Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi, jest ktoś , kto chce rozbójnika Fado.:razz:Z Krakowa.To świeża sprawa, sprzed 3 godzin.
A gorąca linia działa tak:
DS dzwoni do funi,
funia dzwoni do mnie (dyktuje numer - "zadzwońcie i dajcie mi znać),
ja dzwonię do E-S ( ma doświadczenie,gadane i wyciska soki ),
E-S dzwoni do DS (gada i wyciska soki ),
E-S dzwoni do mnie lub od razu wchodzi na wątek i informuje, jak jest o czym. I wyciska .... łzy, jakiekolwiek,
ja dzwonię do funi.
Proste ? Proste.:evil_lol:

Posted

Nie otrzymali linka aktywacyjnego, jesteśmy na mailu - obecni z nami duchem :D
No to skoro nie mogą się wbić to ja napiszę:
dom doświadczony ze ... spanielami :evil_lol:
Aktualnie w rodzinie 11-letni spaniel, chłopak, mieszka z rodzicami Pani w domu z ogrodem.
Pani z mężem mieszkają w mieszkaniu w Krakowie w mieszkaniu. Brakuje im psa - tzn. spaniela, ze wszystkimi jego narowami i słodkimi buziakami, tęsknią za takim psiakiem słodkim.
Doskonale zdają sobie sprawę z charakteru spanieli - przeżywają to od 11 lat.
Wiedzą, że trzeba być silnym psychicznie, nie można przed spanielem się cofnąć, bo momentalnie wyczuje słabość i to wykorzysta.
Nieobce im kłapania i warki np. przy czesaniu (Fado akurat zabiego kosmetyczno-higienicznie znosi bez słowa sprzeciwu, no trochę się wierci jak mu się już nudzi) coby wymóc na człowieku zaprzestanie nudnej czynności i nie boją się tego ani nie przejmują, pies ma wiedzieć, że przewodnikiem jest człowiekiem i kropka.
Znają zazdrość spanieli o przytulanie i głaskanie innych psów, też to przerabiali.
No po prostu - znają się na spanielach jak mało kto.
Fado byłby jedynakiem.
W razie - tfu - szpitala, czy wyjazdu, na który nie możnaby zabrać psa - Fado pojedzie do rodziców Pani do domu z ogrodem.
Są gotowi przyjechać po Fadusia.
Tak więc potrzebujemy linka aktywacyjnego dla ... hm, nie znam nicka - Pani Katarzyny oraz wizyty w Krakowie kogoś z naszych. Kogo ? Lady ma koleżankę.

Posted

Tak, jak rozmawiałyśmy : z Krakowa jest taks i Asior ...Anashar - moderator (facet, jak mi sie wydaje).Poza tym wszystko dot. wizyt z mapy pomocy dogo jest tu;
[Olkusz] dogomanka_
[Kraków] wtatara
[Kraków, Sucha Beskidzka] black_sheep
[Gorlice] aisaK
[Chrzanów] Ulaa
[Olkusz] Nanami
[Nowy Targ] JagnaP
[kraków] kiwi (na terenie krakowa)
[krakow] jagienka42
[Kraków] liryka
[Kraków] laverte
salibinka (na terenie Krakowa)
[Kraków] agamika
[Kraków] malade
[Nowy Targ] Patkant
florentynka
[Kraków] Anashar
[Kraków] kenny (Kraków, Przemyśl)
[Nowy Sącz] szami
[Kraków] kopciuszek
[Miechów] brunka
[Gdów, Kraków] 2411magdalenka
[Kraków / Wieliczka] Kinya (w miarę mozliwości - tylko Małopolska)
[Oświęcim, Brzeszcze] NightQueen (w okolicach zamieszkania)
[Kraków / Skawina] Jola+Rani+Sari

Posted

Tak, Topi jest z Krakowa, ostatnio robiła wizytę w Krakowie dla jednego z bezdomniaków ze Szczebrzeszyna. Sprawdziłam i z Krakowa do Lublina jest 270 km, a do Zamościa 297km. Nieduża różnica, więc może Państwo się do Zamościa pofatygują :razz:

Posted

Ok. To ja będę pisać. Wyślij mi adres i telefon tych Państwa na PW, żebym mogła od razu powiedzieć w jakiej to części Krakowa mieszka domek.

Posted

A mnie strasznie szkoda Natalii ... dom wyposażyła, piękne, czerwone łoże kupiła Balbince ... płacze teraz biedactwo ...
Sprawdzę tego Pana, ja tak wiesz, takie przekonanie miałam, że Natalia i Balbinka są jak stworzone dla siebie ...
Cóż ...

Posted

E-S napisał(a):
A mnie strasznie szkoda Natalii ... dom wyposażyła, piękne, czerwone łoże kupiła Balbince ... płacze teraz biedactwo ...
Sprawdzę tego Pana, ja tak wiesz, takie przekonanie miałam, że Natalia i Balbinka są jak stworzone dla siebie ...
Cóż ...

Ewa Toska taka cąłusna i kochana jest moze ją zamiast tej waszej..........

Posted

Dostałam wiadomość od Jola+Rani+Sari że Ona albo Wishina postarają się jeszcze w tym tygodniu zrobić wizytę Państwu w Krakowie :multi:
Faduś mam nadzieję że niedługo będziesz grzał dupkę w swoim nowym domku :loveu:

Posted

[quote name='Jola+Rani+Sari']Do as_ko:
Twoja skrzynka nie chce przyjąć mojej wiadomości, więc piszę tutaj ;)

Czytam wątek Fado, śliczny jest :)
Możesz uważać sprawę wizyty za załatwioną.
Sprawozdanie podeślę na skrzynkę lub maila prywatnego (jeżeli mi podasz!).

Ślicznie dziękuję :loveu:
Zaraz podeślę Ci mojego maila, bo z tą skrzynką moją różnie bywa :mad: ciągle ją czyszczę, a wiadomości nie dochodzą :shake: