Alicja Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 fioneczka napisał(a)::splat: że ja na to wcześniej nie wpadłam :diabloti: :diabloti::evil_lol: Quote
Kajusza Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 fioneczka napisał(a)::hmmmm: ... znowu niemiec :roll: zapomniałam :oops: :razz::razz::razz::razz: Dziś miałam telefon w sprawie Donki, dzwoniła pani w średnim wieku, której w kwietniu zmarł ONek - agresor, pani fajnie się zapowiada, rozsądna i nie w gorącej wodzie kąpana, jej córka ma psa z dogo :-) - problemowego psa, także wie jak to jest mieć psa z adopcji .... no, zobaczymy co z tego będzie. Quote
phase Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Trzymam cicho kciuki i oby się wreszcie Donce udało.. Quote
sundayrose Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Kajusza napisał(a)::razz::razz::razz::razz: Dziś miałam telefon w sprawie Donki, dzwoniła pani w średnim wieku, której w kwietniu zmarł ONek - agresor, pani fajnie się zapowiada, rozsądna i nie w gorącej wodzie kąpana, jej córka ma psa z dogo :-) - problemowego psa, także wie jak to jest mieć psa z adopcji .... no, zobaczymy co z tego będzie. Trzymam kciuki :) A Pani skąd, wiadomo? Z okolic Ardnas? Quote
sundayrose Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Super, to nie zapeszamy, tylko czekamy spokojnie, jak się sytuacja rozwinie... :p Quote
aida Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Czyli super:multi: Może będę miała możliwość zobaczyć Donkę kiedyś na spacerze:multi::multi::multi: Quote
fioneczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Ania czy dostałaś od Pani mail? pleciuga :eviltong: nie wytrzymała Quote
baster i lusi Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 fioneczka napisał(a): pleciuga :eviltong: nie wytrzymała ha ha :lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Kajusza Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Alicja napisał(a):i co i co ???? i nic ......... pani nie wysłała maila :-( Quote
fioneczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Kajusza napisał(a):i nic ......... pani nie wysłała maila :-( widać to jeszcze "nie ta" pani Quote
Kajusza Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 fioneczka napisał(a):widać to jeszcze "nie ta" pani chyba tak.... o tyle dobrze, że telefony zaczęły sie od normalnych ludzi,a nie debili .... Quote
fioneczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Kajusza napisał(a):chyba tak.... o tyle dobrze, że telefony zaczęły sie od normalnych ludzi,a nie debili .... ja tam jakąś czutę mam że Donusia to na niezwykłego człowieka trafi ... bo ona ma swojego Anioła :razz: Quote
Kajusza Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 fioneczka napisał(a):ja tam jakąś czutę mam że Donusia to na niezwykłego człowieka trafi ... bo ona ma swojego Anioła :razz: mam nadzieje, że Twoja czujka się spełni, Donka tyle juz przeszła, że musi w końcu trafić do mega zajefajnego domu :-) Quote
Alicja Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Kajusza napisał(a):i nic ......... pani nie wysłała maila :-( czyli doopa nie pani Quote
Czaruś Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 U Doneczki wszystko dobrze :) W sobotę została zaczipowana i dostałyśmy tabletki na odrobaczenie (wydałam 70,00 zł). Mała waży 32,7 kg. Mam wrażenie, że troszkę już przytyła przez ten tydzień ;) Oprócz tego podjęłam wraz w wetem decyzję o ściągnięciu szwów Donce, ponieważ jej to nabrzmiało, a po naciśnięciu wypływała ropa. (mam nadzieję, że nie macie pretensji) Szwy były w strupie i jak się je rozcięło to odchodziły ze strupem, a pod tym była ropa. Troszkę nie ładnie to wygląda, ale dziś już zrobił się nowy strupek i teraz naturalnie ładnie się zagoi. I troszkę fotek z wczoraj: I kopyta w górę :eviltong: Tak wyglądają jej blizny po odpadnięciu strupków na głowie A tak rana kolo oczka po ściągnięciu szwów Zauważyłam też jedną rzecz, tak pod pachami ma takie zaczerwienienia, tak jakby otarcia z szelek (chyba, że to alergia na coś) :(, zamówię u koleżanki Manusan i będę jej przemywała rozcieńczonym z wodą. Czy wiadomo Wam coś na ten temat, żeby miała jakąś alergię? Quote
fioneczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 ranki się zagoją i będzie lalka jak nowa ;) ... qrcze jednak nieźle jej się oberwało, myślałam ze ta rana bardziej powierzchowna jest decyzja o zdjęciu szwu dobra - ale już Ci to mówiłam ;) odnośnie zaczerwienionych miejsc pod paszkami to musi Kajuszka napisać Sandra czy dziołszka się drapie ? EDIT i dalej nie mogę uwierzyć w tą wagę prawie 32 kg ... może się doktor pomyliła ? i widać że niusia przytyła bo "guziczków" na pleckach już nie ma :) Quote
Kajusza Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 ARDNAS napisał(a):U Doneczki wszystko dobrze :) W sobotę została zaczipowana i dostałyśmy tabletki na odrobaczenie (wydałam 70,00 zł). Mała waży 32,7 kg. Mam wrażenie, że troszkę już przytyła przez ten tydzień ;) Oprócz tego podjęłam wraz w wetem decyzję o ściągnięciu szwów Donce, ponieważ jej to nabrzmiało, a po naciśnięciu wypływała ropa. (mam nadzieję, że nie macie pretensji) Szwy były w strupie i jak się je rozcięło to odchodziły ze strupem, a pod tym była ropa. Troszkę nie ładnie to wygląda, ale dziś już zrobił się nowy strupek i teraz naturalnie ładnie się zagoi. .............Zauważyłam też jedną rzecz, tak pod pachami ma takie zaczerwienienia, tak jakby otarcia z szelek (chyba, że to alergia na coś) :(, zamówię u koleżanki Manusan i będę jej przemywała rozcieńczonym z wodą. Czy wiadomo Wam coś na ten temat, żeby miała jakąś alergię? Sandra - dobrze zrobiłaś, skoro wet tak zalecił, to tak trzeba :-) Ranka faktycznie nie wygląda najlepiej :-( ale mam nadzieje, że szybko się zagoi...... Kasę przeleje ci bezpośrednio Sundayrose. ........ a co do alergii, to ja nic niewiem o tym, ale ona zawsze miała fakieś problemy skórne tj. takie przerzedzenie, ale to bardziej na podgardlu i łapkach tak miała. Quote
Czaruś Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Nie jako tak się nie drapie, tylko jak ja ją tak po boczku na dole podrapie to "odpala motorek" :) Ale robi coś czego jeszcze nie widziałam :) A mianowicie czołga się :p Widać to na tych fotkach jak leży jak żaba. Odpycha się raz jedną, raz druga nogą i się przesuwa :) nie wiem czy to zabawa czy ją coś swędzi :cool3: EDIT: a 32,7 kg to ja sama ważyłam, bo waga jest na poczekalni. Quote
fioneczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 ARDNAS napisał(a):Nie jako tak się nie drapie, tylko jak ja ją tak po boczku na dole podrapie to "odpala motorek" :) Ale robi coś czego jeszcze nie widziałam :) A mianowicie czołga się :p Widać to na tych fotkach jak leży jak żaba. Odpycha się raz jedną, raz druga nogą i się przesuwa :) nie wiem czy to zabawa czy ją coś swędzi :cool3: EDIT: a 32,7 kg to ja sama ważyłam, bo waga jest na poczekalni. moja Fionusia tak "froterowała" dywan ... swędziało ją qrczaki może i na coś uczulona lalka Quote
Kajusza Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 hhahah, czołgistka :-) a tak serio, to mam nadzieje, że to taka rozrywka, a nie jakieś problemy skórne, bo jeszcze tego Donce brakowało :-( ............. tutaj masz fotki jej nóg, jak miała to wyłysienie. Quote
aida Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Wynika z tego że wet nie zdezynfekował porządnie oczka jak szył. Odnośnie przesuwania się i drapania brzuszka to może być uczulenie ale nie mądraluję się. Moja Sonia tak robiła po zjedzeniu kurczaczka i wtedy wystarczało wapno Quote
fioneczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Bożenko ja też o drobiu pomyślałam taki "urok" tych naszych psiunków że delikatne bardzo są Quote
Recommended Posts