaja555']magiraf - mam dwie Magdy S. w deklaracjach

raz - 10 zl
raz - 30 zł

to ta sama osoba? bo wtedy chyba podniosła swoją deklarację z 10zł do 30zł i muszę to zmienić

Tak, sprawdzilam wlasnie i to ta sama osoba

Posted

dziewczyny przepraszam za off topa ale pilnie szukam transportu z czestochowy do walbrzycha dla slepego boksera, nie wiece kto jezdzi w te strony i moglby pomoc?/

Posted

DEKLARACJE:
Super! Mamy już 210 zł! Brakuje 90zł... na hotel

Hotel: 300zł (w tym karma)

kaja555 - 10zł /mies.
monica_26 - 10zł /mies.
magiraf - 50 zl /mies.
nombre - 20zł /mies.
MagdaH - 50zł /mies. + worek karmy 15kg
Agnieszka M (FB) - 10 zł /mies.
Isiak - 10zł /mies.
Magda S (FB) - 30zł / mies.
Patrycja P. (FB) - coś / mies.
Magda222 - 20zł / mies.

Posted

[quote name='kaja555']mamy gdzie przetrzymać Lenkę kilka dni, może ze dwa dni, potem trzeba transportu szukać

bardziej mi zależy na znalezienieu osoby, która ma duże odpowiedznie auto z kratką i w komfortowych warunkach zawiezie psa za zwrot kosztów (jak się da - jade i ja :)

ale daty na razie nie jestem w stanie podać, bardziej żeby być w kontakcie z taką osobą

Ja mam Kangoo z kratką tylko wymaga wizyty w warsztacie, może i udałoby się to w tym tygodniu załatwic, ale obiecac nie mogę. Jeśli się nie uda załatwic innego transportu to będziemy kombinowac...a pytałyście Nikusia, on też ma auto przystosowane do przewożenia psiaków???

Posted

mikoada napisał(a):
Ja mam Kangoo z kratką tylko wymaga wizyty w warsztacie, może i udałoby się to w tym tygodniu załatwic, ale obiecac nie mogę. Jeśli się nie uda załatwic innego transportu to będziemy kombinowac...a pytałyście Nikusia, on też ma auto przystosowane do przewożenia psiaków???

Pisałam już że trzeba zapytać Nikusia - on na takie auto ale ma chyba też i klatkę dla psa........

Posted

a Nikus skąd jest? zaraz napiszę

mikoada - też będę w kontakcie, bo nie wiem kiedy będziemy jechać, wszystko zależy od tego jakim Lenka jest psem, a tego nie wiemy
nie wiemy jak się będzie zachowywać po odstrzale w kojcu, jaka będzie do człowieka

jak będzie bezproblemowa, to może jeszcze na miejscu weżmiemy ją do weta i zostanie dłużej, a jak nie, to musi jechać do hoteliku

Posted

anita_happy napisał(a):
kaja, a moze Lenke po wyłapaniu do kogoś na płatne przetrzymanie dac..lecznica??hotel...???

ale nie ma takiej osoby no i dużo zależy od charakteru psa, a jeszcze nie wiemy na 100% z kim mamy do czynienia, chyba nikt się nie zgodzi w ciemno, a potem pies rozniesie kojec albo dom, myślę, że po pierwszym dniu będziemy wiedzieć co to za gadzina, raczej obstawiam, że będzie grzeczna

Posted

mikoada napisał(a):
Nikus mieszka k. Gliwic. Miejmy nadzieję, że Lenka będzie spokojna po odstrzale...

o to się martwię i jeszcze żeby jej serce wytrzymało narkozę, bo zawsze jest taka możliwość, że jak pies jest w bardzo złym stanie, to może nie przeżyć
więc te wszystkie dni kiedy sobie podjada - mam nadzieję że ją wzmocnią, ponadto to raczej młody pies, 2-3 letni

Posted

No niestety zawsze jest ryzyko używając takich środków, ale tak jak pisałaś chyba nie ma innej możliwości...Kaja a jak myślisz czy Lena może z daleka przychodzic na kopalnie??? Jakiś czas temu miałyśmy informację, że w Ćwiklicach koło lasu widywany jest psiak opisem przypominający Lenę, niestety nie udało nam się jej namierzyc, ciekawe czy to może byc ona...

Posted

mikoada napisał(a):
No niestety zawsze jest ryzyko używając takich środków, ale tak jak pisałaś chyba nie ma innej możliwości...Kaja a jak myślisz czy Lena może z daleka przychodzic na kopalnie??? Jakiś czas temu miałyśmy informację, że w Ćwiklicach koło lasu widywany jest psiak opisem przypominający Lenę, niestety nie udało nam się jej namierzyc, ciekawe czy to może byc ona...

nie wiem gdzie są Ćwiklice, ale Lena przyszła na pewno z daleka i ucieka w kierunku lasu za kopalnią, a ten las to już chyba Międzyrzecze w gminie Bojszowy - więc wszystko jest możliwe. Gdybym nie wystawiała jedzenia na zewnątrz dla kotów, to pewnie poszłąby dalej...

Posted

Ćwiklice są za Pszczyną w kierunku na Oświęcim, bardzo możliwe, że to Lenka przywędrowała stamtąd, chociaż jak tam byłyśmy to w miejscu w którym była widywana miała dużo jedzonka, ludzie podobno się zatrzymywali i dokarmiali sunię, więc chyba głodna nie była...

Posted

Właśnie też to sprawdziłam to jakieś 14 km, ale idąc lasem może mniej...Z tego co wiem to ta sunia była tam widywana bardzo długo chyba ok.2 miesięcy i też nie pozwalała nikomu do siebie podejśc, jak tylko ktoś chciał się do niej zbliżyc, uciekała...Bardzo możliwe, że ktoś próbowała ją złapac i dlatego uciekła w inne miejsce...oby tak się nie stało tym razem.

Posted

raczej dwóch identycznych psów by nie było w tak małej odległoci

autem - to 20 minut

piechotą - 2 godziny

spokojnie mogła to przejść, u mnie pojawiła się ok. 2 tygodnie temu

Posted

no włąsnie, boję się, żeby sobie nie poszła, bo wcześniej nie udało mi się załatwić odstrzału

w tym tygodniu musze ją karmić regularnie i nie straszyć

jeżeli ktoś w okolicy byłby chętny ją hotelikować za tą samą cene co Jumanji, to odszedłby ten transport na który nie mamy, do weta to chyba do Tychów bym ją woziła, a lokalny transport to mam kilka opcji na krótkie trasy, więc dalibyśmy radę

Posted

Dokładnie raczej mało prawdopodobne...Spróbujemy się skontaktowac z osobą, która widywała sunię na polach i zadzwoniła do nas, zapytamy kiedy widziała ją ostatnio.

Posted

mikoada napisał(a):
Dokładnie raczej mało prawdopodobne...Spróbujemy się skontaktowac z osobą, która widywała sunię na polach i zadzwoniła do nas, zapytamy kiedy widziała ją ostatnio.

możecie pokazać moje zdjęcia, jeżeli macie jak, u mnie ma dobre jedzonko :)

Posted

Co do lokalnego transportu to ja również w razie czego służę pomocą :) Napisałam do kasiprzystał czy znalazła by miejsce u siebie, tylko to jest domowy DT no zobaczymy...