Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 no widzisz wszystko po drodze;)bedzie orajt,mowie Ci:) Quote
anita_happy Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 aha..tulu... sunai nie miala w karcie diagnozy nuzenca - to ja swoim wprawnym okiem nazwalam ja sunia z nuzencem... ONA miała swierzba i t obylo wyleczone - Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='Lolalola']Daska nie stresuj sie tak:)jesli moge sie znow wtracic to powiem,ze rybka i baranina sa powszechnie znane,ze nie uczulaja..........poniewaz moj psiak ma ta katastrofe ze skora naczytalam sie i napraktykowalam co niemiare i wiem jakos tak,ze ta rybka pomoze...........i jeszcze jedno w przypadkach alergii niestety nie podaje sie raczej warzyw wcale bo wiele z nich rowniez potwornie uczula...................naprawde nie chce sie tu madrzyc,ale bardzo bym chciala pomoc Tuli i takie mam przeczucia,ze to bedzie ok...............jak bedzie jadla nawet przez tydzien rybke z ryzem i to spasi to momentalnie zobaczysz ,ze skora nie jest zaczerwieniona czy,ze sie mniej drapie,czy,ze strupki schodza...............tak to bylo z moja psina,nawet na dwor nie mogla wyjsc,bo nie mogla chodzic z powodu stupow miedzy palcami a po tej zmianie diety i lekach oczywiscie leczacych infekcje zaczela brykac od razu jak zrebak,no i odeszlo to drapanie............wetka mowila tez,ze to jest taki trojkat,skora,uszy i oczy,wszystkie naraz beda nawalac jak jest alergia i Lola tak wlasnie miala,potrzasanie uszami,czerwone i strupy-przypomnialo mi sie,ze pisalas tez o uszkach...moze to sie u niej tez jakos tak wiaze................. podajmy jej ta rybcie tylko z ryzem przez chwile,ciotka Anita mowi,ze kaske rzuci z Tulinkowego konta...............moze akurat pomoze;)[/QUOTE] ja wiem,że panikuję,ale to o Tulę chodzi,a ja liczyłam....a zresztą nie wiem na co liczyłam,chyba,że w tydzień dojdzie dziewczyna do siebie.....a tutaj taki zonk! pomogę jej na ile się da,nie popuszczę,ona swoje już przeżyła!!!!!!!!!!!!! Quote
daśka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 anita mam zdjęcia Tuli dawaj maila,to prześlę Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 nie dostalam jeszcze przepisu na te zupke czosnkowa:razz::eviltong:;) Quote
Lolalola Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Daska przeciez ona ma u Ciebie jak u Pana Boga za piecem:)i jeszcze wybrzydza w koldrach heheheh jeszcze dodam,ze ryzyk mozna ugotowac w tej wodzie co rybe,wtedy juz wszystko tak ladnie smierdziec,ze hej;)ale moj bulion to kocha,moze ona tez pokocha;) Quote
daśka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 jacie,ale mnie Teściowa na gatkę pzeciągnęła Quote
daśka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 przepis Lolalola tak na szybko,ponieważ zasypiam:-) 100 g boczku wędzonego 1 duży por 10-15 ząbków czosnku 1litr wody 1 kostka rosołowa śmietana żółtko 1 łyżeczka maki sól,pieprz itd według uznania na oleju podsmażyć boczek pokrojony w paski dodać pokrojony w półkrążki por ,dodać czosnek i dusić,przez kolejne pięć minut,dodać łyżeczkę!!!!! mąki. Zalać wywarem z kostki,gotować przez 30-40minutek Na koniec dodać rozbełtane żółtko,ze śmietaną i zagotować i do tego grzanki z razowego pieczywa SMACZNEGO super zdrówko Quote
daśka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 dobra ciśniemy do rybnego:-) co by Otulina nie siedziała głodna.......... Quote
Lolalola Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 dziekuje Daska:)za przepis..........poczekam na meza jak wroci i mi ugotuje,bo wiecie ja jestem chora i jedyne co moge to lezec bidulka i klikac na dogo:evil_lol:ahhhhhh jak jestem chora:diabloti:..................a jak beda sprzeciwy to sama sobie ugotuje:razz:uwielbiam czosnek,boczek i pore i zaraz sie popluje jak czegos nie zjem;) mam nadzieje,ze rybcia spasi O-Tulince:cool3:czekamy na wiesci!!!!! Quote
Lolalola Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 ciekawe jak tam rybcia..............???;) Quote
Lolalola Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 to teraz ciekawa jestem jak minal dzien calej gromadce?????????? nudzem siem potwornie przez chorobsko:shake: dlatego mam nadzieje,ze chociaz Wy sie nie nudzicie i byly jakies fajowe spacxery i w ogole bylo dzis fajowo:p Quote
anhata Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 I dla kochanej suni.. [URL]http://www.youtube.com/watch?v=7XF-oS9Dak4[/URL] Quote
anita_happy Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 a cooo tuuuuuuuuuuuuu TAK CICHHHOoooooooooooooo Quote
Cantadorra Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Lolalola']uwielbiam czosnek,boczek i pore i zaraz sie popluje jak czegos nie zjem;) [/QUOTE] A ten czosnek, boczek i pora to jako jedno danie? Quote
anita_happy Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='Cantadorra']A ten czosnek, boczek i pora to jako jedno danie?[/QUOTE] kulinarnie sie porobilo Quote
Lolalola Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Cantadorra']A ten czosnek, boczek i pora to jako jedno danie?[/QUOTE] nieeee,to przeciez skladniki na zupke,ktora mam zrobic z przepisu Daski:) zaloze sie,ze Daski nie ma bo ja znow komp wkurzyl i sie nie wlaczyl czy jakos tak....:) Quote
Havanka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Lolalola']nieeee,to przeciez skladniki na zupke,ktora mam zrobic z przepisu Daski:) zaloze sie,ze Daski nie ma bo ja znow komp wkurzyl i sie nie wlaczyl czy jakos tak....:)[/QUOTE] Z tego co wiem, ostatnio dochodzi do użycia sily fizycznej wobec komputera, nie wspomnę już o agresji słownej wobec niego !!! Dobrze, ze obok ma psiaki, bo przy nich sie relaksuje i nabiera nowych sił do walki !!! [IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20angry/54058.gif[/IMG] Quote
daśka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 WYWALCZYŁAM !!!!! z kompa choć chwilkę:-) Otulina wcina od wczoraj ryż z fladrą i śledziami Oczywiście wszystkie rybki świeże:-) Mintaj mrożony 16 zł/kg...oszaleli chyba kupiłam wczoraj świeże morskie stworzonka i brzuszki wędzone z łososia Tuli smakuje ryżyk z rybkami,że hohoho:-) Quote
daśka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Havanko korzystając z okazji,że komp działa przesłałam zdjęcia do Ciebie na maila z prośbą o wklejenie:-) Quote
Cantadorra Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='daśka'] Otulina wcina od wczoraj ryż z fladrą i śledziami Oczywiście wszystkie rybki świeże:-) [/QUOTE] To zapachy masz w domu przednie :) Quote
MaDi Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Cantadorra']To zapachy masz w domu przednie :)[/QUOTE] A tam zapachy ważne,że smakuje. Quote
Lolalola Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='daśka']WYWALCZYŁAM !!!!! z kompa choć chwilkę:-) Otulina wcina od wczoraj ryż z fladrą i śledziami Oczywiście wszystkie rybki świeże:-) Mintaj mrożony 16 zł/kg...oszaleli chyba kupiłam wczoraj świeże morskie stworzonka i brzuszki wędzone z łososia Tuli smakuje ryżyk z rybkami,że hohoho:-)[/QUOTE] supejjjjjjjjjjjjjjjjj:) fladra hmmmm....sama bym zjadla:)to ja moze wpadne?;)hehehe Dasko uwazaj bardzo z rybka wedzona bo brzus moze pogonic i bedzie duzo koopy!!i ona tez jest slona a tu mozna podawac nic nie przyprawianego z takim problemem skornym,ja tez chcialam tak dac Loli to mnie dermatolog okrzyczala:( ale dac sprobowac mozna zawsze,a co nalezy sie dziewczynce:)ale jej sie trafilo sielsko i anielsko:) Quote
Havanka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Niespodzianka dla wszystkich fanów Tuleńki !!! [IMG]http://images47.fotosik.pl/363/9dea0a7aedad870fmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/363/80e1579f9e4ae87cmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/363/e71ab8d21a71feabmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/362/29d1777de4d34068med.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/362/f339dd67d5e2fc5cmed.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts