Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='juli88']a gdzie te rzeczy jeżeli mogę zapytać? Bo ja miałam coś odebrać dla kogoś ale wyszło tak że ktoś mi zły adres podał a później już auta nie miałam[/QUOTE]To nie o Ciebie chodzi, te rzeczy sa w Pabianicach.

Posted

[quote name='*zaba*']A ja z taka historia.
W watku Pdaruje napisalam, ze mam ciuchy i podklady, ktore oddam na bazarek. Odezwalo sie kila osob, chcialam byc w porzadku i rzeczy te zaproponowalam osobie, ktora byla pierwsza. Dosyc dlugo czekalam (a wlasciwie moi rodzice, bo rzeczy te byly u nich) az ktos sie zjawi i je zabierze. Pisalam kilka Pw i wiadomoisci w profilu i w koncu ktos przyjechal i je zabral, bylo to miesiac temu.
Dzis dzwoni moj tata i mowi, ze osoba, ktora to wziela nie wie co robic, bo nikt nie chce tego od niej odebrac :crazyeye:. Kilkakrotnie umawiala sie na odbior i nikt nie przyjechal, pozniej jechala na jakas stacje, bo tam mial sie ktos zjawic i tyle jej, ze sobie pojezdzila...:angryy:
Osoba, u ktorej sa owe rzeczy jest spoza dogo. Nie wiem co mam myslec i robic?
Inna osoba ma ciuchy na bazarek juz jakies 7 miesiecy i tez o bazarku ani widu ani slychu.:razz:
Przykre to :([/QUOTE]

Rzeczywiście przykre. Tym bardziej, że pieniądze psiakom są naprawdę potrzebne.
Tak myślę, że możesz spokojnie przekazać te rzeczy komuś innemu.

Posted

*zaba* chodzi o ten wątek?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216442-juz-nieaktualne[/URL]

Lepiej jest, jak widać, samemu robić bazarki. Ja też kiedyś przekazałam całą torbę fantów i nigdy ich na bazakach nie widziałam. Mam tylko nadzieję, że komuś się przydały, a nie wylądowały w śmietniku, tym bardziej że kilka z nich było od jeszcze kogoś innego i ogólnie nie było to byle co.

Posted

Nie, to nie ten watek. Ten o ktorym pisze byl z poczatku sierpnia (swoja droga, dlaczego go juz nie ma?).
Jedna rzecz sie juz powoli wyjasnia.
Najsmieszniejsze jest to, ze ktos ma ciuchy 7 miesiecy, a na watku biadoli, ze kasy brak.
Mnie jest ciezko robic bazarki, bo nie mieszlam w PL, wiec wciaz kogos obarczam...

Posted

To na przyszość nie oferuj rzeczy na wątku "podaruję" tylko na wątku konkretnego psa i tam publicznie ( a nie na pw) ustal kto i w jakim czasie zrobi z tego bazarek. Im więcej spraw ustala sie poza forum ( na pw) tym bardziej oszuści i wyłudzacze czują się później bezkarni.I nie ma najmniejszego powodu aby nie ujawniać nicków takich nierzetelnych co to " chętnie zrobią bazarek" a później "siedzą" miesiącami na fantach i udaja głupa że nic sie nie stało
Wiele osób robi bazarki "usługowo" ale najczęściej dostają tylko zdjęcia fantów a wysyłki sprzedanych robi juz bezposrednio sam ich dotychczasowy własciciel/ofiarodawca. Jesli chcesz tego uniknąć z braku czasu to nie wysyłaj fantów w ciemno a tylko komus kto się publicznie zadeklaruje że bazarek zrobi i kogo publicznie będzie mozna z tego rozliczyć na wątku konkretnego psa/psów
Niestety zaufanie dobra rzecz ale nie wobec wszystkich - i na dogo funkcjonują kreatury które kosztem psów gotowe są połasić sie nawet na kawałek szmaty jesli tylko uznają że im to ujdzie bezkarnie ...takie pasozyty trzeba bezwzglednie ujawniać i tępić a przede wszystkim nie stwarzać im okazji

Posted

No tak, na bledach czlowiek sie uczy. Dobry pomysl z tym konkretnym watkiem i psem.
Dzisiaj mial sie ktos skontaktowac z osoba, ktora odebrala rzeczy od moich rodzicow. Rozmawialam przed chwila z tata, on przy mnie zadzwonil do tej kobitki, nikt sie jednak do tej pory nie odezwal. Zadecydowalam,ze jesli do jutra wieczor nadal nic sie nie ruszy, niech wezmie te rzeczy na koty. Ona jest na Miau, a koty tez potrzebuja wsparcia.

Posted

[quote name='*zaba*']Nie, to nie ten watek. Ten o ktorym pisze byl z poczatku sierpnia (swoja droga, dlaczego go juz nie ma?).
Jedna rzecz sie juz powoli wyjasnia.
Najsmieszniejsze jest to, ze ktos ma ciuchy 7 miesiecy, a na watku biadoli, ze kasy brak.
Mnie jest ciezko robic bazarki, bo nie mieszlam w PL, wiec wciaz kogos obarczam...

[/QUOTE]

Rozumiem, że to chodzi o mnie, tak?
Ok, biję się w piersi, że zabieram się do tego od 7 miesięcy, ale głupio było mi również napisac, że sporo z tych ubrań nie nadaje się w ogóle do użytku :(
Sa plamy pod pachami od potu, niektóre ubrania są rozprute na szwie, inne mają tłuste plamy. Ale raz jeszcze bardzo przepraszam, że tyle czasu minęło od momentu odebrania ubrań do momentu, kiedy nadal u mnie leżą. Oczywiście nie sprzedałam ich, nie wyrzuciłam, nie oddałam. Podczas gdy nie robiłam bazarków z rzeczy podarowanych przez CIEBIE, sprzedawałam własne, więc chyba to nie jest to tak, że siedzę, płaczę, i nic nie robię, bo to dość krzywdzące, zwłaszcza, że mam pod opieką dwa psy, i miesiąc w miesiąc brakuje już ponad 300 złotych. To tyle celem wytłumaczenia. Jeśli Cię uraziłam faktem niezrobienia bazarku to b. przepraszam.

A tutaj wątek Spajka, gdzie płaczę:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/196909-M%C5%82odziutki-niepozorny-Spajku%C5%9B.-Na-dniach-trafi-do-schronu.-Pom%C3%B3%C5%BCcie-go-uratowa%C4%87-%28[/url]

I Foczki, gdzie również płaczę i biadolę:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/201745-Miku%C5%9B-ju%C5%BC-w-domku!!-Foczka-od-lutego-w-hotelu.-Pom%C3%B3zmy-znale%C5%BA%C4%87-jej-dom[/url]!!!

Posted (edited)

Jestem szczerze zdziwiona ... Z tego co pamietam nie byly one w takim stanie (choc nie wszystkie obejrzalam-przyznaje sie). Mowilam, ze te, ktore sie nie nadaja do sprzedazy, niech ida do budy. Dlaczego nie napisalas o ich stanie zaraz jak je dostalas?? Nie zawracalbym sobie glowy transportem do PL ciuchow, ktore tylko na szmaty sie nadaja...
Czesc rzeczy jest na tym bazarku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232917-Ciuchy-od-S-do-XXL-dla-dziewczyn-z-zerowymi-deklaracjami-do-8-10-do-21-00[/URL]
Nie wygladaja jak z Twojego opisu.
Dupa wyszla i tyle.

Edited by *zaba*
Posted

[quote name='*zaba*']Jestem szczerze zdziwiona ... Z tego co pamietam nie byly one w takim stanie (choc nie wszystkie obejrzalam-przyznaje sie). Mowilam, ze te, ktore sie nie nadaja do sprzedazy, niech ida do budy. Dlaczego nie napisalas o ich stanie zaraz jak je dostalas?? Nie zawracalbym sobie glowy transportem do PL ciuchow, ktore tylko na szmaty sie nadaja...
Czesc rzeczy jest na tym bazarku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232917-Ciuchy-od-S-do-XXL-dla-dziewczyn-z-zerowymi-deklaracjami-do-8-10-do-21-00[/URL]
Nie wygladaja jak z Twojego opisu.
Dupa wyszla i tyle.[/QUOTE]

Nie wyszła żadna dupa, i ja nie mam do Ciebie pretensji, a wręcz przeciwnie, dziękuję za ubrania, i raz jeszcze przepraszam za ociaganie się z bazarkiem. Wszystko co jest ok, wystawię w sobotę.

Posted

[quote name='mala_czarna']Nie wyszła żadna dupa, i ja nie mam do Ciebie pretensji, a wręcz przeciwnie, dziękuję za ubrania, i raz jeszcze przepraszam za ociaganie się z bazarkiem. Wszystko co jest ok, wystawię w sobotę.[/QUOTE]

Przeczytaj sobie swój poprzedni wpis (...), atak jest najlepszą obroną, ale jeszcze lepiej jest działać tak, żeby nie trzeba było się bronić.

Posted

[quote name='rozi']Przeczytaj sobie swój poprzedni wpis (...), atak jest najlepszą obroną, ale jeszcze lepiej jest działać tak, żeby nie trzeba było się bronić.[/QUOTE]

Nie zamierzam dyskutować z osobą, która nie widziała ubrań. Nie rozumiem, czemu się właściwie wtrącasz? Szukasz dymu, czy mało wrażeń ostatnio na Dogomanii?
To wszystko, i nie będę już dyskutować, i przepraszać, zwłaszcza, że ubrań nie sprzedałam, nie zjadłam, nie oddałam, a bazarek będzie. I dobrego dnia życzę ;)

Posted

Wiesz, poprostu poczulam sie jakby mi ktos w morde dal. Ani razu nie napisalas o tak fatalnym stanie tych rzeczy, pisalas natomiast, ze mam sie nie martwic, ze szlag te ciuchy trafi jak beda lezaly tak dlugo w worku, bo zaraz je wyjelas i wisza u Ciebie w szafie...
Gdyby to na mnie trafilo, napisalabym odrazu o ich stanie.
Jest jak jest. Tak jak pisalam, czlowiek na bledach sie uczy. Obie nauczylysmy sie czegos..
Mysle, ze zakonczymy ten temat. Mam nadzieje, ze grosz jakis wpadnie a i do bud na chlodne dni cos bedzie .

Posted

Witam,

widzę, że wpisy nie najbardziej aktualne ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak zrobić bazarek? Tak krok po kroku? Zrobiłam jeden przez ogłoszenia i bazarki ale nie taki jak chciałam! Nie zaczytały się zdjęcia i nic! Nie moge tego też skasować...na bazarku chce wystawić rzeczy dla fundacji ast, miało być dla Gabrysia ale nie przeżył więc teraz chcę po prostu dla fundacji. Dla najmocniej potrzebującego.

• 4 weeks later...
Posted

mam takie pytanie : opiekuję się pieskiem pewnej starszej osoby , psinka nie ma budy a ma króciutką gładką sierść i na pewno w zimie będzie jej zimno

mnie nie stać żeby zafundować taką budę , czy mogłabym założyć bazarek i za uzbierane pieniądze kupić jakąś najtańsza choćby budę ? czy to nie przejdzie ? i w ogóle ile taka buda może kosztować ?

Posted

[quote name='prunia']mam takie pytanie : opiekuję się pieskiem pewnej starszej osoby , psinka nie ma budy a ma króciutką gładką sierść i na pewno w zimie będzie jej zimno

mnie nie stać żeby zafundować taką budę , czy mogłabym założyć bazarek i za uzbierane pieniądze kupić jakąś najtańsza choćby budę ? czy to nie przejdzie ? i w ogóle ile taka buda może kosztować ?[/QUOTE]

jak piesek ma dom to nie mozna na niego robic bazarków
jeśli jest pod opieką jakiejś fundacji to możesz robić bazarki na fundację a w gestii fundacji leży czy kupią za to budę czy przeznacza pieniązki na inny cel

cena budy zależy od wielkośći
100-600 zł ?

Posted

[quote name='3 x']jak piesek ma dom to nie mozna na niego robic bazarków
jeśli jest pod opieką jakiejś fundacji to możesz robić bazarki na fundację a w gestii fundacji leży czy kupią za to budę czy przeznacza pieniązki na inny cel

cena budy zależy od wielkośći
100-600 zł ?[/QUOTE]

dzięki :D tak myślałam :)

• 2 weeks later...
Posted

Witam
Jestem nowa na forum, ale bardzo duzo tematow czytam itp. Chcialabym jakos pomoc tym biednym psiakiem i wpadlam na pewien pomysl. Kiedys robilam kolczyki, troche ich mam. Moze bylibyscie zainteresowani abym je komus przekazala do sprzedania lub cos w tym stylu? Prozze o jakas rade moze byc na pw

Posted

[quote name='sunshine1993']Witam
Jestem nowa na forum, ale bardzo duzo tematow czytam itp. Chcialabym jakos pomoc tym biednym psiakiem i wpadlam na pewien pomysl. Kiedys robilam kolczyki, troche ich mam. Moze bylibyscie zainteresowani abym je komus przekazala do sprzedania lub cos w tym stylu? Prozze o jakas rade moze byc na pw[/QUOTE]

najlepiej wejdz na wątek psa/zwierzaka któremu chcesz pomóc i tam zaproponuj to co napisałaś tutaj
na 99 % powinien sie zgłośiśc ktoś kto zechce przejąć fanty i wystawić bazarek :)

[COLOR="#A9A9A9"]jakbyś nie miała chętnych zapraszam do wątków a moim podpisie[/COLOR] ;)

Posted

[quote name='soboz4']Czy wiecie może czy do bazarku można dokładać nowe rzeczy? Czy trzeba założyć nowy?[/QUOTE]

[quote name='rozi']Można dokładać, ale większe jest zainteresowanie nowym bazarkiem.[/QUOTE]

super, że padło to pytanie, bo właśnie weszłam na wątek, by o to zapytać :)
dzięki :)