Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a sasiedzi nie wiedza co sie z nimi stalo? na pewno... mozna sie podac za dawna znajoma i poprosic o nowe namiary ;) albo w inny sposob ich poszukac... np przez policje. ja nie wiem jak to jest czy pan Tomek podpisuje jakies umowy z ludzmi, ale w przypadku zlamania warunkow takiej umowy ma prawo powiadomic organy scigania.

Posted

w swietle prawa laski nie robia ;) podjeli sie zobowiazania ktorego wlasciciel hotelu ma prawo sie domagac. oczywiscie jesli spisuje umowe z wlascicielami psa. moze powinien w takiej umowie widniec zapis ze nie odebranie psa przez jakistam czas automatycznie oznacza zrzeczenie sie jego. wtedy mozna by bylo scigac takich ludzi nie zamykajac psu drogi do nowego domku.

Posted

To jest jakieś chore zostawiają psa w hotelu i nie odbierają, oddają w dobre ręce bo mają małe dziecko i nie mają czasu sie zajmować, zostawiają w lesie itp. Paranoja, dlaczego brak odpowiedzialności nie jest karana? Po co biorą psa? na dwa lata i do widzenia? Kurde jak zapłaci jeden z drugim kare to może inni sie nauczą że zwierze sie ma na całe życie! Jak tak można aż serce pęka jak sie czyta posty. Tyle nieszczescia! Ryczeć sie chce. Przepraszam ale już nie wytrzymuje nerwowo czytając posty o takich debilach nieodpowiedzialnych.

Dobrze że są też dobrzy ludzie na tym świecie - czyli Wy!

• 2 weeks later...
Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
hej hej podnosze tego chłopca, mam słabosc do rudych:loveu:

ps. jest na allegro?

Nie sądze żeby był na allegro. Taki biedny zapomniany Birint, a czeka nadal na dom, bo osobiście go widziałam.
Jeżeli był na allegro to akcja już daaawno się skończyła.

Posted

Birint był parę razy na Allegro i w Wyborczej , ja go ogłaszałam. Niestety sytuacja Birinta nie jest do końca wyjaśniona. Właściciele kontaktują sie co jakiś czas z panem Tomkiem i obiecują , ze psa zabiorą. Ostatnim razem obiecywali ,że zabiorą go do 1 listopada ale nie pojawili się:shake:
Pan Tomek miał udac sie do Toz , zgłosić sprawę , żeby móc wyadoptować psa , jutro zapytam czy już to zrobił.
Pan Tomek mówi , ze za każdym razem gdy ukazuje sie gdzieś ogłoszenie o adopcji Birinta właściciele dzwonia , ze go zabierają.

Posted

zeby tylko wlascicielka gdzies sie go nie pozbyla :shake: tak po cichu bez rozglosu ,bo jakos z tego co czytam nie wierze zeby jej na brincie zalezalo :shake: moze lepiej niech sie poprostu go zrzecze i bedzie miala spokoj a pies szanse na ewentualna adopcje ..
Jesli ta pani nie zaplacila za hotel to moze wystarczy jej powiedziec jaki ma dlug i sama bedzie chciala sie zrzec Ja mysle ze psiakowi nic po takim "wlascicielu" a wogole kto adoptuje pas majacego ciagle pana ?
.......no i znowu cierpi zwierze :-(

• 2 weeks later...