Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wg danych z ksiazeczki Treworek byl szczepiony przeciwko wsciekliznie jeszcze w Gryfinie - "12.08. Rabisin, lek. wet. Maciej Racinowski". Czyli 120 dni minie jakos zaraz. ALE ja nie pamietam szczerze mowiac, jak to dokladnie bylo. Wiem, ze juz w Szczecinie byl jeszcze na cos doszczepiany, ale na co? Czy moze mial tylko podawany antybiotyk dozylnie? W ksiazeczce oprocz tego i informacji o pogryzieniu i kastracji jest tylko jeszcze jeden wpis - w dziale wscieklizna, tez z 12.08 przez tego samego lekarze podany Nobivac DHP. Moze mu sie kartki pomieszaly, bo zaraz za wscieklizna sa szczepienia podstawowe? (porownuje z ksiazeczka Eni, ktora wlasnie w szczepieniach podstawowych ma podany Nobivac, ale DHPPi i z tego, co mowil wet, to taka "bomba szczepionkowa" na wszystko).
Natomiast wczorajsze spotkanie, tak jak juz pisaly dziewczyny, wypadlo bardzo fajnie. Viktoria wydala mi sie fantastyczna osoba i tak sie milo rozmawialo, ze nawet nie wiem, kiedy minelo 2,5h. Nie mam watpliwosci, ze Treworkowi bedzie u Niej dobrze. I to jedyne, co mnie pociesza, bo poza tym, to mam dola giganta...

Posted

toska_latte napisał(a):
Wg danych z ksiazeczki Treworek byl szczepiony przeciwko wsciekliznie jeszcze w Gryfinie - "12.08. Rabisin, lek. wet. Maciej Racinowski". Czyli 120 dni minie jakos zaraz. ALE ja nie pamietam szczerze mowiac, jak to dokladnie bylo. Wiem, ze juz w Szczecinie byl jeszcze na cos doszczepiany, ale na co? Czy moze mial tylko podawany antybiotyk dozylnie? W ksiazeczce oprocz tego i informacji o pogryzieniu i kastracji jest tylko jeszcze jeden wpis - w dziale wscieklizna, tez z 12.08 przez tego samego lekarze podany Nobivac DHP. Moze mu sie kartki pomieszaly, bo zaraz za wscieklizna sa szczepienia podstawowe? (porownuje z ksiazeczka Eni, ktora wlasnie w szczepieniach podstawowych ma podany Nobivac, ale DHPPi i z tego, co mowil wet, to taka "bomba szczepionkowa" na wszystko).
Natomiast wczorajsze spotkanie, tak jak juz pisaly dziewczyny, wypadlo bardzo fajnie. Viktoria wydala mi sie fantastyczna osoba i tak sie milo rozmawialo, ze nawet nie wiem, kiedy minelo 2,5h. Nie mam watpliwosci, ze Treworkowi bedzie u Niej dobrze. I to jedyne, co mnie pociesza, bo poza tym, to mam dola giganta...

U nas psy są szczepione na wścieklizne i mają podstawowe szczepienia (mam suke od nas), także musiały się kartki pomylić :)
Super że Treworek opuści DT,
dziewczyny teraz Igor czeka na DT/hotelik :cool3:

Trzymam kciuki ! :kciuki:

ageralion napisał(a):
Koszt takiego badania, to 160zl.

Ehhh... cytując słowa pewnej piosenki "pieniądze jednak to nie wszystko..."
Ale bez nich nie ruszysz... Z bazarku na TTBS póki co stan wynosi 129 zł jak dobrze przeliczyłam...

Posted

toska_latte napisał(a):

blacky764 napisał(a):
U nas psy są szczepione na wścieklizne i mają podstawowe szczepienia (mam suke od nas), także musiały się kartki pomylić :)
Super że Treworek opuści DT,
dziewczyny teraz Igor czeka na DT/hotelik :cool3:

Trzymam kciuki ! :kciuki:

Nie umiem za bardzo pocieszać jednak współczuje Ci Aniu i Eni że niedługo nie będzie z wami Trewora ale z drugiej strony będzie miał swój dom :) Ale zawsze jest tez możliwość wzięcia innego psa np. Igor szuka DT :evil_lol::evil_lol:

Posted

To zapraszamy na zakupy świąteczne,na pewno cosik na prezenty będzie nie jedno.Na boksery z sos Bokserom:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197497-Na-boksia-Fifka-i-Pabla-fanty-od-forumowicz%C3%B3w-boksery.pun.pl!!!(koniec-12.12.2010[/url])

Posted

Czy wiadomo już, jak mają wyglądać "procedury" organizowania adopcji Treworka ?
Czy Ania ma się udać na pobranie krwi do obojętnie którego weterynarza ?
Jeśli dobrze pamiętam, Victoria chyba pojutrze opuszcza Polskę.

Posted

[quote name='Enigma79']Czy wiadomo już, jak mają wyglądać "procedury" organizowania adopcji Treworka ?
Czy Ania ma się udać na pobranie krwi do obojętnie którego weterynarza ?
Jeśli dobrze pamiętam, Victoria chyba pojutrze opuszcza Polskę.[/QUOTE]

Agus, jutro Marta spotyka sie z Viktoria i mysle, ze dogadaja procedury adopcyjne. Ja niestety nie dam rady sie zobaczyc z dziewczynami, bo nie moglysmy znalezc takiej godziny, zeby nam wszystkim pasowalo. Ale Viktoria z Treworkiem i ze mna sie juz w koncu widziala, wiec mysle, ze tak bedzie ok. A co do popbrania krwi, to mozna to zrobic po 10 grudnia i tez Marta ma sie zapytac swojego weta czy mozna obojektnie gdzie, czy trzeba w ktoryms konkretnym gabinecie.

Posted

No to my juz po kawie z Vicktoria :) O Treworka jestem spokojna, kurcze wiele mozemy sie nauczyc od Szwecji w sprawach psich... Vicktoria pokryje koszty badan i paszportu :loveu: i wspomniala, ze bedzie zachecala ludzi do adopcji naszych psiakow :multi: Moze wiecej bid znajdzie domek za morzem :cool3:

Posted

Bardzo sie ciesze, ze spotkanie przebieglo pomyslnie i wszystkie mamy doskonale wrazenie :) Chcialabym, zeby Treworek trafil wlasnie do takiego domku ze zlotymi klamkami;) Mam nadzieje, ze szybko zakochaja sie w sobie z Vicktoria :) a my z Eniszka jakos sie pozbieramy.

Posted

[quote name='Enigma79']Cud - udało mi się w pracy zalogować na Dogo.

A my wszystkie po sfinalizowanej adopcji będziemy Viktorię pięknie błagać o jakieś zdjęcia Treworka od czasu do czasu :)[/QUOTE]
Mam obiecane zdjecia, obecnosc na watku i nawet Treworkowego bloga :cool3:

Posted

Ja sie wlasnie tego bloga nie moge doczekac, byloby super! Znajomi sie smiali, ze Treworek powinien sobie konto na facebooku zalozyc, zeby byc ze mna w stalym kontakcie;) Mam nadzieje, ze Vicktoria nie bedzie miala dosc mojego jeczenia o zdjecia i wiadomosci ;)

Posted

Ekhm, chcialabym zauwazyc, ze od kilku ladnych dni mam nieszczescie miec zapalenie korzonkow, a futra mi jakos nie pomagaja w wyleczeniu sie z tego. Gdyz na przyklad dzisiaj rano, w moim wlasnym lozku, zastal mnie nastepujacy widok:diabloti:

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010120.jpg[/IMG]

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010121.jpg[/IMG]

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010122-1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010123.jpg[/IMG]

Chyba wprowadze drakonskie porzadki i zabronie uwalac sie na moim lozku:diabloti: Dobrze, ze Vicktoria nie ma nic przeciwko, bo Treworek zrobil sie wybitnie psem kapanowo-poscielowym :roll::evil_lol:

Posted

Ania !! Łóżek to Ty masz kilka ;) ale za to tylko 2 ręce i chore korzonki do wyprowadzania psiaków. Więc może zaapelujemy o POMOC PRZY WYPROWADZANIU T & E ???

Ja ze swojej strony oczywiście od czasu do czasu pomogę ale w niektóre dni może mi coś wypaść (jak chociażby choróbsko jakiś czas temu, gdy odmówiłam pomocy
:( ) ale gdyby kilka osób zadeklarowało chociaż jeden raz w tygodniu 30-45 min, byłoby super a Ani oczywiście lżej.

ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ, KTO POMOŻE PRZY SPACERACH ??

Posted

[quote name='Enigma79']Ania !! Łóżek to Ty masz kilka ;) ale za to tylko 2 ręce i chore korzonki do wyprowadzania psiaków. Więc może zaapelujemy o POMOC PRZY WYPROWADZANIU T & E ???

Ja ze swojej strony oczywiście od czasu do czasu pomogę ale w niektóre dni może mi coś wypaść (jak chociażby choróbsko jakiś czas temu, gdy odmówiłam pomocy
:( ) ale gdyby kilka osób zadeklarowało chociaż jeden raz w tygodniu 30-45 min, byłoby super a Ani oczywiście lżej.

[B]ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ, KTO POMOŻE PRZY SPACERACH ??[/B][/QUOTE]
Ja mogę :D

Posted

[quote name='some']:d ale one nawet nie drgnely jak sie wyczolgalas spod nich :)[/QUOTE]

Ta, zauwazyly mnie dopiero, jak sie udalam do kuchni:evil_lol:

[quote name='Enigma79']Ania !! Łóżek to Ty masz kilka ;) ale za to tylko 2 ręce i chore korzonki do wyprowadzania psiaków. Więc może zaapelujemy o POMOC PRZY WYPROWADZANIU T & E ???

ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ, KTO POMOŻE PRZY SPACERACH ??[/QUOTE]

Agus, tak jak juz Ci mowilam wczoraj - ja nie mam wiekszych problemow z wyprowadzaniem diablat, czasem sie zdarza, ze potrzebuje pomocy, ale wtedy zwykle znajduje sie ktos z moich znajomych ;) takze bez problemu. Zwlaszcza, ze korzonki mi juz przechodza, wiec nie ma co panikowac ;)

[quote name='kamilqax95x']Ja mogę :D[/QUOTE]

Kamilka, dzieki za propozycje :loveu: Jesli masz ochote isc z naszym stadem na spacer, to serdecznie zapraszam ktoregos dnia :) Ale tak ogolnie, to spokojnie, bez cisnienia - bardzo dziekuje za zorganizowanie chetnych ale - my sobie radzimy ;)

Posted

[quote name='toska_latte']Agus, tak jak juz Ci mowilam wczoraj - ja nie mam wiekszych problemow z wyprowadzaniem diablat, czasem sie zdarza, ze potrzebuje pomocy, ale wtedy zwykle znajduje sie ktos z moich znajomych ;) takze bez problemu. Zwlaszcza, ze korzonki mi juz przechodza, wiec nie ma co panikowac ;)

Kamilka, dzieki za propozycje :loveu: Jesli masz ochote isc z naszym stadem na spacer, to serdecznie zapraszam ktoregos dnia :) Ale tak ogolnie, to spokojnie, bez cisnienia - bardzo dziekuje za zorganizowanie chetnych ale - my sobie radzimy ;)[/QUOTE]
A no to spoko :p