Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monika jest stałym opiekunem Aronka, miała mu zrobić nowy wątek. Napisała do moderatora 2 tygodnie temu o przejęcie wątku, ale do niedzieli nie otrzymała żadnej odpowiedzi...
Pisała, że zrobi Aronkowi nowy wątek

Posted

Witam serdecznie
Nazywam się Monika i jestem stałym opiekunem Arona. Zrobiłam Aronkowi nową firmówkę, ogłoszeniami również się już zajełam, ale dziękuję za pomoc. Na stronie picasa zamieściłam nowe zdjęcia Arona i firmówkę. Na przejęcie wątku narazie czekam, ale myślę, że do soboty już wszystko będzie zrobione. Pozdrawiam wszystkich.

[FONT=Times New Roman]Cieszę się, że to właśnie Aron został moim podopiecznym i że to właśnie jemu będę pomagała w poszukiwaniu domu.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Jak już zauważyłam, Aronka w schronisku zna prawie każdy, więc raczej nikogo nie muszę przekonywać, iż Aron to naprawdę wyjątkowy pies. Już podczas naszego pierwszego spotkania zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Jest mądry i szybko się uczy, uwielbia ruch (już nie raz dał mi kondycyjnie popalić). Urocze jest w nim to, że głęboko w serduchu nadal jest szczeniakiem, który po prostu lubi się bawić:) Wygłupy z piłką, przeciąganie smyczy, czy wykopy w piasku, to właśnie sprawia mu dużą radość:D Powiem szczerze na początku miałam obawy czy pies, który posiada stałego opiekuna zaakceptuje inną - nową osobę, ale już po pierwszych minutach Aronek pokazał jak bardzo ufnym i przyjacielskim psem potrafi być.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Chyba oboje ja i Aron nie lubimy tego samego momentu, a mianowicie rozstania i powrotu do klatki. Aronek bardzo tego nie lubi. Biorąc go na ręce i zanosząc do klatki czuję jakbym robiła mu krzywdę. Jego oczka mówią same za siebie. Bardzo mobilizuje mnie jednak fakt, że on tam na mnie czeka i zrobię wszystko by go nie zawieść.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Obiecujemy razem z Aronkiem systematycznie zdawać relacje z naszych spotkań i nowych dokonań.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiamy wszystkich wolontariuszy:D[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Monika i Aron.[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Witamy wszystkich:)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Dzisiaj czwartek, więc nasz dzień spotkań:) Niestety w czwartki Aronek czeka na mnie do godziny17-stej, pracę kończę o 16:30. No ale jak już się zobaczyliśmy, to nie było końca powitaniom:) Skoki, podskoki, po prostu szaleństwo:) Kochany Aronek tak bardzo cieszy się kiedy wychodzi z klatki. Jak najszybciej tylko potrafi biegnie na zewnątrz i cały zafascynowany sytuacją sam do końca nie wie czy najpierw się witać, bawić, obwąchiwać drzewka, czy spacerować;) Po paru minutach, kiedy emocje już opadają Aronek w końcu pokornieje. Dzisiaj do schroniska przyjechał ze mną mój chłopak, którego Aron już miał okazję poznać i z którym bardzo lubi się wygłupiać:) ale, żeby nie było, że tylko się wygłupialiśmy oczywiście poćwiczyliśmy komendy i zjedliśmy całą saszetkę parówek:) [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiamy [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Monika i Aron.[/FONT]