dusje Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Ewanka']Podnoszę Twixika z rana ............ jak minęła nocka?[/QUOTE] Podlaczam sie :multi: Quote
Ewanka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Monika.D']Co tutaj tak cicho?[/QUOTE] Taka pogoda, że pewnie wszyscy śpią ;) :):) Dotka, dajcie chociaż jakiś znak ..................... życia :mad: Quote
dusje Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Cicho wszedzie, glucho wszedzie................ Dotka, co u Was? :lol: Nie zjadly Cie psiury? ;) Quote
anhata Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 I dla Twixa..:) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=7XF-oS9Dak4[/URL] Quote
Monika.D Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [B]Dotka[/B] odezwij się, bo zaczynam się martwić... Quote
moni12 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Dotka nie chcę Cię zamęczać telefonami , ale napisz coś do diabła . Bo ja ze szkoły znam takie angielskie przysłowie-"Brak wiadomości jest złą wiadomością" Quote
mamamuminka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ja znam powiedzenie "brak wiadomości to dobra wiadomość " i tego sie trzymam :lol: :lol: :lol:,chociaż przyznaję,że też juz się zaczęłam martwić........ Quote
Ewanka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Dotka ... daj głos ;) martwimy się .................................. !!! Quote
dota&koka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 witajcie :) tym razem,to mamamuminka miała rację :) u nas wszystko w jak najlepszym porządeczku.Twix powoli (baardzo powoli) się otwiera.zaczął wreszcie jeść,odkąd marcin nakarmił go z ręki.a najlepsze jest to,że tylko marcinowi pozwala się dotykac bez oporów. wczoraj był bardzo zwariowany dzień,dlatego nie miałam czasu usiaść do komputera.siostra Tuli wraz z koleżanką uratowały koteczkę,strasznie schorowaną.przywiozłam je do swojej wetki,gdzie okazało się że kocia ma wielkiego guza z płynem na klatce piersiowej(prawdopodobnie od urazu-płyn był z krwią.czyżby kopniak?) i mnóstwo guzów na listwie mlecznej.osłabiona niemiłosiernie,z dusznościami,ogólnie w złym stanie .oczywiśie wziełam ją do domu :) ale bardzo awaryjnie,u marcina wynegocjowałam tylko czas leczenia.w tej chwili w domu są 3 psy,kot i rybki.przegrałam z marcinem walkę o akwarium,musiałam pozwolic mu je założyc. a on ciągle podśpiewuje mi "małe zoo,małe zoo,doty małe zoo" ;) jeśli chodzi o pieniążki,niepotrzebnie Moni wysłała aż tyle.nawet po zakupie łóżeczka dla chłopczyka,wystarczy na o najmniej dwa miesiące karmienia go kurczakiem :)(potwierdzam,na konto wpłynęło 340zł) zastanawiam się jaki rozmiar łóżeczka wybrać-czy 70 wystarczy,czy raczej 80cm?zanim Welsh zjadł Koki,miała 70 cm,ale Twix jest znacznie dłuższy więc chyba lepsze będzie 80cm? przyda mu się bardzo taki mięciutki kącik-Twixio tylko śpi,je,pije i wychodzi na spacerek.czasem drepcze po mieszkaniu,ale już rzadziej.jest strasznym indywidualistą,jeśli już głaski,to tylko wtedy kiedy on chce.w poniedziałek wetka weźmie się za czyszczenie jego uszków.stan zapalny trochę się zmniejszył,więc czas najwyższy wyciągnąc brudy które mu przeszkadzają w słyszeniu. uciekam zając się moim małym zoo :) nie martwcie się proszę,jeśli się nie odzywam,zajęc mi nie brakuje przy trójce dzieci,trójce psów i kocie.marcin żartuje,że dla równowagi muszę przyprowadzic do domu jeszcze dwa koty :) nie mam w tej chwili jak zrobic ładnych zdjęc Twixowi.aparat zrobił kaput.nie działa.jedynie komórką,ale jakoś będzie nie najlepsza :( Quote
Monika.D Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 No nareszcie się odezwałaś. Całe szczęście, że u Twixia coraz lepiej :) Quote
mamamuminka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Cudowne wieści,teraz już będzie tylko lepiej :multi: [quote name='dota&koka']nie martwcie się proszę,jeśli się nie odzywam,zajęc mi nie brakuje przy trójce dzieci,trójce psów i kocie.([/QUOTE] [COLOR=blue][B]dota[/B][/COLOR],jestem pełna podziwu dla Ciebie [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10"][IMG]http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000201F9.gif[/IMG][/URL] ,ja bym nie dała rady....... Quote
tula Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Dotka nie wiem jak mam Ci dziękować za pomoc której udzieliłaś tej koteczce i..dziewcznom:) Inna sprawa że nie powinny u Ciebie zostawiać kociczki bo i tak masz baardzo dużo na głowie, niestety o tym ze ona wylądowała ostatecznie u Ciebie dowiedziałam się już po fakcie. Tak czy inaczej kociczkę dziewczyny mają zabrać w poniedziałek, no i mam nadzieję że uda się im znaleźć jakiegoś niedrogiego weta, który wykona operację, wiem że pomaga im w tym tez dziewczyna z miau. Wielkie dzięki dfla Ciebie i Twojej wetki, jesteście niesamowitymi kobietami:) Moja siostra ma aparat, więc niech zrobi Twixowi zdjecia, zadzwonię do niej i powieem o tym. Quote
Ewanka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 świetne wiesci ... Twixiku trzymaj sie dzielnie i zdrowiej nam :) Dotka .......... :buzi: Quote
dota&koka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='tula'] Tak czy inaczej kociczkę dziewczyny mają zabrać w poniedziałek.[/QUOTE] nieeeee,błagam,nieee.ona jest wspaniała,kochana,grzeczna,wszyscy się zakochaliśmy... może już znalazła swój domek?... dajcie nam więcej czasu.ciut chociaż..pliss ona jest niekłopotliwa,wprost aniołek.cudownie grzeczna,anioł w kociej skórze.i wszystkie zwierzaki żyją razem w zgodzie,nikt jej nie dokucza.. nieee :( Quote
tula Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Dotka ale ja po prostu nie chcę Cię dodatkowo obciążać tym bardziej że kociczka z tego co wiem wymaga operacji a Ty i tak już masz dość zajęć, no i co na to Twój TZ? Ja wczoraj wieczorem zadzwoniłam do mojej siostry i powiedziałm że nie mogą dodawać Ci kolejnego problemu bo i tak masz już dość z tymczasowiczami, ja wiem że masz wielkie serce ale czy aby nie bierzesz na siebie zbyt wiele? Quote
dusje Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Witajcie:lol: Dobre wiesci sa i oby tak dalej :multi: Co z tym lozeczkiem? Przegladalam bazarek i byly ale juz wykupione. Allegro? Dotka, lepiej wieksze niz mniejsze, masz racje :lol: Quote
Monika.D Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 A może napisz w wątku 'co chcemy kupić na bazarku'... Quote
dusje Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Monika.D']A może napisz w wątku 'co chcemy kupić na bazarku'...[/QUOTE] Zameldowalam tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195306-Nowe-legowiska-i-kocyki-dla-psów-kotów.-KONIEC-ROZLICZAMY!!!?p=15689551#post15689551[/URL] Quote
dota&koka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Tula,kocia nie jest żadnym problemem-odpoczywa,zajęła sobie nieuzywane łóżko,ma je całe dla siebie,na razie pod noskiem ma miseczki z wodą i jedzonko,zaraz obok kuwetkę wszystko po to,żeby nie musiała się męczyć.operacje dużo tańszą zaproponowała już moja wetka,wprawdzie nie ona będzie ją wykonywac,ale ma znajomych wetów.dziewczyny widziały-gabinet mam od nosem,a w razie czego mam samohód,mogę zawieźc ją do innej kliniki.ona jest akurat najmniejszym z problemów :) dziś podjada (łyka jedzonko w całości!) ładnie pije,ale nadal ma ataki poważnie wyglądającej sapki.spragniona pieszczot,przychodzi do kazdego kto wejdzie do pokoju.kochana kocia.dzieciaki nadały jej robocze imię-Lola vel Kropka (bo ma brązową plamę na mordce) Tula,czy ona ma założony wątek na miau? a Twixio zwalił dziś koo w domu,centralnie koło łóżka i oczywiście marcin miał to szczęście rano w nią wleźc :) jeśli chodzi o niego,mamy układ-dopóki jest w domu kot,jemu wolno wieczorem wychylic małe piwko do filmu. zapytał mnie dziś,czy aby nie zostanie alkoholikiem (widzi,że już wszyscy zakochani w koci i niełatwo ją będzie nam oddac ) 'za' Twixa marcin założył sobie akwarium.kilka lat nie zgadzałam się na rybki,teraz musiałam ulec.inazej nie byłoby mowy o żadnym zwierzaku w nadkomplecie :) a wracając do bohatera wątku,Twix dostał dziś na obiad całe udo z ryżem i wylizał miseczkę :) łóżeczko już zamówione na allegro-czarne w owieczki,80cm,przyjdzie pocztą.zapłacone dokładnie 50zł. w przyszłym tyg muszę kupić oridermyl,wystarczy na poniedziałek i może wtorek jak dobrze wycisnę.już bez problemu pozwala mi dotykac swoich uszek :) Quote
tula Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Dotka Ty to złota kobieta jesteś że na takie ustępstwa ze swoim TZ idziesz:):) Z tego co mówiła mi Agnieszka to kici miała załozyć watek na miau dziewczyna, która kiedyś brała z Radomia kociaka na DT, jeszcze jutro się upewnię czy juz założyła:) Dobrze że już wiadomo kto bedzie robił operację, a orientujesz się kiedy będzie wykonana? Kasę na pewno jakoś uzbieramy, ja ze swojej strony mogę zapewnic że będę ogłaszać kicię jak tylko dojdzie do zdrowia, a co do tego gdzie ma do tej pory mieszkać to juz się nie wtrącam i pozostawiam to Waszym ustaleniom:) Oczywiście gdyby miała być na razie u Ciebie to my pokryjemy koszty karmy:) Agnieszka ma zrobić na dniach zdjęcia Twixiowi, tylko miała się z Tobą skontaktować kiedy Ci będzie pasowało:) Dobrze że maluch już się zadomowił, tylko te koopy mógłby sadzić dużo dalej od łóżka, np. na dworze:) Quote
dota&koka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 marcin jest mniej nerwowy,odkąd Welsh przestał niszczyć,wprawdzie fakt że wprost z łóżka wdepnął w niespodziankę obudził cały dom,ale na tym się kończy:) wetka wczoraj wspomniała,że może kocinkę wysterylizować (chyba za darmo,an awet jeśli nie,to tylko za koszt leków),a co do operacji usunięcia guzów,padło nazwisko weta,jej znajomego który by ją wykonał.muszę powiedzieć,że córka wetki,groomerka strasznie zakochała się w kici od pierwszej chwili,chciała nawet ją adoptować,więc liczę z tego tytułu na poważne rabaty ;) kicia o roboczym imieniu Lola vel Kropka dostała od naszej kochanej Pani wet. paczkę royala,więc jedzonko jest niepotrzebne.chudzina z niej okropna,ale apetyt ma wilczy.to dobrze,szybciej dojdzie do siebie.trochę łzawi jej oczko,jutro zwrócę uwagę na wizycie.kocia dostanie drugą dawkę antybiotyku i będziemy kombinować operację. Twix dziś zwalił dopiero pierwsza koo na dywan.jeszcze mu się nie zdarzyło siusiu,tfu tfu :) idę zająć się zwierzyńcem.potrzebują wieczornego miziania,a Welsh nauki. Quote
Recommended Posts