Tola Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Muzzy przysłal mi zdjęcia; sa robione z tłem, bo taki wymóg miesiecznika MP, ale jest w czym wybierac. Mozna robic ogłoszenia od nowa - mam nadzieję, ze z takim zdjeciami uda się. Moje ulubione... Quote
Tola Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Czekam i czekam na ten dom i nic.......................... Quote
karolciasz28 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Super zdjęcia :) Widać że profesjonalną ręką robione ;-) W najbliższym czasie ogłoszę Sabcię.:) Quote
Isadora7 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Tło bardzo twarzowe dla Saby. Śliczne zdjęcia. Quote
zadra Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='Isadora7']Tło bardzo twarzowe dla Saby. Śliczne zdjęcia.[/QUOTE] Isadoro, czekamy na allegro z nowymi zdjęciami. Quote
Isadora7 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Dzisiaj mam jeszcze 12 aukcji do zrobienia hyhyhy, ale mysle że jutro będzie Quote
zadra Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Isadora7 napisał(a):Dzisiaj mam jeszcze 12 aukcji do zrobienia hyhyhy, ale mysle że jutro będzie Zrób pełny wypas na 18pln. Quote
sonia71 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Sabka-oby już znalazł się domek który cię pokocha ! Quote
LadyS Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Mogę zająć się szukaniem suczki DS - ogloszeniami, weryfikacją domów, wizytami i podpisaniem umowy adopcyjnej - pod warunkiem, że będzie to umowa wypisana na mnie. Powód jest prosty - suka od października siedzi w boksie, zero zainteresowania, zaangażowania, a pies czeka. Rozumiem zadrę, która obecnie jest zajęta życiem prywatnym i swoimi obowiązkami - to oczywiste - natomiast nie zmienia to faktu, że szkoda Saby. Jeśli więc otrzymam informacje na temat psa oraz zgodę na wyadoptowanie jej na mnie, mogę pomóc - inaczej to bezsensowna strata czasu. Jeśli decyzja jest pomyślna - proszę o informacje, kiedy Saba była ostatnio szczepiona i odrobaczana, a także proszę o informację, czy wszystkie opisy suczki z tego wątku są aktualne - chodzi mi o zachowanie. Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Zapraszam na wątek mojej od jutra tymczaski ;) http://www.dogomania.pl/threads/204937 Zaraz foty. Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Kilka słów o Sabie. Saba to terminator w psim ciele ;) Do ludzi przyjazna, bez żadnego dystansu czy nieśmiałości, karna, umie podstawowe komendy. Do znanych psów ok, ale dominująca - nie dogada się z suką o podobnym charakterze. Do obcych psów sadzi się, próbuje je zdominować, nie akceptuje ich w swoim otoczeniu, bacznie obserwuje, cała się napina, warczy i szczeka. Absolutnie nie nadaje się do osoby starszej, mało aktywnej oraz niedoświadczonej w posiadaniu psów - nie nadaje się również dla osób pobłażliwych i ustępujących. Saba potrzebuje właściciela konkretnego, wymagającego, który ma doświadczenie w kwestii wychowania psów oraz odpowiednio ją ułoży. Potrzebna cierpliwość i konsekwencja, zero pobłażania czy litowania się nad nią. Saba potrzebuje opiekuna aktywnego, który zapewni jej odpowiednia ilość wysiłku fizycznego - np. agility w lekkiej formie, a także zapewni jej wysiłek psychiczny - Saba to pies z grupy szczęśliwy pies to zmęczony pies. Trzeba pamiętać, że ma silny instynkt nie tylko terytorialny, ale też myśliwski. Przed adopcją wymaga nauczenia chodzenia na luźnej smyczy i skupiania uwagi na opiekunie w sytuacjach rozproszenia, np gdy w pobliżu znajduje się obcy pies - obecnie suka strasznie ciągnie, co skutecznie umożliwiają jej szelki - radziłabym nauczyć ją chodzeina na obroży, bo jest psem inteligentnym i łasym na smakołyki. Quote
LadyS Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Saba w siadzie daaaaaj mi! skupianie i branie nagrody na komendę alez jestes wysoka :] Quote
Recommended Posts