Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od dwóch dni Rico nie robił kupy i stwierdziłam, że jeśli dzisiaj, do końca dnia, jej nie zrobi - jutro rano idziemy do weterynarza.
Przed chwilą byliśmy na spacerze i...Rico zrobił kupę! : ))) Co więcej - nie było ani śladu krwi! : ))) BARDZO mnie to cieszy! : )))
Psiak kończy dzisiaj antybiotyk i mam nadzieję, że krew już się nie pojawi...
A tak poza tym, kupiłam mu dzisiaj nową, niebieską (taką chłopięcą :P) obrożę ;) I muszę przyznać, że przystojniacha z niego, a niebieski bardzo mu pasuje, heh ;)
Ach, no i oczywiście - "podlał" narożnik -_-" A do tego zesikał się w kuchni, czego zupełnie nie rozumiem :X

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff... Dobrze, że nie pojawiła się krew. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku. Liczymy na zdjęcie naszego przystojniaczka w nowej obroży. :)

Posted

Ciocie, kto zechce zorganizować bazarek dla Rico na kastrację? :) Syla mówiła, że ma fanty. Syla, możemy na nie liczyć? :) Secia, może mogłabyś zorganizować? <prosi>

Posted

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz
C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

Dobrze, że krew już całkowicie zniknęła. Ale sika, bo zaznacza teren, czy o tak?

Ciocie, ponawiam pytanie i prośbę zarazem o bazarek. Trzeba go szybko zorganizować, bo nawet po kastracji przez pewien czas Rico będzie zaznaczał teren...

Posted

Katarzyna Janik napisał(a):
Zesikał się "tak o", zrobił tak dwa dni z rzędu. W kuchni, zaraz po jedzeniu.
Natomiast wczoraj i dzisiaj niczego nawet nie "podlał".

To już postęp, że przez dwa dni nic. :) Ale cii, żeby nie zapeszać.

Posted

Paula95 napisał(a):
To już postęp, że przez dwa dni nic. :) Ale cii, żeby nie zapeszać.

Iljova napisał(a):
Lepiej cisza na ten temat bo jak usłyszy to znowu zacznie ;-)

Nooo, ja już miałam nic nie pisać "w tym temacie" właśnie, bo co go pochwalę tutaj, to zaraz gdzieś nasika lub coś "podleje", haha ;)

Posted

Paula prosiła o zorganizowanie bazarku dla Rikusia ale może być problem. Rikuś ma już właścicielka i zgodnie z regulaminem nie można zbierać ani bazarkować na zwierzęta, posiadające swoje domy stałe a co za tym idzie właścicieli. Rikus ma 80 PLnków na koncie co oczywiście może wspomóc dom z kastracją. Obawiam się, że bazarek może zostać zamknięty przez Moda a ja dostane upomnienie.

Posted

Ciocie, tak jak mówi Secia niestety nie można zorganizować bazarku. :( Czyli Rico ma tylko 35zł. Czy macie jakiś pomysł, w jaki sposób możemy pomóc w kastracji maluszka?

Posted

Ile kosztuje kastracja?

I po co Rikusiowi kastracja? Osobiście nie jestem zwolennikiem sterylizacji i kastracji psów w posiadaniu prywatnym ale rozumiem powagę sytuacji i momentów, kiedy to jest podyktowane względami medycznymi. Ale czy tutaj trzeba to robić???

Posted

Mądry i pomocny tekst, jak najbardziej - tego typu informacje/rady z czasem przyswajałam. Staram się postępować z Rico dokładnie tak, jak postępowałam wobec moich poprzednich psów ze schroniska. Zwykle udawało mi się wypracować w nich nawyki, które odpowiadały obydwu stronom :) Wierzę, że w przypadku Rico będzie dokładnie tak samo, tym bardziej, że - jak już wspomniałam - on wydaje się być mądrym psem. Bez wątpienia natomiast, jest posłuszny.

Pytałam dzisiaj właśnie weterynarz, ile kosztuje kastracja psa. Powiedziała, że standardowo 250 zł, ale "postara się, aby zabieg wraz z lekami wyniósł 200 zł" w jego przypadku. Powiedziała również, że jeśli zdecydowałabym się "odświeżyć" mu zęby, to także "postara się ustalić jakąś zniżkową stawkę" (za czyszczenie zębów Luny zapłaciłam ostatnio 140 zł, bez "zniżek").
Margo' w legowisku już się nie pokazuje w ogóle :X Luna natomiast, jak najbardziej, wciąż je uważa za swoje ;) Nie ucieka, kiedy Rico również do niego wchodzi, chyba, że chłopak się zaczyna rozciągać i rozpychać się (a robi to ewidentnie :P), to wtedy warczy na niego albo od razu wychodzi obrażona :X Ale odbija to sobie, kiedy z kolei Rico próbuje wejść do mojego łóżka - nie ma na to najmniejszych szans, póki co, wszak Luna jest "królową wszystkich łóżek" w mieszkaniu :P Chociaż, z czasem pewnie "pozwoli" mu wejść - kici w końcu zaczęła pozwalać ;)

Cytuję post o koszcie kastracji.

Posted

czyli w najgorszym przypadku 240 za kastrację i 140 za czyszczenie zębów co daje 380.00 To faktycznie dużo. No ale takie są reguły gry i mod zaraz zamknie bazarek a ja dostanę bana.

Posted

Nooo, ja już miałam nic nie pisać "w tym temacie" właśnie, bo co go pochwalę tutaj, to zaraz gdzieś nasika lub coś "podleje", haha ;)

Już go więcej nie pochwalę! "Podlał" niedawno ścianę (a chwilę wcześniej był na dworze)! :X

Co do kastracji natomiast, to zabieg ten eliminuje ewentualne problemy z prostatą i myślę, że - biorąc pod uwagę wiek Rico - to jest najważniejszy aspekt decyzji o tym, by psiaka "ciachnąć".

Posted

Mam dobrą wiadomość!:) Na kastrację Rico mamy już 135zł. :) Pani Ola mówiła, że dzisiaj jakieś małżeństwo podarowało schronisku 100zł i postanowiła, że przekażemy je na Rico. :)

Posted

no tak jeżeli jest aspekt zdrowotny, przemawiający za kastracją to nie ma co dyskutować tylko ciachać, ale powtarzam bardzo tego nie lubię brrryyyy

Posted

Paula95 napisał(a):
Mam dobrą wiadomość!:) Na kastrację Rico mamy już 135zł. :) Pani Ola mówiła, że dzisiaj jakieś małżeństwo podarowało schronisku 100zł i postanowiła, że przekażemy je na Rico. :)

Dziękuję...!