Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:) :) :) Cudo ten filmik i cała psia ekipka :) Strasznie mi się podoba! :) A Twój głos Akadiano jak zwykle sympatyczny tak, jak zawsze, gdy gadamy przez telefon :).

Posted

Cieszę się że się podobają pieseczki. Odkąd miały możliwość opuszczenia zagrody to już niechętnie do niej wchodzą. Jednak co wolność to wolność. Co do odwagi to nie jest z nimi źle. Jak na swój wiek to bardzo fajnie sie zachowują ale tak prawdę powiedziawszy tak naprawdę fajne i samodzielne będą najwcześniej w następnym tygodniu. Decyzję o tym żeby je teraz oddać do nowych domków podjęłam bo muszę na całą niedzielę wyjechać. Jeśli ktoś z dobrych ludzi mógłby podejść do nich 2 razy w ciągu dnia lub zaopiekować sie nimi przez jeden dzień to wolałabym się wstrzymać z ich oddaniem do przyszłego tygodnia. Czekam na ewentualne pomysły do jutra a jeśli ich nie będzie to ogłaszam kluseczki. Bianko uważam że będą niedużymi pieskami, takimi do kolan. Tak je oceniam ale nieraz są niespodzianki :D Np co do tego czarnuszka nie jestem pewna. On jest wielkości takiej samej jak inne ale łapki ma sporo masywniejsze więc nie wiem. O tego malucha też sie najbardziej martwię. On taki wycofany i strachliwy jest. On chyba powinien jeszcze zostać dłużej. Bianko odrobaczałam je ostatnio i ku mojemu zaskoczeniu praktycznie nie miały robali. Warunki u Ciebie muszą byc idealne dla małych osesków i nie do zniesienia dla pasożytów i w nich po prostu się nie mnożą :) Super. Jak coś jeszcze nagram to wrzucę :)

Posted

Cieszy mnie cała ta historia bardzo :). Najgorsze chyba za nami i można powiedzieć, że udało się wspólnymi siłami :). Lubię czytać jak o nich piszesz Akadiano. Filmikiem wciąż się zachwycam i pokazałam znajomym :)

Posted

akadiana napisał(a):
Widzę że dużo kibiców tej historii a graczy sporo mniej :) Dzisiaj poszedł do nowego domku piesek łaciaty. Fajny domek więc można być spokojnym :)

Super , bardzo się cieszę :lol: To ten grubasek chłopaczek , Tak ?

Posted

Tak. Trafił do bardzo sympatycznej rodzinki :) Nie wypuszczali go z objęć a nie byłam tam krótko :D Aż mam obawy czy mu nóżki nie ulegną zanikowi :) Spodobało mu się to towarzystwo bo on tez wcale nie kwapił się żeby od nich się oddalać. Będzie miał towarzystwo kocurka i dwa razy do roku będzie się wakacjował w Bieszczadach :D Jednym słowem życie jak w Madrycie się zapowiada

Posted

akadiana napisał(a):
Widzę że dużo kibiców tej historii a graczy sporo mniej :) Dzisiaj poszedł do nowego domku piesek łaciaty. Fajny domek więc można być spokojnym :)

Szczęśliwości Maluszku:)

Posted

To był drugi z trzech , które właściwie są zawrócone w pół drogi z TM .Jeszcze jak byłam ostatni raz u dr Karoliny , to mówiła , że nie jest z nim dobrze , i martwi ją jego duży brzuch . Kropka świadkiem , bo była ze mną .
Bardzo sie cieszę , że maluszki znajdują domki .Doceniam Akadiano to , co robisz dla nich . Nigdy nie lubiłam oddawania psiaków do domków . Zawsze bałam sie pomyłki . Jak podejmuję wyzwanie ratowania , to wynik zależy ode mnie , i od Boga . A jak szukania domów , to wtrącają sie do tego jeszcze inni ludzie ;) Tego sie boję :roll:

Posted

Został jeden piesek a właścwie jedna jedyna sunia :D Moja ulubienica zresztą. :) Wszytkie inne pieski w nowych domkach. W jednym- tam gdzie poszedł biszkopcik będzie miał do towarzystwa kotaka małego którego pani też odkarmiła strzykawką więc chyba krzywdy mu tacy ludzie nie zrobią :) Brązowy( gryzaczek) będzie mieszkał w domku z ogrodem w którym opiekują się państwo 8-mioma kotami :) Pani starsza jak złapała pieseczka który był wystraszony podróżą to przez 15 min nie chciała go wypuścić z rąk. Jeśli go nie zagłaszczą na śmierć to będzie miał tam dobrze.
Ja też sie zawsze obawiam co dalej będzie ze zwierzętami które wyadoptowuję ale pocieszające jest to że w ciągu całego życia niezmiernie rzadko mylę sie co do ludzi i mam nadzieję że podczas adopcji też udaje mi sie odpowiednio ich oceniać . Myślę że wszystko będzie super :) Szukajcie domku dla mojej niuńki :) bo jak dłużej tu zostanie to jej nie oddam i nie będę miała miejsca dla tymczasów a same wiecie jakie są potrzebne :D