Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

Bardzo Was prosze, moze znajdzie sie chetny?
dzis dopiero mozna ja bylo zaszczepic. Jak pojdzie do schronu, to bedzie klops. :/
Rozmawialam z pania Kasia- w nocy zdechl Rex, ktory byl u niej. :(

Posted

ja niestety, ale też nie mam jak i gdzie jej przetrzymać :(

Grafi już w DS :)

http://www.dogomania.pl/threads/212846-Grafi-s%C5%82odka-jak-mleczna-czekolada-ma-dom!

i bierzemy się za następne :) jest to mikro beżowa sunia i jej psie dziecko :) z nowymi tekstami do ogłoszeń :)

http://www.dogomania.pl/threads/213017-Be%C5%BCowa-mikro-sunia-jej-psie-dziecko..-znalezione-w-polach-pomocy-w-og%C5%82oszeniach?p=17452996#post17452996

Posted

[quote name='anhata']A gdzie ślepek pojechał?

w Radomiu :)

Monday, jeśli możesz, to wywal teksty do ogłoszeń z Twoich postów, bo wszystkie są już nieaktualne ( na wątku ogłoszeniowym )

Posted

kasumi ,... jestem pod wrażeniem Twojego zaangażowania ...

a że jesteś chyba najbardziej zorientowana w aktualnej sytuacji z psiakami w schronie - kolejne pytanie z poczty Anity :

allegro - http://allegro.pl/show_item.php?item=1734857734

i pytanie:

Witam.
Czy sprawa adopcji tych psiaków jest jeszcze aktualna. Interesowałby mnie piesek. Jest tylko jeden problem. Mieszkam w Bydgoszczy i nie mam mozliwości odbioru pieska od Was.
Proszę o informację.
Arkadiusz

z adresu - [email protected]

jak możesz to odpisz ..

Posted

lilith27 napisał(a):

Ponawiam
a w ogóle to co u nich

Nie ma aktualnych zdjęć suczek. Czekają u AnnyA na przyjazd Pani Ilony i pewnie wyjadą niebawem za granicę. Co do piesków - dzwoniłem i pytałem do domków, wszystko wydaje się być w porządku.

Ja teraz mam bardzo mało czasu, pracuję od 6-18 włącznie z sobotami. Dokarmiam sunię na Chrobrego i nie mam czasu umówić się z Anhatą na jakieś konkretne działanie. Wczoraj do naszego zakładu podrzucono śliczną suczkę - maleńką sarenkę (nie wiem, jaka to rasa), długie cieniutkie nóżki, krótki ogonek, gładka sierść - śliczna. Lgnie do ludzi i drży na rękach. Nie wiadomo, co z nią zrobić. Wychodzi pod furtką za bramę. Dziś zabrałem ją ze środka Pułaskiego, bo tamowała ruch, i zaniosłem z powrotem do zakładu, ale tam nie może zostać. Nie wiem, jak jej pomóc. Jakby tego było mało, dziś pojechaliśmy z żoną do Wsoli sprawdzić, czy są grzyby. Zamiast grzybów przywieźliśmy ze środka lasu mniej więcej 3-tygodniowego szczeniaka, suczkę. Szukaliśmy innych i matki, ale nie było. Teraz piesek popił mleka i śpi w pudełku. Ale nie wiem, co dalej. Nawet nie wiem, czym takiego małego pieska karmić... Do schronu nie chcę go oddać, bo pewnie padnie na parwo. Jak się wyrobię, to potem wkleję zdjęcia suni i suni ze Wsoli. Może ktoś ma jakiś pomysł, jak mi pomóc? We wtorek żona idzie na dzień do pracy i przez 12 godz. nie będzie nas oboje w domu... Musimy przekazać pieska komuś pod opiekę...

Posted

wiking042 napisał(a):
Wspaniała wiadomość, brawo i gratulacje, kasumi! :lol:

ale to nie moja zasługa, ja tylko wieści przekazuję :)

3 tyg. szczeniaka to chyba jeszcze się karmi mlekiem zastępczym, ale nie wiem na 100%... ale na pewno nie zwykłym mlekiem, bo dostanie biegunki....

co do szczeniaka, które masz u siebie, to zapytam się w jednym miejscu i dam Ci znać :)

a ta sunia, co została znaleziona u Ciebie w zakładzie, to może charcik? ile ma lat/miesięcy?

trzeba zdjęć, info o psie i ogłoszeń :)

Posted

3 tygodniowy psiak moze jeść normalnie, tzn. normalnie dla niego - można karmić mlekiem zastępczym - dawać na spodek, ale może przyjmować też pokarmy stałe. Wykarmiłam dwa takie kluski 3,5-4 tygodniowe. Dostawały chudy twaróg, rozdrobione, ugotowane mięsko z ryżem/kluskami, skrobane, zamrożone czerwone mięso (wołowe) - tylko wszystko w małych ilościach, a często, i nadzorować jakość kupek :lol: Krowiego mleka się nie daje.

Posted

KLARA - szczęściara :lol:

Suńka ze Wsoli, niech będzie Sola, w nocy tylko 3x robiła nam pobudkę, takie 15-minutowe antrakty na siusiu i zabawę. Poza tym wszystko ok. Je mięsko, serek, popija wodą, popija mlekiem (krowim, nie miałem innego). Bardzo potrzebny jest DT i pomoc w ogłaszaniu i szukaniu DS. Ja psa odrobaczę i zaszczepię. Jeśli będzie trzeba, zawiozę do DT i potem DS.

Sarenka z zakładu pewnie dziś jeszcze wyląduje w schronie... :-( Szkoda jej, to bardzo łagodny piesek, bardzo lgnie do człowieka... Może ktoś mógłby ją wziąć na DT? Jeśli tak, podaję nr do siebie: 502 323 089. Zatrzymam ją wtedy u siebie do 18., a potem mogę dostarczyć, gdzie będzie trzeba.

Posted

Dzięki, anita_happy. W tej chwili dowiedziałem się, że jedna dziewczyna od nas już po pracy bierze pieska! :lol::lol::lol: Piesek nakarmiony i napojony czeka w pokoju na koniec zmiany. Jestem bardzo szczęśliwy! :multi:

Pozostaje jeszcze sprawa Soli ze Wsoli... Na razie jest u mnie, wczoraj ją odpchliłem i odrobaczyłem, w piątek zaszczepię na wirusówki. Przydałby się DT na jakieś 2-3 tygodnie, a potem porobię zdjęć i trzeba będzie ją próbować wyadoptować. Piesek szybko się uczy, choć jest dopiero u mnie jedną dobę, a już wie, gdzie jest jego spanie, gdzie ma szukać michy, i najważniejsze: gdzie mu pozwalamy się załatwiać (w kuchni , na gazetach). Będzie fajny, choć, jeszcze nie wiem, co to za rasa, i jakiej będzie wielkości. Szczeniaczek jest malutki, ale lekarka nie kazała się tym sugerować. Zrobię zdjęcia, to wkleję.

Posted

wiking042 napisał(a):
Dzięki, anita_happy. W tej chwili dowiedziałem się, że jedna dziewczyna od nas już po pracy bierze pieska! :lol::lol::lol: Piesek nakarmiony i napojony czeka w pokoju na koniec zmiany. Jestem bardzo szczęśliwy! :multi:

Pozostaje jeszcze sprawa Soli ze Wsoli... Na razie jest u mnie, wczoraj ją odpchliłem i odrobaczyłem, w piątek zaszczepię na wirusówki. Przydałby się DT na jakieś 2-3 tygodnie, a potem porobię zdjęć i trzeba będzie ją próbować wyadoptować. Piesek szybko się uczy, choć jest dopiero u mnie jedną dobę, a już wie, gdzie jest jego spanie, gdzie ma szukać michy, i najważniejsze: gdzie mu pozwalamy się załatwiać (w kuchni , na gazetach). Będzie fajny, choć, jeszcze nie wiem, co to za rasa, i jakiej będzie wielkości. Szczeniaczek jest malutki, ale lekarka nie kazała się tym sugerować. Zrobię zdjęcia, to wkleję.

Może mu założyć odzdielny wątek ? Szukam tych bazarków, o których mówiłam.

Posted

wiking042 napisał(a):

Sunia z zakładu jedzie, tak ?

Posted

Wiking, to link do wątku, na którym zamawiałam ostatnio 30 ogłoszeń za 5 złoty. Bazarek trwał do 17 sierpnia, ale widzę, ze Temida robi jeszcze ogłoszenia. Zapytałam się, czy by nie zrobiła i nam.

http://www.dogomania.pl/threads/212460-Bazarek-ogłoszeniowy-30-ogłoszeń-za-5-zł.-dla-Neli-na-HOTEL-I-DŁUG-do-17.08-do-21.00/page5

Tu jesr bazarek ogłoszeniowy Paji. Trwa on do 25 sierpnia. Jest o wiele droższy od bazarku Temidy.

http://www.dogomania.pl/threads/212140-V-Edycja-ogłoszeniowy-20szt-40szt-60sz-Dla-Fugi-i-Beza-do-25sierpnia2011r-godz.20.00

Obie dziewczyny robią ogłoszenia rzetelnie.