Asia_Rawicz Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Tak, jedzenie będzie dostawał osobno. Nasza dalmatynka zresztą też dostaje osobno, ponieważ zawsze warczy jak inny psiak się zbliża do miski. Nie będzie z tym problemu:) A Kasiu co on dostawał do jedzenia?? Quote
Asia_Rawicz Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Rudolf był dzisiaj z moim tatą na dość długim spacerku tata mówi, że bardzo ładnie chodzi na smyczy. Wie do czego służy łóżku:) Jednak tylko czasami wskakuje do łóżka, woli spać pod stołem. Przed chwilką dość długo bawił się z naszą najmniejszą suczką Psotką. Teraz został u mnie w pokoju i oczywiście położył się na łóżku i już zasypia. Na dobranoc Rudolf przesyła buziaki dla wszystkich cioteczek obecnych na jego wątku. Przy okazji nawet zdjęcia nauczyłam się umieszczać na forum:) Quote
PaulinaT Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Dopiero dotrałam na wątek Rudolfa (nota bene świetne imię!) Ale z niego pocieszny psiak - trochę długawy, trochę ONek i do tego rudy :lol: Będę mu kibicowac! Quote
snuszak Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 eh super Asiu co dużo mówić chłopak dzięki Tobie -domowej socjalizacji pewnie znajdzie szybciej domek czego mu bardzo, bardzo życzę! ciesze się, że z psiakami się dogadał, mam nadzieję że nie broi za bardzo i nie daje Wam bardzo popalić :diabloti: a do jedzenie dostawał hmmm wiesz co lepiej nie chcesz wiedzieć.... widzisz kurcze ja głupia chora ze sklerozą zapomniałam bo dałabym Ci smaczki dla Rudolfa ( i reszty) bo ja mam dla naszych schroniskowców spory zapas, a jak się da więcej niż jeden smaczek to już im uszami wychodzi i leżą rozmoknięte w boksach, no ale widzisz ja głupia i zapominalska Paulina - Rudolf pewnie, że świetne imię, bo co mogłam innego na szybko wymysleć dla rudego z rudym nosem psa :) Quote
PaulinaT Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 snuszkak napisał(a):Paulina - Rudolf pewnie, że świetne imię, bo co mogłam innego na szybko wymysleć dla rudego z rudym nosem psa :) Richard? lub Ron :lol: Quote
snuszak Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 nastepny będzie Richard obiecuję Ci, a później Ron - byle nie za szybko, bo nie wierzę że nie będzie wcale Quote
PaulinaT Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ale tylko rudy z nosem ;-) Byle nie za szybko... Quote
supergoga Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Jak tam sprawuje się Rudolfik. Sa postepy czy wręcz przeciwnie. Jego koleżanka już w domku. Quote
Asia_Rawicz Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Całą noc Rudolf przespał spokojnie i nic nie nabrudził w domu. Całe popołudnie biegał z Maksiem i Psotką po podwórku, próbowałam zrobić zdjęcia ale niestety oni za szybko się poruszają. Rudolf ma w sobie bardzo dużo energii i kontaktu z człowiekiem. Bardzo ciesz się na widok człowieka i często skacze. Niestety ale zdarza mu się również naskakiwać na stół czy meble, już pracujemy nad tym żeby tak nie robił. Ale jest bardzo kochany. Jutro zamieszczę zdjęcia Rudolfa, bo dzisiaj nie mam kabla od aparatu i od jutra biorę się za ogłoszenia dla niego. Taki śliczny chłopak chyba szybko znajdzie dom. Quote
snuszak Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 świetne wieści, czekamy na fotki :) Quote
Asia_Rawicz Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Rudolf ani wczoraj ani dzisiaj nie nabrudził w domu. Wszystkie potrzeby załatwia na dworze. Wieczorem ok 23 idzie na dwór pobiegać i rano punkt 8 Rudolf wchodzi do łóżka uderza mnie łapą i ucieka do drzwi. Widać, że był w domu i umie sygnalizować, że chce wyjść z domku. Na razie nie dopuszczamy do tego, żeby był z naszą dalmatynką, ponieważ nie najlepiej się ona czuje (ma już 13 lat, więc jak na dalmatyńczyka to dużo i przeszła już paraliż i po prostu czasami gorzej się czuje) i jak Rudolf podbiega do niej i chce się bawić to zaczyna pomrukiwać na niego. Ale z czasem na pewno się polubią. Ona zawsze potrzebuje kilku dni na zaakceptowanie nowego psiaka. Rudolf ma w sobie nie spożytą energię, cały dzień dzisiaj biegał po dworze i cały czas łasi się do ludzi. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Teraz właśnie położył się na grzbiecie i leży pod stołem. Jest bardzo kontaktowym psem. Chyba przyzwyczaił się już do nas i jak ma zostać sam w domu to zaczyna płakać i skrobać w drzwi. Póki co to sądzę, że przynajmniej na razie nie powinien trafić do domku, gdzie są bardzo małe dzieci, ponieważ bardzo się cieszy na kontakt z człowiekiem a siły troszkę to on ma. Quote
supergoga Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 To już można dołożyć sporo do opisu psiaka. Wiemy dzięki Wam o nim więcej. Bardzo, bardzo dziękuję!!!! Czy moge podać namiar do Was w ogłoszeniu, gdyby ktoś chciał o cos dopytać? Jeśli tyak - prosze napisz mi na PW jaki. Zmienie też loaklizację. Quote
Asia_Rawicz Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Zaraz wyślę namiar na nas na PW. Cały czas czekam, aż wróci siostra żebym mogła zdjęcia zgrać. I zabrać się za ogłoszenia dla chłopaka. Quote
PaulinaT Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 To czekając na zdjęcia :razz: ... mam jeszcze jeden pomysł na imię dla rudego psa: Rupert :) Quote
Asia_Rawicz Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Obiecane zdjęcia Rudolfa:) Zmęczony po spacerku lubi odpoczywać pod stołem. Tak lubię być głaskany:) Tak też lubię sobie odpoczywać. Taki mam śliczny pyszczek A tak się lubię bawić z nowymi kumplami: Maxiem i Psotką. ( Max ( kiedyś Korek) to ten większy co bawi się z Rudolfem a na pierwszym planie największa rozrabiaka Psotka. Quote
supergoga Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Ale śl;iczne fotki, zaraz je wstawię na allegro i na strone naszą. Quote
Asia_Rawicz Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 A tu jeszcze kilka zdjęć. Rudolf ma bardzo fajne kolorki, oprócz Rudego to brzuszek ma prawie biały:) a taki duży jestem jak się wyciągnę. Zawsze ma jedno uszko sterczące a drugie takie zawinięte:) Co się dzieje? Znowu zdjęcie. Na koniec Rudolf pozdrawia wszystkie cioteczki odwiedzające jego wątek:) Quote
supergoga Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 A cioteczki, a może i niektórzy wujkowie pozdrawiaja Rudolfa i miziaja za opadniętym uszkiem!!! Quote
Asia_Rawicz Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Chciałam jeszcze dodać, że Rudolf dzielnie śledzi swój wątek. Za każdym razem jak tylko wchodzę na forum Rudolf kładzie mi się na kolanach albo siada koło mnie i patrzy się w monitor. W piątek miałam rozdanie dyplomów i psiak musiał sam siedzieć kilka godzin jak wróciłam i kładłam się spać to Rudolf przyszedł do mnie i położył swój pyszczek na mój policzek. Leżał tak i cały czas się przytulał. Domek do którego kiedyś trafi Rudolf na pewno będzie miał z niego dużo radości. Quote
PaulinaT Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Piękny :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
snuszak Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 jaki czysty! piękny psiak, dużo będziemy o nim wiedzieć, fajne zdjęcia a jeszcze lepsze wieści :) Quote
Asia_Rawicz Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 snuszkak napisał(a):jaki czysty! piękny psiak, dużo będziemy o nim wiedzieć, fajne zdjęcia a jeszcze lepsze wieści :) Kasiu ty tu piszesz o czystości a Rudolf wrócił dzisiaj do domu cały od błota... Bawił się z Maxem i jeden drugiego przewracał a że błoto było na podwórku to mieli dodatkowa atrakcję. Nie wiem być może chcieli sobie zrobić błotne SPA:) Quote
Asia_Rawicz Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Dzisiaj Rudolf był troszkę czasu sam w domu i chyba chciał się upiększyć ponieważ ściągnął sobie z mebli cienie do powiek i je delikatnie pogryzł. Musiałam wyjechać do Wrocławia ale mama cały czas pilnuje i uczy porządku Rudolfa. Mama nawet specjalnie zabrała sobie jeszcze na jutro wolne:) Rudolf jednak jest inteligentnym psiakiem i wyczuwa, że starej babci Cziki nie można zaczepiać i omija ją szerokim łukiem. Jak ona jest na parterze to Rudolf na piętrze i odwrotnie:) Jednak sami jeszcze nie zostają, a jak Czika zaczyna warczeć to mama ubiera jej kaganiec i od razu jest spokoju. Dopiero teraz po kilku dniach zaczął bawić się zabawkami:) I jak tylko jakąś dopadnie to ucieka z nią i się chowa, żeby nikt mu jej nie zabrał:) Moja zabawka, nikomu jej nie dam:) A to największy potwór, którego Rudolf omija szerokim łukiem. Tak jak Rudolf pilnuje swojej zabawki tak Czika miejsca w łóżku:) Quote
snuszak Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Czika jest piękna, dobrze że jakiś system zaczął się stworzyć miedzy psiakami, że Rudolf rozumie, że jej ruszać nie wolno Quote
Recommended Posts