Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłam, zaraz rozsyłam konto, robię aktualizacje bazarków i wątku... Boże, nienawidzę nie mieć internetu... Szukamy transportu dla Cinka, bo miejsce nie będzie czekać wieczność!

PW wysłane do:
Shania
Livka
omi
hovomaniaczka
zebrazebra
muza_51
Bonsai

Konto ma już paulinken, z bazarku z Oriflame.

Czy ktoś jeszcze chce konto? Bardzo proszę, Livko, paulinken, Shanio - gdybym długo nie odpisywała, wyślijcie konto moje na PW do zainteresowanego, ok? Ja teraz już mam net, ale mam też masę roboty w pracy i stąd mogę z opóźnieniem odpowiadać.

Zaraz zrobię bazar Oriflame następny, jeden z obrazami i fantami od zebryzebry

Posted

Witam wszystkich i zapraszamy razem z Topi na bazarek dla Cinka :loveu:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196033-Mieszanka-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-pomoc-Cinkowi.-Do-15.11.-do-godz.-22-giej.[/URL]

Posted

[quote name='Livka']Witam wszystkich i zapraszamy razem z Topi na bazarek dla Cinka :loveu:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196033-Mieszanka-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-pomoc-Cinkowi.-Do-15.11.-do-godz.-22-giej.[/URL][/QUOTE]

Wpisałam do pierwszego postu, dzięki!

Posted

Dziewczyny, ja bym tylko ujednoliciła opis Cinka, bo widać sprzeczność - w pierwszej informacji jest uległy, później - diablątko... To może wprowadzać w błąd.

Pierwszy zakup na bazarku już jest ;)

Posted

[quote name='zebrazebra']Dziewczyny, ja bym tylko ujednoliciła opis Cinka, bo widać sprzeczność - w pierwszej informacji jest uległy, później - diablątko... To może wprowadzać w błąd.

Pierwszy zakup na bazarku już jest ;)[/QUOTE]
Dla ułatwienia sobie życia skopiowałam pierwszy post z poprzedniego bazarku :oops: mogę coś zmienić :roll:

Dziękuję za zakupy :multi:

Posted

[quote name='Livka']Dla ułatwienia sobie życia skopiowałam pierwszy post z poprzedniego bazarku :oops: mogę coś zmienić :roll:

Dziękuję za zakupy :multi:[/QUOTE]

Sorry, moja wina, zapomniałam zmienić. Już możesz przekopiować od nowa - zmieniłam pierwszy post.

Posted

Zapraszam na następny bazar Oriflame, w całości dla Cinka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/196041[/url]

I kolejny bazar, z białymi krukami pośród płyt muzycznych, zapraszam bardzo - fanty podarowała zebrazebra :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/196045[/url]

[B]E-S[/B], czy ten bazar z obrazkami ma być cały na Cinka, czy jak? Bo ja już nie pamiętam :oops:

Posted

[quote name='ladySwallow']Zapraszam na następny bazar Oriflame, w całości dla Cinka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/196041[/url]

I kolejny bazar, z białymi krukami pośród płyt muzycznych, zapraszam bardzo - fanty podarowała zebrazebra :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/196045[/url]

[B]E-S[/B], czy ten bazar z obrazkami ma być cały na Cinka, czy jak? Bo ja już nie pamiętam :oops:[/QUOTE]

Miałyśmy wystawić po 1/2 z Szantą amstafką.

Posted

A właśnie, no coś mi świtało, dzięki. Dziś wieczorem wystawię. paulinken, spoko, na razie trzeba podnosić te trzy, co są :)

Słuchajcie, jest transport pati-c, płatny, do samego hotelu. Koszt całkowity to 860 zł + opłaty autostradowe - podzielony na dwa, bo jedzie Cinek i Iwa z Zamościa. Czyli 430 + coś...

Posted

[quote name='ladySwallow']A właśnie, no coś mi świtało, dzięki. Dziś wieczorem wystawię. paulinken, spoko, na razie trzeba podnosić te trzy, co są :)

Słuchajcie, jest transport pati-c, płatny, do samego hotelu. Koszt całkowity to 860 zł + opłaty autostradowe - podzielony na dwa, bo jedzie Cinek i Iwa z Zamościa. Czyli 430 + coś...[/QUOTE]

Matko, jaka kwota...

Posted

Jest też druga opcja - Formica zgodziła się zabrać Cinka do transportera na razie Lublin-Zabrze, za niewielką dorzutkę do paliwa. Potrzebujemy wówczas transportu Zabrze-Bogatynia. Formica jedzie 15stego - może uda nam się coś znaleźć? [B]Cinek bardzo prosi o pomoc![/B]

Posted

[quote name='ladySwallow']A właśnie, no coś mi świtało, dzięki. Dziś wieczorem wystawię. paulinken, spoko, na razie trzeba podnosić te trzy, co są :)

Słuchajcie, jest transport pati-c, płatny, do samego hotelu. Koszt całkowity to 860 zł + opłaty autostradowe - podzielony na dwa, bo jedzie Cinek i Iwa z Zamościa. Czyli 430 + coś...[/QUOTE]

Zabiło mnie to ...

[quote name='ladySwallow']Jest też druga opcja - Formica zgodziła się zabrać Cinka do transportera na razie Lublin-Zabrze, za niewielką dorzutkę do paliwa. Potrzebujemy wówczas transportu Zabrze-Bogatynia. Formica jedzie 15stego - może uda nam się coś znaleźć? [B]Cinek bardzo prosi o pomoc![/B][/QUOTE]

A ile jest km z Zabrza do Bogatyni ?
W ogóle jest ktoś z Zabrza na dogo ?

Posted

Jest jeszcze polecany hotelik w Zabrzu, pracujący z psami... Tam trafiają psy m.in. ze schronu w Zabrzu - będę dzwonić i pytać, może tam by Cinek poszedł, skoro miejsce jest polecane?

Posted

To też jest dobry hotelik, w którym z psem się pracuje - poczytajcie :cool3: może cena będzie niższa bo odległość podobna :roll:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/191412-Otwieramy-nowy-hotelik-dla-quot-dogomaniackich-psow-quot-mamy-wolne-miejsca[/URL]

Spróbować nie zawadzi ;)

Posted

[quote name='muza_51']Witam. Przed chwilą przelałam na podane konto jednorazową deklarację dla Cinka.Pozdrawiam Marta.[/QUOTE]

Dziękujemy :)

Dziewczyny, nie wiem co robić, potrzebuje Waszej rady.
Odpadł zupełnie transport do Bogatyni kombinowany z Zamościem, bo Iwa jedzie pod Warszawę, a same nie wydamy prawie 1000 zł na transport...
Jest transport 15.11. z Lublina do Zabrza - ale Zabrze to jeszcze 300 km od Bogatyni.
Jest hotel w Zabrzu, właśnie rozmawiałam z Panią - bardzo sympatyczna, kompetentna, mówiła jak pracuje z psami; hotel współpracuje z kilkoma fundacjami w kwestiach takich właśnie zachowań psów - wszystko cacy, tylko 20 zł/doba. Czyli miesięcznie 600 zł. I co ja mam robić? Bo już nie mam siły...

Posted

[quote name='ladySwallow']Słuchajcie, jest transport pati-c, płatny, do samego hotelu. Koszt całkowity to 860 zł + opłaty autostradowe [...][/QUOTE]

Załóżmy, że z Lublina do Bogatyni jest ~1400km w obie strony. Średni benzyniak, w trasie, pali powiedzmy 6,5 litra na 100km. Litr benzyny - 4,6 pln. Czyli ta trasa wychodzi tak plus minus 380zł dla benzyniaka, jakieś 330zł dla diesla. W związku z powyższym, rozumiem, że pati jeździ czołgiem bądź prywatnym odrzutowcem?

Nie ma sensu, moim zdaniem, wywalać tyle kasy na transport.

Edit: widzę, że ta opcja jednak odpada, uff. Jednak boję się trochę, że 600zł miesięcznie za hotel to też jest kwota zaporowa :roll: To nie bernardyn tylko po prostu krnąbrny jamnik.

Kurde, żeby to wszystko było takie proste...

Posted

Wiecie co, coraz gorzej to widzę. Zrobiłam teoretyczną symulację - mamy 60 zł deklaracji stałych, reszta to bazarki. Jeśli zapłacę 400 zł za hotel, zostaje obecnie 345 zł. Nie daj Boże, jeśli pies się rozchoruje - to ta kasa będzie niczym, licząc leczenie u weta + dojazd do niego. I nie będzie na drugi miesiąc. Nie zdecyduję się dać psa z takimi deklaracjami na drugi koniec Polski, szczególnie, ze sam transport zabrałby całość tego, co teoretycznie jest uzbierane...

Posted

[quote name='ladySwallow']Wiecie co, coraz gorzej to widzę. Zrobiłam teoretyczną symulację - mamy 60 zł deklaracji stałych, reszta to bazarki. Jeśli zapłacę 400 zł za hotel, zostaje obecnie 345 zł. Nie daj Boże, jeśli pies się rozchoruje - to ta kasa będzie niczym, licząc leczenie u weta + dojazd do niego. I nie będzie na drugi miesiąc. Nie zdecyduję się dać psa z takimi deklaracjami na drugi koniec Polski, szczególnie, ze sam transport zabrałby całość tego, co teoretycznie jest uzbierane...[/QUOTE]
lady spróbuj napisać do Jamora

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/138231-Hotel-dla-ps%C3%B3w-JAMOR[/URL]

to świetny szkoleniowiec, a do Warki około 150-170 km, może znajdzie miejsce dla naszego psiurka

Posted

Livka, dawno bym pisała - gdyby nie fakt, że Jamor nie przyjmuje psów obecnie. I nie zapisuje ich w kolejkę. Jeszcze za tydzień może czekać nas niespodzianka - na razie - czekam z niecierpliwością...