Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

as_ko napisał(a):
Dostałam dzisiaj telefon od Pani z Ostrołęki, jednak Pani ta ma małe dziecko. Wytłumaczyłam jej że Fado nie ma łatwego charakteru i potrzebuje kogoś kto będzie w razie czego z nim pracował. Że jest dominantem. Pani powiedziała że miała psy wcześniej i jest całe dnie w domu. Pani nie ma samochodu, żeby pojechać do Zamościa i chciałaby żeby psa odwieść do Ostrołęki, a ja jednak bałabym się dać go do domu z małym dzieckiem. Pani powiedziała że pomyśli i zadzwoni jeśli znajdzie sobie transport do Zamościa.

To duże ryzyko, mam psa, który potrafi strzelić zębami i jak jesteśmy u szwagra( ma trzy letnia córeczkę) to mam oczy dookoła głowy, da się to pogodzić, ale trzeba mieć na to czas i chęci. Zobaczymy czy ta Pani jeszcze się odezwie. Jak wygląda sprawa z kastracją Fado?

Posted

Fado ma trudny charakter .Jest despotyczny i nawet mnie ,ktora lubi najbardziej potrafi obwarczeć On chce rzadzić .On chce wybierac kogo moge pogłaskac ( oczywiscie nie pozwalam mu na to )i gryzie kogo popadnie w koło .Moze to byc i suka i pies ....Potrafi rzucac sie na 13 letniego Marcela .Usiłowął ugryzć Fabiana bo smiał podstawic głowe do głaskania .
Dzisiaj obwarczal moja córkę ( 13 lat ) ,która spontanicznie wkłada rece i włazi do boksów .To nie dobrze ,ze reaguje w ten sposób .Boje sie ,ze to moze sie pogłębic w domu stałym gdzie cos nie pójdzie po jego mysli po prostu kogos ugryzie .Meza juz próbował ....

teraz po kazdej próbie ataku ,lub złego zachowania natychmiast jest zamykany w boksie .Po czym za jakis czas wypuszcam go znowu i obserwuje .I tak w koło .Zobacze ,czy to coś da .
Na Huntera podziałało kontroluje się bo wie,ze wróci do boksu.JAk bedzie tutaj zobaczymy.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
oj z takim charakterekiem to nie do dzieci z nim :-(

Ani do dzieci, ani do kotów. Raczej do doświadczonych osób, które miały do czynienia z takim zachowaniem. Drugi Cinko-Maniek rośnie...

Posted

Cos ty .to przypdkowe ujecie podczas obwąchiwania sie .....Nie cierpia sie serdecznie ...Z reszta Fado to gej .Molestuje chłopaków i lize im wacki ...Co ich wkurza .Dymałby wszystko w koło ale jak stoi sunia i pies ,wybierze psa .

Posted

funia napisał(a):
Cos ty .to przypdkowe ujecie podczas obwąchiwania sie .....Nie cierpia sie serdecznie ...Z reszta Fado to gej .Molestuje chłopaków i lize im wacki ...Co ich wkurza .Dymałby wszystko w koło ale jak stoi sunia i pies ,wybierze psa .

O ja pierdziu :D :D :D
To niezły nam się trafił osobnik :D

Posted

Wkurza mnie ten Fado...u nas tylko warczał, ale to też zdarzało się sporadycznie w szczególnych okolicznościach, jak na niego krzyczałam "fe" to się uspokajał zazwyczaj. Był jeden w mieszkaniu, wszyscy koło niego chodzili i tylko nim się zajmowaliśmy...czy to karmienie, czy czesanie, czy głaskanie, nie miał praktycznie kontaktu z innymi psami. Dopiero teraz pokazał na co go stać jak zamieszkał z innymi psami. eh
Nie mam pomysłu co z tym jego zachowaniem zrobić :(

Posted

Dziewczyny, nie dam rady jutro iść na tę wizytę na Bronowicach. Miałam nadzieję na towarzystwo, ale sama niestety w taką okolicę, bez jej kompletnej znajomości i po ciemku się nie wybiorę.

Posted

as_ko napisał(a):
Jak nie chcesz iść to ładnie Cię proszę zadzwoń do tej Pani i powiedz jaka jest sprawa :modla: :modla:

As_ko, wiesz, co ja myślę o takim załatwianiu spraw. Zadzwonię jutro do Pani, dziś już za późno. Przykro mi bardzo, ale po ostatnich wydarzeniach nie zaryzykuję pieszej, samotnej wycieczki po ciemku w nieznany mi teren.

Posted

Kurcze, a tak miało być różowo - cudny, łagodny, płaczący piesek wyjęty z klatki na kurzej nóżce ... i masz ci babo placek :D :D :D

Posted

Dostałam maila jednego, ale ten ktoś (nie podpisał się) chce obejrzeć psa w Lublinie. Nie sądzę że będzie chciał się pofatygować do Zamościa. Powiedział (ktoś) że po weekendzie będzie dzwonił do Funi ewentualnie, jak się zastanowi.
Faduś ma jednego obserwującego na allegro i kupę wejść.