Monika.D Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ale świetna sesja zdjęciowa :) Tulcia kochana teraz będzie tylko lepiej - uśmiechnij pychol :) Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 rekus proszę jeżeli się znasz,a piszesz,że masz spore pojęcie i ja w to wierzę,to napisz czy taki skład to aby nie przesada i po jakim czasie stosowania alg zauważyłeś u swoich psinek poprawę dzięki stosowaniu alg..... jak ja bym chciała,żeby u Tuli postępy były szybsze,wiem,wiem,że trzeba czasu,ale wkładam w to tyle pracy,żeby wszystko było regularnie stosowane,podawane,że aż nie chce mi się wierzyć,że postęp taki niewielki:-( ktoś zrobił Otulinie ogromną krzywdę:-(,ale co tam ważne,że miał(ła) 100zł za szczeniaczka:-() Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 bela51 napisał(a):Kto jest kasjerem Tuli ? Mam do wplacenia kase z bazarku Ewy36. księgowym jest Pudzian Quote
Lolalola Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 loj bozeeee ale Ty masz tych roznosci do podawania.............glowa boli a cioteczki...........ja nie wiem............a moze by tak poczekac z tymi algami...............taka dawka wszystkiego na raz.............ja siem bojem.............no nie wiem............ Daska ciesze sie,ze wrocilas,juz sie martwilam o Was panie a w ogole to spralabym Ci 4 litery,mieszkasz nad pieknym morzem,tkie cudddnnneeee powietrze(w porownaniu z Sosnowcem np,skad ja pochodze);)i jarasz szlugi???????????????????jakbym meza widziala,obaj macie nierowno pod sufitem!!!!!!!!!!!!!o!!!!!!!!!!!:smokin::x:x:bad-word::flop::nono: no ja nie wiem kto sie kiedys bedzie opiekowal psiurkami??? Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Lolalola napisał(a):loj bozeeee ale Ty masz tych roznosci do podawania.............glowa boli a cioteczki...........ja nie wiem............a moze by tak poczekac z tymi algami...............taka dawka wszystkiego na raz.............ja siem bojem.............no nie wiem............ Daska ciesze sie,ze wrocilas,juz sie martwilam o Was panie a w ogole to spralabym Ci 4 litery,mieszkasz nad pieknym morzem,tkie cudddnnneeee powietrze(w porownaniu z Sosnowcem np,skad ja pochodze);)i jarasz szlugi???????????????????jakbym meza widziala,obaj macie nierowno pod sufitem!!!!!!!!!!!!!o!!!!!!!!!!!:smokin::x:x:bad-word::flop::nono: no ja nie wiem kto sie kiedys bedzie opiekowal psiurkami??? Dużo,oj dużo tego,ale co robić... Ja też z Sosnowca pochodzę,ale wracać tam nie chcę za chiny ludowe i pół ameryki:-) spokojnie jestem rocznik 82,to jeszcze ze 20 lat pociągnę;-) później fajki mi bokiem wyjdą:-) Quote
Lolalola Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 daśka napisał(a):Dużo,oj dużo tego,ale co robić... Ja też z Sosnowca pochodzę,ale wracać tam nie chcę za chiny ludowe i pół ameryki:-) spokojnie jestem rocznik 82,to jeszcze ze 20 lat pociągnę;-) później fajki mi bokiem wyjdą:-) oooo prosze:)Ty tez z Sosnowca,ale zbieg okolicznosci............ja rowniez tam nie chce wrocic i nie wroce,miasto umiera.....wiec,NO WAY!!!!!!!!!!!!!!!! ciekawe czy sie znamy jakos tak twarzowo hehhehe,jestes nawet w moim przedziale wiekowym;) Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 myslę,że jest duże prawdopodobieństwo:-) miasto do bani,jednak jeżdżę czasami do S-c,ponieważ mam tam najbliższą rodzinę,a porozrzucaną od kazimierza,klimontowa po stary sosnowiec,pogoń,zagórze,środulę,ludwik,niwkę itd,chyba tylko na dańdówce nie mam famili:-) Quote
rekus Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 wet powiedzial ze mozna te aglgi?! dobra kompromis 1 tabl. co drugi dzien,ok? w calym tym rybnym zestawie ktory jej wkrapiacie i pdoajecie, to jakos przeleci bez szkody. a moze cos dobrego z tym sercem powiekszonym zrobi. Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 rekus napisał(a):wet powiedzial ze mozna te aglgi?! dobra kompromis 1 tabl. co drugi dzien,ok? w calym tym rybnym zestawie ktory jej wkrapiacie i pdoajecie, to jakos przeleci bez szkody. a moze cos dobrego z tym sercem powiekszonym zrobi. ok w takim razie kupuję dzisiaj Kelp,lub podobny sublement:-) Quote
Lolalola Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 daśka napisał(a):myslę,że jest duże prawdopodobieństwo:-) miasto do bani,jednak jeżdżę czasami do S-c,ponieważ mam tam najbliższą rodzinę,a porozrzucaną od kazimierza,klimontowa po stary sosnowiec,pogoń,zagórze,środulę,ludwik,niwkę itd,chyba tylko na dańdówce nie mam famili:-) oooo popatrz,moj maz jest z Zagorza:) ja z Akacjowej:) tez mam tam najblizsza rodzinke wiec zagladam w miare czesto,teraz wybieram sie na Swieta:) Quote
rekus Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 jak dlugo na poprawe skory, miesiac minium. skoro robicie chcecie te grzyby moze tez bakterie zrobic? podejzenia alergii? moze by o wapniu pomyslec?! bo te wszystkie A,D H, a sledz to duzo fosoru jakim? weglan wapnia - muszelki :), clacium gluconicum, itp. Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 rekus napisał(a):jak dlugo na poprawe skory, miesiac minium. skoro robicie chcecie te grzyby moze tez bakterie zrobic? podejzenia alergii? moze by o wapniu pomyslec?! bo te wszystkie A,D H, a sledz to duzo fosoru jakim? weglan wapnia - muszelki :), clacium gluconicum, itp. dodajmy na początek algi co dwa dni i poczekajmy ze dwa tygodnie i zobaczymy czy będą efekty po rybnej diecie,dodatkowym szamponie od wet i algach:-) Quote
irenaka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Zmiana tematu dziewczyny. Może nie wszyscy jeszcze mieli okazję dowiedzieć się, co dzieje się w Dyminach:-(. Nie zostawiajmy dziewczyn z Kielc samych. Jeżeli ktoś może podpisać petycję, to bardzo proszę o to: http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html Zapraszam też w imieniu dziewczyn, 17 listopada do Kielc na manifestację, jeżeli ktoś nie będzie mógł jechać, to może pomoże w jej organizacji ? : http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas%21%21%21 Dyminy dziś:-(:-(. Isadora7 powinna mieć za ten film, miejsce w niebie poza kolejnością [video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video] Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Lolalola napisał(a):oooo popatrz,moj maz jest z Zagorza:) ja z Akacjowej:) tez mam tam najblizsza rodzinke wiec zagladam w miare czesto,teraz wybieram sie na Swieta:) Ja z 1-maja,a na stawiki chodziłam bardzo często z rottkiem na spacerki:-) Ja to raczej na święta nie zjadę,no chyba,że Sara i Tula znajdą do tego czasu dobre domki:-) Quote
anita_happy Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 dasieńko..zamawiaj algi...i to co pisze rekus... wapno na alergie to sie rpzyda..pomoze, a nie zaszkodzi... i ta karme odstawiamy - odstawilas..juz??czy co?? szkoda paszy..ale trudno..trzeba zmienic jadłospis Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 anita_happy napisał(a):dasieńko..zamawiaj algi...i to co pisze rekus... wapno na alergie to sie rpzyda..pomoze, a nie zaszkodzi... i ta karme odstawiamy - odstawilas..juz??czy co?? szkoda paszy..ale trudno..trzeba zmienic jadłospis pisałam troszkę wcześniej jadłospis Tuli Rano ryż+kurczak wieczorem royal canin zaraz wyskakuje na zakupy,to wstąpie do wet i podpytam o wapno:-) póki co całkowita rezygnacja z drobiu wołowiny i warzyw Quote
Monika.D Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dziewczyny na metamorfozach był pokazany onek w jeszcze gorszym stanie niż Tuleńka. Napiszcie może do jego opiekuna - może coś podpowie odnośnie opieki ... http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy?p=15685059&viewfull=1#post15685059 Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 wróciłam od wet kolejny wynik zeskrobin świerzb(-) nużaniec(-) demorfity(++) przy poprzednim badaniu były (+++),czyli ketokonazol troszke pomógł próbka oddana na hodowle grzybów. Koszt w zeszłym tygodniu 120 zł dzisiaj za badanie grzyba 85 zł razem 205 zł kupiłam Calcium gluconicum tabletki -cena 6,49 zł Kelpu nie było,a z algami maja tylko szampon! Poprosze Adama,żeby podszedł do apteki w Gdansku i kupił jeżeli będzie. Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 STAN KONTA TULI Przyszło 600 zł 422 zł rozliczone wcześniej w poście 662 str 67 205 razem z: wizyta,powtórne zeskrobiny,Oridermyl,Peroxywet,Imaverol,badanie grzyba (wynik za ok 2-3 tygodni) 6,49 zł Calcium gluconicum tabletki Ryby 20,50 zł ..............jak rozliczamy,połowę za zakup ryb mogę pokrywać? jeżeli tak może być to rozliczam:-) Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Tuli konto na minusie o 43 zł plus jeszcze dojdzie koszt Kelpu Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 czy ktoś słyszał o szczepieniach zyleksis? Wet mi dzisiaj o nim mówiła,podobno drogie,ale skuteczne...... Quote
Atomowka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 A czy moja wpłata nie dotarła jeszcze? Nie widzę jej w rozliczeniach a wpłacałam Quote
daśka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Pudzian pakuję w kopertę wszystkie rachunki i faktury Tuli i wysyłam w tym tygodniu na adres z którego przyszedł do mnie przelew na Tule,ok? Już się tego sporo nazbierało... Quote
Lolalola Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 daśka napisał(a):Tuli konto na minusie o 43 zł plus jeszcze dojdzie koszt Kelpu Daska :) tzn to sa pieniazki,ktore przelala wczesniej Anita tak ?bo az zamarlam.........chyba na koncie do wplat sa jeszcze zapasy finansowe? aaa ciekawe co to za szczepienia zyleksem czy jakos tak;) Quote
rekus Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 zylexis 150 zl, no chyba ze pani wet zrezygnuje ze swojej marzy. chyba nie ma potrzeby pakowac w nia calej apteczki, moze trzymac sie tej opcji z dwoma tygodniami,a cudu ten zylexis nie zrobi wiekszego niz wasza opieka i te ryby. Quote
Recommended Posts