Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
Aż się cofnęłam na pierwszą, co to za wątek :lol: Bosko, służy mu w domu. Widać nie wychodził na dwór kiedyś?

nie mam pojęcia co ten pies przeszedł :shake: ale jakoś tak to wygląda, że w pomieszczeniach jest spokojniejszy - jakby był dzikusem nie znającym domu to by chciał na dwór uciekać, a Gucio przeciwnie

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Wspaniała to jest nowa rodzina Gucia, że mu dała szansę. On <najpewniej> w żadnym kojcu by nie doszedł do siebie.

i o tym mówił P. Kłosiński - że Gucio powinien zmienić miejsce na domowe, ale szok - ja się gapię na te zdjęcia i ... oczy mi się pocą i mam wrażenie, że to jest jakiś kosmos - Gucio kanapowiec :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
nie mam pojęcia co ten pies przeszedł :shake: ale jakoś tak to wygląda, że w pomieszczeniach jest spokojniejszy - jakby był dzikusem nie znającym domu to by chciał na dwór uciekać, a Gucio przeciwnie

...nie wiem jaką historię ma Gucio, ale pamietam pierwsze minuty Lucusia i Benia w domu: próby ucieczki na taras, ślizganie sie po posadzce, strach przed schodami, obawa przed mniejszymi, czy zamknietymi pomieszczeniami... ot zachowanie burków z dworu, ale dziś, ani jeden, ani drugi nie będzie na dworze beze mnie... a Lucuś na hasło "wracamy do domu" dostaje natychmiast przyśpieszenia... może tak mają właśnie burki podwórkowe?

Posted

Kocham Was wszystkich za to, że nie odpuściliście Gucia. :loveu: I choć były trudne momenty, to teraz widać, że się opłacało.

Malawaszka powinna dostawać ordery od uratowanych przez nią psów. Dziewczyna by ich nie udźwignęła ;)

Guciuuuuuuuu :lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

o ja pierdziu.... a może to był wogóle domowy pies, żaden kurna kojec czy podwórko, tylko właśnie dom... a potem te miesiące tułaczki - bez domu, schronienia, później hotel za hotelem no i kojec - i mamy kurcze "dzikusa"! w końcu ktoś dał mu sznase i chłopak ma znowu dom... :)

ale bosko!!! ciesze sie ogromnie! i Birmanek i Gustawek, dwa nasze "zasiedziane" chłopaki trafiły na wspaniałych ludzi :) :) :)

Posted

słuchajcie to jest NIESAMOWITE jaką przemianę przeszedł Gucio - w 2 tygodnie! patrzę na te zdjęcia i nie wierzę - nasz Gutek rozwalony na legowisku, W DOMU, wyluzowany na maxa i szczęśliwy chyba co? :loveu:

Panie Macieju i cała Rodzinko cudowna - DZIĘKUJEMY po tysiąckroć!!!! :Rose:

Posted

WATACHA napisał(a):
Tak weszłam jeszcze raz, popatrzyłam na te foty i mi się oczy z wzruszenia zaszkliły

ja mam to samo :loveu: cudowny widok! absolutnie to jest najlepsza adopcja tego roku!

Posted

malawaszka napisał(a):
ja mam to samo :loveu: cudowny widok! absolutnie to jest najlepsza adopcja tego roku!

Dobrze, że człowiek ma sobie z kim popłakać :)

Posted

zerduszko napisał(a):
O ja pierdziu! Cud i tyle. Ależ jestem szczęśliwa :)

Nie cud dziewczyny, nie cud- ten psiak znalazł swojego człowieka i swoje miejsce bliziutko niego i swym zachowaniem "odpowiada" na to co człowiek mu dał.

Ludzie...ale to jednak jest zachwycające!!!!

Posted

cud, czy nie cud, fakt jest taki, że walka o tego psa trwała od roku; pierwsze zdjęcia szwędającego sie po wsi, przeganianego psa pojawiły się w sierpniu zeszłego roku,

malawaszka napisał(a):
zdjęcie na zielonej trawce było zrobione w sierpniu, a pozostałe zdjęcia 30 września - więc widać jak psina się zmarnowała :(

na tamtych zdjęciach widac psa, który na ugiętych nogach boi się podejśc do człowieka, psa o przerażonym spojrzeniu, psa, któremu groził odstrzał

a teraz? po roku?

może nie jest super-psem (jeszcze), ale widze psa, który z zadowoleniem lezy "kołami do góry" w najbardziej spokojnej, szczęśliwej, psiej pozycji, ma swój dom i swopjego człowieka

dla mnie to cud :)

Posted

[quote name='zuzlikowa']Nie cud dziewczyny, nie cud- ten psiak znalazł swojego człowieka i swoje miejsce bliziutko niego i swym zachowaniem "odpowiada" na to co człowiek mu dał.

Ludzie...ale to jednak jest zachwycające!!!!

...nie neguję nikogo i niczego co wydarzyło się w życiu tego psiaka... zdanie to jedynie miało pokazać, że każdemu psiakowi odpowiedni i odpowiedzialny człowiek potrzebny... i następują takie wspaniałe zmiany.
Nic więcej.

Powodzenia Gutku.