giselle4 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 zuziaM napisał(a):No wlasnie jestem po rozmowie z moja znajoma. Skiciu rano ze swoja pania przyjechal do pracy na 10. Maja z nim troszke problemu, bo wczoraj przedobrzyli i przekarmili niunka. Na dokladke dostal miecho z kurczaka nogi .... no i rozwolnienie meczylo cala noc. Jego pani z nim 4 x w nocy wychodzila. Nabrudzil na lozku nawet ..... Ale biedaczek sie meczyl pewnie i nie wytrzymal .... Teraz dostal wegiel i miejmy nadzieje, ze mu przejdzie. A dzisiaj juz dostanie mniej jedzenia ( chociaz rano juz sie znow najadl z miseczek ich psiaka i kotkow ). Teraz juz go maja pilnowac i dawac mu mniej i tylko 2 x dziennie i to nie samo mieso, ale z makaronikiem, jak jadl u nas. Powiedzialam, ze niestety to zupelnie normalne przy kazdej niemal adopcji, bo zmiana diety natychmiast sie tak objawia. Bede dzisiaj lub jutro u nich, to porozmawiam jeszcze na ten temat. Miejmy nadzieje, ze te niedogodnosci nie zraza pani ...... Skiciowi sie naprawde nalezy dobry domek i taki ma, ale wiecie, jak to czasem bywa .... Bedzie teraz weckend, to wtedy juz moze Skiciowi sie wszystko unormuje, jak bedzie w domku z pania, bez wyjazdow. Tak Zuziu,jeszcze niczego nie przesadzajmy pani moze sie rozmyslic :-( czekamy tydzien.... a pozniej bede prosic o łaske dla Amorka i Kajtka:-( Quote
giselle4 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 ..ale mam nadzieje ze nie wroci to fajne chłopisko jest..... po 2 powrotach Neski i Paris mam uczulenie Quote
ogonek2 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 kurcze...:grins: kto by się oparł udku z kurczaka....żeby się tylko Państwo nie zrazili że kiszeczki Skitka tak zareagowały :nerwy: Quote
fiorsteinbock Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Poczytalam wieści ze skitkowego swiata :) Trzymam nadal kciuki za chlopaka. Puszcze jak domek zakomunikuje pelna adopcje :) Quote
fiorsteinbock Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 A ja zagladam i nadal trzymam kciuki. Quote
giselle4 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Przepraszam,wczoraj nie mialam nawet minuty dogomania:( Od dzisiaj bede prosic darczyncow Skitkowych o przekazanie pieniazkow na Amorka lub całkiem slepego dziadka,ktory wczoraj do nas zawitał z zaspy ...on po kwarantannie znajdzie mmiejsce na ogolnym i to bedzie koniec jego historii,psiaki wyczuja slabszego i wyeliminują... dlatego zrobie fotki i bedę błagac o pomoc ...mam nadzieje ze jednak moze ktos poda pomocną dlon i wezmie Amorka i Kajtka do adopcji a ten niesczesnik by pojechał do Zuzi,juz pozwolilam sobie poprosic o miejsce po Skitku [oczywiscie jak zostanie w domku]dla jednego z naszych psiakow . Bedę prosic darczyncow prywatnych ,ktorzy dawali duze sumy aby chociaz grosikeim zasilili konto dla innego psiaka i to co juz jest po Skitku pozwolili dac na hotelik dla innego nieszczesnika....:( Najbardziej boli sptrzątanie przed Swietami:( kiedy stare rupiecie wywala sie na smietnik Quote
giselle4 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Celtrio,dziekuje za 25zł i juz zapisuje w pierwszym poscie:) Quote
giselle4 Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 ja bedę blagac fiorsteinbock dziekuje za podtrzymanie deklaracji:) Quote
fiorsteinbock Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Cioteczki, trudno podjąć decyzje poniewaz potrzebujących wiecej niżeli mamy srodkow, niemniej jednak prosze w imieniu slepego psiaka - dajcie mu szanse. Ja przepisalam dekl., nie znam go jeszcze ale wiem, ze mozemy go uratowac. Ale zeby nie zapeszyc... Skitku, grzej dupke w domku!!! Quote
giselle4 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 zobaczysz jego jutro tylko bez placzu on potrzebuje silnych ludzi i mam nadzieje ze bedzie ok a moze Zuzia wezmie w propocji jeszcvze i polslepka-Amorka.....? zobaczymy.... Jeszcze nie rozliczam ale juz powiadamiam ludzi nie chodzących na dogo:) Quote
giselle4 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Skicio wraca do hoteliku rozwolnienie powaliło pania na łopatki:( Quote
giselle4 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 ..ale ja delej bedę zebrac o grosz dla slepaczka jutro zakladam watek..jest bardzo ladny tylko :(ech szkoda gadac Quote
giselle4 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 ,...prosze o ogłoszenia dla SKITKA..... Quote
ogonek2 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Skitku niedobre te wiadomości :-( ale nie martw się - byle gó... nas nie pokona :roll:, ja wierzę całym sercem że cudowny dom dla Ciebie się znajdzie, jak na razie masz NAS Quote
justika Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Nie bardzo rozumiem, jak można oddać psa z powodu biegunki, no ale chyba nie ma co tego rozważać, tylko dalej trzymać kciuki, by normalny, poważny dom wypatrzył Skita i zakochał się w nim na dobre i na złe:) Quote
zuziaM Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 No wlasnie ... wraca chlopczyk do mnie jutro. Uprosilam zeby jeszcze w weckend pobyl u niej. Dziewczyna miala dobre checi, ale pracuje caly dzien i tak wyszlo. Skicia zabierala ze soba do pierwszego miejsca pracy od 10 do 15. I potem , za jakis czas miala go zabierac na stacje benzynowa, gdzie pracuje od 15 do 22. Ale na razie go tam nie brala, ale zostawiala w 1. miejscu i odbierala wieczorem. Tam Sicio mial kolege, tez malucha i kilka kotkow. Ale i sie najadl z ich misek i to pewnie sporo ... a zarlok jest z niego. Nie dopilnowali i potem sie narobilo .... biegunka caly czas. Probowali zaleczac, ale sie nie dala. Dziewczyna kilka nocy nie spala, bo ja budzil po kilka razy, a i nabrudzil w domu bardzo..... No i jutro najpierw z nim pojade do lekarza. Trzeba ta biegunke antybiotykami pewnie zatrzymac. A potem szukamy lepszego domu. Moze nawet cos jest juz w polu widzenia, ale poczekajmy. Na razie nic wiecej nie pisze....... Pani umarla niedawno jej mala psinka, kiedy byla w pracy w Niemczech. No i jej kolezanka chce jej kupic pieska. A chce wziac jakiegos ode mnie. Tylko, ze najpierw trzeba sie zorientowac, czy to nie za wczesnie dla tej pani ...... Zobaczymy.... Quote
fiorsteinbock Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Przykro nam, niestety...ale lepiej, że teraz wraca niż miały za np. miesiąc kiedy zacznie się przywiązywać. Trzymamy kciuki i wracamy do ogłaszania psiaka :) Quote
zuziaM Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Edytko, sliczne te ciuszki. Cos z nich wykombinuje dla Skitka. Quote
kizimizi Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 zapraszam a racyej wyzwam na dramatyczny watek zwierząt z dolnoslaskiej wsi, gdzie w srosku zimy zwierzęta sa trzymana na łańcuchu od tak o np. pod drzewem :( Bez jakiegokolwiek schronienia, bez wody i jedzenia. Wiele psow czeka na dt na juz, jest tez krowa i byk :( Prosze wejdzcie i pomozcie jak tylko umiecie. Watek ma zaledwie kilka stron, tak malo ludzi o nim wie a te zwierzeta bez naszej wspolnej pomocy zgina. http://www.dogomania.pl/threads/197214-Pilnie-potrzebny-DS-dla-2-krów-i-DT-dla-wielu-psów! Quote
giselle4 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Bylam, widzialam trzeba dzialac...lepszy chyba schron jak zimno i głodno ale decyzja nalezy do dziewczyn ktore sa blizej i znają sprawe:( Quote
giselle4 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 UWAGA ,UWAGA pani opanowala kupke i po rozmowie z Zuzia SKICIOR zostaje w domku.....na zawsze juz. Prosze napisz Zuziu.....:) Quote
giselle4 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 ZARAZ ZMIENIEU TYTUŁ:) na optymistyczny:) Quote
Recommended Posts