Jump to content
Dogomania

Sznaucer albo pudlo-sznaucer -MA DOM!!!!!!! :))))

Recommended Posts

• Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

info dla lilo do tekstu ogłoszeniowego:
- wiek 3-4 lata
- wykastrowany
- zdrowy, wyłysienia wynikają z zaniedbania w schronisku
- pozytywnie nastawiony do świata - do psów, kotów, przyjaźnie interesował się dziećmi
- potrafi chodzić na smyczy
- bardzo bardzo grzecznie jeździ samochodem
- nie niszczy w domu, nie brudzi (myślę, ze można napisać już, że zachowuje czystość bo wpadki były na początku jak się na suczkę nakręcił, ale już się to uspokaja), nie hałasuje bez sensu
- kocha spacery, kontakt z ludźmi, delikatny i wesoły piesek
- teraz waży 9 kg, ale jeszcze musi przytyć - docelowo 10-11 kg
- można pisać, że mix sznaucerka mini

Posted

Dobra , próbka tekstu. Proszę o uwagi i ewentualne zmiany.

Magiczny sznaucer mix szuka prawdziwych przyjaciół.

Proszę Państwa oto Pies.

Być może ktoś napisałby to z małej litery.Ale prawda jest taka że Kleksik to Pies przez duże P.

Powiem więcej – ale umówmy się że to zostanie między nami.

Otóż Kleks jest magiczny. Pytacie dlaczego ??

Odpowiedź jest prosta.

Kleksik jest młodziutkim 3-4 letnim mixem sznaucera miniaturki. Jest drobniutki- waży około 9 kg ale docelowo powinien troszkę przytyc.

Pomimo czasu spędzonego w schronisku Kleks kocha ludzi i zwierzęta. Jest pozytywnie nastawiony do psów i kotów . Na pewno kocha też jeże , mrówki , słonie i tygrysy. Ale szczerze mówiąc nie miał okazji ich nigdy spotkac. Za to spotkał w swoim życiu dzieci i uważa że są fajne.

Bardzo ładnie chodzi na smyczy i robi to chętnie, lubi jeździć samochodem , siedzi grzecznie i cieszy się z wycieczki.

Kleksik bardzo dba o swoje miejsce , nie brudzi w domu , nie niszczy , nie hałasuje bez sensu. Ceni sobie spokój i czystośc.

Piesek jest zdrowy, ma lekko wyłysiały nosek i zaniedbane futerko ale to wina czasu spędzonego w schronisku. Dobra dieta i dużo miłości zamieni go w pięknego futrzaka.

Na czym polega magia Kleksika ?? Trzeba go poznac żeby zrozumiec. Wrodzony optymizm , miłośc do świata , zasady życiowe i fantastyczna energia. To cechy które każdy z nas chciałby odnaleźć w sobie a ten mały piesek chętnie podzieli się tym wszystkim. W zamian oczekuje tylko pełnej miseczki , swojego miejsca i dużo, dużo głaskania.

Kleks znajduje się w hoteliku w ok. Myszkowa – województwo śląskie. Przed jego adopcją niezbędna jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt : 608 464 683 , [email protected]

Posted

[quote name='malawaszka']w przypadku sznupów bardzo istotne :D

Tazz tez nie szczeka bez sensu:) Ale z sensem juz jest szczekanie jak ktos idzie pod domem, zadzwoni dzwonek, coś gdzies spadne :D

Hyhy :)

A co do tekstu jest super :) Usmiechnełam się szeroko jak go czytałam :)

Tylko tutaj o:

Kleksik bardzo dba o swoje miejsce , nie brudzi w domu , nie niszczy , nie hałasuje bez sensu.

Pousuwałam bym spacje przed przecinkami:)

Posted

lilo napisał(a):
noł problem , wszystkim machnę , kiedys się sznaucery skończą i z rozbiegu wyadoptujemy Malawaszkę ;p

jak się kiedys skończą to ja myślę, że Malawaszka z chęcią i radością da się wyadoptować :)

Posted

farmerka63 napisał(a):
A co ? Malawaszka szuka domu ? :D

No ja mam nadzieję, że nie :0
Tak czysto hipotetycznie w razie jakby szturm biednych sznupów porzuconych się zakończył:(

Posted

no to szkoda :( ale nie martwmy sie , pooglaszamy , zrobimy allegro i domek sie znajdzie...

ogłoszenia dla Kleksika , narazie tyle - będę walczyc dalej :)
http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/psy/ogloszenie/156822-magiczny-sznaucer-mix-szuka-prawdziwych-przyjaciol-oferta/
http://ofertuje.pl/
WWW.gumtree.pl
WWW.petworld.pl
www.zwierzeta.low.pl
WWW.morusek.pl – tu nie było opcji Myszkow to wpisałam Zawiercie bo mi z mapy wyszlo ze najbliżej , ale w tekscie jest informacja o Myszkowie
WWW.petsy.pl
WWW.ale.gratka.pl
WWW.eoferty.com.pl
WWW.ogloszenia.tasdj.pl
WWW.kupsprzedaj.pl
WWW.olx.pl
WWW.ogloszenia.com
WWW.top-ogloszenia.net
WWW.owi.pl
WWW.pajeczyna.pl
WWW.rozglos.net
WWW.ogloszenia.wp.pl