emhokr Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 patrze, patrzę...i widzę (co lepiej widać w realu niż na fotkach) że psiska mi się błyszczą elegancko :) sierść Awii zrobiła się bardziej delikatna, jak przyjechała była szorstka :) Awia chętnie zjada naturalne witaminki - np. jabłuszko, ogórka, warzywka i owoce róznorakie..Sasha zaś się wybitnie brzydzi (jeszcze marchewka ugotowana z kurczakiem i ryżem/kaszą/makaronem - ujdą...ale surowe?!), więc, niestety, dostaje (a konkretnie mu w gardło wpycham) syntetyczne...a szkoda, bo co naturalne, to naturalne...ale nie przekonam go, nie ma opcji...Awia zajada, Sasha leci, rzuca się...i albo wącha z obrzydzeniem, albo wypluwa ;] Quote
ania z poznania Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Pewnie nie był nauczony od małego. Mój Killah od małego dostawał warzywka, owoce i teraz uwielbia, a Czika przyszła do nas jak miała 8 msc i nie była nauczona. Ale ona robi wszystko to co Killah, więc jak daję to też je, ale z takim obrzydzeniem, jednym zębem ;), a jak się krzywi! Z kolei uwielbia surowe mięso, a Killah do pyska nie weźmie..... Quote
emhokr Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 mięsko to oba chętnie ;] kurcze - ma ktoś pomysł jak się pozbyć domowymi sposobami zimna z ust?? Quote
andegawenka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 emhokr napisał(a):mięsko to oba chętnie ;] kurcze - ma ktoś pomysł jak się pozbyć domowymi sposobami zimna z ust?? soda! a najlepiej pozbyć się z organizmu skutecznie wirusa, taki antybiotyk przepisuje lekarz rodzinny. Leczenie trwa chyba dwa czy trzy tygodnie. Tym sposobem mam świety spokój... Quote
emhokr Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 to się da go pozbyć? o. to we środę lecę! Quote
ania z poznania Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Domowymi to nie, ale poproś o przepisanie Heviranu. No i maść, Zovirax. Quote
emhokr Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 powoli robi się strup, jeszcze się sączy, pół wargi dolnej obrzydliwe ;/ i tak długo nie miałam - ponad 1,5 roku ;] o 4 wyjazd do Iławy..pieski już czują, że coś się święci ;] sporo kręcenia się w domu, popakowane rzeczy... ;] i jutro nasza pierwsza rocznica ślubu :) Quote
ania z poznania Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 A jeszcze z maści- Vratizolin, ma taki skład jak Zovirax, ale jest nasz krajowy i 4x tańszy, polecam! Quote
wykrywka Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 emhokr napisał(a):... i jutro nasza pierwsza rocznica ślubu :) No to pierwsza składam życzenia wielu następnych, cudownych lat spędzonych razem w miłości i szczęściu :tort::cunao: Quote
emhokr Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 dziękujemy :) zapracowana to rocznica, ale razem :) odbijemy ją sobie lada dzień ;) dzieci uziemnone z legowiskami, chrupkami i wodą w jednym pokoju - dziś plątanie się pod nogami nie jes wskazane :) Quote
emhokr Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Suczydło całą noc przespała z nami. Rudy stwierdził, że troje to już tłum i on ceni wygodę na swoim legowisku...a mnie napierdziela wszystko od spania na twardym ;) Quote
emhokr Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 padł nam 200km od domu samochód...pięknie ;/ Quote
emhokr Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Fafle, hmm..są wredne ;] Otóż - przeprowadzamy się. Taak, znowu. Ale...tym razem... NA WIEŚ!!! WIEŚ, KONIE, szał!!! Nie mamy czasu, komputera nie mam siły odpalać, stawiamy stajnię, wykańczamy dom, sprzątamy teren, żeby w ciągu 9 dni tam zamieszkać i zabrać koniska. Psy najmniej pomagają (stąd są wredne), za to tradycyjnie są w centrum uwagi, ale nie rwą się do roboty ;] A że mamy 5 ha do dyspozycji, to dzieci są rozanielone i powroty do mieszkania strasznie je smucą...ale już niedługo! W domu są 3 pokoje, w tym jeden z kamiennym kominkiem :D Myślę, że tam będa mieszkać (połączony jest z tym, w którym będzie nasza sypialnia, drzwi nie będzie, więc niech sobie łażą między jednym a drugim :) ) Dlatego też się skandalicznie spóźniłam z wpłatami za bazarki, ale zostały mi ostatnie 2 (z jednego czekam na nr konta),a drugi jutro wysyłam. Quote
andegawenka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Czemu nie powiedziałaś, mogłam pomóc....wzięłaś dwa boksery:loveu: Quote
emhokr Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 A daj Boże, jak już się całkiem urządzimy mając kupę miejsca to kto wie, może będzie i trzeci ?? ;) Ale na razie wymęczona nie śmiem dyskretnie informować wymęczonego Męża ;p szczerze, kiedy tam jestem to nie mam komputera, a do domu wracam jak zombie, włażę do wanny i do wyra idę po omacku... na szczęście już jestem na - prawie - zero ;) jutro zapłacę jeszcze jeden i czekam na nr konta i luzik...uff..a głupio mi tak :( Quote
Alicja Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 No to z Nowym Rokiem zaczynacie Nowe Życie ;) Quote
emhokr Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 z jednej strony się cieszę, z drugiej to inne życie, które przeraża... strach bo odpowiedzialność i za swoje i cudze konie...tak się kamerami obstawię, ze nikt nie podejdzie xD póki co zmęczenie mnie powala, ale perspektywa nie wychodzenia z psami (bo wylezą kiedy tylko chcą i będą wybiegane do woli w końcu! nie lubię chodzić po mieście, bo ludzie reagują negatywnie na dwa duże psy, które im się wydają groźne, a ja spierniczam przed psami, bo Awia nie lubi i broni, a Sasha za nią się wścieka ;/ hehe..Awia w sumie jak spadnie śnieg - a wierzę, ze spadnie - to będzie łaziła chętnie, Sasha niestety jest arystokratą i się brzydzi :D ale - on ma futerał, konie mają futerały, jak się zrobi zimno to Suczydło też dostanie :) ), koni obok siebie...wolności...bezcenne :) właśnie wylałam sok na pościel....:angryy::placz: Quote
Alicja Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 no to :kciuki: aby wszystko szło po waszej myśli Quote
andegawenka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Kochani zagłosujcie na nr 17, jesli nie macie swojego faworyta, bo przegrywamy 3 miejce o nagrodę finansową Dla Kina (boję się patrzeć na wyniki).Link w moim podpisie. Quote
emhokr Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 przy moich psach nie wolno przyjść ze sklepu i przynieść siatki z bułkami...to szaleństwo je ogarnia coraz bardziej! dziś mi prawie wyrwały torbę... dzieciom teraz kupuję specjalnie po 2, bo im odbija :D jeszcze kilka dni i przeprowadzka.... samo przeprowadzanie się mnie załamuje, ale cieszę się, że to będzie szerzej pojęta wolność! :) Quote
Recommended Posts