Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Porównanie o rasę. Z lewej Elmo, z prawej Sto Lat :cool3::

[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/2106/zwr093zmtm0.jpg[/IMG]

A tutaj widzimy ewidentną próbę przekupstwa konkurencji :evil_lol: :eviltong::

[IMG]http://img54.imageshack.us/img54/6659/zwr094zmyr4.jpg[/IMG]

Wygrywa Elmo :cool3: :multi:

[IMG]http://img527.imageshack.us/img527/8652/zwr096zmzv4.jpg[/IMG]

I to by było na tyle :roll:. To tylko serwer... to tylko serwer :mad: :mad: :mad:

Posted

[B]Terriermania[/B], na kawę zaprosiła nas Kardusia :buzi:.

[B]Swallow[/B], czy Ty nie powinnaś zostać fotografem gwiazd filmowych? Doskonałe foty. Na niektórych to nawet obiekt wygląda lepiej niż w rzeczywistości [SIZE=1](żadnych min typu Jaś Fasola).

[B][SIZE=2]Zadziorny[/SIZE][/B][SIZE=2], dzięki za fotki z konkurencyjnej imprezy.
[B]
Fuka[/B], super fryzurka (Twoja).

Dogo uczy mnie cierpliwości :p
[/SIZE][/SIZE]

Posted

[B]Terriermania [/B]- ale tam zaraz "uratowałaś wizerunek społeczny" :evil_lol:... bez j..j. Klawo Egon i tyle:loveu:. Dziekuję za pamięć (w temacie: por. rodowodów).

[B]Jura [/B]- przy okazji kawkowego tematu dostało mi się od Ciebie :buzi:. Ja też przesyłam :calus: dla Ciebie i Fredzi.

[B]Zadziorny i Swallow[/B] - ach... pięknie fotografujecie:klacz:. Bez Waszych prac to forum nie miałoby "wyrazu". [B]Niedźwiedzica [/B]też wspaniale dokumentuje i umila nasze doznania wizualne :lol:. Ach ludzie ....Wy się marnujecie :shake:.

A tak do rzeczy: w Rybniku były piękne pieseczki. Wszystkim zwycięzcom i wystawiającym - GRATULACJE :multi:.

Posted

A oto nowe pokolenie dogomaniaków: [B]Aluzja-juniorka :loveu:

[IMG]http://img235.imageshack.us/img235/1750/anielka14zmld8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img79.imageshack.us/img79/1782/anielka16zmvk4.jpg[/IMG]

Fuka[/B], z przyczajki obserwowała poczynania konkurencji :cool3: :eviltong::

[IMG]http://img521.imageshack.us/img521/7992/fuka139mwa3.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='zadziorny']To my jeszcze fotkę Pameli Anderson poprosimy :cool3: :eviltong: :evil_lol:[/quote]

[B]zadziorny[/B], ty niedowiarku :evil_lol:
Pameli bardzo przypadły dogomaniackie serdelki do gustu :lol:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img67.imageshack.us/img67/187/pamelaidolkaxg5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ja w Rybniku nie byłam, ale dzięki [B]zadziornemu[/B] czuję się jakbym obskoczyła dwie wystawy jednego dnia :cool3: , zadziorny dzieki za fotki

GRATULACJE dla wszystkich niedzielnych wystawiaczy :lol:

Posted

[B]Zadziorny[/B]-takie nostalgiczne twoje foty są... kolorowe liście, jesienne kolory , airedalki wtapiajace się w otoczenie...piekne :loveu: ale ...mnie jest szkoda lata :-( wrześniowa pogoda była dla mnie ideałem-ciepło,ale nie upalnie, piekne dni, przygrzewające słoneczko...nawet piesom w słońcu nie za gorąco, rewelacja ..
[B]swallow[/B]-twoja relacja zarazem fajna, jak skłaniająca do rozważań :evil_lol:ale to juz motyw na długie rodaków rozmowy :evil_lol:

Kochani, podsumowując- cieszę się,ze byliście na tych wystawach, bo dzięki waszym zdjeciom czuję sie tak, jakbym i ja tam była i bardzo, bardzo wam za to dziękuję :loveu::multi:, tym bardziej,że dogomania ostatnio skora do współpracy nie jest i zdaję sobie sprawe , ile czasu i trudu musieliście poświęcic,żeby tyle pieknych zdjeć wkleić :klacz::klacz::klacz:

Posted

[quote name='swallow']Ja w Rybniku nie byłam, ale dzięki [B]zadziornemu[/B] czuję się jakbym obskoczyła dwie wystawy jednego dnia :cool3: , zadziorny dzieki za fotki [/quote]A ja nie byłam ani na jednej, ani na drugiej, a czuje się tak samo! :lol: Dzięki wielkie za piękne fotoreportaże.

zach, Posłuszeństwo na codzień - TO JEST TO! Podstawa, moim zdaniem. Niestety, w Polsce Wasz kurs będzie chyba pierwszym. Brawa! Coraz bardziej żałuję, że nie mieszkam w Gdańsku!

Dzisiaj wieczorem będę pomagać na szkoleniach prowadzonych przez moją kalifornijską sąsiadkę i przyjaciółkę, tę od nowofundlandów. U niej też się zatrzymałam, więc na brak psów nie narzekam! :-) Ale za Misią i Locią troszkę jednak tęsknię. :-(

Posted

[B]swallow, Zadziorny,[/B] dzieki za foty. :modla:przed Waszym ogromem cierpliwości dla servera. Dzisiaj chodzi jak burza, ale jak długo?
Aluzja-juniorka, czyli Anielka juz taaaka duża! Buziaczki od cioteczki i Uleńki.
Kiedys się napewno, na jakiejs wystawie nasze juniorki spotkają.

Posted

Ja też jak zwykle zresztą:cool3: oglądając Wasze reportaże czułam się jakbym tam była:lol: -
fajna relacja z ringu i nie tylko:razz: - uwielbiam te zakulisowe - pozaringowe fotki z fantastycznymi komentarzami :evil_lol:
Czasmi chciałabym, żeby tą cześć oficjalną czyli psy wystawiane obgadać - czyli chętnie bym te długie rodaków rozmowy posłuchała:razz: bo ja się nie znam wogóle ale wydaje mi się czasem ( może mi się tylko wydaje:roll: ) że widzę czasem dziwne rzeczy..:crazyeye: ;)

Posted

[B]INA - [/B]...."dziiiwny jest teeen świiiat...." Oj dziwny, dziwny...:hmmmm: Nie wydaje Ci się, chyba/na pewno - nie wydaje Ci się :shake:. Ale tam...żyjmy TU i TERAZ.

Posted

[B]swallow, zadziorny[/B] fajne te wasze fotorelacje z wystaw i musze powiedziec, ze mimo iz mnie osobiscie bieganie po ringu nie pociaga, to wasze foty sprawily, ze nabralam wielkiej ochoty na takie wystawowe i pozawystawowe:evil_lol: spotkania i pewnie jezdzilabym namietnie na pobliskie wystawy:razz:gdybym byla oczywiscie na "miejscu"

Posted

[B]anisha [/B]ale mialas wczoraj dzien:shake: cale szczescie, ze wszystko skonczylo sie dobrze:p
ja tez calkiem niedawno wyciagalam szorstkowi ose z pyska:angryy: przegryzl ja na pol i dupka wraz z zadlem wplatala mu sie w brode:roll: nie zdazyla go upierdzielic, ale wiem na pewno, ze musze na niego uwazac i to bardzo, bo niestety ma duze zapedy, ze tak powiem "samobojcze" i wszelkie latajace stworzonka, jak tylko ma okazje, goni namietnie:mad:
tak wiec porobilam notatki jaki postepowac i co kupic na takie ewentualnosci:razz:, a tak swoja droga to ty[B] borsaf[/B] jestes po prostu wielka :loveu: fajnie by bylo gdybys zrobila nam taka sciage homeopatyczna, co i kiedy podawac, przemysl to prosze, bo jestem pewna, ze wiele osob chetnie skorzystaloby z twojej wiedzy

Posted

Dzień dobry.
[B]Swallow, Zadziorny [/B]fotorelacje cudowne. :loveu::loveu::loveu:Chylę czoła.
Dzięki Waszym fotoreportażom, Bosa, Niedźwiedzicy i fotkom innych szorstkozakęconych dogo jest tak wspaniałe.
Co raz bardziej kocham wystawy.:iloveyou:
[B]Gratulacje dla wygranych[/B]:klacz::klacz:

[B]Fjolka [/B]żeby polubić wystawy trzeba brać w nich udział.
9 lat temu- jak ja nie lubiłam wystaw!!!!! :cool3: Moja Bajka ma któtko obcięty ogonek (przez hod.):mad: Byłam z nią tylko na 4 wystawach. Zawsze była "doskonała":loveu: i nic ponad to. Piękne opisy kończące się - "kto tak zepsuł tą suczkę" :crazyeye:. Wychodząc z nią na ring też czułam się jak bym miała coś przykusego.
Po takich początkach :shake:wystawowych miałabym prawo nadal ich nie lubić.
Im więcej w nich uczestniczę, tym bardziej je kocham i chciałabym więcej, więcej, więcej :multi:T o jest jak narkotyk.

Posted

[B]Borsaf
[/B][quote name='fjolka']:razz:, a tak swoja droga to ty[B] borsaf[/B] jestes po prostu wielka :loveu: fajnie by bylo gdybys zrobila nam taka sciage homeopatyczna, co i kiedy podawac, przemysl to prosze, bo jestem pewna, ze wiele osob chetnie skorzystaloby z twojej wiedzy[/quote]
Mogłabyś to faktycznie przemyśleć:roll:
Twoje rady są tak cenne że szybki dostęp do nich mógłby bardzo pomóc w nagłych sytuacjach.:lol:
Przyłączam się do sugestii fjolki.

Posted

[B]Anisha[/B]
okropna ta historia z insektem. Biedny Szagasty coś ma ostatnio pecha, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Dla mnie to wszystko latające-gryzące by mogło zniknąć z powierzchni ziemi.. Żal by mi było miodku, ale bym się poświęciła. Kiedyś mój lab wszedł w gniazdo os- powchodziły mu głęboko w sierść i powbijały w skórę. Na całe szczęście to było nad jeziorem i szybko go wprowadziłam do wody i dopiero wtedy te cholery odpuściły. Po tej przygodzie biedak przez 2 dni pysk, uszy i łapy miał tak spuchnięte, że 3 razy szersze niż normalnie.. Szorstki poluje na osy, ale na jego szczęście żadna go jeszcze nie dziabnęła, a ja mam nadzieje, że mu wybije te głupie pomysły z głowy.

[quote name='Flaire']zach, Posłuszeństwo na codzień - TO JEST TO! Podstawa, moim zdaniem. Niestety, w Polsce Wasz kurs będzie chyba pierwszym. Brawa! Coraz bardziej żałuję, że nie mieszkam w Gdańsku![/QUOTE]

Pomysł nam się wykluł z przedszkola. Patrzymy jak szczeniaki rosną i się rozwijają i myślimy co z nimi dalej zrobić. Wysłać na kurs PT- bez sensu, za młode to i szkoda ich. Sportowe obi nie każdego interesuje. Więc wymyśliliśmy "posłuszeństwo na codzień" czyli to co będzie kontynuacją przedszkola tylko już na wyższym poziomie, obejmujące to co jest w życiu potrzebne. Potem kto złapie bakcyla szkoleniowego może zapisywać się na inne kursy: PT, tropienia, IPO czy jakie będzie chciał :)

A Ty nie żałuj tylko myśl o przeprowadzce hi hi, od pierwszego naszego spotkania to powatarzam ;) :D

[quote name='fjolka']kochani mam ooogromna prosbe, czy ktos moglby mi zeskanowac i wyslac artykul z zachraniarka :modla:[/QUOTE]

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
[B]fjolka[/B] to nie jest aż takie coś specjalne.. jak chcesz wyślij mi maila na PW to zrobię zdjęcie artykułu i wyślę.. ale uprzedzam się, że możesz się rozczarować, bo to nie jakiś fajny artykuł.. taka głupotka, ale miła mojemu sercu, bo to debiut szorstkiego, a nie ukrywam, że bardzo, bardzo bym chciała by kiedyś dorównał on mojemu wspaniałemu labowi.. :roll:

Posted

[B]Nitencja - [/B]właśnie przed chwilą odebrałam telefon z przykrą wiadomością:
odeszła mama mojej Dolki, siostra Twojego "Jasia" - JOGA Samo-Gon :-(:-(:-( Jest mi strasznie - strasznie smutno...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...