Agata69 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Zabrałam Bono, tak dostał na imię w samochodzie. Przytulał sie do mnie jak dziecko, coś niesamowitego. Trzymałam go ramionach cała drogę, pchły i inne robale skakały po nas obu. Zabrałam Bono, bo wlókł za sobą bezwładną , spuchniętą jak bania łapę i był podejrzanie gorący. Pan w niego wjechał rowerem pare dni temu. Bono ma złamane palce i pogruchotane kosci sródstopia, razem 10 złamanych kości. Bono jest u mnie, mieszka w łazience, uwielbia swoje posłanie, jego pierwsze w życiu z całą pewnością. Je wszystko, nawet smieci. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Ati Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 potrzebujesz jakies pomocy finansowej, lub innej? Quote
Agata69 Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Ati napisał(a):potrzebujesz jakies pomocy finansowej, lub innej? Twoje wejscie to przypadek czy masz nosa? Bono jest potomkiem wyżła szorstkowłosego, "psa Rybaka". A mamusia jest gładkowłosa biała sunia. Potrzebowałabym pomocy przy ogłoszeniach i w adopcji, moze na portalach wyzłowych... Tam jest jeszcze jeden taki psiak, klon Bono. Robie bazarek więc na razie nie prosze o kasę. Wszyscy chca kasy , mnie jest wstyd. Quote
Ati Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 przypadkowe wejscie - pasaz po nowych tematach na forum wyzelki sa dwa? czy piec? skad ty jestes? Quote
Agata69 Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Ati napisał(a):przypadkowe wejscie - pasaz po nowych tematach na forum wyzelki sa dwa? czy piec? skad ty jestes? Dwa psiaki . Maja po około 6 miesięcy, własnie zmieniaja kły, więc tak zostały ocenione. Maja masywne łapy, więc moga być dość duże. Mozna zabrać tego drugiego tez , przynajmniej takie były ustalenia wczoraj. Quote
Ati Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 a moglabys do siebie , gdybys dostala wsparcie na karme, szczepienia ? pytalam skad jestes? Quote
Agata69 Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Jestem z Włocławka. Niestety nawet Bono to rzut na tasmę. Ja mieszkam w bloku i mam 3 swoje psy. Bono jest czwarty, ale tu chodziło o ratowanie życia. Jestem natomiast w trakcie załatwianie awaryjnego dt dla tego drugiego pieska. Jade tam we wtorek, najpóźniej w sobotę. Ten mały nie ma budy. Quote
Agata69 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Bonuś jest bardzo grzeczny, ładnie śpi całą noc, kocha jeść co nie jest dziwne. Musiał chyyba walczyć o jedzenie, bo rzuca sie do miski nawet największego mojego psa, nie boi się nawet kłapnięć. Prawie nie brudzi w domu, czasami zdarzy mu się siku przy drzwiach, ale biorąc pod uwagę fakt, ze w domu jest po raz pierwszy w życiu, to nauczył się czystości w tempie błyskawicy. Chodzi bez smyczy, ładnie sie trzyma , nie ma zamiaru nigdzie uciekać. Kontakt z człowiekiem to dla niego wielka przyjemność. Jest cudny. Quote
tanitka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 AAAAA, to Ty Agato, a Ati mi napisała, ze pieski są z Wrocławia i ja do Ciebie napisałam maila jak do obcego. Ati - Włocławek !:evil_lol: Quote
Agata69 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 tanitka napisał(a):AAAAA, to Ty Agato, a Ati mi napisała, ze pieski są z Wrocławia i ja do Ciebie napisałam maila jak do obcego. Ati - Włocławek !:evil_lol: No ja. Bonuś lezy koło mnie i skubie gips. A ja padam na twarz. Quote
tanitka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 możesz temu braciszkowi zorganizować DT, czy nie bardzo? Quote
Aga- Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Nie umiem tego dalej zrozumieć, że dzieją się takie rzeczy... u nas w Polsce katolickiej, niby chrześcijańskiej...:shake: jak ludzie mogą tak traktować żywe istoty... w głowie mi się to nie mieści, mimo, że też jestem ze wsi... Quote
Ati Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Wloclawek? to ja nie wiem czemu ubzdural mi sie Wrocek, chyba pomrocznosc Quote
Agata69 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 tanitka napisał(a):możesz temu braciszkowi zorganizować DT, czy nie bardzo? A tatusia Rybaka, też tak dobrze traktują? inne pieski jakie są? Tanitka, to ja juz nie odpisze ci na maila tylko tu. Quote
Ati Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 dog szorstkowlosy? wyzel szorstkowlosy to owszem, hm Quote
Agata69 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Ati napisał(a):dog szorstkowlosy? wyzel szorstkowlosy to owszem, hm no wyżeł, pomyliło mnie się. Ja jestem wąsko wyspecjalizowana w kundelkach. Quote
Ati Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Agata69 napisał(a):mam dt dla malucha od soboty. no brawo, dzialasz jak rakieta, cos bedzie potrzebne? Quote
Agata69 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Ati napisał(a):no brawo, dzialasz jak rakieta, cos bedzie potrzebne? ogłoszenia i domy. Moze trzeba będzie postawić reszcie jakąś budę... zobaczymy, na razie jutro je odrobaczę i odpchlę, zawioze tez karmę. Quote
tanitka Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 fajnie, że obydwa psiaki mają DT :) pomożemy w ogłoszeniach :) Quote
PaulinaT Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Melduje sie na wątku ściągnięta z FB. Na razie będę obserwować, jak będę mogła pomóc dam znać. Quote
margaret Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 ja sobie też tu jestem, mój podziw za tak szybkie i sprawne działania, o wielkim sercu nie wspominając, Quote
Agata69 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Miałam jechać tam dzisiaj, ale córka miałam wczoraj w przedszkolu krwotok z nosa a w domu poprawiła drugim. Juz to jej sie zdarzało w wakacje. Muszę z nia do lekarza jechać i nie wiem czy się wyrobię . Quote
Agata69 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Jesli ktoś chciałby wspomóc karma to byłoby to bardzo potrzebne. Ja tam jeżdże na razie, pewnie do końca miesiąca raz w tygodniu, więc mogłąbym podrzucić im jakąś porcję. Tylko na dłuższą metę to nie jest wyjście. No nic, pojadę, podumam co z tym zrobić. Quote
Recommended Posts