as_ko Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Nie dopytywałam, słychać je było w tle, to takie nie całkiem malutkie. Quote
MaDi Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 as_ko napisał(a):Dostałam dzisiaj telefon od Pani z Ostrołęki, jednak Pani ta ma małe dziecko. Wytłumaczyłam jej że Fado nie ma łatwego charakteru i potrzebuje kogoś kto będzie w razie czego z nim pracował. Że jest dominantem. Pani powiedziała że miała psy wcześniej i jest całe dnie w domu. Pani nie ma samochodu, żeby pojechać do Zamościa i chciałaby żeby psa odwieść do Ostrołęki, a ja jednak bałabym się dać go do domu z małym dzieckiem. Pani powiedziała że pomyśli i zadzwoni jeśli znajdzie sobie transport do Zamościa. To duże ryzyko, mam psa, który potrafi strzelić zębami i jak jesteśmy u szwagra( ma trzy letnia córeczkę) to mam oczy dookoła głowy, da się to pogodzić, ale trzeba mieć na to czas i chęci. Zobaczymy czy ta Pani jeszcze się odezwie. Jak wygląda sprawa z kastracją Fado? Quote
funia Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Fado ma trudny charakter .Jest despotyczny i nawet mnie ,ktora lubi najbardziej potrafi obwarczeć On chce rzadzić .On chce wybierac kogo moge pogłaskac ( oczywiscie nie pozwalam mu na to )i gryzie kogo popadnie w koło .Moze to byc i suka i pies ....Potrafi rzucac sie na 13 letniego Marcela .Usiłowął ugryzć Fabiana bo smiał podstawic głowe do głaskania . Dzisiaj obwarczal moja córkę ( 13 lat ) ,która spontanicznie wkłada rece i włazi do boksów .To nie dobrze ,ze reaguje w ten sposób .Boje sie ,ze to moze sie pogłębic w domu stałym gdzie cos nie pójdzie po jego mysli po prostu kogos ugryzie .Meza juz próbował .... teraz po kazdej próbie ataku ,lub złego zachowania natychmiast jest zamykany w boksie .Po czym za jakis czas wypuszcam go znowu i obserwuje .I tak w koło .Zobacze ,czy to coś da . Na Huntera podziałało kontroluje się bo wie,ze wróci do boksu.JAk bedzie tutaj zobaczymy. Quote
LadyS Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Nie wiem, czy jest sens robić wizytę w takim razie, bo on się do kota na pewno nie nadaje z takim zachowaniem. Quote
funia Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
sacred PIRANHA Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 oj z takim charakterekiem to nie do dzieci z nim :-( Quote
LadyS Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):oj z takim charakterekiem to nie do dzieci z nim :-( Ani do dzieci, ani do kotów. Raczej do doświadczonych osób, które miały do czynienia z takim zachowaniem. Drugi Cinko-Maniek rośnie... Quote
sacred PIRANHA Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 ehh te Cinko-Mańki wy to macie pecha do takich warkotków :-) Quote
E-S Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='funia'] Ale widzę, że 2 panów o najbardziej specyficznym charakterku przypadło sobie do gustu ? :D Quote
funia Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Cos ty .to przypdkowe ujecie podczas obwąchiwania sie .....Nie cierpia sie serdecznie ...Z reszta Fado to gej .Molestuje chłopaków i lize im wacki ...Co ich wkurza .Dymałby wszystko w koło ale jak stoi sunia i pies ,wybierze psa . Quote
E-S Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 funia napisał(a):Cos ty .to przypdkowe ujecie podczas obwąchiwania sie .....Nie cierpia sie serdecznie ...Z reszta Fado to gej .Molestuje chłopaków i lize im wacki ...Co ich wkurza .Dymałby wszystko w koło ale jak stoi sunia i pies ,wybierze psa . O ja pierdziu :D :D :D To niezły nam się trafił osobnik :D Quote
as_ko Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Wkurza mnie ten Fado...u nas tylko warczał, ale to też zdarzało się sporadycznie w szczególnych okolicznościach, jak na niego krzyczałam "fe" to się uspokajał zazwyczaj. Był jeden w mieszkaniu, wszyscy koło niego chodzili i tylko nim się zajmowaliśmy...czy to karmienie, czy czesanie, czy głaskanie, nie miał praktycznie kontaktu z innymi psami. Dopiero teraz pokazał na co go stać jak zamieszkał z innymi psami. eh Nie mam pomysłu co z tym jego zachowaniem zrobić :( Quote
matrioszka2 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Zapraszam na zakupy: http://www.dogomania.pl/threads/196050-Ksi%C4%85%C5%BCki-gry-ubrania.Na-nowodworskie.Do-20.11.-godz.21.00 Quote
sacred PIRANHA Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 as_ko napisał(a): Nie mam pomysłu co z tym jego zachowaniem zrobić :( ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć....ale do tego potrzebuje raczej DS Quote
Ss Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 czy tekt do ogłoszeń mam wziasc z 1 strony? czy ktoś chce napisać nowy? Quote
LadyS Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dziewczyny, nie dam rady jutro iść na tę wizytę na Bronowicach. Miałam nadzieję na towarzystwo, ale sama niestety w taką okolicę, bez jej kompletnej znajomości i po ciemku się nie wybiorę. Quote
as_ko Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Jak nie chcesz iść to ładnie Cię proszę zadzwoń do tej Pani i powiedz jaka jest sprawa :modla: :modla: Quote
LadyS Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 as_ko napisał(a):Jak nie chcesz iść to ładnie Cię proszę zadzwoń do tej Pani i powiedz jaka jest sprawa :modla: :modla: As_ko, wiesz, co ja myślę o takim załatwianiu spraw. Zadzwonię jutro do Pani, dziś już za późno. Przykro mi bardzo, ale po ostatnich wydarzeniach nie zaryzykuję pieszej, samotnej wycieczki po ciemku w nieznany mi teren. Quote
E-S Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Kurcze, a tak miało być różowo - cudny, łagodny, płaczący piesek wyjęty z klatki na kurzej nóżce ... i masz ci babo placek :D :D :D Quote
as_ko Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Zapraszamy na nasz kolejny bazar biżuteryjny :) http://www.dogomania.pl/threads/196174-SUPER-BAZAR!!-Bi%C5%BCuteria-broszki-naszyjniki-i-inne!-Na-nowodworskie!-do.-25.11?p=15706365#post15706365 Quote
E-S Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 As-co, nadal nic bez kotów się dla niego nie kroi ? Nikt nie dzwoni ? Quote
as_ko Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Dostałam maila jednego, ale ten ktoś (nie podpisał się) chce obejrzeć psa w Lublinie. Nie sądzę że będzie chciał się pofatygować do Zamościa. Powiedział (ktoś) że po weekendzie będzie dzwonił do Funi ewentualnie, jak się zastanowi. Faduś ma jednego obserwującego na allegro i kupę wejść. Quote
matrioszka2 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Pokazuj się, łapserdaku i szukaj DS. Quote
Recommended Posts