Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PaulinaT napisał(a):
Trzymam za małą i za grzddyle dwa.
nie za szybko ta kastracja? Ile oni mają - 4 miesiące? 5?

Napewno juz pełne siedem, sa w ósmym. Jeszcze zwlekam, ale wykastrować trzeba, nie ma co ryzykować.

Posted

wyzly nie sa psami szybko dojrzewajacymi
za doroslego w pelni wyksztalconego bierze sie ok 3 latka
ale decycje trzeba zostawic Agacie, jako opiekunce, zrobi to co bedzie najlepsze dla psow

Posted

Ati napisał(a):

czyli tak jak molosy
ale skoro chodzi i próbuje to domieszka wieloowocowa przyspieszyła pewnie dojrzewanie

Posted

Ati napisał(a):
ale decycje trzeba zostawic Agacie, jako opiekunce, zrobi to co bedzie najlepsze dla psow

Najlepsze dla psa byłoby pozwolić mu dojrzeć. Ale w wypadku tych psiaków to niemozliwe. Nie jestem w stanie dopilnować późniejszych kastracji, zreszta nie mam narzędzia zeby zmusić ludzi do wywiązania się z umowy. Do sądu przeciez sie nie chodzi, umowy które podpisujemy, spójrzmy prawdzie w oczy, tak naprawde maja małą moc.
Muszę je wykastrować, zeby historia sie nie powtórzyła. Za dużo widzę na wsi okrucieństwa i marnej wegetacji psów wiejskich, zeby pozwolić, by moi podopieczni przyczyniali si edo rozmnażania. Trudne to ale moim zdaniem własciwe.

Zaczynam mieć kłopoty z Bono. To psiak potrzebujacy duzo ruchu, zajęcia. Tymczasem ja pół dnia pracuję, czasami dłuzej, Bono siedzi wtedy w łazience, żeby nie demolował mi domu. Jak wracam Bono jest z nami, ale tak wariuje, hałasuje, wszystko rozwala, że czasami dla swietego spokoju znowu laduje w łazience. On tam ma kołdrę , zabawki, ale dla niego to za mało. 3 około 20 minutowe spacery w ciacu dnia mu nie wystarczają. A ja więcej dać z siebie nie mogę, powoli nie daje rady z obowiazkami, które sobie sama nałozyłam. Potrzebny pilny dom albo dt, najlepiej z ogródkiem i psim towarzyszem. Bono sie męczy, nie wspomne juz o mnie.

Posted

poniewaz Agata to skromna babka i na pewno slowa nie napisze , to skrobie ja, trzeba pozbierac pare groszakow, coby wesprzec dt chlopaczkow, na weta i jedzonko
kto sie dorzuci?
podesle gdzie wyslac jakby chetny kto

Posted

Oj tak,Agata sie nie przyzna,ze brakuje jej na karmę,weta itp,kombinuje juz jak koń pod górę...Wykarmić takie gigantyczne "maluchy" to jest wyzwanie...a i jajeczka ciążą...
Duże psiaki dłużej spędzaja czas w dt niż maluszki,więc bez wsparcia Agacie będzie ciężko...

Posted

W przyszłym tygodniu kastracja, koniec. Zaraz zadzwonię do weta i umówię. Niestety nie było wczoraj fotek bo mam chora córeczkę. Bono od 3 tygodni jest w toruńskiej gazecie, dzięki niemu wyadoptowałam tydzień temu sunię. Niestety on nie ma szczęścia.

Posted

obie kastracje we wtorek.
Pepe starsznie rozrabia w dt. Jeśli domek się nie znajdzie Pepik pójdzie mieszkać do przytuliska. Tam jest tylko 8 pieskóww, biegaja luzem, ale zdarzaja się pogryzienia. Dom dla Pepe bardzo pilny!

Posted

Po złamaniu nie ma śladu. Bono jest ładnym , fajnym psem. Nie brudzi w domu, jak na tak młodego psa jest całkiem grzeczny, ładnie jeździ samochodem, je wszystko.

Bardzo, bardzo prosze o ogloszebia, szczególnie o ładne allegro. Tekst napisze jak wrócę z pracy.

Psy sa dwa i w pierwsezj kolejnosci musi być wyadoptowany Pepe, bo inaczej trafi do przytuliska.

Posted

BONO
Dzieciństwo Bona nie było szczęsliwe. Pierwsze 6 miesiecy jego zycia to bezdomnośc, głód, samotność , w końcu ból. Dobrze było tylko z mamą, ale mama odeszła i musiał radzić sobie sam.

A Bono to taki dobry pies, tak bardzo chce zasłuzyć na ludzką uwagę, dotyk, moze przyjaźń. Jest bardzo łagodny i kontaktowy, lubi dzieci, kocha dorosłych. Bardzo dobrze dogaduje sie z innymi psami. W domu właściwie bezproblemowy, szybko nauczył sie czystości. Uwielbia spacery, bieganie, zabawę. Bardzo ładnie jeździ autem, je wszystko.
Poza tym wszystkim to bardzo ładny pies, czarno biały, dropiaty, cudny. Na pewno będzie świetnym towarzyszem osób aktywnych, lubiących spacery i świeże powietrze

Bono ma 7 miesięcy. Jest zdrowy, piekny i grzeczny. Docelowo będzie srednim psem, przypominającym wyżła z wyglądu i usposobienia. Mieszka obecnie w domu tymczasowym, gdzie czeka na kogoś , kto go pokocha.

Kontakt w sprawie adopcji: 509 727 921

Posted

Myślę, ze nie trzeba pisać o dwóch pieskach. I tak pierwszeństwo ma Pepe.

Jeśli ktos jest wstanie niech jakos wzbogaci ten tekst. Ja nie mam juz siły, ide spać...