Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emhokr, teraz to akurat nie był psi sweterek. Ale za życia mojego Cezara nawet zaczęłam mu coś takiego robić - z czystej wełny, bielutkie, twarzowe ( ciemny pręgowany bokser ;) ) - zrezygnowałam po kilkunastu cm roboty jak sobie wyobraziłam te wszystkie rzepy, gałązki i bóg wie co przyczepione do niego :diabloti:

Posted

Maruda666 napisał(a):
Ja też bardzo tęskniłam za Wami :loveu:. I te puste wieczory bez kompa ( spsuł się:diabloti:) - z rozpaczy wzięłam się nawet za robienie na drutach:evil_lol::evil_lol:

..to moze wydziergasz coś na bazarek dla Floyda?;)

Witaj, boksiu, jest ślicznym szpakowatym Panem Bokserem.:)

Posted

Dziewczyny brakuje mi słów, wiem jedno, że ludzie kochający zwierzęta to dobrzy ludzie, ale wszyscy kochający boksery to ... wyjątkowi, najwspanialsi z ludzi, po prost nadludzie :loveu:.
Floyd przed operacją był w boksie z trzech stron drewnianym, w miarę ciepłym. Poza tym mamy słomę, kołdry. Zadbam aby miał w budzie ciepło. Niestety dopiero jutro będę w schronisku, ale bez obaw Floydem troskliwie opiekują się pracownicy schronu, ludzie całkowicie oddani zwierzętom. Na prawdę mamy takich :lol:.

Posted

Bzika (to łagodne określenie) mają na punkcie rasy, to prawda! Niejedna wyprzedałaby się, aby pomóc :smile:

Wiemy, że schron w Zielonej Gorze jest dobrym schronem i są tam ludzie którzy kochają zwierzęta, żeby wszystkie takie schrony były, marzenie :shake:

Posted

No to w tym całym wszystkim złym jedno dobre, że akurat do tego schronu trafił............... :(
Oby nie zabawił tam długo

A Germaine się zakocha na pewno:loveu: fanatyczka boksiowych staruszków:razz::razz::razz:

Posted

marta0731 napisał(a):

A Germaine się zakocha na pewno:loveu: fanatyczka boksiowych staruszków:razz::razz::razz:

Każda z nas jest juz w nim zakochana, tylko nie ma gdzie go umieścić niestety, Germaine chce wyciągać teraz staruszka ze schronu z południa Polski :shake::shake::shake: i też nie ma go za bardzo gdzie umieścić :-(

Potrzebny DT :-(

Posted

giselle4 napisał(a):
daj kochana jekies wymiary to zobacze czy kubrak bedzie dobry...i wysle:)

Postaram się go jutro zmierzyć, tak jak pisałam wcześniej, Floyd jest wysokim chłopakiem, ale reszta taka typowa .
Poradźcie jeszcze co można zrobić z bardzo suchym nosem, pies ma aż taką dodatkową skorupę na czubku, boję się,że mu nosek odpadnie :-o.

Kapselek ma rację, serducho ma nieskończoną pojemność, wystarczy miejsc dla wszystkich gorzej z miejscem w ludzkich domach :shake:.

Posted

Nochalek można smarować grubo wazeliną, najlepiej kilka razy dziennie.
Przerobiłam to z Igo i Ząbkiem(Kubą).
Chyba, ze to jest grzybicowe, to wtedy nie wiem.

A Floyd jest piękny, prowadzone są intensywne prace nad miejscem dla niego.

Posted

joaaa napisał(a):
Nochalek można smarować grubo wazeliną, najlepiej kilka razy dziennie.
Przerobiłam to z Igo i Ząbkiem(Kubą).
Chyba, ze to jest grzybicowe, to wtedy nie wiem.

A Floyd jest piękny, prowadzone są intensywne prace nad miejscem dla niego.

Wiedziałam, że nie zostanie ot tak sobie zostawiony, Kochani :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: myślcie, myślcie intensywnie :):):)

Posted

wykrywka napisał(a):
Z wymienionych mam na stanie tylko wazelinę. Zabiorę ją jutro ze sobą i posmaruję nochalka.

... no i przekaż, ze kochamy go, że posyłamy ciepłe i dobre mysli...

Posted

Jagoda1 napisał(a):
... no i przekaż, ze kochamy go, że posyłamy ciepłe i dobre mysli...

Opowiem mu wszystko :evil_lol: i dodatkowo wyściskam.

Nie zauważyłam Twojego postu Kapsel - przyłączam się do prośby :???:.

Posted

wykrywka napisał(a):
Postaram się go jutro zmierzyć, tak jak pisałam wcześniej, Floyd jest wysokim chłopakiem, ale reszta taka typowa .
Poradźcie jeszcze co można zrobić z bardzo suchym nosem, pies ma aż taką dodatkową skorupę na czubku, boję się,że mu nosek odpadnie :-o.

Kapselek ma rację, serducho ma nieskończoną pojemność, wystarczy miejsc dla wszystkich gorzej z miejscem w ludzkich domach :shake:.

cioteczko to daj adres do wysyki

Posted

Przed wyjściem do schroniska wpadłam na chwilę na Dogo.
Dzisiaj go wycałuję od Was wszystkich :loveu:, posmaruję nochala, zmierzę go wzdłuż i wszerz i wyślę adres ( mój prywatny) giselle4. Zapowiada się ładna pogoda, jest ciepło i słonecznie, będzie można dłużej pospacerować :lol:.