Meeaw Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dwukwiat to psiak którego rozpiera energia :) Kiedy wyjdzie ze schroniskowego boksu wariuje ze szczęścia! Chce się przywitać ze wszystkimi, zarówno ludźmi jak i psami, co często jest traktowane z uśmiechem, bo choć ma troszkę dziki temperament, jest bardzo sympatyczny. Bywa niesforny, lecz któż by usiedział w miejscu i nie chciał korzystać z kilku chwil odrobiny swobody, gdy całe dnie i noce przesiaduje w ciasnym i zimnym boksie? Zwłaszcza, gdy jest się młodym i niezwykle ciekawym świata psem. Dwukwiat ma nieco ponad rok i jest średniej wielkości. Kiedy spali nadmiar energii potrafi być grzeczny, uważny i szybko się uczy! Obecnie potrafi komendy "siad", "waruj", "łapa", "piątka", "nos" (podążanie za dłonią). Rozumie również jak podać drugą łapę czy siąść przy lewej nodze, zostać w miejscu, a nawet umie robić "ósemki" między nogami ;) Uwielbia się bawić, w szczególności sznurkiem, przeciągając się czy łapiąc lub samemu biegając i podrzucając zabawkę w powietrzu. :D Kiedy już musi wrócić do boksu, robi wszystko aby odwlec ten moment uciekając od wejścia i patrząc na mnie błagalnym, smutnym wzrokiem :( Właśnie teraz leży i marznie na twardej i zimnej podłodze. Zasługuje na ciepły dom, w którym rozweselałby domowników swoją obecnością. Może czeka właśnie na Ciebie? Kontakt w sprawie adopcji tel: 69 69 44 390 e-mail: [email protected] gg: 8467237 Dwukwiat jest już w nowym domku! :D Quote
wolf90 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 ja również się melduje i zapisuje wątek psiaka o oryginalnym imieniu Quote
wolf90 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 a wogóle tak z ciekawości dlaczego dwukwiat?? Quote
Meeaw Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 To imię postaci ze Świata Dysku Terryego Pratchetta, występuje w książkach "Kolor magii" i "Blask fantastyczny", które swoją drogą bardzo polecam ;) Jakoś pasuje mi on do tej postaci. Quote
wolf90 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Aha,bardzo oryginalnie,a co do książek to chętnie je przeczytam:) Quote
zakar Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Jestem i ja u pięknego psiaka o oryginalnym imieniu:) Quote
Istar19 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 jestem i ja u pięknego psiaczka ;) jakby coś mogę zrobić banerek dla Dwukwiata ( książki Pratchetta bardzo polecam :D) Quote
Meeaw Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 To młody piesek, zapomniałam dodac. Nie wiem dokładnie ile ma, ale myślę że około roku-dwuch. Jak chodzi o banerek, to byłabym Ci wdzięczna, Istar (btw ładny nick) :) Quote
czaku Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 zapisuję wątek:) Słodki ten Dwukwiat :) chyba nawet jest miód dwukwiatowy (pewny nie jestem :P ) więc jedno z drugim ma coś wspólnego :) Quote
Istar19 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 dziękuje ;) w takim razie banerek powstanie jutro ;) edit: dziś powstał taki jak są jakieś pomysły na inny/ten się coś nie podoba, pisać, ja się nie urażę ;) Quote
maciaszek Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Dwukwiat jest młody - ma nieco ponad rok. Quote
Meeaw Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Dziękuję Istar19 :) Jest fajny. Tylko.. jak się tego używa żeby się tak ładnie wyświetlało i było odnośnikiem? Mogłabyś mi napisac ew na pw? Quote
Meeaw Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Poprawiłam trochę opis i dodałam zdjęcia do pierwszego postu, dla ulepszenia forumowego wizerunku mego zwariowanego podopiecznego ;) a, i porozwieszałam kilka ogłoszeń :) (przy okazji podnoszę) Quote
maciaszek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Zmieniłam opis na stronie schroniska. Quote
soboz4 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Z miłych wieści Dwukwiat poszedł do domu!!! Quote
leonarda Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 I ja:) Choć ja - tradycyjnie;) - poczekam jeszcze na wieści z wizyty poadopcyjnej:p Quote
Recommended Posts