sleepingbyday Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 (edited) 13 CZERWCA 2014: dziś w nocy sms od Brzózki - PANI TIGERA MIAŁA WYLEW! Została znaleziona nieprzytomna na chodniku, była wtedy z Tigerem i on został odłowiony i odwieziony do schronu. Szczęście w nieszczęściu, że Aga, pani Tigera, ma takich znajomych, co to do schronu pojechali i Tigera niemal siłą wydarli. Pies jest u nich. Brzózka jest w kontakcie ze znajomymi Agi, w weekend dowie się więcej, bo jedzie do szpitala. TYMCZASEM PILNIE POTRZEBNE WSPARCIE: KARMA, ANTYKLESZCZ I TABLETKI NA ODROBACZENIE PO SCHRONIE, NA WSZELKI. BARDZO PROSIMY WAS O POMOC! Dostałam zgłoszenie, załamka.... [FONT=Verdana]Dotychczasowy właściciel Taigera wyjechał na min. 4 lata i niestety nie przejmuje się pieskiem :(. Taiger od dwóch tygodni mieszka sam w suterenie :angryy:, dwie osoby (starsza pani i kobieta w zaawansowanej ciąży) wychodzą z nim na zmianę na spacery, poza tym Taiger jest dniami i nocami sam . [/FONT] [FONT=Verdana]Tymczasowe opiekunki były z nim u weterynarza zaszczepiły na wszystko i odrobaczyły. Na życzenie nowego domu zobowiązują się wykastrować Taigera na własny koszt, nie zrobiły tego do tej pory, ponieważ po kastracji trzeba z nim być, a to niemożliwe![/FONT] [FONT=Verdana]Bardzo prosimy o pomoc, nowy dom dla porzuconego Taigera, zamkniętego samotnie w suterenie, widzącego człowieka dwa razy dziennie przez kilka chwil![/FONT] [FONT=Verdana]Taiger:[/FONT] [FONT=Verdana]Ma około 2 lat , waży 20 kg[/FONT] [FONT=Verdana]Jest bardzo żywy okaz ZDROWIA!! , radosny i życzliwy dla innych stworzeń ludzi i dzieci , nie jest agresywny, bardzo szybko się przywiązuje, Cały czas chce się bawić , ale też pamiętajmy, ze to młody, nie wybiegany, zostawiony samotnie pies, rozpiera go nie tylko młodośc, ale i nadmiar energii. Nie lubi słodyczy ,żadnych ciasteczek. Niestety nikt go nawet nie nauczył jedzenia gotowanego mięsa, tylko żywi się suchym jedzeniem, ale to da się zmienić :). nie lubi chodzić w kagańcu , skacze na przywitanie i ciągnie na smyczy (pewnie z braku nauki i z totalnego niewybiegania i nudy).[/FONT] [FONT=Verdana]Patrzcie, to sliczny psiak, nawet chyba w typie jakiejś rasy (??), młode to to, trzeba go ratować!![/FONT] [FONT=Verdana]nie wiem, ile babki wytrzymają, znaim chłopak pójdzie do schronu. nie chcą go oddawać do schronu, ale wiecie, ile może trwac taka sytuacja?[/FONT] [FONT=Verdana]jak sobie pomyślę, wjakim stanie psychicznym jest pies zamkniety samotnie cały czas, to mnie skręca..... :-( [/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] Edited June 13, 2014 by sleepingbyday Quote
mestudio Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Jaki urodziwy chłopaczek, bardzo mi sie spodobał:-). Quote
dara9 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ale piękny ma pycholek! tylko co tu z nim zrobić? chyba by trzeba było go poogłaszać. Quote
ilon_n Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 zaglądam i proszę o materiał do ogłoszeń dla Taigera fotki są, potrzebny tekst z informacjami o psiaku, jego nawykach oraz kontakt tel i email. prędziutko :) Quote
marlenka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='sleepingbyday']wy tez niczego sobie.....[/QUOTE] Jak zwykle złosliwa :( Quote
mestudio Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='sleepingbyday']wy tez niczego sobie.....[/QUOTE] SBD, przepraszam, że chciałam pomóc podnosząc wątek. Zrozumiałam, że jestem niemile widziana bo nic więcej zaoferować nie mogę. Quote
marlenka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='mestudio']SBD, przepraszam, że chciałam pomóc podnosząc wątek. Zrozumiałam, że jestem niemile widziana bo nic więcej zaoferować nie mogę.[/QUOTE] Ni eobrazaj się , przeciez SBD nic nie miała złego na myśli zażartowała sobie ... :) po co od razu focha strzelac :) Quote
mestudio Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 To wątek tego sympatycznego psiaka i niech tak zostanie. Mam nadzieję, że znajdzie fajny domek. Quote
joanna83 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 I ja przylazłam od Norka-Rurka do tej ślicznoty. Mestudio ja myślę, że SBD też właśnie wątek podnosi i tak tylko zażartowała ;) Quote
sleepingbyday Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 jak to żartowałam?? calkiem serio mówiłam, gdzieżbym żartowała, mówiąc, że wy tez ładne :-) :-). mestudio - do kogo apelujesz :-) ;-)? dobra, żarty żartami, jasna sprawa, że to było do podniesienia wątku... a ja mam info: wysłałam do pani, kóra mi zgłosiła sprawę - cały spis stron ogłoszeniowych i kilka wskazówek. młoda, internet zna, może robić. pierwsze ogłoszenie zrobiła na allegro. sami wszystko robimy, a przeciez w takich przypadkach ci, co nas prosza o pomoc moga też cos zrobić - tylko tzreba im powiedziec, co. Quote
dara9 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Świetnie, że dziewczyna obcykana w internecie! Tutaj osobom, które mają wprawę w ogłaszaniu czasu brakuje by ogłaszać wszystkie psiaki więc dobrze, że sama zainteresowana ma chwilę by psinę ogłosić :) I prawda jest taka, że gdyby nie to forum skąd mogłaby wynaleźć tak szybko te wszystkie strony, na których można ogłoszenia umieścić i wiedzieć jakie informacje są najcenniejsze w ogłoszeniach...pewnie na allegro by się skończyło. Quote
sleepingbyday Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 allegro tez je podpowiedziałam. ale prawda jets taka, ze a-potzrebujemy lepszych zdjęć, b-adopcje stoja,i choc drań młodziutki, to nie wiem, ile sparwa będzie trwała (każde 24 godziny zamknięciu, większośc doby w ciemności).. ile ten pies jeszcze wytrzyma? ile babka jeszcze wytrzyma? Quote
Agucha Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 On taki chyba z leksza bullowaty... kurcze. Wiadomo dlaczego on w tej suterenie siedzi? Quote
Szarotka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Trzeba by zawolac ciotki od bokserow i bulowatych............ Quote
dara9 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Agucha']On taki chyba z leksza bullowaty... kurcze. Wiadomo dlaczego on w tej suterenie siedzi?[/QUOTE] chyba dlatego, że nie ma go kto gdzie zabrać... Quote
sleepingbyday Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 pewnie dlatego właśnie, ze nie ma gdzie. no własnie, jaka to rasa? jakis miks czegos może boksia (podpalana kufa) i rodesian?? Quote
Awit Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Bullowaty, bokserowaty i dogowaty wg mnie. Wygląda pięknie... Quote
sleepingbyday Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 śliczny jest, ładna sierść, zgrabny. żal mi go strasznie. Quote
marlenka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='sleepingbyday']śliczny jest, ładna sierść, zgrabny. Ty tez niczego sobie :diabloti: Quote
marlenka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='sleepingbyday']:-) No ba![/QUOTE] Nie ma to jak skromność . Jak bedziesz miała czas pusc sygnał wieczorem to pogadamy . Quote
sleepingbyday Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 wieczorem nie mam czasu, zadzwoń teraz, widziałm, ze dzwoniłas, nie było mnie przy biurku... Quote
Szarotka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Napisalam do Kapselka, ale Jej tu nie widze ......... Quote
Recommended Posts