Shilomaniak Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Jestem na zaproszenie. W tym miesiącu już na pewno nie dam rady pomóc. Po wypłacie coś wyskrobię, rozejrzę się w domu jeśli będziecie robiły bazarek to podeślę fanta. Quote
cisowianka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Jestem na zaproszenie, na razie zapisuję, będę zaglądać, no i czekają mnie inne zobowiązania. Quote
FLY Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Dzieki za zaproszenie,sunia cudowna, pomysle czy jakos dam rade pomóc P.S pewnie już to robiliscie ale spytam-pisal ktos do fundacji zajmujących się rasą/grupą czy by nie wzieli jej pod skrzydła? albo chociaż dać info na forach miłośników rasy? Quote
fioneczka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) hotel w którym przebywa Donka to hotel działający legalnie, płacący podatki nie ma tam masówki, w hotelu są TYLKO 4 psy (czasem 5) psy dostają dobrą karmę (acana jagnięcina z jabłkiem) ... to tylko tak dla zobrazowania, że karma też wpływa na cenę boksy z wybiegami, ogrzewane, obiekt monitorowany, właściciele hotelu na tej samej posesji spacery nie ograniczają się do wypuszczenia psa na wybieg ... bez względu na pogodę każdy spacer to wyjście w teren jeden spacer dziennie ponad godzinny ... hotele gdzie psów jest 10-20 nawet jesli pracują przy nich ciągle 2 osoby niestety takiego "luksusu spacerowego" nie mają podczas sprzątania boksów psiak na wybiegu oprócz spacerów czas na "pogawędko-przytulanki" z opiekunem w boksie Donka to bardzo delikatna sunia, bardzo uczuciowa, przytulaśna ... kolejna zmiana miejsca nie jest dobrym pomysłem, zresztą np u Gosi Fur kwota za hotel obecnie 450 więc nie jest to duża różnica miesięcznie ja wiem ze finanse są istotne ale psychika psa może tu bardzo mocno ucierpieć ona zmieniała już miejsce i ludzi co najmniej 4-5 razy EDIT: chciałam dopisać ale net mi się wywalił oczywiście to co napisałam to tylko moje zdanie, nie mogę nikomu nic narzucić bo Donka nie jest pod moją opieką, Kajuszka decyduje o wszystkim Edited April 23, 2012 by fioneczka Quote
Kocurek Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Jestem i ja na zaproszenie u Donki.Obecnie mam stale deklaracje na 5 psiakow.Nie dam rady wiecej...:(Ale wspomoge grosikiem jednorazowo na poczatku miesiaca.Przyslijcie mi prosze cioteczki numer konta z Ibanem i Swiftem:) Quote
arjuna Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 witam, mogę dac suczce smycz i kubrak ocieplany, jesli potrzebuje. co do kosztow jej utrzymania: są bardzo wysokie i o ile nie mozna zmniejszyć kosztow hotelowania, mozna ograniczyc koszty zw. z zywieniem kupując karmę ze sredniej półki w workach 2x15. Na krakvecie brita mozna kupic za ok. 160 zl za 30 kg i starczyłoby to na jakieś 2,5 miesiąca życia. pozwoliłoby zaoszczędzić ok. 50 zl miesięcznie na karmie. dobrze by było tez znaleźć jej DT, nawet na zewnątrz, byle by za darmo. w sytuacji, gdy widmo schroniska jest coraz bliżej-musicie przemyslec ciecie wydatków. mam u siebie kilka t-shirtów do sprzedaży, wystawię je w najbliższym czasie z zyskiem dla Dony. Quote
czarnula Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 jestem na zaproszenie.. jak bedzie ktos robił bazarek to moze cos znajde i podesle.. sunia jest śliczna i bardzo zgrabna.. Quote
Kajusza Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 [quote name='justysiek']zapisze:roll:[/QUOTE] dziękuję za odwiedziny :-) [quote name='darunia-puma']przed chwilką nawet z mężem rozmawiałam że tak piękne psy się poniewierają po świecie, ból... wielki ból jest cudowna życzę aby jak najszybciej znalazła kochający dom ... p.s. pasowałaby do naszego Carino ;-) błękit i red nose... ;-)[/QUOTE] niestety, nawet piękne psy nie mają szczęścia w życiu :-( [quote name='piescofajnyjest']melduje sie na watku!!!! piekna sunia!!!![/QUOTE] dziekuję za odwiedziny :-) [quote name='Emma53']Jestem na zaproszenie. Przykro ale nie mogę pomóc finansowo mam już trzy deklaracje stałe. Śliczna sunia, szkoda jej. Nie rozumiem, dlaczego niektóre psy łagodne i ładne nie mogą znaleźć domków. Mamy u nas w hoteliku też takie pechowe dwie sunie.[/QUOTE] dziekuję również za zajrzenie do Donki :-) I zapraszam do odwiedzania jej wątku. [quote name='caryca26']Jestem na zaproszenie u ślicznej. W hoteliku psanatorium koszt z wyżywieniem to 420 zł i dobre warunki. Mamy tam naszego psiaka.[/QUOTE] dziękuję za podpowiedz hoteliku, jednak jestem tego samego zdania co fioneczka, że doliczając koszty transportu do nowego hotelu pewnie koszty wyjdą porównywalne do pozostawienia Donki w miejscu które zna i akceptuje. Ona już tyle przeszła w życiu, że chciałabym jej zaoszczędzić nowych zmian. W jej sytuacji, gdy ma jedynie 100zł deklaracji to hotel za 450zł czy 510zł to niewielka różnica :-( I tak wiele brakuje na jej utrzymanie :-( [quote name='tobciu']Jestem na zaproszenie Kajusza. Mogę kupić suni pakiet 50 ogłoszeń. AgnieszkaO robi sprawnie ogłoszenia. Zawsze u Niej wykupuję. Potrzebowałabym tekst do oglsozen i określenie terenu do oglaszania. finansowo dziewczyny... pfff.. narazie nie.. Ale będę mieć na uwadze.[/QUOTE] dziękuję za pomoc :-) W wolnej chwili napisze nowy tekst ogłoszenia i Tobie podeśle :-) [quote name='mestudio']No niestety, normalna cena w sensownym i dobrym hoteliku to 450 zł jeśli hotel jest zarejestrowany i płaci podatki. To są realne ceny na dziś. Sunia piękna, ale jedyne co mogę to podnosić czasami.[/QUOTE] masz racje .. cena w hoteliku nie jest wygórowana .... [quote name='Emma53']My też właśnie tam mamy nasze pechowe sunie. Potwierdzam warunki mają tam bardzo dobre. Codziennie chodzą na długi spacer. Mają dobry kontakt z obsługą. Boksy są w pomieszczeniu ogrzewanym. Każdy boks ma swój wybieg.[/QUOTE] dziękuję za odwiedziny i zainteresowanie Donką, [quote name='danavas']zapisuję.... piękna jest....[/QUOTE] witam na wątku Donki i zapraszam do odwiedzania ... [quote name='pumcia02']jestem na zaproszenie. Niestety nie mam jak pomóc :([/QUOTE] [quote name='wapiszon']Jestem na zaproszenie,mogę jedynie podnosić ślicznotkę :([/QUOTE] [quote name='Pyrdka']Jestem u suni. Niestety finansowo nie mogę pomóc. Mamy na utrzymaniu w hoteliku i dt 7 psiaków.:-([/QUOTE] pumcia, wapiszon, Pyrdka ... samą obecnością na wątku powodujecie, że pojawi się na 1szej stronie .. a wtedy może zajrzy ktoś kto np. finansowo będzie mógł pomóc :-) [quote name='winter7']Dostałam zaproszenie. mam nadzieję, że nie będziecie źli, ale na początek zrobiłam jej ogłoszenie. Zdjęcia wzięłam z wątku i FB. Będę ją też udostępniać na FB, ale z doświadczenia wiem, że najwięcej adopcji jest z ogłoszeń. Jak odejdzie mi jakaś deklaracja przekażę ją na Donkę Jest piękną sunią. Ja mam podobnego szkrabka w domu. Tu jest link do ogłoszenia. Jeśli się zgodzicie zrobię jej wyróżnienie. [URL]http://tablica.pl/oferta/sto-procent-cukru-zero-kalorii-i-czerwony-nosek-ID116QN.html[/URL][/QUOTE] dziękuję za pomoc i za ogłoszenie ... i jak najbardziej zgadzam się na wyróżnienie :-) MOże ktoś ją w końcu wypatrzy :-) [quote name='tobciu']Banerek mogę zrobić, jeśli ktoś inny się nie zgłosi. ale dopiero w tygodniu i to bardziej pod koniec tygodnia. Jako rekomendacja : banerek Hery w moim podpisie jest mojego wykonania. :)[/QUOTE] super ... napewno sie przyda :-) [quote name='Shilomaniak']Jestem na zaproszenie. W tym miesiącu już na pewno nie dam rady pomóc. Po wypłacie coś wyskrobię, rozejrzę się w domu jeśli będziecie robiły bazarek to podeślę fanta.[/QUOTE] dziękuję i jestem wdzięczna za pomoc :-) Ja planuje zrobić bazarek, taki misz-masz, ale jeszcze nie wiem kiedy - niewiem czy w maju nie wyjade na 2 tyg. to albo na dniach go zrobie, albo po 18 maja ... odezwę się na pw :-) [quote name='Vectra']jestem i dziękuje za zaproszenie.[/QUOTE] dzięki za zajrzenie do Donki :-) [quote name='cisowianka']Jestem na zaproszenie, na razie zapisuję, będę zaglądać, no i czekają mnie inne zobowiązania.[/QUOTE] również wielkie dzięki za odwiedziny [quote name='FLY']Dzieki za zaproszenie,sunia cudowna, pomysle czy jakos dam rade pomóc P.S pewnie już to robiliscie ale spytam-pisal ktos do fundacji zajmujących się rasą/grupą czy by nie wzieli jej pod skrzydła? albo chociaż dać info na forach miłośników rasy?[/QUOTE] a ja dziękuję za odwiedziny :-) Napisałam do Fundacji Ast - juz dawno temu, nie dostała żadnej pomocy, teraz ponownie napisałam .. i nie dostałam żadnej odpowiedzi :-( Innej fundacji ogólnopolskiej zajmującej się ttb nie znam ... Donka ma także wątek na forum amstaff-pitbull i na forum fundacji ast. [quote name='Kocurek']Jestem i ja na zaproszenie u Donki.Obecnie mam stale deklaracje na 5 psiakow.Nie dam rady wiecej...:(Ale wspomoge grosikiem jednorazowo na poczatku miesiaca.Przyslijcie mi prosze cioteczki numer konta z Ibanem i Swiftem:)[/QUOTE] dziękuję i zaraz poprosze Koelke, czyli skarbnika Donki o wysłanie na pw danych do przelewu. [quote name='arjuna']witam, mogę dac suczce smycz i kubrak ocieplany, jesli potrzebuje. co do kosztow jej utrzymania: są bardzo wysokie i o ile nie mozna zmniejszyć kosztow hotelowania, mozna ograniczyc koszty zw. z zywieniem kupując karmę ze sredniej półki w workach 2x15. Na krakvecie brita mozna kupic za ok. 160 zl za 30 kg i starczyłoby to na jakieś 2,5 miesiąca życia. pozwoliłoby zaoszczędzić ok. 50 zl miesięcznie na karmie. dobrze by było tez znaleźć jej DT, nawet na zewnątrz, byle by za darmo. w sytuacji, gdy widmo schroniska jest coraz bliżej-musicie przemyslec ciecie wydatków. mam u siebie kilka t-shirtów do sprzedaży, wystawię je w najbliższym czasie z zyskiem dla Dony.[/QUOTE] dziękuję za pomoc ... faktycznie chyba warto pomyśleć nad zmianą karmy, jednak opłata wygląda tak, że płacimy 400zł za hotel i 110zł za karmę, niewiem czy to jeszcze da się obniżyć :-( W tym Donka ma karmę (jak fioneczka pisała) i co jakis czas gotowane jedzenie. Jeżeli pojawiłby się jakiś dt napewno roważyłabym przeniesienie Donki ... tylko żadnego nie znam :-( [quote name='Donvitow']Zaglądam. Dzięki za zaproszenie.:)[/QUOTE] witam serdecznie :-) [quote name='czarnula']jestem na zaproszenie.. jak bedzie ktos robił bazarek to moze cos znajde i podesle.. sunia jest śliczna i bardzo zgrabna..[/QUOTE] dziękuję i zaraz napisze pw w sprawie bazarku fioneczka - zgadzam się z Tobą czikusiowa - dziękuję za pomoc na wątku Quote
Alojzyna Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 napisz mi co jest potrzebne na bazarek, to coś atrakcyjnego wynajdę - przynajmniej tak teraz mogę pomóc Quote
bellatriks Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Puk, puk, dzień dobry. Ja sobie od jakiegoś czasu po cichu podczytywałam wątek Donki, ale nie odzywałam się, bo i nic ciekawego do powiedzenia nie miałam. A teraz tak mi przyszło do głowy, że może by poprosić o jej dodanie na Psygarnij? [url]http://www.facebook.com/psygarnij[/url] Większość psów w ich galerii ma domy, nie wiem czy to przypadek, czy po prostu 8 tysięcy [I]lubiących to[/I] robi swoje, ale Donce na złe takie ogłoszenie przecież wyjść nie może. Quote
Alicja Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Myslę , ze Donka w żadnym wypadku nie powinna zmieniać miejsca hotelowania . Cena jest taka jak w większości hotelików , a standard nieporównywalnie lepszy . Quote
czikusiowa Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='bellatriks']Puk, puk, dzień dobry. Ja sobie od jakiegoś czasu po cichu podczytywałam wątek Donki, ale nie odzywałam się, bo i nic ciekawego do powiedzenia nie miałam. A teraz tak mi przyszło do głowy, że może by poprosić o jej dodanie na Psygarnij? [URL]http://www.facebook.com/psygarnij[/URL] Większość psów w ich galerii ma domy, nie wiem czy to przypadek, czy po prostu 8 tysięcy [I]lubiących to[/I] robi swoje, ale Donce na złe takie ogłoszenie przecież wyjść nie może.[/QUOTE] moim zdaniem każde,dobre działanie mające na celu pomoc w znalezieniu domu dla Dony jest tu jak najbardziej pożądane :) wiadomo,że tak czy siak bez sprawdzenia domu nikt suni nie wyda, a ogłoszenie nie zaszkodzi poczekajmy może aż Kajusza ułoży nowy tekst i wynajdzie się w miarę aktualne zdjęcia Dony i oczywiście jakiegoś rozczulacza ( np to z buziakiem :loveu: ) Quote
Kajusza Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 [quote name='Alojzyna']napisz mi co jest potrzebne na bazarek, to coś atrakcyjnego wynajdę - przynajmniej tak teraz mogę pomóc[/QUOTE] Alojzyna - każda rzecz przyda się na bazarek :-) [quote name='bellatriks']Puk, puk, dzień dobry. Ja sobie od jakiegoś czasu po cichu podczytywałam wątek Donki, ale nie odzywałam się, bo i nic ciekawego do powiedzenia nie miałam. A teraz tak mi przyszło do głowy, że może by poprosić o jej dodanie na Psygarnij? [URL]http://www.facebook.com/psygarnij[/URL] Większość psów w ich galerii ma domy, nie wiem czy to przypadek, czy po prostu 8 tysięcy [I]lubiących to[/I] robi swoje, ale Donce na złe takie ogłoszenie przecież wyjść nie może.[/QUOTE] jasne ... jak sie ogarnę, bo dopiero przyszłam z psami, to napiszę na fb czy można Donkę u nich dodać :-) Dziękuję za podpowiedz :-) [quote name='Alicja']Myslę , ze Donka w żadnym wypadku nie powinna zmieniać miejsca hotelowania . Cena jest taka jak w większości hotelików , a standard nieporównywalnie lepszy .[/QUOTE] Alicja - też tak myśle, i co ważne - wspólpraca z Sandrą jest bez zarzutu ... co tez jest istotne. Przepływ informacji, fotki, wieści nt - nie można narzekać. [quote name='czikusiowa']moim zdaniem każde,dobre działanie mające na celu pomoc w znalezieniu domu dla Dony jest tu jak najbardziej pożądane :) wiadomo,że tak czy siak bez sprawdzenia domu nikt suni nie wyda, a ogłoszenie nie zaszkodzi poczekajmy może aż Kajusza ułoży nowy tekst i wynajdzie się w miarę aktualne zdjęcia Dony i oczywiście jakiegoś rozczulacza ( np to z buziakiem :loveu: )[/QUOTE] dokładnie Kasia :-) ...... i jak napisałam wcześniej ... postaram się jeszcze dziś napisać nowy tekst. Quote
koelka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Wyślę zaraz dane do przelewu dla Kocurek. Przejrzałam szafę i kilka rzeczy znalazłam - mało, ale może dodam do Twojego bazarku Kajusza. Quote
Igiełka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Kajusza dzięki za zaproszenie :) potem poczytam Quote
fioneczka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Ania a może bazarek cegiełkowy na wzór tego który ja dla psiaków Zuzlikowej? ... moze chcesz "reaktywować" kawiarenkę ... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/222580-DZI%C4%98KUJ%C4%98-wp%C5%82aty-s%C4%85-ju%C5%BC-wszystkie[/url] ja się tym nie zajmę bo nie mam czasu tak zwyczajnie i po prostu Quote
Milka__ Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 na pierwszą Donka! Nie możesz znowu wrócić do schronu :( Ja mam psie książki na bazarek, także kilka groszy może z nich wpadnie, zaraz podsyłam Kajuszy zdjęcia. Quote
kometa Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 PRZEPRASZAM ZA OFFA, ALE SYTUACJA PODBRAMKOWA! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226235-Księgarenka-i-nie-tylko-na-Biankę-do-6-maja-g-22?p=19001748#post19001748[/URL] Quote
Kajusza Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='koelka']Wyślę zaraz dane do przelewu dla Kocurek. Przejrzałam szafę i kilka rzeczy znalazłam - mało, ale może dodam do Twojego bazarku Kajusza.[/QUOTE] dzięki Ela, zdzwonimy sie do odbioru rzeczy [quote name='Igiełka']Kajusza dzięki za zaproszenie :) potem poczytam[/QUOTE] serdzenie dziękuję za odwiedziny :-) [quote name='fioneczka']Ania a może bazarek cegiełkowy na wzór tego który ja dla psiaków Zuzlikowej? ... moze chcesz "reaktywować" kawiarenkę ... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/222580-DZIĘKUJĘ-wpłaty-są-już-wszystkie[/URL] ja się tym nie zajmę bo nie mam czasu tak zwyczajnie i po prostu[/QUOTE] też myślałam o jakimś takim bazarku ..... najpierw wystawie z fantami, a potem taki ... ja też nie dam rady dwóch na raz pociągnąc ... tym bardziej, że nie wiem czy nie pojadę do siostry na 2 tygodnie [quote name='Milka__']na pierwszą Donka! Nie możesz znowu wrócić do schronu :( Ja mam psie książki na bazarek, także kilka groszy może z nich wpadnie, zaraz podsyłam Kajuszy zdjęcia.[/QUOTE] dzieki Natalia :-) Quote
Recommended Posts