Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman]Witam serdecznie :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Przepraszam, ze tyle zwlekam z wklejeniem zdjęć, ale dodam je dopiero po nowym roku :oops: byliśmy z Fadusiem przez święta w domku na wsi i niestety został tam aparat.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Faduś zaprzyjaźniał się z naszym Reksiem i 2 kotkami :cool3: Reksiu go polubił, ale Faduś nie jest nim wyraźnie zainteresowany i nie za bardzo chce nawet z nim biegać po ogrodzie :roll: raczej czeka pod drzwiami, aż ktoś z nim pochodzi :eviltong: co do kotów...to hmm...raczej się nie lubimy, ale w stronę KOT-Faduś, tzn. ten starszy fuczy na niego i Faduś wie, że nie wolno go ruszać :evil_lol: a młodszy się troszkę boi, więc się wycofuje. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jesli chodzi natomiast o kontakt z Człowiekami to jest bardzo przyjaźnie nastawiony i aż wszyscy się dziwili, że ten piesek tyle przeszedł :angryy: [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tak jak pisałam - zdjęcia napewno dodam, ale już w 2011 :lol: [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku oraz jak najwięcej szczęśliwych adopcji :loveu: [/FONT]

Posted

Skleroza :evil_lol: nie napisałam nic jak zdrówko Fadusia
Na szczeście znacznie lepiej się już czuje. Pewnie też dlatego, że już się zadomowił ;) antybiotyk Pani weterynarz przedłużyła nam do 10 dni, żeby go całkiem wykurować. Zapalenie uszków całkowicie zniknęło, z siusiakiem też wszystko OK, apetyt mu się zwiększył...tylko cały czas, ma czerwone prawe oczko :-( co prawda znacznie mniej niż kiedyś, ale jeszcze nie do końca udało nam się wyleczyć zapalenia spojówek. Mamy jeszcze kropelki, które nam dała Pani weterynarz, więc spróbujemy jeszcze jedną kurację przeprowadzić ;)

Posted

Kasiu, cieszymy się bardzo, że dobrze Wam się z Fado żyje i jemu z Wami, w Nowym Roku życzymy ZDROWIA dla Was i wszystkiego najlepszego !

Posted

Same dobre wiadomości :loveu: aż miło takie czytać. Super domek się naszemu Fado trafił, oby więcej takich. No...to gdzie te zdjęcia? :evil_lol:

Posted

Właśnie...wiem, że wstyd :oops:, ale nie mam pojęcia, jak tu zdjęcia dodać, dlatego wysłałam je wczoraj na maila do E-S. Jej maila miałam, bo kiedyś mi wysyłała link do wątku Fado ;)

Posted

as_ko napisał(a):
Możesz mi wysłać to ja wrzucę tutaj :)

jak się dostanę na onetową pocztę cholerną .... to Ci przeslę.

Posted

MaDi napisał(a):
Odmłodniał nawet:razz:

Nie ?
Też mam takie wrażenie, że jak szczeniaś do roku wygląda, ale nie chciałam pisać, bo se tak myślę, "mam omamy?", ale nie tylko ja, więc albo zbiorowa halucynacja, albo ... fakt. :D Co mnie cieszy, taka super metamorfoza po bezdomności i schronisku.
Uszka jakie błyszczące, falujące :)

Posted

Śliczności :loveu: się w nim zakochałam jak go tylko zobaczyłam w schronie. Bardzo się cieszę że dobrze trafił i jest szczęśliwy :multi: mój ulubieniec.

• 3 months later...
Posted

Witam serdecznie :)
Wysyłałam 2 tygodnie temu maila do E-S z nowymi zdjęciami i informacjami na temat zdrówka Fadusia, ale coś mi się wydaje, że nie doszedł... :(
Z nowości u nas to fakt, że Faduś jest już po kastracji (dokładnie wczorajszej). Dobrze zniósł zabieg, nie wymotował, szybko zaczął merdać ogonkiem, a jego ogólny stan zdrowia weterynarz ocenił na bardzo dobry :) no i Faduś waży obecnie 13 kg
Pozdrawiam gorąco ;)

• 10 months later...
Posted

Ten z kudłatymi uszkami to jeszcze zdjęcie z zimy :) ale od tego czasu już za bardzo zarósł, więc jak tylko skończyły się mrozy pojechał do psiego fryzjera i taki łysolek z niego wyszedł :) ale kropeczki ma prześliczne jak jest na krótko ostrzyżony i łatwiej utrzymać go w czystości (dom zresztą też :D). Poprzednim razem miał zostawione dłuższe włoski na uszkach, ale niestety łapał co chwilkę jakieś wirusy i weterynarz polecił obciąć je jak najkrócej - i tak też zrobiliśmy :) obecnie tylko ma na ogonku małą chorągiewkę.

Poza tym przenieśliśmy się na wieś i teraz Faduś ma więcej miejsca do biegania "luzem" :)