Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malenki spi slodko a my szukamy dla niego pieniazkow:multi:

Kalva :lol: na bazarku Twixa napisalam z grubsza na czym polega, zajrzyj prosze i dziekujemy za pomoc. Zostan z nami na watku, dobrze? :lol::multi:
Popatrzcie ciotki :lol: ledwo wpisalam na watku Talcott/ w moim banerku/ blagalna prosbe o czuwanie nad Twixem i nie wierze wlasnym oczom :crazyeye: Anula zaraz zajrzala i wspomaga malego:multi: Tam, gdzie Talcott bywala - tam zawsze konczylo sie dobra adopcja. Szkoda, ze nie ma Jej wsrod nas ale wierze, ze czuwa nad Twixem.
Badzcie dobre, wejdzcie do niej i zapalcie wirtualna swieczuszke w intencji Twixa.No to dzieki :lol:

Posted

[quote name='dota&koka']zmęczyłem się zwiedzaniem,wymaglowałem kocyk i poszedłem spać

cudownosciiii

[quote name='moni12']A gdzie wszyscy???????????? Sama z Twixiem zostałam ???????????

ja jestem..ale tyram dzis!!!

[quote name='Kalva']podnoszę Twixia i dopytuję na bazarku jak wysłać mu buziaka, bo jeszcze zielona jestem, trzymaj się Psinko, teraz już będzie coraz lepiej!

[quote name='Kalva']no właśnie wpisałam i czekam na dalsze wskazówki - przepraszam za niegramotność, ale dopiero poznaję forum i jestem zachwycona, że tyle wspaniałych osób pomaga, ratuje marzenia i życia zwierzaków w kraju gdzie większość krzywdzi, witam wszystkich serdecznie :) i ściskam mocno Twixa na dobranoc

Kalva..................nie pisz, ze nowa jestes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kobito...nowa=ma pelny portfel!!! :P
zartuje..ale ci starzy to ogołoceni do zeraaaaaaaa

[quote name='dusje']Malenki spi slodko a my szukamy dla niego pieniazkow:multi:

Kalva :lol: na bazarku Twixa napisalam z grubsza na czym polega, zajrzyj prosze i dziekujemy za pomoc. Zostan z nami na watku, dobrze? :lol::multi:
Popatrzcie ciotki :lol: ledwo wpisalam na watku Talcott/ w moim banerku/ blagalna prosbe o czuwanie nad Twixem i nie wierze wlasnym oczom :crazyeye: Anula zaraz zajrzala i wspomaga malego:multi: Tam, gdzie Talcott bywala - tam zawsze konczylo sie dobra adopcja. Szkoda, ze nie ma Jej wsrod nas ale wierze, ze czuwa nad Twixem.
Badzcie dobre, wejdzcie do niej i zapalcie wirtualna swieczuszke w intencji Twixa.No to dzieki :lol:

[quote name='dusje']Dzieki, Moni. Juz Talcott tam ladnie zakreci i wyczaruje dobry domek dla Twixa :lol: wierze w to , naprawde :lol:

• ja sobie obiecałam, ze jak oddam pewnien PROJEKT!!!!!!co go juz rok oddaje to sie zajmę skarpeta Talcott - po wiadomosci, ze odeszła - ryczalm ja bobr..a rozmawiałm z nią 2 razy!!!!!!!!!!mam plan..ale potrzebuje czasu na realizcje!cholera..a tu juz listopad :(

• Posted

do grubo po północy chłopczyk smacznie spał.strasznie długo.
    niedawno wstał,zaczął dreptać po mieszkaniu,więc pomyślałam że chce na spacerek...nic bardziej mylnego....pół godziny dreptania na nic.nawet siusiu nie było.
    wróciliśmy,a on dalej drepcze.mam wrażenie,że on próbuje nauczyć się na pamięć nowego terytorium.
    siedzi teraz u dzieci w pokoju i buszuje w niepozbieranych zabawkach hihi

Kalva,witamy :)

Posted

jejkus DOTA..masz racje...teraz cosza i spokój w domu!!!!on poznaje 4 kąty :)

babki..trzeba sie zakręcić za jakas karmą dla Twixa...
    MonikaD-
    aukcja cegiełkowa...
    podaruj chroopa dla Twixa...
    każde 5 zł to pół kilograma jedzonka dla ślepaczka..kudłaczka...

nie mam pomysłu inego
    na fb - ma marny lans...ide mu album założe

Posted

Witaj Twixiku :loveu:

... oj, biedny chlopaczyna, tyle wrazen no i jeszcze ta choroba ... czy wetka podejrzewa skad te wymioty? po antybiotyku powinny ustapic :/

........ mizianko dla bidulka i uciski dla dzielnej Dotki :buzi:

Posted

dota&koka napisał(a):
    do grubo po północy chłopczyk smacznie spał.strasznie długo.
    niedawno wstał,zaczął dreptać po mieszkaniu,więc pomyślałam że chce na spacerek...nic bardziej mylnego....pół godziny dreptania na nic.nawet siusiu nie było.
    wróciliśmy,a on dalej drepcze.mam wrażenie,że on próbuje nauczyć się na pamięć nowego terytorium.
    siedzi teraz u dzieci w pokoju i buszuje w niepozbieranych zabawkach hihi

Kalva,witamy :)

POZNAJE,jestem pewna:) Twix jest zrównoważonym i pewnym siebie psem, wchodzi w relacje jak równy z równym- więc "swój " teren musi mieć "opracowany".:razz:
    Co jadł? Nie chciał suchego dla psów / ani Brit ani Nutry/, wolał koci Royal-nieustannie tam zaglądał:crazyeye::evil_lol:. Zjadał przysmaki z zoologicznego/ przynoszone dla niego przez gości- chrupał aż trzaskało, więc bez zaglądania wiem ,że zęby ma zdrowe;)/ oraz motyw główny: paszteciki dla yorków-w nad ilości- ile zaproponujesz tyle zje. :p W wege.- domu , moje zwierzęta "skazane są" na gotowce, nie wiem więc czy np. lubi gotowane jedzenie...
    Pocałuj go ode mnie w ten mokry nochal:loveu:

Posted

dota&koka napisał(a):
    noc minęła w miarę spokojnie-spał na zmianę z dreptaniem.biedny,poprzewracał miski,porozlewał wodę.zwymiotował w nocy żółcią :(

Boże, znowu ta żółć? Wczoraj ani razu.
    Czy Twoja weterynarz mówiła, co jej zdaniem jest przyczyną?

Posted

luisien napisał(a):
    Boże, znowu ta żółć? Wczoraj ani razu.
    Czy Twoja weterynarz mówiła, co jej zdaniem jest przyczyną?

... tak sobie pomylalam, czytajac jego menu, ze moze dietka zbyt bagata, po ''chudej'' schroniskowej, moze biedak ma jakas niestrawnosc i stad te wymioty ???

Posted

Ewanko,Luisien,wetka na razie nic nie powiedziała.mam go obserwować-kiedy kaszle,o jakiej porze to się nasila,ile razy wymiotuje i czym itd itp.
    na razie opieramy się na relacjach Luisien,tym samym kontynuujemy leczenie rozpoczęte w Radomiu.
    ja się upieram,aby jak najszybciej skonsultować się z okulistą.Twix jest apatyczny na pewno przez swoją ułomność.myślę,że na spacerach drepcze jak dziadziuś,bo tak strasznie uważa żeby się o coś nie rozbić :(
    gdyby udało się wrócić mu wzrok,wróciłby mu wigor i radość z życia.
    znalazłam drugą plamę wymiotków na dywanie.czyli Twix w nocy zwymiotował żółcią 2 razy

znikam.za chwilę Welsha odwiedzi behawiorystka :)

Posted

Ewanka napisał(a):
    ... tak sobie pomylalam, czytajac jego menu, ze moze dietka zbyt bagata, po ''chudej'' schroniskowej, moze biedak ma jakas niestrawnosc i stad te wymioty ???

w schronie chudo nie jedzą! same grubasy..moze to to..zatłuszcznienie

Posted

anita_happy napisał(a):
    w schronie chudo nie jedzą! same grubasy..moze to to..zatłuszcznienie

..... to by moglo byc przyczyna podniesionej proby watrobowej ....... biedak, ale przy dobrej zbilansowanej diecie powinno sie to ustabilizowac.

Posted

biedny Twix:( ale skoro źle się czuje to nic dziwnego że nie chce jeść, czasem taka chwilowa głodówka jest dobra szczególnie jak ma podrażniony żołądek, a skoro wymiotował to na pewno tak jest, a pije? bo to jest najważniejsze. Dota&koka wielkie dzięki że tak się maluszkiem zajmujesz.