Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

sunia, koło 7 była jeszcze na klatce, ale jak już zaglądałam do niej przed 9 to nie było jej..., ale za to dzisiaj czekałam na autobus koło 17, to na przystanku była. i tak się zastanawiałam co z nią zrobić...stwierdziłam, że jak wsiądzie do autobusu, to podrzucę ją do Pankracego i zostawię ją na kilka godzin i wrócę po nią jak będę do domu jechać, a jak nie wsiądzie - to trudno, mi się trochę śpieszyło...patrzyłam przez szybę gdzie idzie, no i poszła w stronę bloków, ładnie, przez przejście...teraz wracałam do domu, rozglądając się nigdzie jej nie zauważyłam...będę jeszcze na spacerze z CaDeBou (Bubą) i porozglądam się...
Rozmawiałam z koleżanką i mogłaby ją przetrzymać po sterylce na kilka dni, a potem ją puścić (?), albo zawieźć do jakiegoś DT (o ile będzie ). Musiałabym się skontaktować ze schronem i tam ją ciachnąć, ale to trzeba by było ją gdzieś przetrzymać - do godziny wyjazdu na zabieg, nie wiadomo gdzie teraz chadza...cholera, trudno tak złapać psa, gdy jest na wolności (wiem coś o tym, bo TOYE próbowałam kiedyś złapać, bo miałyśmy jechać do schronu i nie mogłam jej znaleźć...)

Posted

sunia, koło 7 była jeszcze na klatce, ale jak już zaglądałam do niej przed 9 to nie było jej..., ale za to dzisiaj czekałam na autobus koło 17, to na przystanku była. i tak się zastanawiałam co z nią zrobić...stwierdziłam, że jak wsiądzie do autobusu, to podrzucę ją do Pankracego i zostawię ją na kilka godzin i wrócę po nią jak będę do domu jechać, a jak nie wsiądzie - to trudno, mi się trochę śpieszyło...patrzyłam przez szybę gdzie idzie, no i poszła w stronę bloków, ładnie, przez przejście...teraz wracałam do domu, rozglądając się nigdzie jej nie zauważyłam...będę jeszcze na spacerze z CaDeBou (Bubą) i porozglądam się...
Rozmawiałam z koleżanką i mogłaby ją przetrzymać po sterylce na kilka dni, a potem ją puścić (?), albo zawieźć do jakiegoś DT (o ile będzie ). Musiałabym się skontaktować ze schronem i tam ją ciachnąć, ale to trzeba by było ją gdzieś przetrzymać - do godziny wyjazdu na zabieg, nie wiadomo gdzie teraz chadza...cholera, trudno tak złapać psa, gdy jest na wolności (wiem coś o tym, bo TOYE próbowałam kiedyś złapać, bo miałyśmy jechać do schronu i nie mogłam jej znaleźć...)

Posted

tzn. z przetrzymaniem u koleżanki nie ma problemu, ale chodzi o to, żeby ją na czas wyłowić..., bo np. będzie termin na wtorek o g.16, a ja jej nie zlokalizuje..., taki to jest problem z psami bezdomnymi...a w schronie może załapać jakieś choróbsko, a nie wiem, czy była szczepiona itp.

Posted

umów termin sterylki
i łap ją jak Ci wypadnie
przechowam ją na działce u siebie do czasu sterylki
tydzień, dwa czy tam ile wypadnie
i tak biega po dworzu i tak
i tak dupkę mrozi

potem nie bardzo może być po ciachnięciu na podwórku w budzie
zimno, cimno, brudno - jak rozumiesz
a jak się ociepli zaprosiłam już dwóch innych chłopaków
ale chwilowo awaryjnie nie ma problemu

aaaaa
jak coś to ewentualnie trzeba by koce zorganizować do budy
ta stoi pusta

aaaa
psiak byłby sam wolno na działce z budą cały dzień
raz dziennie bym do niego tylko dojechała z miską ciepłą

Posted

to jutro będę się kontaktować z p.Kasią, bo nie będę mogła być w schronie - imieniny taty, więc jakieś sałatki, ciasta, sprzątanie itp. więc się nie wyrwę...zapytam się o termin i ustalę co i jak.
dzięki lilith i moni za pomoc :) jak ją złapię to zadzwonię do Ciebie i coś wykombinujemy...na jakąś jedną noc MOŻE bym ją przemyciła do domu, czy coś...z Bubą się dogadują - bez żadnych zgrzytów, bo Kropka kładzie się...
a u koleżanki będzie nocowała z kotami :D
kurczę, tylko te szczepienia, zastanawiam się jak to wyciągnąć od nich nie zdradzając mojej pozycji...

Posted

[quote name='kasumi']to jutro będę się kontaktować z p.Kasią, bo nie będę mogła być w schronie - imieniny taty, więc jakieś sałatki, ciasta, sprzątanie itp. więc się nie wyrwę...zapytam się o termin i ustalę co i jak.
dzięki lilith i moni za pomoc :) jak ją złapię to zadzwonię do Ciebie i coś wykombinujemy...na jakąś jedną noc MOŻE bym ją przemyciła do domu, czy coś...z Bubą się dogadują - bez żadnych zgrzytów, bo Kropka kładzie się...
a u koleżanki będzie nocowała z kotami :D
[B]kurczę, tylko te szczepienia, zastanawiam się jak to wyciągnąć od nich nie zdradzając mojej pozycji..[/B].[/QUOTE]

?????
w czym rzecz?

Posted

[quote name='lilith27']?????
w czym rzecz?[/QUOTE]

nie wiem czy sunia - Kropka - miała jakieś szczepienia i kiedy, i na co, a chciałabym wyciągnąć te informacje od tych z zakładu, ale nie zdradzając swojej pozycji, czyli "mam waszego psa i nie wiem czy był szczepiony, macie książeczkę?"

Posted

[quote name='anhata']I jak pojawiła się sunia dzisiaj ?
Z działką dobry pomysł!
Od której działa dogomania? Bo do poludnia to jakas masakra byla. Nic nie działało.[/QUOTE]

ja dopiero późnym po południem po pracy się zalogowałam

[quote name='kasumi']nie wiem czy sunia - Kropka - miała jakieś szczepienia i kiedy, i na co, a chciałabym wyciągnąć te informacje od tych z zakładu, ale nie zdradzając swojej pozycji, czyli "mam waszego psa i nie wiem czy był szczepiony, macie książeczkę?"[/QUOTE]

moje zdanie znasz
w najgorszym układzie podwójnie się ją zaszczepi

Posted

jutro będę dzwonić do p.Kasi (znowu będę musiała zapisać na kartce, bo się skumulowało...) i zapytam się o to co mi pisałaś na pw, a tymczasem idę z Bubą i przy okazji rozejrzę się za Kropką.

@anhata patrz kilka postów wyżej :) widziałam dzisiaj niunie

Posted

oj, mogłaby być już wiosna..., nawet z psem milej by się wychodziło na spacery...już nie wspominając o tym bezdomnych...

wróciłam przed chwilką do domu ze spaceru i nie znalazłam Kropeczki...a poszłam na taki dłuższy spacer...mam nadzieję, że gdzieś sobie znalazła ciepły kąt...

Posted

[quote name='kasumi']

wróciłam przed chwilką do domu ze spaceru i nie znalazłam Kropeczki...a poszłam na taki dłuższy spacer...mam nadzieję, że gdzieś sobie znalazła ciepły kąt...[/QUOTE]

nic się nie martw
mała sobie radziła dotychczas luksusowo w życiu nie miała
damy radę

Posted

[url]http://allegro.pl/tosia-jamnikowata-skromna-suczka-czeka-oddam-i1476557557.html[/url]
tosia czarna jamnikowata suczka z mojego zbiorczego allegro

czy są obecni Ci, którzy ogłaszają radomskie pieski?

Posted

przed chwilą załadowałam Kropkę do samochodu Lilith i pojechały..., ale za tą niuńka się nabiegałam, matko...myślałam, że już odpuszczę..., ale jakoś dałyśmy radę. teraz będę musiała zadzwonić do schronu i dopytać się kiedy można ja tam podrzucić..

Posted

[quote name='kasumi']przed chwilą załadowałam Kropkę do samochodu Lilith i pojechały..., ale za tą niuńka się nabiegałam, matko...myślałam, że już odpuszczę..., ale jakoś dałyśmy radę. teraz będę musiała zadzwonić do schronu i dopytać się kiedy można ja tam podrzucić..[/QUOTE]

Kasumi super akcja !!! To śliczna sunia, szybko znajdzie domek:)