Jump to content
Dogomania

Skit,mam chate ,siostre i brata...wszystkim serdecznei dziekuje za szczescie.

Recommended Posts

Posted

zuziaM napisał(a):
No wlasnie jestem po rozmowie z moja znajoma.
Skiciu rano ze swoja pania przyjechal do pracy na 10.
Maja z nim troszke problemu, bo wczoraj przedobrzyli i przekarmili niunka.
Na dokladke dostal miecho z kurczaka nogi .... no i rozwolnienie meczylo cala noc.
Jego pani z nim 4 x w nocy wychodzila. Nabrudzil na lozku nawet .....
Ale biedaczek sie meczyl pewnie i nie wytrzymal ....
Teraz dostal wegiel i miejmy nadzieje, ze mu przejdzie.
A dzisiaj juz dostanie mniej jedzenia ( chociaz rano juz sie znow najadl z miseczek ich psiaka i kotkow ).
Teraz juz go maja pilnowac i dawac mu mniej i tylko 2 x dziennie i to nie samo mieso, ale z makaronikiem, jak jadl u nas.
Powiedzialam, ze niestety to zupelnie normalne przy kazdej niemal adopcji, bo zmiana diety natychmiast sie tak objawia.
Bede dzisiaj lub jutro u nich, to porozmawiam jeszcze na ten temat.
Miejmy nadzieje, ze te niedogodnosci nie zraza pani ......
Skiciowi sie naprawde nalezy dobry domek i taki ma, ale wiecie, jak to czasem bywa ....
Bedzie teraz weckend, to wtedy juz moze Skiciowi sie wszystko unormuje, jak bedzie w domku z pania, bez wyjazdow.

Tak Zuziu,jeszcze niczego nie przesadzajmy
pani moze sie rozmyslic :-(
czekamy tydzien....
a pozniej bede prosic o łaske dla Amorka i Kajtka:-(

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam,wczoraj nie mialam nawet minuty dogomania:(
Od dzisiaj bede prosic darczyncow Skitkowych o przekazanie pieniazkow na Amorka lub całkiem slepego dziadka,ktory wczoraj do nas zawitał
z zaspy ...on po kwarantannie znajdzie mmiejsce na ogolnym i to bedzie koniec jego historii,psiaki wyczuja slabszego i wyeliminują...
dlatego zrobie fotki i bedę błagac o pomoc ...mam nadzieje ze jednak moze ktos poda pomocną dlon i wezmie Amorka i Kajtka do adopcji
a ten niesczesnik by pojechał do Zuzi,juz pozwolilam sobie poprosic o miejsce po Skitku [oczywiscie jak zostanie w domku]dla jednego z naszych psiakow .
Bedę prosic darczyncow prywatnych ,ktorzy dawali duze sumy aby chociaz grosikeim zasilili konto dla innego psiaka i to co juz jest po Skitku pozwolili dac na hotelik dla innego nieszczesnika....:(
Najbardziej boli sptrzątanie przed Swietami:(
kiedy stare rupiecie wywala sie na smietnik

Posted

Cioteczki, trudno podjąć decyzje poniewaz potrzebujących wiecej niżeli mamy srodkow, niemniej jednak prosze w imieniu slepego psiaka - dajcie mu szanse.
Ja przepisalam dekl., nie znam go jeszcze ale wiem, ze mozemy go uratowac.
Ale zeby nie zapeszyc... Skitku, grzej dupke w domku!!!

Posted

zobaczysz jego jutro
tylko bez placzu
on potrzebuje silnych ludzi i mam nadzieje ze bedzie ok
a moze Zuzia wezmie w propocji jeszcvze i polslepka-Amorka.....?
zobaczymy....
Jeszcze nie rozliczam
ale juz powiadamiam ludzi nie chodzących na dogo:)

Posted

Skitku niedobre te wiadomości :-( ale nie martw się - byle gó... nas nie pokona :roll:, ja wierzę całym sercem że cudowny dom dla Ciebie się znajdzie, jak na razie masz NAS

Posted

Nie bardzo rozumiem, jak można oddać psa z powodu biegunki, no ale chyba nie ma co tego rozważać, tylko dalej trzymać kciuki, by normalny, poważny dom wypatrzył Skita i zakochał się w nim na dobre i na złe:)

Posted

No wlasnie ... wraca chlopczyk do mnie jutro.
Uprosilam zeby jeszcze w weckend pobyl u niej.
Dziewczyna miala dobre checi, ale pracuje caly dzien i tak wyszlo.
Skicia zabierala ze soba do pierwszego miejsca pracy od 10 do 15.
I potem , za jakis czas miala go zabierac na stacje benzynowa, gdzie pracuje od 15 do 22.
Ale na razie go tam nie brala, ale zostawiala w 1. miejscu i odbierala wieczorem.
Tam Sicio mial kolege, tez malucha i kilka kotkow.
Ale i sie najadl z ich misek i to pewnie sporo ... a zarlok jest z niego.
Nie dopilnowali i potem sie narobilo .... biegunka caly czas.
Probowali zaleczac, ale sie nie dala.
Dziewczyna kilka nocy nie spala, bo ja budzil po kilka razy, a i nabrudzil w domu bardzo.....
No i jutro najpierw z nim pojade do lekarza. Trzeba ta biegunke antybiotykami pewnie zatrzymac.
A potem szukamy lepszego domu.
Moze nawet cos jest juz w polu widzenia, ale poczekajmy. Na razie nic wiecej nie pisze.......
Pani umarla niedawno jej mala psinka, kiedy byla w pracy w Niemczech.
No i jej kolezanka chce jej kupic pieska.
A chce wziac jakiegos ode mnie.
Tylko, ze najpierw trzeba sie zorientowac, czy to nie za wczesnie dla tej pani ......
Zobaczymy....

Posted

zapraszam a racyej wyzwam na dramatyczny watek zwierząt z dolnoslaskiej wsi, gdzie w srosku zimy zwierzęta sa trzymana na łańcuchu od tak o np. pod drzewem :( Bez jakiegokolwiek schronienia, bez wody i jedzenia.

Wiele psow czeka na dt na juz, jest tez krowa i byk :(

Prosze wejdzcie i pomozcie jak tylko umiecie. Watek ma zaledwie kilka stron, tak malo ludzi o nim wie a te zwierzeta bez naszej wspolnej pomocy zgina.
http://www.dogomania.pl/threads/197214-Pilnie-potrzebny-DS-dla-2-krów-i-DT-dla-wielu-psów!