ageralion Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 agnieszka32 napisał(a):A skąd akurat taka data? Bo od szczepienia musi minac 120dni http://www.lecznica.gdansk.pl/index.php?id=58#p2 Quote
toska_latte Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Wg danych z ksiazeczki Treworek byl szczepiony przeciwko wsciekliznie jeszcze w Gryfinie - "12.08. Rabisin, lek. wet. Maciej Racinowski". Czyli 120 dni minie jakos zaraz. ALE ja nie pamietam szczerze mowiac, jak to dokladnie bylo. Wiem, ze juz w Szczecinie byl jeszcze na cos doszczepiany, ale na co? Czy moze mial tylko podawany antybiotyk dozylnie? W ksiazeczce oprocz tego i informacji o pogryzieniu i kastracji jest tylko jeszcze jeden wpis - w dziale wscieklizna, tez z 12.08 przez tego samego lekarze podany Nobivac DHP. Moze mu sie kartki pomieszaly, bo zaraz za wscieklizna sa szczepienia podstawowe? (porownuje z ksiazeczka Eni, ktora wlasnie w szczepieniach podstawowych ma podany Nobivac, ale DHPPi i z tego, co mowil wet, to taka "bomba szczepionkowa" na wszystko). Natomiast wczorajsze spotkanie, tak jak juz pisaly dziewczyny, wypadlo bardzo fajnie. Viktoria wydala mi sie fantastyczna osoba i tak sie milo rozmawialo, ze nawet nie wiem, kiedy minelo 2,5h. Nie mam watpliwosci, ze Treworkowi bedzie u Niej dobrze. I to jedyne, co mnie pociesza, bo poza tym, to mam dola giganta... Quote
ageralion Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Jesli Trewor ma wpisane w ksiazeczce szczepienie 12.08, to faktycznie juz na dniach mozemy mu pobrac krew i wyslac do Pulaw :) Koszt takiego badania, to 160zl. Aniu...:glaszcze: Quote
blacky. Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 toska_latte napisał(a):Wg danych z ksiazeczki Treworek byl szczepiony przeciwko wsciekliznie jeszcze w Gryfinie - "12.08. Rabisin, lek. wet. Maciej Racinowski". Czyli 120 dni minie jakos zaraz. ALE ja nie pamietam szczerze mowiac, jak to dokladnie bylo. Wiem, ze juz w Szczecinie byl jeszcze na cos doszczepiany, ale na co? Czy moze mial tylko podawany antybiotyk dozylnie? W ksiazeczce oprocz tego i informacji o pogryzieniu i kastracji jest tylko jeszcze jeden wpis - w dziale wscieklizna, tez z 12.08 przez tego samego lekarze podany Nobivac DHP. Moze mu sie kartki pomieszaly, bo zaraz za wscieklizna sa szczepienia podstawowe? (porownuje z ksiazeczka Eni, ktora wlasnie w szczepieniach podstawowych ma podany Nobivac, ale DHPPi i z tego, co mowil wet, to taka "bomba szczepionkowa" na wszystko). Natomiast wczorajsze spotkanie, tak jak juz pisaly dziewczyny, wypadlo bardzo fajnie. Viktoria wydala mi sie fantastyczna osoba i tak sie milo rozmawialo, ze nawet nie wiem, kiedy minelo 2,5h. Nie mam watpliwosci, ze Treworkowi bedzie u Niej dobrze. I to jedyne, co mnie pociesza, bo poza tym, to mam dola giganta... U nas psy są szczepione na wścieklizne i mają podstawowe szczepienia (mam suke od nas), także musiały się kartki pomylić :) Super że Treworek opuści DT, dziewczyny teraz Igor czeka na DT/hotelik :cool3: Trzymam kciuki ! :kciuki: ageralion napisał(a):Koszt takiego badania, to 160zl. Ehhh... cytując słowa pewnej piosenki "pieniądze jednak to nie wszystko..." Ale bez nich nie ruszysz... Z bazarku na TTBS póki co stan wynosi 129 zł jak dobrze przeliczyłam... Quote
kamilqax95x Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 toska_latte napisał(a):Wg danych z ksiazeczki Treworek byl szczepiony przeciwko wsciekliznie jeszcze w Gryfinie - "12.08. Rabisin, lek. wet. Maciej Racinowski". Czyli 120 dni minie jakos zaraz. ALE ja nie pamietam szczerze mowiac, jak to dokladnie bylo. Wiem, ze juz w Szczecinie byl jeszcze na cos doszczepiany, ale na co? Czy moze mial tylko podawany antybiotyk dozylnie? W ksiazeczce oprocz tego i informacji o pogryzieniu i kastracji jest tylko jeszcze jeden wpis - w dziale wscieklizna, tez z 12.08 przez tego samego lekarze podany Nobivac DHP. Moze mu sie kartki pomieszaly, bo zaraz za wscieklizna sa szczepienia podstawowe? (porownuje z ksiazeczka Eni, ktora wlasnie w szczepieniach podstawowych ma podany Nobivac, ale DHPPi i z tego, co mowil wet, to taka "bomba szczepionkowa" na wszystko). Natomiast wczorajsze spotkanie, tak jak juz pisaly dziewczyny, wypadlo bardzo fajnie. Viktoria wydala mi sie fantastyczna osoba i tak sie milo rozmawialo, ze nawet nie wiem, kiedy minelo 2,5h. Nie mam watpliwosci, ze Treworkowi bedzie u Niej dobrze. I to jedyne, co mnie pociesza, bo poza tym, to mam dola giganta... blacky764 napisał(a):U nas psy są szczepione na wścieklizne i mają podstawowe szczepienia (mam suke od nas), także musiały się kartki pomylić :) Super że Treworek opuści DT, dziewczyny teraz Igor czeka na DT/hotelik :cool3: Trzymam kciuki ! :kciuki: Nie umiem za bardzo pocieszać jednak współczuje Ci Aniu i Eni że niedługo nie będzie z wami Trewora ale z drugiej strony będzie miał swój dom :) Ale zawsze jest tez możliwość wzięcia innego psa np. Igor szuka DT :evil_lol::evil_lol: Quote
Enigma79 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Ode mnie Trewor ma jeszcze nie wykorzystane 50 zł, które nie przydały się bokserkowi ( :( ) i są wciąż u mnie. Quote
tatankas Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 To zapraszamy na zakupy świąteczne,na pewno cosik na prezenty będzie nie jedno.Na boksery z sos Bokserom: [url]http://www.dogomania.pl/threads/197497-Na-boksia-Fifka-i-Pabla-fanty-od-forumowicz%C3%B3w-boksery.pun.pl!!!(koniec-12.12.2010[/url]) Quote
Enigma79 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Czy wiadomo już, jak mają wyglądać "procedury" organizowania adopcji Treworka ? Czy Ania ma się udać na pobranie krwi do obojętnie którego weterynarza ? Jeśli dobrze pamiętam, Victoria chyba pojutrze opuszcza Polskę. Quote
toska_latte Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Enigma79']Czy wiadomo już, jak mają wyglądać "procedury" organizowania adopcji Treworka ? Czy Ania ma się udać na pobranie krwi do obojętnie którego weterynarza ? Jeśli dobrze pamiętam, Victoria chyba pojutrze opuszcza Polskę.[/QUOTE] Agus, jutro Marta spotyka sie z Viktoria i mysle, ze dogadaja procedury adopcyjne. Ja niestety nie dam rady sie zobaczyc z dziewczynami, bo nie moglysmy znalezc takiej godziny, zeby nam wszystkim pasowalo. Ale Viktoria z Treworkiem i ze mna sie juz w koncu widziala, wiec mysle, ze tak bedzie ok. A co do popbrania krwi, to mozna to zrobic po 10 grudnia i tez Marta ma sie zapytac swojego weta czy mozna obojektnie gdzie, czy trzeba w ktoryms konkretnym gabinecie. Quote
ageralion Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 No to my juz po kawie z Vicktoria :) O Treworka jestem spokojna, kurcze wiele mozemy sie nauczyc od Szwecji w sprawach psich... Vicktoria pokryje koszty badan i paszportu :loveu: i wspomniala, ze bedzie zachecala ludzi do adopcji naszych psiakow :multi: Moze wiecej bid znajdzie domek za morzem :cool3: Quote
toska_latte Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Bardzo sie ciesze, ze spotkanie przebieglo pomyslnie i wszystkie mamy doskonale wrazenie :) Chcialabym, zeby Treworek trafil wlasnie do takiego domku ze zlotymi klamkami;) Mam nadzieje, ze szybko zakochaja sie w sobie z Vicktoria :) a my z Eniszka jakos sie pozbieramy. Quote
Enigma79 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Cud - udało mi się w pracy zalogować na Dogo. A my wszystkie po sfinalizowanej adopcji będziemy Viktorię pięknie błagać o jakieś zdjęcia Treworka od czasu do czasu :) Quote
ageralion Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='Enigma79']Cud - udało mi się w pracy zalogować na Dogo. A my wszystkie po sfinalizowanej adopcji będziemy Viktorię pięknie błagać o jakieś zdjęcia Treworka od czasu do czasu :)[/QUOTE] Mam obiecane zdjecia, obecnosc na watku i nawet Treworkowego bloga :cool3: Quote
toska_latte Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Ja sie wlasnie tego bloga nie moge doczekac, byloby super! Znajomi sie smiali, ze Treworek powinien sobie konto na facebooku zalozyc, zeby byc ze mna w stalym kontakcie;) Mam nadzieje, ze Vicktoria nie bedzie miala dosc mojego jeczenia o zdjecia i wiadomosci ;) Quote
toska_latte Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Ekhm, chcialabym zauwazyc, ze od kilku ladnych dni mam nieszczescie miec zapalenie korzonkow, a futra mi jakos nie pomagaja w wyleczeniu sie z tego. Gdyz na przyklad dzisiaj rano, w moim wlasnym lozku, zastal mnie nastepujacy widok:diabloti: [IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010120.jpg[/IMG] [IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010121.jpg[/IMG] [IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010122-1.jpg[/IMG] [IMG]http://i754.photobucket.com/albums/xx184/toska_latte/10122010123.jpg[/IMG] Chyba wprowadze drakonskie porzadki i zabronie uwalac sie na moim lozku:diabloti: Dobrze, ze Vicktoria nie ma nic przeciwko, bo Treworek zrobil sie wybitnie psem kapanowo-poscielowym :roll::evil_lol: Quote
some Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 :d ale one nawet nie drgnely jak sie wyczolgalas spod nich :) Quote
Enigma79 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Ania !! Łóżek to Ty masz kilka ;) ale za to tylko 2 ręce i chore korzonki do wyprowadzania psiaków. Więc może zaapelujemy o POMOC PRZY WYPROWADZANIU T & E ??? Ja ze swojej strony oczywiście od czasu do czasu pomogę ale w niektóre dni może mi coś wypaść (jak chociażby choróbsko jakiś czas temu, gdy odmówiłam pomocy :( ) ale gdyby kilka osób zadeklarowało chociaż jeden raz w tygodniu 30-45 min, byłoby super a Ani oczywiście lżej. ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ, KTO POMOŻE PRZY SPACERACH ?? Quote
kamilqax95x Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Enigma79']Ania !! Łóżek to Ty masz kilka ;) ale za to tylko 2 ręce i chore korzonki do wyprowadzania psiaków. Więc może zaapelujemy o POMOC PRZY WYPROWADZANIU T & E ??? Ja ze swojej strony oczywiście od czasu do czasu pomogę ale w niektóre dni może mi coś wypaść (jak chociażby choróbsko jakiś czas temu, gdy odmówiłam pomocy :( ) ale gdyby kilka osób zadeklarowało chociaż jeden raz w tygodniu 30-45 min, byłoby super a Ani oczywiście lżej. [B]ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ, KTO POMOŻE PRZY SPACERACH ??[/B][/QUOTE] Ja mogę :D Quote
Enigma79 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Będę się dzisiaj wieczorem widziała z Anią, to przekażę jej wiadomość. Dziękuję za ekspresową reakcję Kamila :) Quote
kamilqax95x Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 ja bym w sumie mogła jeszcze koleżankę zabrać ze sobą to byśmy mogły brać razem po południu psy :D tylko nie w poniedziałki i nie w środy bo mam trening Quote
kamilqax95x Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Jeszcze się zapytać moge sie zapytac kolezanki ze szkoły ona jest wolontariuszka w tozie i wychodzi z psami :) a gdzie toska_latte mieszka :p Quote
toska_latte Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='some']:d ale one nawet nie drgnely jak sie wyczolgalas spod nich :)[/QUOTE] Ta, zauwazyly mnie dopiero, jak sie udalam do kuchni:evil_lol: [quote name='Enigma79']Ania !! Łóżek to Ty masz kilka ;) ale za to tylko 2 ręce i chore korzonki do wyprowadzania psiaków. Więc może zaapelujemy o POMOC PRZY WYPROWADZANIU T & E ??? Ja ze swojej strony oczywiście od czasu do czasu pomogę ale w niektóre dni może mi coś wypaść (jak chociażby choróbsko jakiś czas temu, gdy odmówiłam pomocy :( ) ale gdyby kilka osób zadeklarowało chociaż jeden raz w tygodniu 30-45 min, byłoby super a Ani oczywiście lżej. ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ, KTO POMOŻE PRZY SPACERACH ??[/QUOTE] Agus, tak jak juz Ci mowilam wczoraj - ja nie mam wiekszych problemow z wyprowadzaniem diablat, czasem sie zdarza, ze potrzebuje pomocy, ale wtedy zwykle znajduje sie ktos z moich znajomych ;) takze bez problemu. Zwlaszcza, ze korzonki mi juz przechodza, wiec nie ma co panikowac ;) [quote name='kamilqax95x']Ja mogę :D[/QUOTE] Kamilka, dzieki za propozycje :loveu: Jesli masz ochote isc z naszym stadem na spacer, to serdecznie zapraszam ktoregos dnia :) Ale tak ogolnie, to spokojnie, bez cisnienia - bardzo dziekuje za zorganizowanie chetnych ale - my sobie radzimy ;) Quote
kamilqax95x Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='toska_latte']Agus, tak jak juz Ci mowilam wczoraj - ja nie mam wiekszych problemow z wyprowadzaniem diablat, czasem sie zdarza, ze potrzebuje pomocy, ale wtedy zwykle znajduje sie ktos z moich znajomych ;) takze bez problemu. Zwlaszcza, ze korzonki mi juz przechodza, wiec nie ma co panikowac ;) Kamilka, dzieki za propozycje :loveu: Jesli masz ochote isc z naszym stadem na spacer, to serdecznie zapraszam ktoregos dnia :) Ale tak ogolnie, to spokojnie, bez cisnienia - bardzo dziekuje za zorganizowanie chetnych ale - my sobie radzimy ;)[/QUOTE] A no to spoko :p Quote
kamilqax95x Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Zapraszam na BAZAREK na TTB Szczecin. Versace, Clinique, L'Oreal, Arden na TTB Szczecin. http://www.dogomania.pl/threads/1981...znie-zapraszam! Quote
Recommended Posts