Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matko boskaczęstochowska co się tutaj działo?

Natalio, żyjesz ?

Dobra, pisać mi tu na czym stoimy, póki co ja zmieniam tytuł wątku, że Balbinka ma DS.

• Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 6 months later...
Posted

Balbinka wróciła do schroniska.:placz::placz::placz:
Pan wyjechał za granicę, to se ją oddał.:angryy:

Siedziała maleńka w klateczce w szpitaliku, żeby jej nikt nie skrzywdził.
Dzisiaj MaDi umieściła ją w klinice ; w poniedziałek sterylizacja, a potem ...
Nie wiemy co potem , prawdopodobnie powróci do schroniska.:shake:

Posted

[quote name='ladySwallow']E-S się odezwała do mnie, że nie może zalogować sie na dogo (coś z portalem jest u niej nie tak, nie wyświetla się logowanie).[/QUOTE]
Rozmawiałam z nią.

Posted

ES prosiła o pomoc

[COLOR=Red][B][SIZE=6][COLOR=darkred]19 czerwca 2011
Balbinka-WŁAŚCICIEL WOLAŁ GRECKIE WAKACJE-wywalona pod schronem W CIĄŻY - sterylka aborcyjna na dniach[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

Dzisiaj późnym popołudniem E-S i ja byłyśmy w klinice wyprowadzić dziewczynki,a gwiazdą II planu (czyli tłem) jest ciocia matrioszka :cool3:,
Balbisię interesuje świat, otoczenie, dźwięki, a dopiero kiedy się przykucnie wie, że jest szansa wgramolenia się na kolanka, a jeszcze lepiej na rączki.Balbinka to pocieszna kluseczka , która zwiedza świat drobiąc kroczki, niczym koń na pokazach , czy defiladach (wiecie - kolanka wysoko i prawie w miejscu :lol:).A ogonek, jak na sprężynce.

Rudzieńka natomiast widzi tylko człowieka i wykorzysta każdą okazję, by być wygłaskaną, wymizianą i przytuloną.Kiedy idzie, wciąż ogląda się, czy człowiek jej się nie zgubił.Ani na krok nie chciała odstąpić koleżanki; wciąż ją niuchała, zachęcała do zabawy, była cieniem Balbinki.Kiedy tylko E-S przykucnęła, by fotografować suczki, od razu podbiegała i rozpłaszczała się w gotowości do pieszczot.

Ta fotka świetnie pokazuje stosunek każdej z suczek do otoczenia i stosunek do człowieka :lol:
[URL]https://picasaweb.google.com/107489641233057346303/BALBINA?authkey=Gv1sRgCPf02MKilozDNA#5619988069324615554[/URL]
Nie oznacza to również, że Balbina człowieka ma w głębokim poważaniu, a jedynie prawdę, iż dla suczki spacer to spacer, a nie jakieś tam mizdrzenie się, podlizywanie i żebranie o głaski :evil_lol:.

Sielanka trwała półtorej godziny.Rudasek sam poprowadził nas do budynku .. do pomieszczenia, w których stacjonują w klateczkach w oczekiwaniu na zabieg.
Balbisia niekoniecznie chciała.:shake:
Zamknęłyśmy klatki.Przekręciłyśmy klucz w zamku drzwi wejściowych ...
...........................................................

... jak one płakały, jezusieńku , jak one strasznie płakały .... skowyt i zawodzenie dobiegały jeszcze zza drugiego budynku.:placz::placz::placz::placz:
Takiego lamentu dawno nie słyszałam ...aż w gardle dusiło :-(

Posted

[quote name='Energy']Nie wiem co napisać, brak słów:-(
Jestem MaDi, ale nie wiem jak mogę pomóc:-([/QUOTE]
Może jednak ją zechcesz? Tak sobie głupoty gadam na rozluźnienie atmosfery.

Posted

Przeczytałam wątek Balbinki.
Biedna maleńka - takiego miała mieć wspaniałego właściciela, miała jej zapewnić warunki jak w raju :angryy:

Mam nadzieję, że nie wróci do schroniska :shake:

Posted

Super że przeniosłyście sunię na Psy do adopcji.
Coś musimy wymyślić...nie damy jej przecież wrócić do schroniska, żeby od nowa to przeżywała :(

Posted

[quote name='MaDi']Może jednak ją zechcesz? Tak sobie głupoty gadam na rozluźnienie atmosfery.[/QUOTE]

Jak nas przyjmiesz do siebie:cool3:Nie mam możliwości, niestety:shake:
Tak sobie pomyślałam, że te wszystkie wizyty pa to można sobie wsadzić...