Jump to content
Dogomania

Sznaucer albo pudlo-sznaucer -MA DOM!!!!!!! :))))

Recommended Posts

• Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz musimy czekać czy ataki się będą powtarzać, czy się ustabilizuje i może nie będą częste - oby nie były :kciuki: Pani Ania jest cudowną osobą i wyć mi się chce, że taki los jest niesprawiedliwy....

Posted

malawaszka napisał(a):
Teraz musimy czekać czy ataki się będą powtarzać, czy się ustabilizuje i może nie będą częste - oby nie były :kciuki: Pani Ania jest cudowną osobą i wyć mi się chce, że taki los jest niesprawiedliwy....

Naprawdę musi być cudowna, inny by psa zapakował i oddał, albo nie daj Boże wywalił i jeszcze awanturę zrobił, że psa chorego dostał.Tu się chociaż psiuni poszczęściło, że trafił na kogoś tak fantastycznego.

Posted

WATACHA napisał(a):
A w ogóle jak Pani stoi finansowo, może trzeba jej pomóc, bo pewnie jakieś dodatkowe badania czy leczenie będzie?

powiedziałam Pani, żeby dała znać jakby potrzebowała pomocy, póki co nie potrzebuje

Posted

[quote name='malawaszka']Kleksik miał dziś atak padaczki :( był u niego pan doktor, jestem załamana, tyle złego na jednego małego pieska :(

uuuu, niedobrze
ale jeśli moge coś poradzić: koniecznie trzeba zdiagnozowac czy to napewno padaczka czy nie przypadkiem co innego - np. Choroba Menniera!

to jest to co dolega Lumpowi od M@d`a i mojej Balbinie

przez "złą" diagnoze Balbina przez 8 lat prawdopodobnie niepotrzebnie dostawała Luminal

Posted

Kleksik na razie nie dostał żadnych leków bo nie wiemy czy ataki będzie miał często, a może nie będzie miał prawie wcale, więc póki co obserwacja; muszę poczytać jak się diagnozuje chorobę Meniera wiem, że M@d pisał o tym to poszukam

Posted

[quote name='malawaszka']Kleksik na razie nie dostał żadnych leków bo nie wiemy czy ataki będzie miał często, a może nie będzie miał prawie wcale, więc póki co obserwacja; muszę poczytać jak się diagnozuje chorobę Meniera wiem, że M@d pisał o tym to poszukam

najlepiej nagrać atak i dać to do obejrzenia lekarzowi, w Warszawie fachowcem jest Dr. Lenarcik;
ataki przy chorobie Menniera sa inne niz przy padaczce, jak chcesz to Ci to wszystko opowiem, albo Pani

a tu poczyytaj:
http://www.forum.e-sznaucery.pl/viewtopic.php?t=1007

Posted

[quote name='jambi']najlepiej nagrać atak i dać to do obejrzenia lekarzowi, w Warszawie fachowcem jest Dr. Lenarcik;
ataki przy chorobie Menniera sa inne niz przy padaczce, jak chcesz to Ci to wszystko opowiem, albo Pani

a tu poczyytaj:
http://www.forum.e-sznaucery.pl/viewtopic.php?t=1007

pokażę to Pani Kleksika bo ja nie wiem jak wyglądał atak poza tym, że był bardzo długi, jednak zdaje mi się, że wczoraj mówiła, że stracił świadomość niestety
ale zerknij do Bingo - jest nagrany filmik i wydaje mi się że u niego może być tak jak u Lumpa bo bardzo podobnie to wygląda
http://www.dogomania.pl/threads/192227-Kud%C5%82aczek-Bingo-potrzebuje-funduszy-na-leczenie-POM%C3%93%C5%BBCIE!!-Domowy-DT-poszukiwany?p=16556650&viewfull=1#post16556650

Posted

[quote name='malawaszka']pokażę to Pani Kleksika bo ja nie wiem jak wyglądał atak poza tym, że był bardzo długi, jednak zdaje mi się, że wczoraj mówiła, że stracił świadomość niestety
ale zerknij do Bingo - jest nagrany filmik i wydaje mi się że u niego może być tak jak u Lumpa bo bardzo podobnie to wygląda
http://www.dogomania.pl/threads/192227-Kud%C5%82aczek-Bingo-potrzebuje-funduszy-na-leczenie-POM%C3%93%C5%BBCIE!!-Domowy-DT-poszukiwany?p=16556650&viewfull=1#post16556650

obejrzałam filmik z Bingo... nie jestem w stanie oglądac do końca... jedno moge powiedzieć - ten "ataK" wygląda bardzo podobnie do ataków Balbinki...
u Bingo to może byc to samo, albo jakies porazenie nerwów, ale na padaczke to nie wygląda

konieczny dobry lekarz

kuźwa :( :( :(

a co to znaczy że u Kleksa atak był "bardzo długi" ile to jest długo? Lump ma ataki kilkunastominutowe, Balbina kilkuminutowe - zawsze przy zachowaniu świadomości... jak u Bingo...

Posted

malawaszka napisał(a):
20 minut trwał

czyli mniej więcej tyle ile u M@da - u Lumpa, u Bibi ataki sa krótsze - kilka minut, najdłuższy trwał chyba z 10 minut

jeśli możesz, przekaż Pani, żeby starała się znaleźć naprawde fachowego lekarza - nie wszyscy weci potrafią zdiagnozować Menniera, mówią, że to padaczka - bo to takie typowe... a potem Luminal za 6 zł i z głowy...

a jeśli by się okazało, że to mennier - to świetnie! bo u psa, oprócz czasami zdarzających się ataków, praktycznie nie powoduje żadnych ujemnych skutków, u człowieka tak, u czlowieka powoduje postępująca głuchote

druga rzecz, że atak może się nieprędko powtórzyć ;)

Posted

waszka, kochana, podeślij może Pani jeszcze to :

[video=youtube;dd8t1571I2E]http://www.youtube.com/watch?v=dd8t1571I2E[/video]

niech Pani zobaczy czy atak wyglądal podobnie

Posted

Mój jamnik miał jeden atak padaczki,ale to wyglądało zupełnie inaczej niż na obu filmach.
Leżał na boku cały sztywny,łapy wyprostowane ,bez kontaktu i trzęsło go rónomiernie dobre 15 min.
Dobrze,że Pani zobaczy filmik,bo będzie mogła potem coś knkretnego wetowi powiedzieć.

Posted

Margi napisał(a):
Mój jamnik miał jeden atak padaczki,ale to wyglądało zupełnie inaczej niż na obu filmach.
Leżał na boku cały sztywny,łapy wyprostowane ,bez kontaktu i trzęsło go rónomiernie dobre 15 min.
Dobrze,że Pani zobaczy filmik,bo będzie mogła potem coś knkretnego wetowi powiedzieć.

a widzisz, bo to był pewnie konkretny atak padaczkowy!

Moja Joko też miała jeden jedyny atak - utrata przytymności i piana na pysku... najprawdopodobniej reakcja na leki + silny stres - tego dnia miała 2 narkozy, wybudzenie, 3 wizyty u różnych wetów, RTG czaszki i takie tam... podczas ostatniej wizyty u weta dostała ataku, trwał krótko

Balbina ma zupełnie inne ataki - takie jak na filmie

niewykluczone że u Kleksa taki atak nie powtórzy się baardzo długo

Posted

niestety u Kleksika nie ma możliwości, że to nie padaczka :( traci świadomość, oczka ma nieprzytomne podczas ataku :( szlag by to... teraz musimy trzymać kciuki, żeby ataki były rzadko!