kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 sunia, koło 7 była jeszcze na klatce, ale jak już zaglądałam do niej przed 9 to nie było jej..., ale za to dzisiaj czekałam na autobus koło 17, to na przystanku była. i tak się zastanawiałam co z nią zrobić...stwierdziłam, że jak wsiądzie do autobusu, to podrzucę ją do Pankracego i zostawię ją na kilka godzin i wrócę po nią jak będę do domu jechać, a jak nie wsiądzie - to trudno, mi się trochę śpieszyło...patrzyłam przez szybę gdzie idzie, no i poszła w stronę bloków, ładnie, przez przejście...teraz wracałam do domu, rozglądając się nigdzie jej nie zauważyłam...będę jeszcze na spacerze z CaDeBou (Bubą) i porozglądam się... Rozmawiałam z koleżanką i mogłaby ją przetrzymać po sterylce na kilka dni, a potem ją puścić (?), albo zawieźć do jakiegoś DT (o ile będzie ). Musiałabym się skontaktować ze schronem i tam ją ciachnąć, ale to trzeba by było ją gdzieś przetrzymać - do godziny wyjazdu na zabieg, nie wiadomo gdzie teraz chadza...cholera, trudno tak złapać psa, gdy jest na wolności (wiem coś o tym, bo TOYE próbowałam kiedyś złapać, bo miałyśmy jechać do schronu i nie mogłam jej znaleźć...) Quote
kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 sunia, koło 7 była jeszcze na klatce, ale jak już zaglądałam do niej przed 9 to nie było jej..., ale za to dzisiaj czekałam na autobus koło 17, to na przystanku była. i tak się zastanawiałam co z nią zrobić...stwierdziłam, że jak wsiądzie do autobusu, to podrzucę ją do Pankracego i zostawię ją na kilka godzin i wrócę po nią jak będę do domu jechać, a jak nie wsiądzie - to trudno, mi się trochę śpieszyło...patrzyłam przez szybę gdzie idzie, no i poszła w stronę bloków, ładnie, przez przejście...teraz wracałam do domu, rozglądając się nigdzie jej nie zauważyłam...będę jeszcze na spacerze z CaDeBou (Bubą) i porozglądam się... Rozmawiałam z koleżanką i mogłaby ją przetrzymać po sterylce na kilka dni, a potem ją puścić (?), albo zawieźć do jakiegoś DT (o ile będzie ). Musiałabym się skontaktować ze schronem i tam ją ciachnąć, ale to trzeba by było ją gdzieś przetrzymać - do godziny wyjazdu na zabieg, nie wiadomo gdzie teraz chadza...cholera, trudno tak złapać psa, gdy jest na wolności (wiem coś o tym, bo TOYE próbowałam kiedyś złapać, bo miałyśmy jechać do schronu i nie mogłam jej znaleźć...) Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 może w schronie ją ciachną i przetrzymają im też zależy, żeby maluszków w radomiu się nie mnożyło zapytaj kochana Quote
kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 tzn. z przetrzymaniem u koleżanki nie ma problemu, ale chodzi o to, żeby ją na czas wyłowić..., bo np. będzie termin na wtorek o g.16, a ja jej nie zlokalizuje..., taki to jest problem z psami bezdomnymi...a w schronie może załapać jakieś choróbsko, a nie wiem, czy była szczepiona itp. Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 umów termin sterylki i łap ją jak Ci wypadnie przechowam ją na działce u siebie do czasu sterylki tydzień, dwa czy tam ile wypadnie i tak biega po dworzu i tak i tak dupkę mrozi potem nie bardzo może być po ciachnięciu na podwórku w budzie zimno, cimno, brudno - jak rozumiesz a jak się ociepli zaprosiłam już dwóch innych chłopaków ale chwilowo awaryjnie nie ma problemu aaaaa jak coś to ewentualnie trzeba by koce zorganizować do budy ta stoi pusta aaaa psiak byłby sam wolno na działce z budą cały dzień raz dziennie bym do niego tylko dojechała z miską ciepłą Quote
moni12 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Koce moge dac , zebrałam do schronu, ale jak tu potrzebne nie ma sprawy. Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 bylyby potrzebne bo ja stare jakiś czas temu wywiozłam do schronu zakładałam, że tam się bardziej przydadzą Quote
kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 to jutro będę się kontaktować z p.Kasią, bo nie będę mogła być w schronie - imieniny taty, więc jakieś sałatki, ciasta, sprzątanie itp. więc się nie wyrwę...zapytam się o termin i ustalę co i jak. dzięki lilith i moni za pomoc :) jak ją złapię to zadzwonię do Ciebie i coś wykombinujemy...na jakąś jedną noc MOŻE bym ją przemyciła do domu, czy coś...z Bubą się dogadują - bez żadnych zgrzytów, bo Kropka kładzie się... a u koleżanki będzie nocowała z kotami :D kurczę, tylko te szczepienia, zastanawiam się jak to wyciągnąć od nich nie zdradzając mojej pozycji... Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='kasumi']to jutro będę się kontaktować z p.Kasią, bo nie będę mogła być w schronie - imieniny taty, więc jakieś sałatki, ciasta, sprzątanie itp. więc się nie wyrwę...zapytam się o termin i ustalę co i jak. dzięki lilith i moni za pomoc :) jak ją złapię to zadzwonię do Ciebie i coś wykombinujemy...na jakąś jedną noc MOŻE bym ją przemyciła do domu, czy coś...z Bubą się dogadują - bez żadnych zgrzytów, bo Kropka kładzie się... a u koleżanki będzie nocowała z kotami :D [B]kurczę, tylko te szczepienia, zastanawiam się jak to wyciągnąć od nich nie zdradzając mojej pozycji..[/B].[/QUOTE] ????? w czym rzecz? Quote
kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 [quote name='lilith27']????? w czym rzecz?[/QUOTE] nie wiem czy sunia - Kropka - miała jakieś szczepienia i kiedy, i na co, a chciałabym wyciągnąć te informacje od tych z zakładu, ale nie zdradzając swojej pozycji, czyli "mam waszego psa i nie wiem czy był szczepiony, macie książeczkę?" Quote
anhata Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 I jak pojawiła się sunia dzisiaj ? Z działką dobry pomysł! Od której działa dogomania? Bo do poludnia to jakas masakra byla. Nic nie działało. Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='anhata']I jak pojawiła się sunia dzisiaj ? Z działką dobry pomysł! Od której działa dogomania? Bo do poludnia to jakas masakra byla. Nic nie działało.[/QUOTE] ja dopiero późnym po południem po pracy się zalogowałam [quote name='kasumi']nie wiem czy sunia - Kropka - miała jakieś szczepienia i kiedy, i na co, a chciałabym wyciągnąć te informacje od tych z zakładu, ale nie zdradzając swojej pozycji, czyli "mam waszego psa i nie wiem czy był szczepiony, macie książeczkę?"[/QUOTE] moje zdanie znasz w najgorszym układzie podwójnie się ją zaszczepi Quote
kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 jutro będę dzwonić do p.Kasi (znowu będę musiała zapisać na kartce, bo się skumulowało...) i zapytam się o to co mi pisałaś na pw, a tymczasem idę z Bubą i przy okazji rozejrzę się za Kropką. @anhata patrz kilka postów wyżej :) widziałam dzisiaj niunie Quote
anhata Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 A tak w ogóle to niech to zimno juz sobie idzie daleko, daleko. Ja pomyślę, ze teraz tyle zwierząt marznie to eh.... Quote
kasumi Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 oj, mogłaby być już wiosna..., nawet z psem milej by się wychodziło na spacery...już nie wspominając o tym bezdomnych... wróciłam przed chwilką do domu ze spaceru i nie znalazłam Kropeczki...a poszłam na taki dłuższy spacer...mam nadzieję, że gdzieś sobie znalazła ciepły kąt... Quote
anita_happy Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 jutro do ds jedzie [B]uszata LUNA[/B]:) i [B]Fabio[/B] :) sobota/niedziela Quote
tula Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='anita_happy']jutro do ds jedzie [B]uszata LUNA[/B]:) i [B]Fabio[/B] :) sobota/niedziela[/QUOTE] super:) a co to za dom dla Fabia? Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='kasumi'] wróciłam przed chwilką do domu ze spaceru i nie znalazłam Kropeczki...a poszłam na taki dłuższy spacer...mam nadzieję, że gdzieś sobie znalazła ciepły kąt...[/QUOTE] nic się nie martw mała sobie radziła dotychczas luksusowo w życiu nie miała damy radę Quote
lilith27 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [url]http://allegro.pl/tosia-jamnikowata-skromna-suczka-czeka-oddam-i1476557557.html[/url] tosia czarna jamnikowata suczka z mojego zbiorczego allegro czy są obecni Ci, którzy ogłaszają radomskie pieski? Quote
anita_happy Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='tula']super:) a co to za dom dla Fabia?[/QUOTE] babeczka ze Śląska go bierze... przeciwna kastracji - ale tak sie zakochała, ze podpisze oświadczenie o kastracji Fabia Quote
kasumi Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 przed chwilą załadowałam Kropkę do samochodu Lilith i pojechały..., ale za tą niuńka się nabiegałam, matko...myślałam, że już odpuszczę..., ale jakoś dałyśmy radę. teraz będę musiała zadzwonić do schronu i dopytać się kiedy można ja tam podrzucić.. Quote
D O R K A Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='kasumi']przed chwilą załadowałam Kropkę do samochodu Lilith i pojechały..., ale za tą niuńka się nabiegałam, matko...myślałam, że już odpuszczę..., ale jakoś dałyśmy radę. teraz będę musiała zadzwonić do schronu i dopytać się kiedy można ja tam podrzucić..[/QUOTE] Kasumi super akcja !!! To śliczna sunia, szybko znajdzie domek:) Quote
red Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Czy ktoś wie co z Tymkiem, gdzie on jest w schronisku i czy jest zdrowy? Planujemy go wziąć do hotelu. Quote
anita_happy Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='red']Czy ktoś wie co z Tymkiem, gdzie on jest w schronisku i czy jest zdrowy? Planujemy go wziąć do hotelu.[/QUOTE] któym Tymkiem...o szczyla Ci chodzi??? Quote
red Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Tego, jest na facebooku [IMG]http://i51.tinypic.com/2yn5nvd.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts