Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 795
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taka mała analiza:
Inezka Jest pieskiem który kocha ludzi ale dzieci woli trzymać z dystansem (preferowane osoby starsze które chcą się tylko poprzytulać i spokojne)
Uwielbia inne zwierzęta może przebywać z psem kotem i gryzoniami
Nie jest zwoleniczką zamkniętych mieszkań raczej nadaje sie na domek z ogródkiem (w mieszkaniu się dusi jest jej gorąco stasznie boi się chałaśliwego wiatru)
Pies smyczkowy (ma zdolności do myknięcia, o czym przekonałam się osobiście)
Boi się zabawek( nad tym pracujemy)
Inez można zostawić w domu samą lerzy i nie szczeka
Do sklepu też można ją wziąść i zapiąć obok nie wariuje i nie hałasuje cierpliwie czeka
W nocy miała wysoką temperature starasznie się bała ( wizyta u wet diagnoza- Inez dusi się w mieszkaniu woli dworek, stres dotyczący zmian, lub alergia ) mam jutro dzwonić gdyby to się powtórzyło
Aha zapomniałam dodać że to BUBA 8,5 kg żywej wagi
Dziewczyny może jestem nadopiekuńcza i panikuje z byle gorączki ale u mnie wszystkie zwierzęta muszą być szczęśliwe zdrowe i ja ze wszystkimi tak latam do wetów jak tylko coś mnie niepokoi bo chcę im ulżyć w jakich kolwiek dolegliwościach. ( a tym nie swoim bardziej mamkuje) bo nie darowałabym sobie gdybym wogóle nie zalarmowała

Posted

Rozmawiałam z wetem. Sam nie wie o co chodzi. Takie objawy mają np. husky czy malamuty, które nie znoszą ciepła. Ale Inezka??? Dziwne. Nie wiem co o tym myśleć. Zobaczymy Iwonko, jak się sprawy rozwiną. Trzymam kciuki.

Posted

Grzejniki Zakręcone na (0) okna pouchylane temperature obniżyłam o jakieś 10* JA zębami stukam A to wszystko dla maleńkiej bo dzieki temu mniej sapała i przespała całą nocke :sleep2: będe potem zwiękaszać temp. aby mogła sie przyzwyczajać

Posted

Iwa Iwa z wetem się nie dziwie bo ja mi Suzka puściła pawia to byłam u weta w ciągu 5 minut biegiem.
Zdjęcia fajne, opis ciekawy i wiele wnoszący zaraz zedytuje ten z facebooka.
Z tą temperaturą to bardzo ciekawa sprawa, może to się zmieni z czasem.

Posted

Inezka - Jedno zdanie mi się na suwa na jape Szanowny PAN poprostu nie chciał jej !!!!!!!!!!!!! Proponuje takim ludziom kupić sobie zabawkowego PSA którego może kopnąć w kąt, a po czasie go wyciągnąć aby ponownie mógł go kopnąć Jak sie znudzi :angryy::angryy:

BO Inez to przekochany pies utrzymuje czystość w domku, przychodzi się miziać i ja nie mam czego się czepnąć

Dziś 5 dzień

Inez -śpi u siebie w posłanku na łożko nie chętnie przychodzi
Inez - już przestała dyszeć ale posłanko ma przy balkonie tam jej chłodniej
Inez - z rana kręci zadkiem tak skika że już szybciutko na dworek
Inez dziś rano tak ciągła za TZ że utrzymać nie mogłam tak rwała do niego :roll:

Tyle na dziś wszystko jest na wielkie OK

Posted

Zdjęcia super! Szczególnie te razem ze Żwirkiem :loveu:. Ona się musi chyba przestawić do temperatury mieszkaniowej. Ja za noc zakręcam u siebie całkiem kaloryfery. Zwrkowi tez przez pierwsze dni było trochę za ciepło ( leżał w nocy na dywanie, zamiast na swoim posłanku) - a on przecież był" na węglu" i nie odczuł aż tak drastycznie zmiany temperatur.
Powodzenia w dalszych naukach DT Iwa :evil_lol: . Inez to świetna dziewczyna.

Posted

Iwonko, podziwiam za Wasze poświęcenie, naprawdę. Szacunek i podziękowanie ogromne!

No więc szarpnę jakiś tekścik, zdjęć cudnych mamy opór i wykorzystamy przedostatni pakiecik. Ostatni jest dla sznupki.

Chyba dam w ogłoszeniach Iwonko na Ciebie namiary, co? Już ty prześwietlisz potencjalny domek na wylot :evil_lol:

Posted

shanti dobrze podaj mój namiar Bo inezka jest wyjątkowym pieskiem :loveu:

Ktoś zabrał jej dzieciństwo i wszystko to co było dla niej najlepsze. W ogłoszeniu prosze napisz że inezka jest pieskiem do przytulania i głaskania, jednakże nie potrafi bawić się zabawkami, dzieci lubi jak ją głaskają ale nie bawi się, nie sprawia żadnych problemów pod sklepem czeka spokojnie, nie szczeka w domu też leży tylko u siebie i nie reaguje na pukanie i szczekanie innych zwierząt przebywa, z kotem i gryzoniem nawet przytula się do mojego kota, wczoraj spała razem z Brosem w kojcu, Inezka uwielbia dworek tam tarza się w trawie to jest jej żywioł nie da się jej oszukać z wyjściem słyszy tylko szafę to jest zawarta i gotowa, każdą chwile spędzała by na dworku Reaguje już na swoje imię ciągnąc się na smyczy wystarczy powiedzieć inez choć. Strasznie boi się podniesionego głosu, podniesionej ręki do góry i jakichkolwiek przedmiotów kierowanych w jej kierunku.

Jednym słowem potrzebuje domek w którym nie będzie narażana na stresy spokojny.:-(

Posted

Inezce naszej sie umskneło :eviltong: dywanika na przedpokoju nie oszczędziła do suchutkiej nitki :eviltong::eviltong:

Cioteczki w tych ogłoszeniach jak będziecie ogłaszać to musi być wzmianka że Inezka nie jest za dziećmi, wczoraj Alicja chciała ją utulić na łóżku a ta ją zębami wyszarpała za włosy :diabloti: boi się !!!!

Alicja się śmiała z tego ale małe dziecko się wystraszy i będzie płacz :oops:

Posted

[quote name='alina71']Iwa ona ma wydarzenie na Facebooku
jeśli chcesz to mozesz dopisywać kolejne info :)
http://www.facebook.com/events/326311767382199/?ref=ts

Alinko ale nie mam konta na FB :( próbowałam założyć ale to czarna magia dla mnie)

Byłam na kontroli z Inezką u weta dostała zlecenie aby udała się do fryzjera z powodu tych zadyszek, trzeba jej futerko rozrzedzić ma pełno puchu( że skóry nie widać) który sam nie chce wypadać i wykąpać porządnie:cool3: wiec też zadzwoniłam i ją umówiłam na kopleksową usługę na poniedziałek :lol: Może będzie lepiej ;)