Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krew pobiera weterynarz i wysyła kurierem do laboratorium :) cała procedura na serio nie jest skomplikowana - tylko tak wygląda ;)
Badania krwi najlepiej robić na początku tygodnia, żeby mieć pewność, że próbka dotrze do laboratorium w danym tygodniu.
Jeśli Dixie nie znajdzie domku w Polsce - to transport do SE się znajdzie ;)

Mam nadzieję, że jednak wyjdzie, że Dixunia jest sterylizowana...

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potwierdzam, Dixie była już sterylizowana kiedyś :multi:
Beatka tylko wyczyściła jej ząbki, bo miała straszny kamień.
Kosztowało to 70 zł + 15 zł koszt przejazdu do lecznicy (1/2 kosztów).

Tutaj fakturka:
[URL]http://i56.tinypic.com/nvy4xl.jpg[/URL]

Tam jest też wpisany Otomax, ale to nie dotyczy Dixie, to dla Margo ;)

Posted

Närke lezy od Sztokholmu jakies 2 godziny jazdy samochodem. Najlepiej jakby pies przyjechal z Gdanska do Nynäshamn, bo z portu to chyba tez ok 2 godzin do Närke.

Posted

o - li1 ;) Świat to mały jest :)
Ja mogłabym Dixie do Malmo podwieźć ale to potem do Narke jakieś 7 godzin...
Na razie zobaczymy. I tak trzeba czekać żeby zrobić badania bez których ani rusz. A do tego czasu Dixie może domek na miejscu znaleźć. Domek ze Szwecji powiedział, że się gniewać nie będzie ;)

Posted

[quote name='Ra_dunia']ufff... zawsze jeden stres mniej ;)
I jeszcze ząbki czyste :D[/QUOTE]

wow zabki czyste to juz jest sunia ktora moze dac buziaka

Domek do Houston
odnosnie ewentualnego transportu to ze domek znajduje sie w närke napisalem dla zartu bo Ra_dunia zapytala w ten sposon cyt. "A w jakim regionie Szwecji miałaby zamieszkać Dixie? ;-)" myslalem ze to jest zart :lol: co za roznica w jakim regionie? chyba bardziej znaczace jest w jakim miescie a miasto zwie sie Örebro ...

Li1, nie gniewaj sie ale"Närke lezy od Sztokholmu jakies 2 godziny jazdy samochodem. Najlepiej jakby pies przyjechal z Gdanska do Nynäshamn, bo z portu to chyba tez ok 2 godzin do Närke" - Närke to jest "landskap" czyli tak jakby regoin kraju ale faktem jest se Örebro lezy 200 km od Stockholmu czy to jest 2 godz jazdy samochodem nie wiem dla mnie troche krocej :lol:

i jeszcze jedno, mam nadzieje ze to co mowie bedzie potraktowane przyjaznie i z przymruzeniem oka

a teraz na powaznie prom z Gda - Nynäs plynie ok 18 godzin wiec nie jest to zbytnio dobry pomysl dla zwierzecia, tak uwazam, dla czlowieka tak ... Ra_dunie pisala ze ona jechala z pieskiem Puttgarden - Rodby i to jest uwazam najlepszy pomysl, pozniej jest prom Heslingor - Helsingborg i ja tam pieska bym odebral, czyli w szwecji nie musicie sie martwic jaka jest odleglosc (Ra_dunia do Malmö promow nie ma) Ty mozesz jechac dalej do Malmö ale mi blizej odebrac w Helsingborg ... Ra_dunia z Helsingborg jest 5 godz jazdy do Örebro

nastepna rzecz ktora chcialem Wam powiedziec to domek w szwecji chce pomoc bidulce ze schronu i padlo na Dixie, jezeli ona znajdzie dobry domek w polsce niech zostanie w polsce, my sie bedziemy bardzo cieszyli ze nareszie bedzie miala swoj domek, podroz a jeszcze przez morze moze byc dla niej mimo wszystko stresem

ja i zona adoptujemy niewidomego pieska (miecia) ze szczecina czekamy na te piepszone badania ... miecio podobno nie akceptuje innych pieskow wiec namowilem moja mame ktora kocha zwierzeta, dla niej niej gra roli czy Dixie czy nie, wazne jest aby piesek byl maly zeby mogla z nim wychodzic ... chociaz jak mam byc szczery to sie w Dixie zakochala ... juz zamowila, lezonko, smycz, do jedzenia garnuszek i picia ... czekamy na Dixie ale jak nie to na inna bidulke ... pozdrawiam

Posted

Nie powinienes drinkowac.
Närke jest nieduze wiec podroz ze Sztokholmu trwa ok 2 godzin, nie ma to az tak duzego znaczenia czy mieszka sie w Örebro czy w Kumla.
[URL="http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4rke"]http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4rke[/URL]
Jezdze z psami co pare miesiecy na trasie Gdansk-Nynäshamn i zwierzaki nigdy nie narzekaly. Spia na wyrkach, jezeli prosze to obsluga przynosi nam jedzonko do kajuty, mozna tez jesc z psami w kafejce. Tylko z sikaniem na takim malutkim wyznaczonym terenie jest problem. Oczywiscie mam blisko do Nynäshamn, dlatego tam plyne.
Aresek, a dlaczego chcesz by ktos przywiozl Ci psa ? Nie mozesz pojechac sam lub z mama po suczke ?

Posted

niestety nie moge, jedziemy pod koniec listopada do szczecina po innego pieska i pozniej z racji pracy moglbym pojechac dopiero gdzies kolo lutego jezeli nic innego nie wypadnie ... dlatego w przypadku Dixie jest taka pomoc mi potrzebna ...plywalem kiedys promami na trasie nynäs - gansk i wiem ze moze tam dobrze wykolysac szczegolnie jesienia i w zimie i ze podroz trwa 18 godzin, nie mam zielonego pojecia jak to znosza psiaki ale ludzie rzygaja wzdluz i w poprzek, tego chcialbym pieskowi zaoszczedzic no ale moge sie mylic, moze pieski znosza takie warunki bez problemu

Dlatego tez zaoferowalem sie pojechac po Dixie do Helsingborg gdzie mam 450km a nie do Nynäs gdzie mialbym w obie strony 400km mniej

Posted

AresekSE zawoziłąm już 2 razy psy do Szwecji i zawsze promem Gdańsk - Nynashamn, raz płynęłam z jednym dużym psem, drugi raz z dwoma i naprawdę nie było żadnego problemu z psami na promie, większość podróży przesypiały. Obsługa jest bardzo przyjaźnie nastawiona do pasażerów z psami. Pływałam zima i bujało ale psy nie miały choroby morskiej.
Uważam, że jest to najlepsze rozwiązanie transportu psa do Szwecji:cool3:

Posted

jak juz pisalem nie mam zielonego pojecia jak piesy znosza podroz promem wiec wydawalo mi sie im krocej tym lepiej, dla mnie jest o wiele lepiej przyjechac do Nynäshamn a jeszcze lepiej do Stockholmu, bede mial prawie 500km mniej do jechania wiec uwiezcie mi ja nie mam nic przeciwko Nynäshamn, pytanie jest tez czy znajdzie sie ktos kto by mogl ja przywiesc