Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='moni12']Twix dziś pojedzie do weta.Dotka dzwonie i dzwonie a Ty nie odbierasz.[/QUOTE]

jezu kochany,zostawiłam drugi tel w samochodzie.już biegnę,zaraz będę "pod uchem"

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luisien jest z Twixem u weta, jak przeczytałam na watku ze potrzebny transport do lecznicy to zadzwoniłam do Luisien ale okazało sie że juz umówiła sie ze swoją siostrą. Byłam chwilę w lecznicy jak dziewczyny były z Twixem, miał robione badania krwi i rtg. Jest jakiś stan zapalny, miał gorączkę, dostanie leki.
Luisien napisze więcej jak wróci.

Posted

Już mówię.
Temperatura 40,2.
Badanie krwi ok/ nie ma babeszjozy, czerwonych krwinek ma dużo/. Podwyższone OB-czyli stan zapalny--- nie wiadomo co jest przyczyną... Biochemia-wynik ,będzie jutro/ wet prześle mi mailem, wydrukuję i dołączę do pakietu.
Prześwietlenie wykazało nieco powiększone serce ("może być,że z racji wieku"), i jakąś smugę/zwłuknienie na płucach- zapytałam co z kaszlem? usłyszałam,że może nie minąć, ale można spróbować leczyć..
Tak naprawdę było mało konkretów.
Dostał lek przeciwzapalny, przeciwwymiotny, neospę i antybiotyk i lek przeciwgorączkowy.
Antybiotyk ma dostawać przez co najmniej 5dni , o godz.19/ kupiłam zastrzyk na jutro(podać podskórnie), gdyby nowy domek nie zdołał dotrzeć jutro do weta.
Wskazane są też leki przeciwgorączkowe( dzisiejszy zastrzyk będzie działał przez 48h, więc jutro nie trzeba podawać) i dalsze postępowanie w zależności od objawów.
Powarkiwał sobie i dużo chodził w przychodni- stymulowała go w deseń "poszedł bym sobie" ,a teraz pije wodę, robi inspekcję misek- znaczy to,iż w tej chwili uznał że mu lepiej:)

Posted

luisen - dzielna baba z Ciebie...podaj koszty - cos ten budrys ma na koncie

dobrze, ze chłopak po pierwszej diagnostyce....

ja z serduchem bym nie panikowała - jak nie duzo powiekszone - ODCZEKAC, dać czas na regeneracje
zastanawia mnei tylko temp. ale jje i pije??

pogoda robi swoje - mamy zime, a za oknem +20 :)
zwierzyna tez to czuje

mozliwe, ze zmiana diety i to wszystko co w okól niego sie dzieje ...powoduje to wszystko. .bywa...
nie bede sie wywnetrzniac
tem przeba zbić...wyniki bedą...
z sercem i jego powiekszenime poczekac, az chłopak odzyje...
u mojej suchy trwało to 3 mc..u suczy znajomej tez...
znam jedną Dogomaniaczke, kt jak bierze psa na DT ze schronu, azylu to pierwsza rzecz - daje psu spokój i wolną wole...i to najlepsze lekarstwo

Posted

Też myslę , ze chłopak stanie na nogach poza schronem. Na koncie to on nic nie ma , on konta w zasadzie jeszcze nie ma. Moja wpłata jednorazowa 50 zł i 20 stałej pójdzie na pokrycie dzisiejszego badania.A dla Luisien szacun wielki, za to co robi dla psiaków.

Posted

[quote name='moni12']opłaty były by ogromne.[/QUOTE]
Moni jestes mistrzynia od mowienia zagadkami :):) jakie oplaty i jakie zagraniczne.
Normalnie to osoba, ktora zbiera pieniadze wysyla nr. konta do innych, ktorzy chca wplacic.

Posted

Moni, założenie konta na PayPalu nic nie kosztuje,nie wiem czy są jakieś miesięczne opłaty-nie doczytałam się,ale wątpię.nie ma oprocentowania itd. a za przelew płaci osoba która wysyła pieniążki.o ile dobrze się orientuję

Posted

moni - konto Twixa - to konto TWOJE lub kogos innego, kt go uzyczy = konto=skarpeta Twixa...
nikt Twixowu konta zakaldac nie bedzie :)

Szarotka - moni nie grypsuje jeszcze dobrze.hihihihhi....moni...[I]nie grypsujesz toś frajer :P [/I]- Kto oglądał Symetrie to wie o co kaman...uwielbiam ten film...i to grypsowanie - nie trybiłam nic z tego :)
heh...w listopadzie 2009 nie kumałam DOGOslangu :) etc....ale ju trybie :P

konto TWIXA - moni zbierasz kasiore na Twixa i juz /polskie wpłaty/ a zagraniczne ktoś inny weźmie i juz...tula??ty mozesz??

Posted

Ja mam konto na paypal, tam nie ma zadnych opłat za prowadzenie konta (opłacam w ten sposób wyróżnione ogłoszenia na gumtree), więc jesli mozna wpłacać przez paypal to ja moge zagraniczne przejąć:)

Posted

[quote name='moni12']Rozmawiałam z Luisien przed sekundą. Koszty badań dzisiejszych to 83 zł -pokrywam ja. Ok będę zbierać , oby było co.:cool3:[/QUOTE]

wpisz w wydatkach
wet Radom /luisen DT/ - 83 zł /ooplacono moni12-deklaracje +13 zł/
stan konta = 10 euro

[quote name='tula']Ja mam konto na paypal, tam nie ma zadnych opłat za prowadzenie konta (opłacam w ten sposób wyróżnione ogłoszenia na gumtree), więc jesli mozna wpłacać przez paypal to ja moge zagraniczne przejąć:)[/QUOTE]

:Pgracias

Posted

Biochemia/ właśnie dostałam:

AP 65 U/l (20-155 U/l)
ALT 63,5 U/l (3-50 U/l)
AST 23,9 U/l (1-37 U/l)
mocznik 23 mg/dl (20-45 mg/dl)
kreatynina 0,8 mg/dl (0,75-1,7 mg/dl);

ALT czyli próba wątrobowa/ zadzwoniłam zapytać/ jest podwyższona jak widać, ale zdaniem weterynarza " to nie jest problem".
Nie wiem w takim razie co jest problemem, ale gdy masuję mu brzuszek pojękuje i prosi o więcej.

Mam nadzieję,że warszawska wet. poradzi sobie ; podobnie jak antybiotyk("łagodny ,a zarazem o szerokim spektrum").

Z dobrych wiadomości: na spacerku dziarski / choć po 10min. sam wrócił do klatki i kazał się wnieść;) oraz od wczoraj nie wymiotował:p

Ma bardzo chore bolące go uszy, codziennie należy zapuszczać po kropli Oridermylu- robię to od 4dni. Powinno się je czyścić, ale na ten moment są zbyt wrażliwe, więc warto po prostu kontynuować, aż stan zapalny nieco się zmniejszy/ liczę,że antybiotyk dotrze i w te rejony. Tubka którą kupiłam / mała----10g , kosztowała 50zyli/, starczy myślę Twixowi jeszcze na tydzień, kuracja musi trwać ok. 4tygodni, by była skuteczna więc trzeba będzie dokupić. Dzisiaj już zakropliłam ( zakraplamy ,a potem masujemy i całujemy- żeby dać znać ,że to nie celowa tortura:shake::loveu:).

Pierwszy raz w życiu denerwuję się, nie przed swoją podróżą;)

Posted

Czyli wyniki nie najgorsze ,ale coś do końca nie tak.Kurde jakoś nie farci sie Twixowi. mało ludzików , mało deklaracji i jeszcze kolejny problem. Ktoś musi użyczyć psiakowi konta , ja niestety nie mogę zbierac tych pieniążków bo ja mam konto na firmę, właśnie rozmawiałam z moją księgowa i jeszcze opierdziel zebrałam . A drugiego konta specjalnie zakładać na Twiksa nie ma przecież sensu. Proszę niech ktoś UŻYCZY KONTA