Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabrałam Bono, tak dostał na imię w samochodzie. Przytulał sie do mnie jak dziecko, coś niesamowitego. Trzymałam go ramionach cała drogę, pchły i inne robale skakały po nas obu.
Zabrałam Bono, bo wlókł za sobą bezwładną , spuchniętą jak bania łapę i był podejrzanie gorący. Pan w niego wjechał rowerem pare dni temu.
Bono ma złamane palce i pogruchotane kosci sródstopia, razem 10 złamanych kości.

Bono jest u mnie, mieszka w łazience, uwielbia swoje posłanie, jego pierwsze w życiu z całą pewnością. Je wszystko, nawet smieci.

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ati napisał(a):
potrzebujesz jakies pomocy finansowej, lub innej?

Twoje wejscie to przypadek czy masz nosa?
Bono jest potomkiem wyżła szorstkowłosego, "psa Rybaka". A mamusia jest gładkowłosa biała sunia.

Potrzebowałabym pomocy przy ogłoszeniach i w adopcji, moze na portalach wyzłowych... Tam jest jeszcze jeden taki psiak, klon Bono. Robie bazarek więc na razie nie prosze o kasę. Wszyscy chca kasy , mnie jest wstyd.

Posted

Ati napisał(a):
przypadkowe wejscie - pasaz po nowych tematach na forum
wyzelki sa dwa? czy piec?
skad ty jestes?

Dwa psiaki . Maja po około 6 miesięcy, własnie zmieniaja kły, więc tak zostały ocenione. Maja masywne łapy, więc moga być dość duże.
Mozna zabrać tego drugiego tez , przynajmniej takie były ustalenia wczoraj.

Posted

Jestem z Włocławka. Niestety nawet Bono to rzut na tasmę. Ja mieszkam w bloku i mam 3 swoje psy. Bono jest czwarty, ale tu chodziło o ratowanie życia.
Jestem natomiast w trakcie załatwianie awaryjnego dt dla tego drugiego pieska.
Jade tam we wtorek, najpóźniej w sobotę. Ten mały nie ma budy.

Posted

Bonuś jest bardzo grzeczny, ładnie śpi całą noc, kocha jeść co nie jest dziwne. Musiał chyyba walczyć o jedzenie, bo rzuca sie do miski nawet największego mojego psa, nie boi się nawet kłapnięć.
Prawie nie brudzi w domu, czasami zdarzy mu się siku przy drzwiach, ale biorąc pod uwagę fakt, ze w domu jest po raz pierwszy w życiu, to nauczył się czystości w tempie błyskawicy. Chodzi bez smyczy, ładnie sie trzyma , nie ma zamiaru nigdzie uciekać. Kontakt z człowiekiem to dla niego wielka przyjemność. Jest cudny.

Posted

tanitka napisał(a):
AAAAA, to Ty Agato, a Ati mi napisała, ze pieski są z Wrocławia i ja do Ciebie napisałam maila jak do obcego.

Ati - Włocławek !:evil_lol:

No ja. Bonuś lezy koło mnie i skubie gips. A ja padam na twarz.

Posted

Nie umiem tego dalej zrozumieć, że dzieją się takie rzeczy... u nas w Polsce katolickiej, niby chrześcijańskiej...:shake: jak ludzie mogą tak traktować żywe istoty... w głowie mi się to nie mieści, mimo, że też jestem ze wsi...

Posted

tanitka napisał(a):
możesz temu braciszkowi zorganizować DT, czy nie bardzo? A tatusia Rybaka, też tak dobrze traktują? inne pieski jakie są?

Tanitka, to ja juz nie odpisze ci na maila tylko tu.

Posted

Ati napisał(a):
no brawo, dzialasz jak rakieta, cos bedzie potrzebne?

ogłoszenia i domy. Moze trzeba będzie postawić reszcie jakąś budę... zobaczymy, na razie jutro je odrobaczę i odpchlę, zawioze tez karmę.

Posted

Miałam jechać tam dzisiaj, ale córka miałam wczoraj w przedszkolu krwotok z nosa a w domu poprawiła drugim. Juz to jej sie zdarzało w wakacje. Muszę z nia do lekarza jechać i nie wiem czy się wyrobię .

Posted

Jesli ktoś chciałby wspomóc karma to byłoby to bardzo potrzebne.
Ja tam jeżdże na razie, pewnie do końca miesiąca raz w tygodniu, więc mogłąbym podrzucić im jakąś porcję.
Tylko na dłuższą metę to nie jest wyjście.
No nic, pojadę, podumam co z tym zrobić.