Agama Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 prosze o chwile zastanowienia zanim KTOS KOGOS posadzi o oszustwo-sam tytul na cos wskazuje -jak tak wszyscy beda watpic w czyjes dobre intencje TO NIKT NIE BEDZIE POMAGAL... nie siejcie zametu-sprawdzic prawdziwosc ogloszenia chyba kazdy moze Quote
kasia124 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 aukcja zostala usunieta wiec chyba nie byla do konca uczciwa chociaz nie widzialam jej wiec nie bede osadzac. Quote
black sheep Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Prawda jest taka, 偶e po艂owa aukcji na allegro to oszustwo, dlatego trzeba uwa偶a膰! Quote
Wied藕ma Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 http://www.regulamin R臋ce opadaj膮... Quote
supergoga Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 To jaki艣 debilizm - trzeba by powiadomi膰 allegro 偶eby zawiesili konto tego uzytkownika idioty, bo inaczej tego nazwa膰 nie mo偶na. Quote
Wied藕ma Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 HI, hi, ja te偶, zaraz po trafieniu na t臋 aukcj臋, ale na razie jeszcze jest. Quote
Alake Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 http://www.regulamin A czy Dragon "przypadkiem" ju偶 nie 偶yje? Co za oszustwo... Quote
Czarodziejka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Napisa艂am do oszusta - przyw艂aszczy艂 sobie zreszt膮 tekst mojego autorstwa! Wyci膮艂 linki potwierdzaj膮ce waiarygodno艣膰 i poda艂 sw贸j nr konta! Quote
beka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Wychodzi na to 偶e trzeba cz臋sto wchodzi膰 na allegro i srawdza膰 zzg艂asza膰. Nie da膰 艂obuzom szansy na zarobek! Quote
Czarodziejka Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 To jest niezwykle bezczelny typ - zg艂osi艂am spraw臋 do Allegro. On mi dzi艣 wyskoczy艂 z tekstem, 偶e skoro Dragon nie 偶yje, to dlaczego na 艢wistaku wci膮偶 chodzi moja aukcja charytatywna. Ja zupe艂nie zapomnia艂am, 偶e tam jest automatyczne przed艂u偶anie, ale...on z tamtej aukcji wywali艂 linki na w膮tki i zmiani艂 nr konta AFN na sw贸j. Nie do艣膰, 偶e bezczelny, to podst臋pny. Aukcj臋 usun臋艂am dzi艣, a swoj膮 drog膮, stamt膮d nie wpad艂 grosik... A on, je偶eli tak bardzo chcia艂 pom贸c, m贸g艂 kupi膰 na 艢wistaku cegie艂k臋 za 2 z艂 :diabloti: , m贸g艂 przeczyta膰 w膮tek...ale pro艣ciej zer偶n膮膰 i kas臋 zbiera膰 na w艂asne konto. Quote
aga =] Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 co my艣licie o tej aukcji: http://www.allegro.pl/item152656284_nie_mam_za_co_wykarmic_zygmunta_help_.html zdj臋cie psa: http://voila.pl/hljsk/index.php?get=1&f=1 hmmm....a偶 tyle 艣niegu by艂o tej zimy? :cool3: Quote
Paulina87 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Troche dziwne... Ja te偶 jestem studentk膮, znalaz艂am psa i znajduj臋 pieni膮dze na jedzenie dla niego. Je艣li nie ma sie kasy znajduje sie dom. Zdj臋cie te偶 podejrzane :P Pieni臋dzy na pieska nie ma ale w listopadzie t艂umik do BMW kupi艂 Quote
Kasia_82 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Naprawde - niektorzy przechodza tutaj samych siebie :angryy: Jak im nie wstyd okradac biedne zwierzeta! Jeszcze nie mialam okazji uczestniczenia w zadnej aukcji a jezeli do tego by doszlo to zastanowila bym sie nad tym 10 razy zanim cos bym wyslala! Quote
aga =] Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 http://www.allegro.pl/item152656284_nie_mam_za_co_wykarmic_zygmunta_help_.html Aukcja zosta艂a usuni臋ta przez pracownika Allegro (numer 152656284) BRAWO DLA ALLEGRO :klacz: Quote
filonek_bezogonek Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 nie dla allewgro tylko dla tych ktorzy czuwaja i zglazaja naruszanie zasad :) Quote
aga =] Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 filonek_bezogonek napisa艂(a):nie dla allewgro tylko dla tych ktorzy czuwaja i zglazaja naruszanie zasad :) dla nich te偶 :klacz: Quote
MINOG Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 sama kilkakrotnie wplacilam na char.aukcje.w tym raz wydaje mi sie ze bylo to naciagniete-nie otrzymalam zadengo dowodu wplaty/zakupu na rzecz schroniska etc, ani tez odpowiedzi na mejle...hmmm.trzeba jednak miec ograniczone zaufanie...och! Quote
moni_wro Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Poniewa偶 dopiero dzisiaj przebrn臋艂am przez ca艂y w膮tek, mog臋 jedynie powiedzie膰: 1. kochani jak wp艂aca膰 to tylko i wy艂膮cznie do organizacji po偶ytku publicznego: TOZy, schroniska, inne - mamy wtedy pewno艣膰 偶e pieni膮dze p贸jd膮 na szczytny cel, nie do prywatnej kieszeni 2. mo偶e czas pomy艣le膰 o wolontariacie w danej organizacji - we Wroc艂awiu, w TOZie jest malusio os贸b (5) i dosy膰 du偶a liczba karmicieli (ok 200). - to jednak za ma艂o aby cokolwiek zdzia艂a膰 formalnie od Urz臋du Miasta i innych pa艅stwowych instytucji, jak b臋dzie nas wi臋cej to mamy wi臋ksze szanse przebicia, pisz膮c petycje, sk艂adaj膮c apele, etc 3. oszu艣ci s膮 i b臋d膮, ludzie 偶yj膮 wystawiaj膮c aukcje na umieraj膮ce dzieci, to co to dla nich wystawi膰 aukcj臋 na zwierze? (ostatnio by艂o o tym w uwadze) 4. z do艣wiadczenia wiem, 偶e moja pomoc wynikaj膮ca z zawodu i pewnych cech personalnych, jest wi臋ksza ni偶 "st贸wka" miesi臋cznie na TOZ - przecie偶 ka偶dy z nas ma jaki艣 talent, pomy艣lmy jak mo偶emy to wykorzysta膰 i pom贸c naszym bidom:multi: 5. kochani, wi臋cej zimnej krwi, ja wiem i rozumiem 偶e nerwy mog膮 ponie艣膰, ale czy czasu zmarnowanego na wypisywanie 69 stron w膮tku nie mo偶na by艂o zamieni膰 na szybk膮 akcj臋 powiadomienia allegro, w艂adz dogomani i wystawienia kr贸tkiej notki o oszu艣cie, a reszte naszego cennego czasu zamieni膰 na podjechanie do schronu i sprawdzenie czy nic z艂ego si臋 nie dzieje - jedna wizyta w tygodniu to naprawd臋 du偶o, a przy zebraniu si臋 ju偶 siedmiu os贸b, bidy maj膮 nadz贸r i odwiedziny codzienne Pozdrawiam wszystkich i licz臋 na odzew (szczeg贸lnie z Wroc艂awia :eviltong:), czy mo偶emy si臋 spotka膰 i postanowi膰 jak najsprawniej pomaga膰, nie nara偶aj膮c si臋 na spotkania trzeciego stopnia z oszustami. Quote
Kinya Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 moni_wro napisa艂(a):Poniewa偶 dopiero dzisiaj przebrn臋艂am przez ca艂y w膮tek, mog臋 jedynie powiedzie膰: 1. kochani jak wp艂aca膰 to tylko i wy艂膮cznie do organizacji po偶ytku publicznego: TOZy, schroniska, inne - mamy wtedy pewno艣膰 偶e pieni膮dze p贸jd膮 na szczytny cel, nie do prywatnej kieszeni 2. mo偶e czas pomy艣le膰 o wolontariacie w danej organizacji - we Wroc艂awiu, w TOZie jest malusio os贸b (5) i dosy膰 du偶a liczba karmicieli (ok 200). - to jednak za ma艂o aby cokolwiek zdzia艂a膰 formalnie od Urz臋du Miasta i innych pa艅stwowych instytucji, jak b臋dzie nas wi臋cej to mamy wi臋ksze szanse przebicia, pisz膮c petycje, sk艂adaj膮c apele, etc 3. oszu艣ci s膮 i b臋d膮, ludzie 偶yj膮 wystawiaj膮c aukcje na umieraj膮ce dzieci, to co to dla nich wystawi膰 aukcj臋 na zwierze? (ostatnio by艂o o tym w uwadze) 4. z do艣wiadczenia wiem, 偶e moja pomoc wynikaj膮ca z zawodu i pewnych cech personalnych, jest wi臋ksza ni偶 "st贸wka" miesi臋cznie na TOZ - przecie偶 ka偶dy z nas ma jaki艣 talent, pomy艣lmy jak mo偶emy to wykorzysta膰 i pom贸c naszym bidom:multi: 5. kochani, wi臋cej zimnej krwi, ja wiem i rozumiem 偶e nerwy mog膮 ponie艣膰, ale czy czasu zmarnowanego na wypisywanie 69 stron w膮tku nie mo偶na by艂o zamieni膰 na szybk膮 akcj臋 powiadomienia allegro, w艂adz dogomani i wystawienia kr贸tkiej notki o oszu艣cie, a reszte naszego cennego czasu zamieni膰 na podjechanie do schronu i sprawdzenie czy nic z艂ego si臋 nie dzieje - jedna wizyta w tygodniu to naprawd臋 du偶o, a przy zebraniu si臋 ju偶 siedmiu os贸b, bidy maj膮 nadz贸r i odwiedziny codzienne. Te偶 przebrn臋艂am przez ca艂o艣c i ca艂kowicie popieram przedm贸wczyni臋. Od siebie mog臋 jeszcze doda膰, 偶e zawiadomienie o jakimkolwiek przest臋pstwie mo偶na z艂o偶y膰 w KT脫REJKOLWIEK prokuraturze, w przypadku kiedy sprawa nie dotyczy ich rejonu MUSZ膭 j膮 odes艂a膰 do prokuratury w艂a艣ciwej dla miejsca pope艂nienia przest臋pstwa. Btw: czy kto艣 si臋 orientuje jak zako艅czy艂a si臋 sprawa, od kt贸rej rozpocz膮艂 si臋 w膮tek? Min臋艂y ponad dwa lata... Quote
Recommended Posts