emhokr Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 to może jakiś psi sweterek ? ;> :D wyroby hand - made sa teraz trendy ;p aa, sorry, to słowo już jest przestarzałe - jazzy ;p Quote
Maruda666 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Emhokr, teraz to akurat nie był psi sweterek. Ale za życia mojego Cezara nawet zaczęłam mu coś takiego robić - z czystej wełny, bielutkie, twarzowe ( ciemny pręgowany bokser ;) ) - zrezygnowałam po kilkunastu cm roboty jak sobie wyobraziłam te wszystkie rzepy, gałązki i bóg wie co przyczepione do niego :diabloti: Quote
Jagoda1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Maruda666 napisał(a):Ja też bardzo tęskniłam za Wami :loveu:. I te puste wieczory bez kompa ( spsuł się:diabloti:) - z rozpaczy wzięłam się nawet za robienie na drutach:evil_lol::evil_lol: ..to moze wydziergasz coś na bazarek dla Floyda?;) Witaj, boksiu, jest ślicznym szpakowatym Panem Bokserem.:) Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Cioteczki, może ma ktoś zbędny kubraczek dla boksia? Byłoby mu cieplutko :roll: Quote
giselle4 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 on jest piekny..... kurcze tymczas potrzebny,tylko gdzie? Quote
giselle4 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Kapsel napisał(a):Cioteczki, może ma ktoś zbędny kubraczek dla boksia? Byłoby mu cieplutko :roll: zaraz poszukam...chyba gdzies mam... Quote
wykrywka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Dziewczyny brakuje mi słów, wiem jedno, że ludzie kochający zwierzęta to dobrzy ludzie, ale wszyscy kochający boksery to ... wyjątkowi, najwspanialsi z ludzi, po prost nadludzie :loveu:. Floyd przed operacją był w boksie z trzech stron drewnianym, w miarę ciepłym. Poza tym mamy słomę, kołdry. Zadbam aby miał w budzie ciepło. Niestety dopiero jutro będę w schronisku, ale bez obaw Floydem troskliwie opiekują się pracownicy schronu, ludzie całkowicie oddani zwierzętom. Na prawdę mamy takich :lol:. Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Bzika (to łagodne określenie) mają na punkcie rasy, to prawda! Niejedna wyprzedałaby się, aby pomóc :smile: Wiemy, że schron w Zielonej Gorze jest dobrym schronem i są tam ludzie którzy kochają zwierzęta, żeby wszystkie takie schrony były, marzenie :shake: Quote
marta0731 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 No to w tym całym wszystkim złym jedno dobre, że akurat do tego schronu trafił............... :( Oby nie zabawił tam długo A Germaine się zakocha na pewno:loveu: fanatyczka boksiowych staruszków:razz::razz::razz: Quote
giselle4 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 daj kochana jekies wymiary to zobacze czy kubrak bedzie dobry...i wysle:) Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 marta0731 napisał(a): A Germaine się zakocha na pewno:loveu: fanatyczka boksiowych staruszków:razz::razz::razz: Każda z nas jest juz w nim zakochana, tylko nie ma gdzie go umieścić niestety, Germaine chce wyciągać teraz staruszka ze schronu z południa Polski :shake::shake::shake: i też nie ma go za bardzo gdzie umieścić :-( Potrzebny DT :-( Quote
wykrywka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 giselle4 napisał(a):daj kochana jekies wymiary to zobacze czy kubrak bedzie dobry...i wysle:) Postaram się go jutro zmierzyć, tak jak pisałam wcześniej, Floyd jest wysokim chłopakiem, ale reszta taka typowa . Poradźcie jeszcze co można zrobić z bardzo suchym nosem, pies ma aż taką dodatkową skorupę na czubku, boję się,że mu nosek odpadnie :-o. Kapselek ma rację, serducho ma nieskończoną pojemność, wystarczy miejsc dla wszystkich gorzej z miejscem w ludzkich domach :shake:. Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Staruszek juz na stronie Fundacji SOS Bokserom http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/component/psy/?task=pokaz&pies_id=590 ;) Quote
joaaa Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Nochalek można smarować grubo wazeliną, najlepiej kilka razy dziennie. Przerobiłam to z Igo i Ząbkiem(Kubą). Chyba, ze to jest grzybicowe, to wtedy nie wiem. A Floyd jest piękny, prowadzone są intensywne prace nad miejscem dla niego. Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 joaaa napisał(a):Nochalek można smarować grubo wazeliną, najlepiej kilka razy dziennie. Przerobiłam to z Igo i Ząbkiem(Kubą). Chyba, ze to jest grzybicowe, to wtedy nie wiem. A Floyd jest piękny, prowadzone są intensywne prace nad miejscem dla niego. Wiedziałam, że nie zostanie ot tak sobie zostawiony, Kochani :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: myślcie, myślcie intensywnie :):):) Quote
Maruda666 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ja smarowałam taki nochal Dermosanem - krem z wit. A, E i gliceryną. Po kilku smarowaniach skrupa odlazła. Quote
joaaa Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Dermosanem też smarowałam, ale szybsze efekty były po wazelinie. Wyglądało, że lepiej oblepia nochalek. ;) Quote
wykrywka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Z wymienionych mam na stanie tylko wazelinę. Zabiorę ją jutro ze sobą i posmaruję nochalka. Quote
Jagoda1 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 wykrywka napisał(a):Z wymienionych mam na stanie tylko wazelinę. Zabiorę ją jutro ze sobą i posmaruję nochalka. ... no i przekaż, ze kochamy go, że posyłamy ciepłe i dobre mysli... Quote
Kapsel Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Joaaa, powiedz wreszcie bo nie uśniemy, jaka zapadła decyzja? Jedzie boksiulek do stolicy??? :modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
wykrywka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Jagoda1 napisał(a):... no i przekaż, ze kochamy go, że posyłamy ciepłe i dobre mysli... Opowiem mu wszystko :evil_lol: i dodatkowo wyściskam. Nie zauważyłam Twojego postu Kapsel - przyłączam się do prośby :???:. Quote
giselle4 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 wykrywka napisał(a):Opowiem mu wszystko :evil_lol: i dodatkowo wyściskam. Nie zauważyłam Twojego postu Kapsel - przyłączam się do prośby :???:. ja tez...oj i to bardzo Quote
giselle4 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 wykrywka napisał(a):Postaram się go jutro zmierzyć, tak jak pisałam wcześniej, Floyd jest wysokim chłopakiem, ale reszta taka typowa . Poradźcie jeszcze co można zrobić z bardzo suchym nosem, pies ma aż taką dodatkową skorupę na czubku, boję się,że mu nosek odpadnie :-o. Kapselek ma rację, serducho ma nieskończoną pojemność, wystarczy miejsc dla wszystkich gorzej z miejscem w ludzkich domach :shake:. cioteczko to daj adres do wysyki Quote
wykrywka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Przed wyjściem do schroniska wpadłam na chwilę na Dogo. Dzisiaj go wycałuję od Was wszystkich :loveu:, posmaruję nochala, zmierzę go wzdłuż i wszerz i wyślę adres ( mój prywatny) giselle4. Zapowiada się ładna pogoda, jest ciepło i słonecznie, będzie można dłużej pospacerować :lol:. Quote
Recommended Posts