Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka piekna dziewczyna. Mam nadzieje, ze znajdzie kochajacy domek. Jakiej ona jest wysokosci? Bo ze niedozywiona to widac. Ale wysoka jest jak benio, czy taka jak onek?

Posted

monika55 napisał(a):
Kaukaziasta jest? to bogaty rodowód ma.:evil_lol: Tak sie składa akurat, że pomimo takich trudnych warunków, żadna sunia komplikacji nie miała na szczęście.

...dokładnie tak- bardzo bogaty i cudny!!!:lol:
Lucuś beniasty kaukazik,czy kaukazi benio, najsłodszym i najczulszym psiurą jest,chocia na wygląd diablisko jakoweś przypomina...a DeeDee nawet diablątka nie przypomina, a cudna jest!

Posted

mimoza napisał(a):
Jaka piekna dziewczyna. Mam nadzieje, ze znajdzie kochajacy domek. Jakiej ona jest wysokosci? Bo ze niedozywiona to widac. Ale wysoka jest jak benio, czy taka jak onek?

Dobrze byłoby zrobić fotkę obok człowieka,by uzmysłowić wielkość suni.Mnie się widzi,że ona wielkości benkowej jest,ale już czy to drobny,czy duży beniutekowy psiak-ja nie umiem odpowiedzieć na podstawie zdjęć.

Dobrej i spokojnej nocki...wszystkim!

Posted

Jest sporo wyższa niż Onek. Wysoka jak beniuś, tylko chuda. Dziś jak będą wolontariuszki, zrobimy jej zdjęcia przy człowieku.

Ja też się zmartwiłam Moniko55, ale bądźmy dobrej myśli.

Posted

Dokladnie, zdjec nigdy za duzo:-) Pytam o jej rozmiary, bo sama adoptowalam podobna sunie... na zdjeciach stala obok drzewa... po przyjezdzie na miejsce przywitala mnie 52kg olbrzymka:-)))) Co bardzo mnie ucieszylo, bo kocham duuuuuze psiaki.

Posted

mimoza napisał(a):
Dokladnie, zdjec nigdy za duzo:-) Pytam o jej rozmiary, bo sama adoptowalam podobna sunie... na zdjeciach stala obok drzewa... po przyjezdzie na miejsce przywitala mnie 52kg olbrzymka:-)))) Co bardzo mnie ucieszylo, bo kocham duuuuuze psiaki.

To bardzo dobre pytanie,bo czasem zapominamy,że ludziska nie do końca na fotkach bez ludzia lub bez innych elementów porównawczych,mogą mieć błędne wyobrażenie wielkości...a to może prowadzić do nieporozumień niefortunnych dla psiaka.

DeeDee...coś latam dziś do Ciebie...hihih-nadrabiam zaniedbania wielodniowe...ale i tak pamiętam i na chwilkę czasu tylko czekam...tylko na chwilkę czasu!

Posted

No to cierpliwie czekamy na zdjecia. A jak ona do innych suk? I czy wiadomo, jak na spacerach na ternie nie ogrodzonym? To znaczy, czy przychodzi zawolana, czy raczej molosowato gluchnie, jak cos fajnego na widnokregu? :-)

Posted

Głuchnie.:evil_lol: Zazwyczaj pada po kilku krokach, zamyka oczy i udaje że śpi.
Ostatnio z wetem musieliśmy chodzić na drugi koniec schroniska, gdzie się księżniczka uwaliła, bo ona nie raczyła do nas przyjść. :evil_lol: Oględziny odbyły się na leżąco, bo wstać też nie zamierzała.

Posted

shanti napisał(a):
Głuchnie.:evil_lol: Zazwyczaj pada po kilku krokach, zamyka oczy i udaje że śpi.
Ostatnio z wetem musieliśmy chodzić na drugi koniec schroniska, gdzie się księżniczka uwaliła, bo ona nie raczyła do nas przyjść. :evil_lol: Oględziny odbyły się na leżąco, bo wstać też nie zamierzała.

Czyli standarcik:-) Tak sobie patrze na jej futerko. Moja Saba przy adopcji tez miala takie bylejakie, a po pol roku okazalo sie ze lysawy ogonek pokryl sie 40cm dlugosci wlosiem i rozwala wszystko jak bron obosieczna. Zreszta kudelki na kalesonkach siegnely podlogi i trzeba je podcinac, co by dziewczynka nie siusiala na wlasne portki;-).
Moliwe, ze i ta ksiezniczka po porzadnym odzywieniu i zadbaniu nagle pokaza sie w nowj dluzszej szacie... Chociaz piekna jest juz:-)