Eta_carinae Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Dzisiaj pierwszy raz wyszedł nam piękny vault od pleców! Już dawałam sobie spokój, pomyślałam, że odpuszczę, ale dzisiaj mi się nudziło i spróbowałam... tyle, że teraz mam ochotę na więcej i wraca mi zapał do frisbee... [U][B]Jeżeli ktokolwiek mógłby mi dać jakieś wskazówki, jak nauczyć psa vaultu od biodra (są dwa warianty): - pies wybija się w górę, jakby wspinając po ciele przewodnika -pies odbija się od biodra i opada na ziemię, robiąc po prostu obroty w powietrzu (widziałam coś w tym stylu, w filmiku z Korą) to byłabym straszliwie wdzięczna... [/B][/U] Quote
Casablanca Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Eta_carinae']Dzisiaj pierwszy raz wyszedł nam piękny vault od pleców! Już dawałam sobie spokój, pomyślałam, że odpuszczę, ale dzisiaj mi się nudziło i spróbowałam... tyle, że teraz mam ochotę na więcej i wraca mi zapał do frisbee... [U][B]Jeżeli ktokolwiek mógłby mi dać jakieś wskazówki, jak nauczyć psa vaultu od biodra (są dwa warianty):[/B][/U] [U][B]- pies wybija się w górę, jakby wspinając po ciele przewodnika[/B][/U] [U][B]-pies odbija się od biodra i opada na ziemię, robiąc po prostu obroty w powietrzu (widziałam coś w tym stylu, w filmiku z Korą)[/B][/U] [U][B]to byłabym straszliwie wdzięczna... [/B][/U][/QUOTE] Wieeeelkie gratulacje :) Miło by było jakiś filmik obejrzeć :razz: Blanka robi vault od ugiętej łydki (do bioder dla mojego krasnala za wysoko) tym drugim sposobem-z odbiciem i obrotem. Ja ją uczyłam tak, że kazałam jej przeskoczyć nogę, łapałam ją i kładłam na ziemię. Później kazałam jej wskakiwać na nogę i gdy już była przednimi łapami klikałam klikierem. Następnie kazałam jej wskakiwać na nogę i gdy dotykała ją łapami wabiłam ją szybko smakołykiem w drugą stronę i nauczyła się obracać. Później już tylko nakręcałam ją, żeby robiła to szybciej i załapała, jak klikałam jak się obracała. Teraz ćwiczymy coraz wyższe wyskoki-może jak przestanę rosnąć, to do brzucha doskoczy :evil_lol: Ale nie wiem czy ci się to przyda, bo Kala 25 kilo waży, a Blanka 2,5 :diabloti: Quote
Eta_carinae Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [QUOTE]Ale nie wiem czy ci się to przyda, bo Kala 25 kilo waży, a Blanka 2,5 :diabloti:[/QUOTE] Weź ten przecinek wywal i będzie ok :) No, dziękuję za wskazówki - zbieram informacje od różnych osób i kombinuję tworząc swój sposób na podstawie cudzych. No, tyle, że jakoś psa skłonić do odbicia to wiem.. ale weź tu ONka ogarnij :diabloti: Blankę to ja sobie postawię na biodro i gotowe xd I to jest ten moment, kiedy zazdrościsz komuś, kto ma "zająca" :) Quote
Casablanca Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Eta_carinae'] Blankę to ja sobie postawię na biodro i gotowe xd I to jest ten moment, kiedy zazdrościsz komuś, kto ma "zająca" :)[/QUOTE] Za to jak widzę jak Kala robi np. krok rewirowy, vault od pleców, niedługo od biodra, albo bawi się jak szalona z innymi psami na obozie, to wtedy się zazdrości takiego bydlaka :D Quote
Eta_carinae Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Moja droga... ja mogę pozazdrościć Tobie, Ty mi... ale powiem szczerze, że Blanka przynajmniej jest normalna... powiedz mi, czy TO jest normalne?! [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-fI90nEWjQPo/TsJYzOEgYSI/AAAAAAAAAuk/ktyGfoEs9w4/s512/DSC00630%2525202%252520mix%252520dziwna%252520kala.JPG[/IMG] Quote
Merenwen Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja tam byłam brutalna i vaultów od brzucha uczyłam, po prostu odpychając suczydło od siebie jak mi na ręce wskakiwała :diabloti:... Quote
Ola164 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja uczyłam wstakiwac na ręce. Jak juz wskakiwala to kierowałam zabawkę na mnie żeby podskoczyła jak na ręce, ale po samą zabawkę (łapała i spadała po odbiciu ode mnie), potem zabawkę trzymałam na wyprostowanej ręce zmuszając do odbicia... Z czasem zmieniłam na dysk trzymany, aż w końcu rzucony :) Quote
Casablanca Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='Eta_carinae']Moja droga... ja mogę pozazdrościć Tobie, Ty mi... ale powiem szczerze, że Blanka przynajmniej jest normalna... powiedz mi, czy TO jest normalne?! [URL="https://lh3.googleusercontent.com/-fI90nEWjQPo/TsJYzOEgYSI/AAAAAAAAAuk/ktyGfoEs9w4/s512/DSC00630%2525202%252520mix%252520dziwna%252520kala.JPG"]https://lh3.googleusercontent.com/-fI90nEWjQPo/TsJYzOEgYSI/AAAAAAAAAuk/ktyGfoEs9w4/s512/DSC00630%2525202%252520mix%252520dziwna%252520kala.JPG[/URL] [/QUOTE] Ja ci zaraz moje czupiradło (z całym szacunkiem do jej szaty :D) zmontuję w zdjęcie, to chyba razem na oddziale wylądują :D [quote name='Merenwen']Ja tam byłam brutalna i vaultów od brzucha uczyłam, po prostu odpychając suczydło od siebie jak mi na ręce wskakiwała :diabloti:...[/QUOTE] A ile cm wzrostu ma? :) Quote
Eta_carinae Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Dzięki Dziewczyny, popróbujemy ^^ Czyli nie ma jasno określonego planu nauki, tego wszystkiego trzeba uczyć "na czuja"... no, naukę ONka vaultu od brzucha na prawdę p o c z u j ę :D Quote
Merenwen Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='Casablanca'] A ile cm wzrostu ma? :)[/QUOTE] 38 w kłębie ;). Quote
Ola164 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Niemożliwe, bo moja ma 37 :p, a jest chyba kolo 2 cm wyższa... Chyba że coś źle mierzę... Quote
Casablanca Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 I vaulty od brzuch robią? Moja ma około 20 cm w kłębie i nie wiem czy nam się uda :) Quote
Merenwen Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Korka jest wyższa? Mi się zdawało, że jest kapkę niższa właśnie. Tak, robi od brzucha. A takie maluchy mogą się odbijać od brzucha, jakbyś na przykład do niej przyklękła :). Quote
Ola164 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 To sama nie wiem... Na pewno mocniej zbudowana, ale może fakt, troszkę niższa... Quote
karola&gacek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/217513-fotoBazar-do-kalendarza-dogo!!!-do-25.11-g-22.00-!-ZAPRASZAM[/url]! Zapraszam do konkursu! Cały dochód idzie na psy w potrzebie :) Konkurs [SIZE=3][B]ma na celu wyłonienie [COLOR=darkred]13 najlepszych zdjęć[/COLOR], które ukażą sie w [COLOR=darkred]II kalendarzu dogomanii[/COLOR].[/B][/SIZE] Teraz istnieje możliwość kupna kalendarza ze WSZYSTKIMI psami zgłoszonymi! Nasze jezioro ryńskie w wydaniu Draco już tam jest ^^ Quote
Casablanca Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [B]Keja[/B]! :D no i gdzie te filmiki? :) Quote
paulina&lucy Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 No to ja może tak nie na temat obozu ;) Ostatnio byłam z Lulu u Kasi Marczewskiej (Melowej) i nakręciłyśmy filmik (a w zasadzie ona xd) . Jeśli ktoś jest chętny do obejrzenia zapraszam pod link : [url]http://www.youtube.com/watch?v=2ue2eksc95k&feature=feedu[/url] Pozdrawiam ! :D Quote
Keja Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='Casablanca'][B]Keja[/B]! :D no i gdzie te filmiki? :)[/QUOTE] Przepraszam Kasandra, ale non stop przy przesylaniu wyskakuje mi jakiś bląd... Nie mam do tego cierpliwości -.-' Spróbuję raz jeszcze w piątek ; > Quote
Casablanca Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 [quote name='Keja']Przepraszam Kasandra, ale non stop przy przesylaniu wyskakuje mi jakiś bląd... Nie mam do tego cierpliwości -.-' Spróbuję raz jeszcze w piątek ; >[/QUOTE] Ok :) Jak się nie uda, to jakbyś chciała przesłać na malia, to byłabym wdzięczna ;) [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Kasia&Mela Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Paulina jakie propagowanie filmiku :cool3: Quote
paulina&lucy Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Kasia&Mela']Paulina jakie propagowanie filmiku :cool3:[/QUOTE] a jak :P trzeba się pochwalić cudeńkiem :D Quote
Kasia&Mela Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 no tak, tak :loveu: wbijaj do mnie z Lucy w ferie, już plotę dla was nowy szarpaczek :lol: Quote
Keja Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Dziewczyny! Są już terminy turnusów! :multi: Wiecie, że nasza kochana 2 wypada trzynastego... w piątek? :evil_lol: Quote
Casablanca Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Keja']Dziewczyny! Są już terminy turnusów! :multi: Wiecie, że nasza kochana 2 wypada trzynastego... w piątek? :evil_lol:[/QUOTE] Hehe :) Jak tam? Masz już filmiki wgrane gdzieś? :D Quote
paulaa. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [url]http://www.facebook.com/events/271467342909023/[/url] ktoś się wybiera ? :cool3: Quote
Recommended Posts