Aleksandra_B Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Nie wiem ile jest na AFN bo miała wpłynąć jeszcze jakaś wpłata. 2 książki od Gdgt właśnie się sprzedają. Ale wsyztskiego będzie na styk na spłatę długu. Quote
gdgt Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Aleksandra_B napisał(a):2 książki od Gdgt właśnie się sprzedają. o to koniecznie daj mi znać co za ile poszło - tak dla zaspokojenia mojej ciekawości. Poza tym uszy do góry. Pamiętam dramatyczną sytuację na początku wakacji, kiedy dług był tak duży, że myślałam, że nigdy go nie spłacimy. Teraz tyle osób dołączyło do pomocy Simby, że panienka szybko znajdzie dom. Czekam na maila z Gazety Żoliborskiej. Na aaaby jest w ofercie specjalnej, co znaczy, że pojawia się na prawie każdej wyświetlanej stronie aaaby dotyczącej zwierzaków. Quote
Aleksandra_B Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Twardowski - Ja ksiądz wędrujący poszedł za 8 zł Twardowski - Felietony - narazie 9 zł Ceny nie są wygórowane niestety :oops: Akunina, Tischnera i tę trzecią książkę chciałabym ja kupić, może być za 50 zł? Miałam je sprzedać ale są tak ciekawe, że chciałabym je mieć na półce tylko, że nie wiem jak to fair rozegrać. Może wystwię je na bazarek za 50 zł, może ktoś da więcej. Quote
gdgt Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 jasne że możesz kupić, ale chyba proponujesz nieco wygórowaną stawkę... Quote
Jowita Poznań Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 na AFN jest 135 zł wiec chyba znow nie bedzie długu dzieki makulka za bazarki!!! kochana jestes :) bedzie dobrze zobaczycie! Ola wystawiłaś juz te bizuterie? bo podalabym linka w innych watkach. Ponamawiam ludzi do kupna ;) a raczej im powciskam hihihihi Quote
Aleksandra_B Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 135 zł :multi: To zaraz poproszę o przelew! Quote
przyjaciel_koni Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Aleksandra - wystawiaj aukcje dla Simby na Allegro z tekstem Akcji Dogomanii. Na wątku, gdzie pytałaś o poprawność tej, która jest masz wskazówki, jak to zrobić. Podaj tam nick z Allegro. W razie wątpliwości pomoże Ci Czarodziejka. Trzeba zwiększyć szanse Simby. Quote
gdgt Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Olu, przyślij mi tekst do Gazety Żoliborskiej [email protected] Ma być nie za długi, ale wzruszający... Quote
Aleksandra_B Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Dobrze, jeszcze dzisiaj prześlę Ci tekst. Srebro od Jowity na bazarku dla Simby: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2532688#post2532688 Quote
Aleksandra_B Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Najświeższe info finansowe: Wpłaciłam: 135 zł - AFN 30 zł - Jowita 8 zł z książki gdgt 7 zł ode mnie, żeby było równo suma:180 zł zatem hotelik opłacony jest do dzisiaj do 1.12 gonimy dług, mam nadzieję, że w nowy rok wejdziemy na plusie, a najlepiej jak Simba znajdzie domek. Quote
Jowita Poznań Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 moze jeszcze cos wpadnie z bazarku, trzeba pomyslec jak jeszcze mozna zebrac pieniazki. Na szczescie jestesmy na biezaco. Pomysle co jeszcze mozna na bazarku sprzedac. teraz swieta wiec kazdy bedzie mial wydatki. Quote
Aleksandra_B Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Sprzedaję fotki Simby na allegro, coś już poszło więc stamtąd też będą pieniążki. Quote
tania Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Simbunia potzrebuje pieniązków, a najbardziej domku Quote
Aleksandra_B Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Cholercia....gdgt, nie dałam rady z tym tekstem :( Mam nadzieję, że w poniedziałek nie będzie za późno? Coś wymyślę przez weekend. Quote
gdgt Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 chyba nie będzie za późno, oni są bardzo wyluzowani... Quote
przyjaciel_koni Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Wciąż prosimy o pomoc dla Simbuni !!!!! Quote
paros Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Przepraszam, że to trochę trwało ale orlenowski Kuba... :-( Ola napisałam tekścik, ale nie wiem czy o taki Tobie chodziło? [SIZE="4"]Romeo i Julia w "psim wydaniu". W pewnym hoteliku dla zwierząt los skrzyżował losy dwóch psiaków, obu bezdomnych, samotnych i niechcianych. Pies Bambo wałęsał się bez opieki. Dobra dusza zgarnęła go samotnego z ulicy i zapewniła tymczasowo dach nad głową. Suka Simba (ok. 4-ro letnia) mieszkała na dworze, w śniegu urodziła szczeniaki. Zaraz po urodzeniu maleństw trafiła razem z nimi do schroniska, gdzie uśpiono jej dzieci a ona zdominowana przez inne psy spędzała smutne, szare dni w schroniskowej klatce. Simba została wyciągnięta ze schroniska i trafiła do hoteliku dla zwierząt. Tam została wysterylizowana. Kiedy Simba i Bambo spotkali się, to pokochali się i zamieszkali razem w hotelikowym boksie. Razem wychodzą na spacery, spędzają ze sobą cały czas. Można powiedzieć, że nie są już samotne, bo mają siebie. Ale nie mają domu. Zarówno Bambo jak i Simba są psami nieufnymi. Na początku boją się ludzkiej ręki. Nie wiedzą, co to jest własny kąt, własne posłanie czy własna miska. Będąc razem są pewniejsze siebie i szczęśliwe. Dlatego najlepiej byłoby, gdyby psiaki zostały adoptowane razem. Ale trudno jest znaleźć wspólny dom dla obu, dlatego szukamy osobnych domów – szukamy domu dla każdego z nich. To kochane psiaki, które ciągle uczą się ufać ludziom. Bardzo potrzebują w końcu tego jedynego Opiekuna, który pokocha te psy i pokaże, że człowiekowi można zaufać. Będą mu oddane całkowicie. Opiekowanie się psem, który wcześniej był bezdomny, jest niezwykłą przyjemnością. Wdzięczność i miłość, które Tobie okazuje jest całkiem inne niż w przypadku psa, który jest w domu od szczeniaka! Quote
Aleksandra_B Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Ja skleciłam tekst o Simbie, ale tylko o Simbie: Pozornie to przeciętna czarna suczka – Simba. Jej bagaż doświadczeń sprawia jednak, że jest suczką wyjątkową. Gdzie się urodziła, gdzie i jak żyła zanim odkryto ją żyjącą w śniegu pod pewną warszawską firmą?? Tego już się nie dowiemy. W mroźną zimę Simba mieszkała w zaspie śnieżnej dokarmiana przez ludzi…nikt jednak nie zaoferował jej ciepłego kąta…. W zaspie urodziła szczeniaki….i dopiero wówczas ktoś się zainteresował. Simba trafiła do schroniska ale tam odebrano jej kilkunastogodzinne dzieci i uśpiono, ją zamknięto w boksie gdzie zupełnie zdezorientowana, zrezygnowana nie wiedziała co się stało, gdzie jest, gdzie jej dzieci. I taką ją zobaczyłam, stojącą przy budzie, skuloną, ze schowanym pod siebie ogonem z rozpaczą w oczach. Simba w schronisku była zupełnie zdominowana przez inne psy, praktycznie nie wychodziła z budy, bała się ludzi. Na spacerach przy każdym dotyku kuliła się. Miała własciwie zerowe szanse na adopcję. Przenieśliśmy więc Simbę do hoteliku dla zwierząt. Tutaj uczy się ufać i kochać ludzi. Jest już o wiele weselszą sunią a jednak wciąż nie może znaleźć swojego jedynego domu i osoby, która ją pokocha i da jej to czego tak pragnie: ciepłego, własnego kąta i kochanego Właściciela. Simba ma ok. 4 lat, jest po sterylizacji. Ona już bardzo długo czeka. Czy ktoś ją pokocha i da jej dom? [email protected], 0 508 67 87 87 Quote
gdgt Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Tekst jest super, zaraz wyślę maila do pani od tej gazety. Czy Simba lubi dzieci? Quote
Aleksandra_B Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Nie wiem czy lubi dzieci....ale ze względu na jej charakter ja bym do małych dzieci Simby nie polecała. Quote
Aleksandra_B Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Gdgt, daj znać jak będziesz wiedziała coś o ogłoszeniu, kiedy będzie itd. Quote
Aleksandra_B Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Dawno nikt tu nie zaglądał.... Ja troszkę o finansach.... 50 zł wpłacę z książek gdgt - to te, które ja kupuję, mam 40 zł z cegiełek na Simbę, to daje 90 zł. Dzwoniła do mnie P. Grażynka z ogromną, ogromną prośbą, żeby zapłacić troszkę w przód ze względu na remonty na wybiegu dla psiaczków. Jak narazie mam jedynie 90 zł, a najpóźniej w czwartek do południa musze pieniązki przelać. Może uda się nieco więcej zebrać do tego czwartku? joannal na pierwszej stronie będę rozliczać książki od Ciebie, które wystawiłam na allegro. Tak będzie czytelniej i prościej. Quote
przyjaciel_koni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Bardzo pilnie trzeba dokonać wpłaty za hotelik !!!!!! Potrzebna pomoc finansowa !!!!!! Quote
Recommended Posts