Gosiara Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 A nam(wiga138) wraca psinka z adopcji;/po 3 miesiącach... Quote
go-ja Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 :) :) :) Cudo ten filmik i cała psia ekipka :) Strasznie mi się podoba! :) A Twój głos Akadiano jak zwykle sympatyczny tak, jak zawsze, gdy gadamy przez telefon :). Quote
Edi100 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Słodkie kluseczki, a dorosłe Piesie jakie spokojne, dostojne:) Quote
akadiana Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Cieszę się że się podobają pieseczki. Odkąd miały możliwość opuszczenia zagrody to już niechętnie do niej wchodzą. Jednak co wolność to wolność. Co do odwagi to nie jest z nimi źle. Jak na swój wiek to bardzo fajnie sie zachowują ale tak prawdę powiedziawszy tak naprawdę fajne i samodzielne będą najwcześniej w następnym tygodniu. Decyzję o tym żeby je teraz oddać do nowych domków podjęłam bo muszę na całą niedzielę wyjechać. Jeśli ktoś z dobrych ludzi mógłby podejść do nich 2 razy w ciągu dnia lub zaopiekować sie nimi przez jeden dzień to wolałabym się wstrzymać z ich oddaniem do przyszłego tygodnia. Czekam na ewentualne pomysły do jutra a jeśli ich nie będzie to ogłaszam kluseczki. Bianko uważam że będą niedużymi pieskami, takimi do kolan. Tak je oceniam ale nieraz są niespodzianki :D Np co do tego czarnuszka nie jestem pewna. On jest wielkości takiej samej jak inne ale łapki ma sporo masywniejsze więc nie wiem. O tego malucha też sie najbardziej martwię. On taki wycofany i strachliwy jest. On chyba powinien jeszcze zostać dłużej. Bianko odrobaczałam je ostatnio i ku mojemu zaskoczeniu praktycznie nie miały robali. Warunki u Ciebie muszą byc idealne dla małych osesków i nie do zniesienia dla pasożytów i w nich po prostu się nie mnożą :) Super. Jak coś jeszcze nagram to wrzucę :) Quote
go-ja Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Cieszy mnie cała ta historia bardzo :). Najgorsze chyba za nami i można powiedzieć, że udało się wspólnymi siłami :). Lubię czytać jak o nich piszesz Akadiano. Filmikiem wciąż się zachwycam i pokazałam znajomym :) Quote
Korenia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 akadiana w jakiej części Wrocławia mieszkasz? Tak będzie łatwiej szukać kogoś na dyżur na niedzielę ;) Quote
diuna_wro Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 nie będę się rozpisywać, powiem tylko, że u Małej-Puci wszystko dobrze. Mam stały kontakt, za jakiś czas poproszę o fotoski Quote
ulvhedinn Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Widzę więc, że nie tylko ja molestuję Dominikę (nową panią malutkiej ) ;) Quote
BIANKA1 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Molestujcie , bo jestem ciekawa , jak ten ' zdechlak " teraz wygląda .:lol: Quote
akadiana Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Mieszkam w centrum. Przy pl. Dominikańskim. Quote
BIANKA1 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Przywiało mi dzisiaj kotka . Oczywiście zdechlaka , Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/195887-Przywia%C5%82o-mi-kotecka-Chora-zaropia%C5%82a-zag%C5%82odzona-zapchlona-wylinia%C5%82a-ok-8-tyg?p=15675998#post15675998 Quote
akadiana Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Widzę że dużo kibiców tej historii a graczy sporo mniej :) Dzisiaj poszedł do nowego domku piesek łaciaty. Fajny domek więc można być spokojnym :) Quote
BIANKA1 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 akadiana napisał(a):Widzę że dużo kibiców tej historii a graczy sporo mniej :) Dzisiaj poszedł do nowego domku piesek łaciaty. Fajny domek więc można być spokojnym :) Super , bardzo się cieszę :lol: To ten grubasek chłopaczek , Tak ? Quote
akadiana Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Tak. Trafił do bardzo sympatycznej rodzinki :) Nie wypuszczali go z objęć a nie byłam tam krótko :D Aż mam obawy czy mu nóżki nie ulegną zanikowi :) Spodobało mu się to towarzystwo bo on tez wcale nie kwapił się żeby od nich się oddalać. Będzie miał towarzystwo kocurka i dwa razy do roku będzie się wakacjował w Bieszczadach :D Jednym słowem życie jak w Madrycie się zapowiada Quote
go-ja Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 :) :) :) No to mamy drugi domek! :) Czekamy na kolejne! :D Szczęściarz z Łaciatka :) Quote
agnieszka24 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Bardzo cieszę się, że maluch znalazł domek :) gdyby ktoś szukał ubranek dziecięcych 1,5 - 2 lat, to zapraszam na zakupy :) http://www.dogomania.pl/threads/195914-Dla-CH%C5%81OPCZYKA-1-2-lata-bluzeczki-body-kurteczki-i-buciki!-do-15.XI?p=15681399#post15681399 Quote
Edi100 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 akadiana napisał(a):Widzę że dużo kibiców tej historii a graczy sporo mniej :) Dzisiaj poszedł do nowego domku piesek łaciaty. Fajny domek więc można być spokojnym :) Szczęśliwości Maluszku:) Quote
BIANKA1 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 To był drugi z trzech , które właściwie są zawrócone w pół drogi z TM .Jeszcze jak byłam ostatni raz u dr Karoliny , to mówiła , że nie jest z nim dobrze , i martwi ją jego duży brzuch . Kropka świadkiem , bo była ze mną . Bardzo sie cieszę , że maluszki znajdują domki .Doceniam Akadiano to , co robisz dla nich . Nigdy nie lubiłam oddawania psiaków do domków . Zawsze bałam sie pomyłki . Jak podejmuję wyzwanie ratowania , to wynik zależy ode mnie , i od Boga . A jak szukania domów , to wtrącają sie do tego jeszcze inni ludzie ;) Tego sie boję :roll: Quote
Gosiara Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ja trzymam kciuki za te domki właściwe:cool3: Quote
go-ja Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Zostały nam jeszcze 4 kluseczki :). Akadiana ma rękę do adopcji :) Wszystko będzie dobrze! Quote
Edi100 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 go-ja napisał(a):Zostały nam jeszcze 4 kluseczki :). Akadiana ma rękę do adopcji :) Wszystko będzie dobrze! Trzymamy kciuki mocno!:) Quote
akadiana Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Został jeden piesek a właścwie jedna jedyna sunia :D Moja ulubienica zresztą. :) Wszytkie inne pieski w nowych domkach. W jednym- tam gdzie poszedł biszkopcik będzie miał do towarzystwa kotaka małego którego pani też odkarmiła strzykawką więc chyba krzywdy mu tacy ludzie nie zrobią :) Brązowy( gryzaczek) będzie mieszkał w domku z ogrodem w którym opiekują się państwo 8-mioma kotami :) Pani starsza jak złapała pieseczka który był wystraszony podróżą to przez 15 min nie chciała go wypuścić z rąk. Jeśli go nie zagłaszczą na śmierć to będzie miał tam dobrze. Ja też sie zawsze obawiam co dalej będzie ze zwierzętami które wyadoptowuję ale pocieszające jest to że w ciągu całego życia niezmiernie rzadko mylę sie co do ludzi i mam nadzieję że podczas adopcji też udaje mi sie odpowiednio ich oceniać . Myślę że wszystko będzie super :) Szukajcie domku dla mojej niuńki :) bo jak dłużej tu zostanie to jej nie oddam i nie będę miała miejsca dla tymczasów a same wiecie jakie są potrzebne :D Quote
Recommended Posts