Jump to content
Dogomania

Dropek vel Teddy-głodował pod bramą w mazowieckej wsi:-( W cudownym DS!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alekssandra']Jutro napiszę jeszcze raz i zapytam o Kropka, może np Renata nie ma internetu albo Renata jest pośrednikiem, to oczywiście moje domysły ale jak ktoś nie odpowiada to człowiek zaczyna myśleć o co chodzi.

Może mail umknął albo myśli, ze odpisała.

Wchodzę na str tymiankowców i trzymam dla nich witaminy i środek na stawy, dokupiłam specjalnie dla innej potrzebujacej wsparcia osoby osobny komplet tych samych środków, bo te mam dla tymiankowców.

W tym samym dniu wysłałam też paczuszkę dla Rottki i dostałam od nich potwierdzenie, bo to chodzi tylko o to, czy rzeczy dotarły.[/QUOTE]
Naprawde do tej pory nie masz wiesci...??? Ok, ja sprobuje... Sama nie wiem o co kaman, uwierz... Awit dzwonilas? Ja nie pamietam czy mowilas mi to na zlocie... :(

Posted

Dzis miałam sporo na głowie i nie napisalam, wyślę sms bo rzeczywiscie namiary podane w mailu są do Renaty a adres do wysłania i tel dostałam do Pani Małgorzaty, jutro a najpoźniej pojutrze dopytam i w tyg wyślę witaminy, jeśli tylko dochodzi to co wysyłam :)

Posted

[quote name='Alekssandra']Dzis miałam sporo na głowie i nie napisalam, wyślę sms bo rzeczywiscie namiary podane w mailu są do Renaty a adres do wysłania i tel dostałam do Pani Małgorzaty, jutro a najpoźniej pojutrze dopytam i w tyg wyślę witaminy, jeśli tylko dochodzi to co wysyłam :)[/QUOTE]
Pisalam do Renaty, ale wymiksowuje sie z tej sprawy, wybaczcie...
Macie telefony itd... Przykro mi... :shake:

Posted

[quote name='Paulina78']Pisalam do Renaty, ale wymiksowuje sie z tej sprawy, wybaczcie...
Macie telefony itd... Przykro mi... :shake:[/QUOTE]

ale z Dropkiem wszystko w porządku?

Posted

[quote name='tripti']ale z Dropkiem wszystko w porządku?[/QUOTE]
Ja [B]NIC[/B] nie wiem... Nie mam wiadomosci, Awit Go znalazla, mysle, ze ona powinna prowadzic dalej watek i sprawe psa... Awit jakby cos to dzwon, bo ja rzadziej bede na Dogo... Aha i masz PW. Trzymaj sie kochana ciotka ;)

Posted

Dziewczyny, psu sie nie dzieje zadna krzywda, to na bank :)

Napisalam do Renaty maila, niestety znowu mam problem z GMAILEM i za cholere dzis nie wejde :(
Moze to i lepiej...

Posted

hej nawiązalam kontakt ale coś przerwalo rozmowę, może zasięg. Antykleszcze doszły, poprosiłam o więcej zdjęć Teddiego, - Kropka, bez wyeksponowania go, kto go zauważy?

Blog jest prowadzony bardzo ładnie.

Posted

No dobrze,
nie wytrzymałam i od męża zadzwoniłam, ma minuty sknerus i żonie żałuje:mad:
Pani Renata bardzo miła, ogłasza Teddyego na tych psich stronach ale prosi o ogłoszenia, jeśli ktoś może gdzieś jeszcze go wrzucić.
Na maila ma wysłać mi tekst z jakim go ogłasza.
Teddy jest zdrowy, jest potulny ale i charakterny. Jest fajny, śliczny i nie wielki, czyli raczej drobny taki chyba najwyżej do kolan.
Na dniach będzie zaszczepiony, ogłasza go jako w typie mini setera, chyba...

I cioteczki, gdybyście słyszały o DT płatnym, w okolicy w-wy najlepiej, to Teddy by poszedł do prawdziwego domku, może stamtąd szybciej by znalazł domek swój...

Nie było żadnego jeszcze telefonu z pytaniem o niego:-(

Posted

Wrzuciłam Teddiego na kilka stron
Alegratka, cafe Animal, gumtree, adopcja psa, kupie psa, psy pl, Przygarnij zwierzaka.
Dałam tekst, który przysłała mi Renata, tylko w niektórych zmieniłam setera na wyżła.
Będzie urozmaicone.

Teddy

Ten młodziutki, prawie roczny śliczny łaciaty piesek przypominający wyżła-miniaturkę został porzucony na wsi pod Płockiem. Obecnie mieszka w hoteliku dla zwierząt i pilnie szuka kochających opiekunów i ciepłego domu przed zimą! Jest bardzo przyjazny, żywiołowy i bardzo tęskni za kimś, kto go pokocha na zawsze!
To piesek – przytulanka, niezwykle wdzięczny towarzysz zabaw i spacerów.
[FONT=&quot]Kontakt w sprawie adopcji: 784 865 822, [email][email protected][/email][/FONT]

Posted

Właśnie skontaktowałam osobę chętną z Renatą z blogu tymiankowców, wybor padl na Pączka, roteilerowatego z łańcucha, poprosilam o wiecej zdjeć Teddiego i wysylam dziś paczkę tymiankowcom z witaminami i czyms tam jeszcze.

Wszystkich pozdrawiam :)

Posted

Polecilam wszystkim znajomym i poprosiłam o rozpowszechnianie blogu tymiankowców, jedna z moich znajomych, znajomych która odwiedzala mnie w schronisku, napisała, że bardzo chce Pączka i żeby ja zarekomendować jako odpowiedzialną osobę, kochającą psy, oczywiście dostała rekomendacje, napisalam maila do Renaty.

Dowiedziałam sie, że już rozmawiały i dogadują szczegóły.

Posted

Tak się cieszyłam, ze za wcześnie objawilam swoją radość.
Dziś napisalam do Mai, czy adoptowała Pączka bo jakoś nie widzę tego faktu a ona się mnie pyta przez maila "Czy mogę jej zaręczyć, że rotweilery to takie same psy jak inne"

Napisalam, ze nie można zareczyć, że jakikolwiek pies jest taki sam jak inne psy, ze moze stróżować ale niestety nie wiem, psiak jest zmieszany a ja przecież się nim nie zajmowałam, o czym Maja wiedziała doskonale.

Także nie wiem, w najgorszym przypadku dam jej psa z Palucha z rozpoznanym charakterem.

Posted

"Dlugo by wyjasniac... Paczek musial jechac do hoteliku poniewaz pani Agnieszka, ktora zajmuje sie fundacja dla rotweillerow nakrzyczala na mnie, ze nie zamierza miec kolejnej rozplodowni... ze najpierw musi zostac wykastrowany. Poniewaz problem przetransportowania go z Warszawy do Poznania jest powazny to trzeba by to bylo zrobic tylko za posrednictwem tej pani. Takze niestety pies musi poczekac. Jednak mowiac szczerze... jezeli ktos robi z nas ostatnich oszustow, a ja tylko chcialam pomoc, to wole wziac psa spod Poznanskiego Swarzedza - schronisko na dniach ma zostac zamkniete jezeli nie pozbeda sie sporej ilosci psow. Powiem szczerze... wole wziac psa stamtad w ten weekend niz jeszcze raz zostac upokarzana przez Pania Agnieszke, czekac pare tygodni na kastracje, no i pozostaje transport do Poznania...

Bardzo mi zal Paczka. Wplacilam juz na niego pieniadze za miesiac mieszkania w hoteliku. Poczekam jak potoczy sie akcja..
P.S. Nic nie wiem zeby hotelik byl w Poznaniu. Caly czas kombinujemy z Pania Renata jak go przewieyc przez te 300 km.
."

Mail wyjaśniający sytuację Pączka.

Każdy ma swoje racje, podziękuję Mai za wplacenie sporej sumy na utrzymanie Pączka, jesli chce psa od razu, nie będę doradzała jej czekania.

Posted

dla mnie tez, trochę. pies pojechał do hotelu, Maja wplaciła na ten cel pieniądze. Nie podlega dyskusji koniecznosć przeprowadzenia zabiegu u psa ale jak Maja była chętna bo moze zamist do hotelu trzeba było ustalic transport do domu. Dlatego nie lubię być pośrednikiem. Teraz nie wiem czy i kiedy Pączek zostanie adoptowany. Dam znać jak się coś dowiem. Maja na pewno chce psa i na pewno weźmie psa potrzebującego.